Telia Company - Ketju

Tässä @Joni_Gronqvist kommentit aiheesta.

Olimme aikaisemmin siinä oletuksessa, että yhtiö yrittää ensiksi operatiivisesti kääntää TV&Media -liiketoiminnan ja saada siitä siten parempi hinta. Jos edellä mainittu huhu kuitenkin pitää paikkansa, viitta se siihen, että pöytä halutaan putsata uudelle toimitusjohtajalle jo nyt.

Telia julkistaa tuloksensa perjantaina. Johdolta varmasti odotetaan kommentteja tilanteesta tuolloin.

10 tykkäystä

Kylläpä on taas tehokasta omistaja-arvon tuhoamista ollut tuo tv-sekoilu. Ja puhun sekoilusta, vaikka itse näin kaupan alun perin positiivisena mahdolllisuutena. TV-toiminnan tehostaminen ja kehittäminen sekä laajojen arkistojen hyödyntäminen “pohjoismaiden Netflixin” rakentamisessa olisi voinut johtaa parempaan tulokseen kuin mihin nyt ollaan päädytty. Mutta ei, sitä kehitystyötä ei tehty. Mainosmarkkinoiden hyytymisellä ja kulutustapojen muuttumisella ei epäonnistumisesta voi selittää kuin osan.

11 tykkäystä

OP:n aamukatsauksessa kommentoitiin niin ikään Telian mahdollisia neuvotteluita. Tiivistetysti OP:n mukaan tv-bisnes on “viimeinen rakenteellisesti heikko kohta Telian portfoliossa” ja lopullinen kauppahinta on tässä “toissijainen tekijä”.

14 tykkäystä

Telia Company : Telia Company year-end Report January-December 2023

A strong end to the year

  • Revenue increased 0.9% to SEK 23,098 million (22,894) and like for like, revenue decreased 0.4%
  • Adjusted EBITDA increased 7.4% to SEK 7,491 million (6,977) and like for like, adjusted EBITDA increased 7.3%. For the Telco operations, adjusted
    EBITDA increased 5.4% on a like for like basis.

Äkkiseltään tulos meni päärivien osalta aikalailla ennusteisiin.

Osinkoehdotus SEK 2,00.

Looking ahead for 2024, the Telia management team expect the current business momentum to continue, and anticipate low single digit service revenue growth, low-to-mid single digit EBITDA growth, and CAPEX of around SEK 14 billion. The structural part of operational free cash flow is forecasted at SEK 7-8 billion, which includes the headwind from an increase in interest payments.

CAPEX odotus aikalailla ennallaan vuoteen 2023 nähden (13,628).

13 tykkäystä

Eli kassavirtaohjeistus oli kuitenkin odotuksia heikompi.

Jännä nähdä meneekö nämä ohjeistukset vuoden aikana kuitenkin uusiksi… mikäli siis mediapuolta aletaan myydä - kuten varmaan odotettua.

8 tykkäystä

Tuloskommentit videomuodossa! :blush:

11 tykkäystä

Muutamat analyysipäivitykset, joita tullut vastaan:

Barclays: pidä -suositus (ennallaan), 32 → 30 kruunua
SEB: osta -suositus (ennallaan), 31 → 30 kruunua
Morgan Stanley: pidä -suositus (ennallaan), target 28 kruunua (ennallaan)

Investing ehdottaa tällaista suositusjakaumaa. Tähän ei varmaan ole kaikki vielä päivittyneet.

Ja sitten yhtiössä vaikuttaisi olleen sisäpiiriostoja tuloksen jälkeen.


