Teleste sijoituskohteena

Teleste Oyj 1-12/2023: Vaikea viimeinen vuosineljännes alhaisen toimitusvolyymin vuoksi. Toimenpiteet käynnissä kustannusten alentamiseksi ja kannattavuuden parantamiseksi. | Teleste

Duunia on tiedossa, kun 15M€ tulos vuodessa olisi tarpeen…

3 tykkäystä

@Atte_Riikola keskusteli Telesten toimitusjohtajan Esa Harjun kanssa Q4:sta ja näkymistä.

Loppuvuosi ja etenkin viimeinen kvartaali oli Telestelle vaikea, kun yhtiö raportoi odotetun heikon Q4-tuloksen. Yhtiöllä on edellytykset yltää kohtalaiseen tulokseen tänä vuonna, mikäli kustannussäästöissä onnistutaan ja markkinatilanne alkaa elpyä. Telesten toimitusjohtaja Esa Harju kommentoi analyytikko Atte Riikolan haastattelussa.

Aiheet:

00:17 Loppuvuosi oli vaikea monilla mittareilla
01:47 Operaattorit jarruttelevat investointeja
03:12 Pohjois-Amerikkan markkinan elpyminen
04:22 Keskustelut operaattoreiden kanssa käynnissä
04:47 Public Safety & Mobility -segmentti
06:21 Näkymät ja ohjeistus
08:16 Kustannussäästöt
09:02 Taseen vahvistaminen

Sitten olisi vuorossa yhtiöraporttia. :slight_smile: :gem:

Telesten Q4-raportti ja näkymät vuodelle 2024 olivat linjassa odotuksiimme, eikä ennusteissamme tapahtunut olennaisia muutoksia. Siten tuoreessa laajassa raportissa käsitelty iso kuva yhtiön suhteen on ennallaan. Markkinatilanteen parantuessa ja Pohjois-Amerikan toimitusvolyymien noustessa painuu myös osakkeen arvostus jo kohtuulliselle tasolle vuosina 2025-2026. Lyhyen aikavälin epävarmuus markkinan elpymistahdin suhteen pitää tuotto/riski-suhteen kuitenkin epätyydyttävänä.

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentitkin.

Teleste is pleased to announce that it has signed a Master Supply Agreement with a prominent operator customer (“Customer”) in North America. Under the terms of the agreement, Teleste has received volume orders for intelligent 1.8 GHz ICON amplifiers, all equipped with advanced telemetry capabilities enabled by transponders. Commencing in February 2024, these landmark deliveries signify the rise of intelligent cable network technology in North America, as these amplifiers are designed not only to revolutionize network performance and enable seamless DOCSIS 4.0 rollouts, but also to unleash considerable efficiencies in terms of service quality and network operational costs.

Odotuksissa vai ei?

3 tykkäystä

Kyllähän tämä Q4-tuloksen yhteydessä saatujen kommenttien perusteella oli odotettua. Hieno juttu, että asiat etenevät rapakon takana!

edit. Tuossa muuten vielä linkki suomenkieliseen versioon tiedotteesta:

7 tykkäystä

TURKU - 11 maaliskuuta 2024 - Teleste on saavuttanut Pohjois-Amerikassa, toimialansa ensimmäisenä, tilanteen, jossa DOCSIS 4.0 -yhteensopivat 1.8GHz ICON -älyvahvistimet ovat läpäisseet asiakkaan hyväksyntätestaukset ja tuotteet ovat edenneet kenttäkäyttöönottoihin. Telesten omaa, pitkälle automatisoitua tehdasta, hyödynnetään näiden älykkäiden vahvistinten massatuotannossa. Volyymien kasvaessa, tehtaalla on kyky nopeasti kasvattaa älyvahvistinten tuotantokapasiteettia. Neljä pohjoisamerikkalaista operaattoria on vahvistanut Telestelle älyvähvistintilaukset. Toimitukset aloittavat näiden operaattoreiden verkkopäivitykset. 1,8 GHz:n älykkäät vahvistimet tuovat kaapelioperaattoreille merkittäviä etuja, kuten parannuksia verkon maksiminopeuteen, laatuun, verkon käytettävyyteen ja pelvelutasoon.

5 tykkäystä

Teleste toimittaa älyvahvistimia neljälle operaattorille Pohjois-Amerikkaan – Tuotantokapasiteettia voidaan kasvattaa nopeasti

Tietoliikenneoperaattoreita palveleva Teleste toimittaa ensimmäiset kaupalliseen käyttöön tarkoitetut 1,8 gigahertsin älyvahvistimet Pohjois-Amerikkaan

Teleste kertoo saavuttaneensa Pohjois-Amerikassa, toimialansa ensimmäisenä, tilanteen, jossa DOCSIS 4.0 -yhteensopivat 1.8GHz ICON -älyvahvistimet ovat läpäisseet asiakkaan hyväksyntätestaukset ja tuotteet ovat edenneet kenttäkäyttöönottoihin.

