Osakesijoittaminen

Teleste sijoituskohteena

Tänään ilmestyi perinteikkäästä turkulaisesta teknologiayhtiö Telestestä laaja raportti ja avataan sen kunniaksi yhtiölle oma ketju tänne foorumille!

Laaja raportti on luettavissa täältä: https://www.inderes.fi/fi/syklin-taitetta-edelleen-odotellessa

Käytiin Telesteä myös videolla läpi ja omat fiilikset yhtiön suhteen pitkälti välittyvät siitä: https://www.inderes.fi/fi/videot/teleste-ei-nuolaista-ennen-kuin-tipahtaa

Vuoden 2016 kulta-aikojen jälkeen osakkeenomistajien kyyti on ollut harmillisesti kuoppaista pulkkamäkeä alaspäin.

image

Viime vuodet iso kysymys on ollut, että joko ollaan laskettu mäki alas ja lähdetään hissillä takaisin kohti korkeuksia. Tulosennusteet ovat laskeneet melko tasaisesti viime vuosina ja nyt odotukset tuleville vuosille alkavat olla hyvinkin kohtuullisia ja yhtiön historiallisen kehityksen valossa realistisesti saavutettavissa. Lähivuosien tuloskasvu on kuitenkin kaapelioperaattorien käsissä ja hajautetun verkkoarkkitehtuurin investointien pitää käynnistyä, jotta Telesten tuloskasvujuna saataisiin uusille raiteille. Myöskään ongelmallisen palveluliiketoiminnan kannattavuus ei saisi ainakaan enää nykyiseltä nollatasolta painua takaisin tappiolle.

Osakkeessa on lähivuosille selvää nousupotentiaalia, jos operaattorien investointihanat käynnistyvät ja Teleste onnistuu tässä uudessa teknologiasukupolvessa ja USA:n laajentumisessa. Vastapuolella myös riskit liittyvät näihin samoihin asioihin ja tässä vaiheessa näkyvyys näihin tekijöihin on yhä heikko. Erityisesti riskinä on, että investointien käynnistyminen jälleen pitkittyy ja yhtiön tuloskasvun realisoituminen valuu jälleen pykälän kauemmas tulevaisuuteen.

Varmaa on se, että hajautetun arkkitehtuurin investointien käynnistyminen on tänä päivänä lähempänä kuin edellisen laajan raportin (12/2018) yhteydessä, jolloin tuntui, että investoinnit ovat jo aivan nurkan takana. :sweat_smile: Jäädään tässä ketjussa seuraamaan ja jännittämään, milloin hajautetun arkkitehtuurin teknologiasykli käynnistyy toden teolla! Oikealla ajoituksella Telesten osakkeessa voi tuotto/riski-suhteen näkökulmasta avautua vielä erinomainen paikka hypätä osakkeen kyytiin, jos ja kun operaattorien investointihanat aukevat.

9 tykkäystä

Tämä peijakkaan koronavirus saattaa sumentaa muuten aika kelpo näkymiä Telestellä.

Ilman koronavirustakin Teleste on vuosia ollut sellainen “jatkuva takaisku”. Ongelmia omassa toiminnassa, ongelmia asiakkaiden investointien alkamisajassa, ongelmia VARKAIDEN kanssa… Näiden tähden luotto Telesteen on näyttöjen päässä. En ole oikein saanut kiinni siitä, miksi siellä mättää koko ajan jokin, ja mitä se vaatisi korjautuakseen.

Omistin muistaakseni 2016 vuodesta alkaen, ensin hilpeään ylämäkeen ja sen jälkeen vuosi vuoden ja osari osarin perään latteita uutisia. Näissä viimeisissä laskuissa en enää ole ollut onneksi kydissä, vaikka harvinaisen pitkään katselinkin. Nythän tuo kehitys on kyllä nuijittu kurssiinkin, mutta muuttuuko auvoiseksi jos ja kun investoinnit alkavat? Vai onko yrityksellä muutenkin sisäisiä heikkouksia?

Piltkottuna tämä voisi olla arvokkaampi?

3 tykkäystä

Tai ostettuna :sweat_smile::joy:

1 tykkäys

Herätellään Teleste-ketjuakin Q1-tuloksen jäljiltä, kun samalla yhtiössä tapahtuu isoja strategisia liikkuja! Tuohon ketjun avausviestiini viitaten lähdettiin nyt varovaisesti ennakoimaan ensi vuonna sarastavaa syklin taitetta, josta kommentit aamarissa: https://www.inderes.fi/fi/uutiset/teleste-teravammalla-profiililla-kohti-teknologiasyklin-taitetta

Uutinen Saksan palveluliiketoiminnasta irtaantumisesta poistaa nyt yhden merkittävän lähivuosien tuloskehitystä varjostaneen tekijän ja lähivuosien tuloskasvu on nyt pitkälti kiinni hajautetun arkkitehtuurin investointien käynnistymisestä. Vielä on epävarmaa, miten hyvän aseman Teleste saa uudessa teknologiassa, mutta syklin käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee nykyisellä arvostuksella jo aloittaa varovaiset ostot.

4 tykkäystä