Tekninen analyysi (ei kyselyitä)


5min/15min EQ, yrittää breakouttia 10544.9:stä, voisi vielä pelastaa bullit tämän viikon osalta.

1 tykkäys

Joo, onhan tuo pitkä aikajakso 20v. Jonkin verran kai bb avulla voi haarukoida onko markkina yliostettu/myyty?

Some traders use pricing channels like Bollinger Bands to spot overbought areas. On a chart, Bollinger Bands are positioned at a multiple of a stock’s standard deviation above and below an exponential moving average. When the price reaches the upper band, it may be overbought.

1 tykkäys

Ehdottomasti, tarkoitin vaan aikajännetä - sen osalta BB menettää merkityksensä, kuten oikeastaan kaikki muukin :star_struck: Itse käytän paljon BB:tä, yhdistäen ema/ma käyriin sekä RSI:hin.

4 tykkäystä


NKLA on 4H:lla edelleen vahvasti OS - BB:tä käytän myös näin, katso keltainen nouseva viiva.
Haen alalaidan nousevaa linjaa, jos yritän hakea siitä vahvistusta pompulle.

11 tykkäystä

Pystyiskö saamaan SPG:stä (Simon Property Group) analyysiä? Pitää ite lukea tuo opetusketju, että pystyisi ainaki perus tunnusmerkit itse katsomaan, että mihin ajoittaisi ostot. Ajattelin mahdollisesti ens viikolla hieman lisäillä pitkään omistukseen niin siksi kyselen.

1 tykkäys

Tuo on varmasti aika olennainen kysymys millä aikajaksolla mikäkin ta menetelmä toimii. Itse olen amatööri ta:ssa ja lähinnä pidempää kauppaa käyn. Mielenkiintoista olisi jatkaa noista timeframeista keskustelua, mutta voisi ehkä jatkaa tuolla toisessa ketjussa.


Monthly oli aika pahan näköinen, ATH:sta parin vuoden takaa on pudottu noin 1/4 osaan.
Weekly kertoo aika rajusta volyymin kasvusta helmi-maaliskuusta lähtien, joka on kulminoitunut isoon ostobuumiin kesäkuussa jonka jälkeen on käytännössä myyty hinta lähtötasolleen = pump and dump.
Weekly support 59.87, jonka rikkoontuminen vie kohteen 47.25 tukitason varaan. Katso volyymin muodostuminen, olisin varovainen tällaisen kohteen kanssa. Myyntivolyymin putoaminen voi tietysti ennakoida sitä, että myyjät on tyhjentäneet taskunsa, mutta historia ihmetyttää.

10 tykkäystä

Mites tuliko Tikkurilasta tänään hammeri, tai siis eilen? Luen noita perusteita, muuta käppyröihin ei ole softaa.

E: Pahoittelut muuten jos tuli väärään ketjuun, sanokaa jos mielestänne olisi mieluummin kuulunut sinne toiseen aloittelijoiden.

1 tykkäys

Tere!
Kysyisin mielenkiinnosta mille Tesla näyttää TA näkökulmasta? Nyt ollaan Q2 jälkeen lasketeltu muutama päivä aika tasaiseen alaspäin ja viikonlopulle jäi vielä after hoursit miinukselle. Kuinkahan pitkälle puristetaan ilmoja pois :thinking:
Jos laskut jatkuu, pitääköhän marketscreenerin 1240 tukitaso lähellekkään paikkaansa.

1 tykkäys


TSLA päätti viikon rikkomalla päivätason HL:n arvossa $1466 ja muutamat muut tukitasot sen alapuolelta ($1457 ja $1431). Jäätiin päivätasolla MBB:n ja EMA12:sta väliin. Päivätason nousutrendin kääntyminen merkkaa viikkotason konsolidaation alkua. Katoin ton Marketscreenerin mainitsemasi tukitason, ja ihan rehellisesti sanottuna en yhtään ymmärrä minkä perusteella tuo on piirretty (kuva alla):

Viikkotason kehityksen kannalta nyt on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on mielestäni huomattavasti todennäköisempi kuin toinen. Ensimmäinen vaihtoehto on suora V-shaped ATH-lukemien läpi tähän tapaan:

Tämä ei mielestäni ole todennäköistä, koska edeltävä nousu on ollut niin raju, ja toisaalta ATH-lukemiin on matkaa yli 26%. Todennäköisempi mielestäni on viikkotason tiukkeneva range, mutta epäselvyyttä on vielä siinä, että kuinka pitkälle viikkotason HL muodostuu. TSLA on tehnyt niin parabolisen nousun, että mitään selkeätä viikkotason konsolidaatiota ei ole nähty sitten n. $700:n. Periaatteessa molemmat seuraavista skenaarioista ovat mahdollisia, jotka nyt piirrän, mutta idea niissä on sama: viikkotason tiukkeneva range:


Mahdollisia pompun paikkoja viikkotasolla ovat esim. 1W EMA12 (punainen käyrä), joka on nyt n. $1123:ssa, tai 1W EMA26 (vaaleanvihreä käyrä), joka on nyt n. $897:ssa.
Lyhyesti: TSLA voi laskea pitkällekin nyt kun päivätason nousutrendi on rikottu, mutta isompi lasku vaatii sen, että bearit myös säilyttää päivätason laskutrendin vakuuttavasti, eikä heti päästä bulleja kääntämään trendiä takaisin nousevaksi.