Telesten mukaan sen omaa, pitkälle automatisoitua tehdasta, hyödynnetään näiden älykkäiden vahvistinten massatuotannossa.

”Volyymien kasvaessa, tehtaalla on kyky nopeasti kasvattaa älyvahvistinten tuotantokapasiteettia.”

Neljä pohjoisamerikkalaista operaattoria on vahvistanut Telestelle älyvahvistintilaukset. Toimitukset aloittavat näiden operaattoreiden verkkopäivitykset.

Vahvistimet tuovat yhtiön mukaan kaapelioperaattoreille merkittäviä etuja, kuten parannuksia verkon maksiminopeuteen, laatuun, verkon käytettävyyteen ja palvelutasoon.

“Toimialan lupaus 10 gigabitin tiedonsiirtonopeuksista on muuttumassa todellisuudeksi”, Telesten Broadband Networks -liiketoimintayksikön johtaja Hanno Narjus toteaa.

Telesten tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Pasi Järvenpää kertoo, että Teleste on hyvin valmistautunut tuotantovolyymien kasvuun. Hänen mukaansa pitkälle automatisoitu tuotantoprosessi takaa vaatimustenmukaisuuden myös suurissa tuotantomäärissä.

Vahvistimet ovat Telesten valikoimassa kolmannen sukupolven älylaitteita.

”Tuotantoympäristö on älykkään vahvistimen olennainen jatke, ja prosessia onkin parannettu kolmen tuotesukupolven ajan. Kehitystyön tuloksena prosessi on laajasti automatisoitu ja helposti skaalautuva.”

****Korkea automaatioaste varmistaa Järvenpään mukaan tasaisen laadun ja poistaa inhimillisiä virheitä.

”Tuotantoprosessimme ainutlaatuinen piirre on tuotteeseen sisäänrakennettu älykkyys, joka mahdollistaa loppukokoonpanon aikana tuotteen automaattisen virityksen ja testauksen”.

3 tykkäystä

Olisi kiva tietää/saada selville noiden neljän pohjoisamerikkalaisen operaattorien nimet ja kuinka isot osat he paikallisista markkinoista omistavat. Eli kuinka merkittävistä operaattoreista oikein on kysymys.

2 tykkäystä

Roni on kirjoitellut kommentit liittyen Amerikan tilauksiin. :slight_smile:

Telesten mukaan yhtiön älyvahvistimet ovat läpäisseet asiakkaan hyväksyntätestaukset ja tuotteet ovat edenneet kenttäkäyttöönottoihin. Uutinen oli linjassa yhtiön aiempien kommenttien kanssa, eikä aiheuta muutoksia ennusteisiimme.

2 tykkäystä

Telesteltä tiedotetta uudesta kumppanuudesta Papercastin kanssa. Teleste toimii jatkossa Papercastin näyttöjen jakelijana globaalisti joukkoliikenteen asiakkailleen (Saksassa yksinoikeus). Kyseessä on lehdistötiedote, enkä suomenkielistä tiedotetta äkkiseltään löytänyt.

8 tykkäystä

Teleste ei ole nimiä julkisuuteen vilautellut, mutta tässä Lightreadingin jutussa mainitaan, että viime vuoden alussa olisi projektit olleet käynnissä Cox Communicationsin ja Charterin kanssa.

Tässä laajasta raportista hahmotelmaa tuon Pohjois-Amerikan markkinapotentiaalin jakautumisen suhteen:

image

Charter on siis erittäin iso kala, jos Teleste onnistuu siellä saamaan kunnolla jalkaa oveen väliin. Muut ovat sitten pieniä tai keskisuuria, jotka Telesten mittaluokkaan nähden voivat kuitenkin tarjota huomattavaa kasvupotentiaalia.

7 tykkäystä

Tää Teleste-case on mielestäni mielenkiintoinen ja itse näen kyllä potentiaalia jos sopimuksia syntyy ja tuotteita alkaa vaan menemään kaupaksi.
Tämä Kauppalehden Herlinien Teleste juttu on ollut täällä aikaisemminkin, mutta laitan sen nyt vielä uudestaan tänne. Itse en usko, että Herlinit lähtisivät kasvattamaan Telesteen osakeomistusta näin voimakkaasti, elleivät näe, että Telesteessä olisi tulevaisuudessa kasvupotentiaalia.
Ikävä kyllä tämä Kauppalehden juttu on maksumuurin takana mutta otsake kertoo jo mielestäni oleellisen. Juttu julkaistu siis jo 5.1.2023.

Herlinit ovat kaikessa hiljaisuudessa nousseet Telesten suuromistajiksi – Suvun sijoitusyhtiöt jälleen joulukuussa osakekaupoilla

Kaksi Herlinien sukuun kytkeytyvää sijoitusyhtiötä on vuosien saatossa noussut pörssin vähemmän tunnettuihin yhtiöihin lukeutuvan Telesten suurimpien omistajien joukkoon. Joulukuussa Herlinien haaviin tarttui taas 100 000 uutta yhtiön osaketta.