7 tykkäystä

Tässä on Jonin tuore yhtiörapsa Teliasta. :slight_smile: :gem:

Operatiivisesti Telian Q4-luvut olivat isossa kuvassa linjassa odotuksiin. Operatiiviset tulosohjeistukset olivat lievästi positiiviset verrattuna odotuksiin, mutta tärkeä kassavirtaohjeistus jäi markkinaodotuksista. Teimme vain pieniä tarkennuksia ennusteisiimme ja odotamme viime vuosia selvästi parempaa kehitystä operatiivisesti, mutta nousevat korkokulut syövät operatiivisten parannusten hyötyjä. Ennusteillamme arvostuskuva on kireä (2024e P/E 19x).

Ja tässä olis viel kommentit:

8 tykkäystä

OP:n analyysissä kiinnitettiin myös huomiota heikkoon kassavirtaohjeistukseen ja osingon kestävyyteen. Tiivistetysti likviditeetistä Telialla ei pitäisi olla puutetta, kunhan Tanskan liiketoiminnan myynti saadaan päätöksen. “Tummia pilviä” Telian taseen ympärillä OP:n mukaan on silti, sillä suurten osinkojen ja alaskirjausten myötä omavaraisuusaste on enää 25 % paikkeilla. Yli 7 %:n osinkotuotto on korkea, mutta epävarmalla pohjalla.

7 tykkäystä

Telian ylisuuri (verotettu) osingonjako on aivan jarjetonta. Jossain Cityconissa jarjettomyyteen on selva syy eli viela suuremmassa lirissa olevan paaomistajan rahantarve, mutta mika se syy on Teliassa?

2 tykkäystä

Syy “ylisuureen” osinkoon on tietenkin Telian hallituksen luotto firmansa kohenevaan suoritutumiseen.

Ja onhan siinä tulevassa suoriutumisessa joitakin mahdollisia positiivisia triggereitäkin: tarjottujen palveluiden hintojen nostot (jotka jokseenkin tuntuvat onnistuneen), tv-bisneksen myynti (ja tappioiden leikkaus sillä tavalla), ja järjettömien urheiluoikeuspakettien (Champions League, lätkän sm-liiga jne.) hankinnassa järjen käyttö ENNEN ostoksia jne.

2 tykkäystä

Yksi syy taitaa olla ruotsin hallituksen rahantarve

10 tykkäystä

InvestingPro’n mukaan UBS piti ennallaan osta -suosituksen, ja tavoitehinta laski 32 kruunusta 31 kruunuun.

6 tykkäystä

Pienehkö, joskin mielenkiintoinen uutinen tuli vastaan, että Telenor on Norjassa tukenut Telian verkonrakentamista Norjan lainsäädännön mukaisesti jo muutaman vuosikymmenen ajan. Telenor lähtee ajamaan että tuo (heidän mielestään) vanhentunut tuki romutettaisiin viimeistä viimein.

Brekke/Engebretsen Telenorilta (google translate):

"Nyt on käytössä kolmas valtakunnallinen verkko. On korkea aika poistaa matkapuhelinsääntely, joka on useiden vuosien ajan asettanut Telenorille poikkeuksellisia velvollisuuksia. Näitä ei voi enää puolustaa millään tavalla.

Sääntely tarkoittaa muun muassa sitä, että Telenor tukee muita teleyrityksiä siten, että joudumme antamaan niille pääsyn mastoon ja torniin viranomaisten määräämällä edulliseen hintaan. Samalla meidän on itse maksettava markkinahinta samasta pääsystä kilpailijoidemme kanssa.

Paradoksi on, että viranomaiset määräävät Telenoria kohtelemaan Iceä ja Teliaa tasavertaisesti. Kun Ice on saavuttanut vasta äskettäin 96 prosentin peiton kolmannessa matkapuhelinverkossa, Telian verkko on tunnustettu valtakunnalliseksi jo ennen vuotta 2000. Telia on ollut pitkään suurin tuen saaja, joka olisi pitänyt varata Icen verkon perustamiseen.

