Tekninen analyysi (ei kyselyitä)

Mitenhän ku shorttasin johdannaisella OMXS30 indeksiä 10min ennen ku pörssit kaatu. Käytännös käytiin jo mun take profit tasossa (DAX:in kehityksen perusteella), mutta sen jälkeen tullut paljon positiivisia tunnuslukuja ja nyt DAX sekä SP500 reilussa nousussa, jota tukholman ja helsingin pörssit seurannee kun avautuvat jälleen.

Luonnollisesti jos seuraavan kerran kun kaupankäynti avautuu se alkaa taas reilussa nousussa tän hetken pistelukuun nähden jollon mun shortti on raskaasti tappiolla. Tarkoituksenani kun oli tehdä n. 10-20min treidi eikä 6h treidiä… Mitenhän tämmöses tilantees yleensä on toimittu? Onko mahdollista pyytää korvauksia (edes silleen että sais kaupan mitätöityä eli ±0?

Pahoin pelkään että mahdollinen tappio jää sinulle @NightTrader :face_with_head_bandage:. Voitko laittaa tänne päivitystä, kun asia selviää.

Erittäin ikäviä nämä tapaukset - ehdottomasti vaatisin yo. kaltaista korvausta. Kuka oli broker? Laita tänne infoa, miten kävi. Jenkeissä noista aika usein saa korvaukset, tavalla tai toisella (ilmaiset kaupankäyntikulut vastaavalla summalla tms.).

Nordnet oli kyseessä ja nordnet marketsin tuote. Laitoin aspaan kyselyä.


Erikoinen loppupäivä Nokialla. Uudesta avauksesta iso gap up open, josta sitten valuttiin tasaisesti alas ja tehtiin päivän low 3.28. Heikko päivänpäätös ei lupaa hyvää maanantaille.

2 tykkäystä


Tällainen skenaario kannattaa ottaa huomioon - TA:ssa tykätään hakea toistuvia tapahtumia tukemaan näkemystä tulevasta. Ajattelin laittaa tänne vain siksi, että kurssit elää aaltojen mukaan. Toteutuuko tämä? En tiedä, mutta hyvä pitää mielessä. Marraskuussa kotiutetaan voittoja ja joulukuussa ostetaan halvemmalla ensi vuotta silmällä pitäen?

Keltainen käyrä alhaalla on MA200, joka sopivasti voisi nousta lähelle tulevia pohjia?

6 tykkäystä

Tuo daily MA200 on sellainen, mikä minulla henk.koht vähän nostaa karvoja pystyyn, jos se rikotaan. Siinä voi olla riskinä myös weekly uptrendin menettäminen, jos tarpeeksi isolla volyymilla tultaisiin alas, ja jos daily uptrend oltaisiin menetetty + oltaisiin daily MA200 alapuolella, niin en olisi ainakaan huutaen longina SPY:ssä.

3 tykkäystä

Ehdottomasti, mutta ei kannata ennakoida liian pitkälle. Seurantaan!

2 tykkäystä

Fuuturit viikkotasolla kahden vuoden nousutrendin yläreunassa.Voihan olla, että tämä neljäs yritys jo puhkaisee tuon. Kivalta tuntuis, joten shorttaan.

1 tykkäys

Treidaako tääl kukaan ETF:illä? Jos joku löytyy niin olis mukava kuulla lisää.

S&P 500 pyyhkäisi jo läpi tuosta linjasta ylös,
mutta Dow Jones kitkuttaa vielä alapuolella.

6 tykkäystä

Tässä kaikille teknisen analyysin ystäville charttia. Daxissa on muodostunut käänteinen pää hartia -kuvio peräti kolmeen otteeseen. Kaksi näistä mennyt jo maaliin asti. Menisikö myös kolmas. Osuisi aika kivasti yhteen all time high’n kanssa.

2 tykkäystä

Minkälaisia positioita ottaisitte minimissään normaaleihin Helsingin pörssin osakeinstrumentteihin (esim. Wärtsilä)? 2000 euroa?

