Haluaisin kuulla muilta osakepoimijoilta kokemuksia tekoälytyökalujen hyödyntämisestä analyysin tekemisessä.
Itse olen aiemmin käyttänyt ChatGPT:tä kysyäkseni spesifejä asioita, kuten yritysten kilpailijoista, markkinasta tai tuotteiden eroista kilpailijoihin nähden. Nyt kun tekoälytyökaluihin on tullut mukaan Deep Research (syvätutkimus) -toimintoja, olen alkanut testata, miten ne suoriutuvat hieman hähmäisemmistä kysymyksenasetteluista.
Deep Research toimii siten, että tekoäly laatii ensin tutkimussuunnitelman, jossa se listaa erilaisia näkökulmia ja osa-alueita, joiden pohjalta analyysiä lähdetään tekemään. Tutkimussuunnitelmaa voi halutessaan täydentää ennen kuin tekoäly alkaa varsinaista tutkimustyötä. Analyysin aikana tekoäly käy läpi tyypillisesti ainakin kymmeniä eri verkkosivustoja ja muita lähteitä, kuten videoita ja PDF-tiedostoja. Lopputuloksena syntyy yhteenveto löydöksistä lähteineen. Luonnollisesti näitä analyysejä ei kannata pitää täytenä totuutena ja niihin on hyvä suhtautua kriittisesti, mutta ne toimivat mielestäni hyvin oman analyysin pohjana.
Olen testannut ChatGPT:n maksullista versiota, Grok 3:a ja Geminin maksullista versiota. Tähän mennessä kokemukseni perusteella Gemini ja Grok ovat suoriutuneet osakeanalyysistä parhaiten. ChatGPT:n analyysi kestää usein pitkään, mutta siitä huolimatta se ei tunnu pääsevän kunnolla sisään esimerkiksi taloudellisiin tiedotteisiin tai YouTube-videoihin.
Millaisia kokemuksia muilla on? Onko esimerkkejä hyvistä prompteista analyysin tekemiseen tai muita hyviä niksejä?
Ohessa esimerkki Nexstimin analyysistä, jonka suoritti Gemini.
Nexstim Gemini.pdf (373,1 Kt)