Sijoitusfoorumi

Telia Company - Ketju

telia-company
#1

Tellusta ei vielä ketjua löytynyt, joten pistin tähän pystyyn.

Kovasti ovat etsineet kassalleen ostokohdetta. Bonnierin ostamisesta on käyty keskustelua, mutta nyt on ihan konkreettisesti jotain ostettu.

Kilpapelimaailmassa jytisee – Telia osti Assemblyn

1 Like
#2

Mielenkiintoinen laajentuminen. E-sports iso bisnes, sisältöpuolta ajatellen ei ihan pöntöltä ensisilmäyksellä kuulosta. :slight_smile:

Toisaalla Mikael linkkasi twitterissa, että operaattorit ovat globaalisti vauhdilla leikanneet työpaikkoja ja tehostaneet http://www.lightreading.com/business-employment/jobs/big-telcos-have-slashed-107k-jobs-since-2015/d/d-id/743765?page_number=1

6999

#3

Telialta hyvä tulos ja mielenkiintoisia aluevalloituksia sisältörintamalla https://www.inderes.fi/videot/telian-bonnier-kauppa-varmistui

Voisi melkein veikata, että operaattoreista puhutaan 10 vuoden päästä enemmän sisällöntuottajina kuin “operaattoreina”.

#4

Näyttää vain sille, että Ruotsin hallitus hiekoittaa Telian tietä :slight_smile: Ilmeisesti Telian osakkeen hintaan oli leivottu odotus vieläkin paremmasta osavuosituloksesta, kun osakkeen hinta näyttää dippaavan vaikka osavuosikatsaus näytti minun silmääni kohtuullisen hyvältä. Aina ei voi ymmärtää suursijoittajien ajatusmaailmaa.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/telian-bonnier-kauppaa-kritisoidaan-voimakkaasti-ruotsissa---ministeri-viimeista-sanaa-ei-ole-sanottu/S3x7yehc

#5

Carrier liiketoiminnassa negatiivista painetta vaikka maailmassa dataa liikkuu enemmän kuin koskaan.

image

1 Like
#6

Hyvä pointti Verneriltä. Operaattoreista sisällön tuottajia. Mitä veikkaatte mikä on Elisan ja DNAn vastine tälle? Nähdäänkö alalla enemmänkin yritysostojen, ehkä Sanoman tv-liiketoiminta ostetaan pois? Jännä nähdä mitä käy.

1 Like
#7

Elisahan on jo siirtynyt sisällöntuotantoon. Elisa viihde on pyörinyt jo pitkään. DNA:lla ei vastaavaa kaiketi vielä, mutta eiköhän sekin ajan kanssa tule.

#8

Tuli tässä mieleen kun yle näytti niitä assemblyi lanei mitkä telia osti itsellensä, ja nyt kun telia ostaa MTV:n niin jos näyttävät siellä e-sportsii, tulevaisuuden urheiluu. Siinä on mahdollisuus saada kohdennettua mainontaa nuoremmalle ikäpolvelle. vai myisivätkö näyttö oikeudet ylelle? Meinaan Assemblyillähän on ollut aina turnauksia mitä näyttävät.

#9

Apple saattaa julkaista tänään e-Simin, operaattorit pääsee hikoilemaan:

“One fun thing Apple may announce is a thing called an eSIM – essentially, an easy way to switch cell-phone carriers without having to be locked down by their annoying sim cards. Even if Apple doesn’t roll this out tomorrow, the spread of eSIMs is inevitable. And that will push carriers such as AT&T Inc. and Verizon Communications Inc. “further down the path to becoming little more than utilities.” And interchangeable utilities may have a harder time socking you with enormous bills. Which would be just terrible.”

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-11/apple-aapl-considers-the-death-of-the-iphone-sim-card?utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_term=180911&utm_campaign=sharetheview

1 Like
Pörssien suunta
#10

“The telecom sector globally is led by aging white men in grey suits whose main vision is to make it safely through the next quarterly earnings update”

Riittääkö operaattoreilla mielikuvitusta uudistua? Ala kerjää pientä disruptiota👹

https://www.lightreading.com/business-employment/business-transformation/where-is-the-elon-musk-of-telecom/a/d-id/746510

2 Likes
#11

DNA:n Leinonen kommentoi haastattelussa, että DNA on “pro eSim”. eSimit voi tuoda kiristyvää kilpailua kun liittymän vaihtaminen helpottuu entisestään.

2 Likes
#12

Telialla pyörii televisiossa katkojen välissä tikittävä aikakello + 90 tuntia. “Liittymien aika on ohi”. Liittyyköhän tämä eSimmeihin?

2 Likes
#13

Moikka, ovatko foorumilaiset saaneet Telian osingot tilille, sillä osingon maksupäivä oli eilen 25.10.2018 vai onko maksupäivä muuttunut? Viimeksi osingot kirjautuivat tilille maksupäivänä.

#14

ei näytä vielä olevan tulleen tilille

E: Päivällä tuli

#15

Tänään on kilahtanut tilille Telian osinko, Nordean tili.

#16

Näköjään on kilahtanut. Ihan hyvä juttu :slight_smile:

#17

Osingot tilillä. Samaan syssyyn Standard & Poors pudotti Telian luottoluokituksen luokkaan BBB+ luokasta A- ja Barclays Capital tavoitehinnan 40 kruunusta -> 38 kruunuun.

#18

Linkataampa tänne talteen tää telian omien osakkeiden osto ohjelma :slightly_smiling_face:

1 Like
#19

Telia ostellut n. 2,5% osakekannasta itsellensä osto ohjelman alettua. Yllä oleva linkki päivitty automaattisesti :slight_smile: Perjantaina nähdään nouseeko osinko - esim 2,35kr / osakkeelta - mikä olisi sama summa osinkoina telian kassasta mitä viimeksi 2,3kr - kiitos osakkeiden oston :+1:

#20

Onko kenelläkään ajatusta siitä, miten Ruotsin valtion mahdollinen Telia-myynti vaikuttaa Teliaan? Onko aktivisteilla kiinnostusta (Gardell jne.)?

Sverigedemokraterna ovat Ruotsissa intoa puhkuen lohkomassa isohkoa osaa Teliasta myyntiin. Omassa salkussa Teliaa on pienehkö nippu, minkä oli alunperin tarkoitus olla “ikuinen”. Jos maailman tylsimmästä Teliasta onkin nyt muotoutumassa jotain muuta Bonnier-kauppoineen ja valtio-omistuksen pienenemisen kautta täytynee tutkiskella tätä uudestaan.

2 Likes