Aion kokeilla treidaamista ensimmäistä kertaa, ja aloitan varmaan swing-treideillä. Tavoitteena on päästä Nordnetissä 5 euron osto- ja myyntikuluihin (palkkiotaso 2; siis yksi osto- ja myyntitreidi tekee aina yhteensä varman 10 euron tappion välityskuluina).

2000 euron treidipositiolla varmaa tappiota tulisi prosentuaalisesti näin ollen aina se 0.5 %. Tämmöisellä kululla, mikä pitäisi teidän mielestä olla minimi siedettävä target profit treidipositioissa? esim. onko mielestänne 5 % target profitilla siedettävä hyöty-riski 0.5 % kuluihin nähden?

1 tykkäys

Kaikkihan on aikalailla yksilöllistä. Mitkä ovat tavoitteet ja minkälaisella kassalla veivailee… Itse tyydyn lyhyissä veivauksissa usein pienempiin tuottoprosentteihin. Tosin jos strategiana swing, tällöin kauppojen sykli pidempi ja yhden kaupan tuottovaade periaatteessa myös kasvaa.

Kuitenkin mielestäni ei kannata liikaa jumittua euromääräisiin tai prosentuaalisiin tuottovaateisiin vaan toimia teknistä analyysiä apua käyttäen markkinan mukana.

2 tykkäystä

Oletko shorttina? Olisin varovainen yli päivän kestävien treidien kanssa. Yleensä index ETF:issä on time decay sisäänleivottuna, jolloin mentäessä väärään suuntaan tappiot lähtee kasvamaan jyrkästi.
Trendin vastainen toiminta sisältää aina riskejä, minkä vuoksi tykkään itse mennä trendin mukaan ja reagoida vasta käänteessä.

1 tykkäys

Mihin indikaattoreihin yleensä luotat trendikäänteiden arvioinnissa?

Asian näkee riittävän hyvin ihan pelkän hintakehityksen (käyttäen tilanteesta johtuen riittävän montaa aikajännettä) ja volyymin perusteella. Sen jälkeen voi sitten katsella MACD:tä, Divergenceä ja esim. EMA-käyriä (4/8 ensin, 12/26 sitten). Yleisesti ottaen esim. noiden indeksien suhteen ensin 1H, jos se muuttuu, sitten 1D, sitten 1W. Mitä isompi aikajänne toteutuu, sitä vahvempi muutos on.
Osakkeilla seuraan myös 4H ja tietysti päivänsisäisissä sitten lyhempiä aikäjänteitä.
Ai niin, unohtui mainita myös Bollinger Band, se on hyvä moneen asiaan ja HBB/LBB rikkominen vahvasti kertoo myös hyvin käännekohdasta tai sen lähestymisestä (esim. DAX:issä ollaan daily-tasolla vasta HBB:n kosketuksessa, ei ole murtauduttu sen läpi. Viikkotasolla kyllä).

4 tykkäystä

Oot aivan oikeassa. Shorttipositio on kuitenkin pieni (suhteessa salkun kokoon), mutta tarkoituksena on kasvattaa sitä. Seuraavat ostot vasta trendikäännöksen jälkeen.

2 tykkäystä


Jos katsoo DAX:ia kuukausitasolla, tilanne näyttäytyy aika erinäköiseltä, ainakin itselleni.
Tästä voisi tehdä sellaisenkin johtopäätöksen, että ollaan pitkän aikajänteen nousuputkessa edelleen, jossa tämän vuoden alussa oltiin vain pienessä korjausliikkeessä. Nousu voisi jatkua siis pidemmälle, mutta vaatinee talouden piristymistä tietty Euroopassa. Jotain virettä asiasta voisi jo ollakin.
MACD breikkasi bulliksi heinäkuussa.

2 tykkäystä

Nordnetin TA -työkaluilla leikkiessä tulin tulokseen, että Kamux on ollut yliostettu jo pidempään, pitääkö paikkansa?

1 tykkäys