4 tykkäystä

Oli tuoreeltaan päässyt livahtamaan ohi silmien tämä uutinen, että kuun alussa Telesten markkinoilla Pohjois-Amerikassa Casa Systems ilmoittanut konkurssiin menosta. Yhtiön kaapelioperaattoreita palvelevan bisneksen olisi ostamassa Telesten kanadalainen kilpailija Vecima. Casan tuotetarjooma ei ole suoraan kilpaillut Telesten kanssa, mutta tällä liikkeellä Vecima kyllä vahvistaa asemiaan markkinoilla.

5 tykkäystä

WIP Asset Management on yksilölliseen täyden valtakirjan omaisuudenhoitoon erikoistunut sijoituspalveluyhtiö. Me huolehdimme asiakkaidemme varallisuudesta pitkäjänteisesti yli hyvien ja huonojen aikojen.

Päätökset Herlinien ostoista tullee täältä :slight_smile:

Liekö Harmonic ja Vecima sitten ne Telesteen pääkilpailijat ? P/S luvut on yli 1,5, kun Telesteen n. 0,33. Eihän niilläkään viime vuosina ole erityisen hyvin mennyt, paitsi nyt viime vuonna Vecima pääsi jo 9% liikevoittoon. Harmonic alle 4%. Commscope lienee ? myös pudonnut pelistä yli 95% kurssilaskunkin myötä. Kovaa pudotuspeliä ? , mikä tietysti viittaisi vähän huonoon alaan. Ei ole mikään Tikkurila tai Uponor, jossa jenkkikilpailijoillakin taisi kaikilla mennä vakaan hyvin…ja senhän takia ne pois ostettiinkin, kun arvostukset oli Suomessa halvat.

Vuosi sitten Usa toiminnot sitoi siis yli 50 henkilöä, eli iso kustannusrasite ainakin jo ollut…

2 tykkäystä

https://www.lightreading.com/cable-technology/technetix-ceo-sees-1-8ghz-upgrades-fueling-cable-tech-growth.

Myös tämä ei pörssiin listattu englantilainen technetix on samoilla apajilla. Artikkelissa myös Teleste mainittu.

Atte ja Roni antoivat etkokommentit, kun Telesta julkaisee Q1-tuloksensa perjantaina. :slight_smile:

Teleste julkaisee Q1-tuloksensa perjantaina kello 8.30. Odotamme liikevaihdossa merkittävää laskua vertailukaudesta yhtiön operaattoriasiakkaiden jarrutellessa edelleen investointejaan, joskin viime vuoden loppuun nähden odotamme jo elpymistä. Laskevan liikevaihdon myötä myös tulos on arviomme mukaan heikentynyt selvästi vertailukaudesta ja olleen liikevoittotasolla niukasti positiivinen.

1 tykkäys

Tuossa ensipuraisut tuloksesta ja muutaman tunnin päästä sitten myös Esan haastattelua luvassa InderesTV:ssä:

2 tykkäystä

Atte ja Roni ovat tehneet yhtiöraportin Telestestä. :slight_smile: :gem:

Operatiivisesti Telesten Q1 oli hyvä haastavassa markkinassa, mutta koko vuodesta on edelleen tulossa haasteellinen Broadband Networksin Euroopan vaisun kysyntätilanteen vuoksi. Pohjois-Amerikassa Teleste teki alkuvuodesta ensimmäiset toimituksensa ja volyymien odotetaan asteittain alkavan kasvaa loppuvuodesta. Pohjois-Amerikan toimitusvolyymien noustessa painuu myös osakkeen arvostus kohtuulliseksi vuosina 2025-2026, mutta kaikki epävarmuustekijät huomioiden ennustamaamme merkittävää tulosparannusta on hinnoiteltu osakkeeseen jo selvästi etupainotteisesti.

Rapsasta lainattua:

Vuonna 2025 odotamme liikevaihdon kasvun kiihtyvän 10 %:iin kysyntäympäristön oletettavasti parantuessa ja Pohjois-Amerikan toimitusten ollessa täydessä vauhdissa. Arvioimme Telesten oikaistun liikevoiton nousevan tuolloin 6,2 MEUR:oon (marg. 3,8 %) kasvavien volyymien tukemana. Vuonna 2026 ennustamme samojen ajurien avulla liikevaihtoon 6 %:n kasvua ja oikaistun liikevoittomarginaalin kohoavan 4,7 %:iin.

Tähän aiempaan uutiseen liittyen, Casan kaapelibisnekset menivätkin sitten lopulta CommScopelle.

Sinänsä hieman yllättävää, sillä CommScope on paininut liian suuren velkalastinsa kanssa ja indikoinut myös joidenkin liiketoimintojensa mahdollisesta myynnistä. Tämän liikkeen perusteella ainakin kaapeliverkkolaitebisneksissä yhtiöllä on haluja olla jatkossakin.

3 tykkäystä

Mervillä työpaikka vaihtuu, mutta analyytikot säilyvät ennallaan :smile:

QPR:n seuranta-ajoilta jäänyt viime vuosina erittäin hyvä kuva Mervistä :+1:

3 tykkäystä