Toisin sanoen sääntely on puhdasta kannattavuuden siirtoa Telenorilta Telialle. Jos Telenor voisi veloittaa Telialta samat hinnat kuin he vaativat meiltä vastaavista palveluista, taloudellinen vaikutus vuonna 2023 vastaisi yli 100 miljoonaa Norjan kruunua. Tämä on varovainen arvio. Tällä tavoin asiakkaamme ja osakkeenomistajamme auttavat maksamaan Telian verkon kehittämistä.

Telia on vahva kilpailija pohjoismaisilla markkinoilla. Ei ole järkevää, että Telenor maksaa edelleen Telian jo vakiintuneen verkon kehittämisestä. Tämä ei voi olla meidän tehtävämme. Telia pystyy täysin rahoittamaan oman kehitysnsä."

4 tykkäystä

BNP Paribas Exane höjer riktkursen för Telia till 27 kronor (24), upprepar neutral - BN

Eli tavoitehinta nousee hieman, mutta odottavalla kannalla edelleen.

5 tykkäystä

Telia julkaisee Q1-raporttinsa torstaina ja tässä olisi siihen liittyen ennakkokommentit. :slight_smile:

Telia Company julkaisee Q1-raporttinsa torstaina kello 8.00. Operatiivisesti isot trendit jatkuvat ennallaan, operaattoriliiketoiminta jatkuu edelleen hyvänä ja TV & Media markkina on edelleen haastava, vaikka vertailukohta alkaa helpottamaan. Odotamme liikevaihdon kasvaneen maltillisesti ja kannattavuuden parantuneen kulusäästöjen tukemana Q1:llä.

5 tykkäystä

Telian ympärillä on nyt ihan positiivinen fiilis - tulosparannusta odotellaan.

Tulos tulee siis 25.4. Alla on konsensusodotukset - lukemat vaikuttaisi täsmäävän Inden ennakkoraporttiin.

11 tykkäystä

Ja Telian tulos.

  • Revenue decreased 2.0% to SEK 21,274 million
  • Adjusted EBITDA increased 3.4% to SEK 7,144 million
  • Total EPS amounted to 0.15 SEK (0.15)
  • The outlook for 2024 is unchanged

Eli odotuksiin nähden vaikuttaa hieman pehmeältä, varsinkin liikevaihdon osalta. Kehityssuunta kannattavuudessa kylläkin oikeanlainen. EPS mukana taitaa olla jotain, sillä se selkeästi alle odotusten.

8 tykkäystä

Tässä on vielä Jonin kommentit tuloksesta. :slight_smile:

Telian Q1-raportissa operatiivisesti operaattoriliiketoiminnan trendit hidastuivat, mutta TV ja Mediassa kehitys oli hieman aikaisempaa parempaa. Liikevaihto laski ja tulos kasvoi, mutta molemmat jäivät meidän ja markkinoiden odotuksista. Yhtiön uusi toimitusjohtaja kertoi haluavansa yksinkertaistaa Teliaa ja avaa tarkemmin toimenpiteitä sekä keskipitkän aikavälin tavoitteita kesän jälkeen. Kokonaisuutena raportti jää helposti negatiivisen puolelle lukujen ja niiden taustalla olevien trendien myötä.

6 tykkäystä

Telias Finlandschef ökar sitt aktieinnehav

Tänään klo 14.08 ∙ Finwire

Heli Partanen har den 25 april köpt 14 100 aktier i teleoperatören Telia där hon är Finlandschef. Aktierna köptes till kursen 2,14 euro per aktie, en affär på 30 200 euro. Affären gjordes utanför handelsplats. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Eli Suomen tj Partanen on ollut ostoksilla 14 100 osakkeen verran. Inderes sanoo edelleen nej nej, ja ymmärrän - eihän tämä halvalta näytä vaikka “kurssi itsessään onkin edullisella tasolla”. :rofl: Mutta kun on toiveita käännöksestä - yksinkertaistamalla kannattavuus kuntoon - ja mitenkäs sen median kanssa.

8 tykkäystä