Toivottavasti vastasi kysymykseesi @Bansku! :slight_smile:

21 tykkäystä

Kiitoksia erittäin kattavasta vastauksesta ja ajankäytöstäsi tähän! :slight_smile: Oikein mukavaa viikonloppua sinne päin :+1:

3 tykkäystä

Ei tossa onneks menny kun vähän vajaa 10 minuuttia varmaan, mutta mahtavaa kun oli apua! Mukavaa viikonloppua! :3

9 tykkäystä

Peruutuspeiliin katsottuna Nasdaq 21 päivän MA.

Kulta ja Hopea on nyt yliostetussa tilassa päivä kynttilöillä ja yli bb laitojen.
lisäksi US Dollar Index Futures Streaming Chart yli myytynä ja bb laitojen alapuolella, eli dollari heikentynyt. Odottelen näistä korjausliikettä, joka tukisi osakkeiden nousua ja Long position ajattelin ottaa sopivasta kohtaa. Voi olla että joutunee odottelemaan parikin päivää sopivia paikkoja

Keskiviikkona klo 21:00 on FED:in kokous (korkopäätös). Viimeksi tämän jälkeen alkoi raju korjausliike alaspäin. Saapa nähdä miten nyt käy.

4 tykkäystä

Onko EMA21 kuinka merkitsevä, olen antanut itseni ymmärtää että 12 ja 26 ovat the käyrät lyhyessä päässä?

1 tykkäys

Aina noita EMA-käyriä voi optimoida, mutta etenkin NYSE:ssä EMA12 ja EMA26 on just ne go-to käyrät!

1 tykkäys

Mitä alemmaksi TSLA laskee (eli tekee HL:n), sitä suurempi todennäköisyys on vain pieneen LH:hon, josta lähdetään uudestaan alas rikkoen edellisen HL:n. Tämä on ainakin itselleni aina erittäin tärkeä seurattava, tätä skenaatiota tuossa edellä ei ollut (estää tuon konsolidoitumis/EQ -vaiheen).

4 tykkäystä

Joo, tossa ei tuota skenaariota tullut käsiteltyä, että tehdään weekly bear flag ja mennään viikkotasolla laskutrendiin, my bad :raised_back_of_hand: Tässä ehkä tuli klassisesti ajateltua, että käsittelen vaan EQ:t (of the top of my head) koska se on kuitenkin niin yleinen pattern TA:ssa, mutta kaikki muutkin skenaariot on pidettävä mielessä.

2 tykkäystä

Metallien korrelaatio ja erityisesti kulta/hopea on erikoinen, koska perinteisesti ne on menneet eri suuntaan kuin osakemarkkinat. Sen sijaan U.S. Dollarin lasku ja sen jatkuminen on osakekursseja nostattava asia ja nousu päinvastoin. Tämä siis siksi, että kurssin lasku kielii, ettei varallisuutta sijoiteta kasvavasti dollareihin. Mikäli dollari lähtee nousuun, se on yksi varoittavista signaaleista osakekurssien mahdollisesta laskusta.

Ensi viikko on monessa mielessä mielenkiintoinen ja ma-ti on todennäköisesti alhaisen volyymin päiviä, odotellaan ke-to tapahtumia. Ellei jokin yllättävä uutinen ilmaannu.

6 tykkäystä

Tämä ma/ema -käyrien käyttäminen on hyvin kirjavaa ja siitä löytyy erilaisia kannattajia. Mitään standardia ei käytännössä ole, mutta MA50, MA200 ovat yleisiä pidemmän aikajänteen seurantaan.
Pienemmillä löytyy sitten ihan joka ikisestä oma käyttäjäkuntansa. Itse olen vuosien saatossa todennut, että ema12/26 soveltuu yleisesti hyvin, jos kohde on volatiivinen. Joskus 4/8, 5/10 toimii. Yksi kolleega käyttää paljon 5/50. Olennaistahan näissä on, että kun se kohdistetaan johonkin yksittäiseen kohteeseen, sitä voi hienosäätää sen kohteen mukaan, jos esim. oletuskäyrät 12/26 näyttää menevän rikki ja esim. 4/8 toimii paremmin. Kohde ja aikajänne ratkaisevat usein ja pitää vaan hakea aina se sopiva, jos haluaa yksilöllisen tuen.

3 tykkäystä

Tässä metallien korrelaatiossa on mun mielestä yks isomman kuvan varoitusmerkki, jota pitää seurata. Käytännössä jos U.S. Dollar lähtisi nousuun, niin jos metallien ja S&P:n korrelaatio säilyy positiivisena (kenties öljykin voisi olla tässä mukana), niin on riski laskulle kaikissa asseteissa (poislukien dollari). Tällöin ns. safe havenit puuttuisivat kokonaan, ja pelon noustessa on riski isommallekin dumppaukselle, juuri sen kaltaiselle jota koronan pahimpana aikana (osakkeiden kannalta) nähtiin maalis- huhtikuussa. Pitkälti näissä korrelaatioissa on kyse psykologiasta myös, ja tällaiset huomiot korrelaatioista assettien välillä pitää huomioida jatkuvasti.

5 tykkäystä