Telia Company - Ketju

Pienehkö, joskin mielenkiintoinen uutinen tuli vastaan, että Telenor on Norjassa tukenut Telian verkonrakentamista Norjan lainsäädännön mukaisesti jo muutaman vuosikymmenen ajan. Telenor lähtee ajamaan että tuo (heidän mielestään) vanhentunut tuki romutettaisiin viimeistä viimein.

Brekke/Engebretsen Telenorilta (google translate):

"Nyt on käytössä kolmas valtakunnallinen verkko. On korkea aika poistaa matkapuhelinsääntely, joka on useiden vuosien ajan asettanut Telenorille poikkeuksellisia velvollisuuksia. Näitä ei voi enää puolustaa millään tavalla.

Sääntely tarkoittaa muun muassa sitä, että Telenor tukee muita teleyrityksiä siten, että joudumme antamaan niille pääsyn mastoon ja torniin viranomaisten määräämällä edulliseen hintaan. Samalla meidän on itse maksettava markkinahinta samasta pääsystä kilpailijoidemme kanssa.

Paradoksi on, että viranomaiset määräävät Telenoria kohtelemaan Iceä ja Teliaa tasavertaisesti. Kun Ice on saavuttanut vasta äskettäin 96 prosentin peiton kolmannessa matkapuhelinverkossa, Telian verkko on tunnustettu valtakunnalliseksi jo ennen vuotta 2000. Telia on ollut pitkään suurin tuen saaja, joka olisi pitänyt varata Icen verkon perustamiseen.

Toisin sanoen sääntely on puhdasta kannattavuuden siirtoa Telenorilta Telialle. Jos Telenor voisi veloittaa Telialta samat hinnat kuin he vaativat meiltä vastaavista palveluista, taloudellinen vaikutus vuonna 2023 vastaisi yli 100 miljoonaa Norjan kruunua. Tämä on varovainen arvio. Tällä tavoin asiakkaamme ja osakkeenomistajamme auttavat maksamaan Telian verkon kehittämistä.

Telia on vahva kilpailija pohjoismaisilla markkinoilla. Ei ole järkevää, että Telenor maksaa edelleen Telian jo vakiintuneen verkon kehittämisestä. Tämä ei voi olla meidän tehtävämme. Telia pystyy täysin rahoittamaan oman kehitysnsä."

4 tykkäystä

BNP Paribas Exane höjer riktkursen för Telia till 27 kronor (24), upprepar neutral - BN

Eli tavoitehinta nousee hieman, mutta odottavalla kannalla edelleen.

5 tykkäystä

Telia julkaisee Q1-raporttinsa torstaina ja tässä olisi siihen liittyen ennakkokommentit. :slight_smile:

Telia Company julkaisee Q1-raporttinsa torstaina kello 8.00. Operatiivisesti isot trendit jatkuvat ennallaan, operaattoriliiketoiminta jatkuu edelleen hyvänä ja TV & Media markkina on edelleen haastava, vaikka vertailukohta alkaa helpottamaan. Odotamme liikevaihdon kasvaneen maltillisesti ja kannattavuuden parantuneen kulusäästöjen tukemana Q1:llä.

5 tykkäystä

Telian ympärillä on nyt ihan positiivinen fiilis - tulosparannusta odotellaan.

Tulos tulee siis 25.4. Alla on konsensusodotukset - lukemat vaikuttaisi täsmäävän Inden ennakkoraporttiin.

11 tykkäystä

Ja Telian tulos.

  • Revenue decreased 2.0% to SEK 21,274 million
  • Adjusted EBITDA increased 3.4% to SEK 7,144 million
  • Total EPS amounted to 0.15 SEK (0.15)
  • The outlook for 2024 is unchanged

Eli odotuksiin nähden vaikuttaa hieman pehmeältä, varsinkin liikevaihdon osalta. Kehityssuunta kannattavuudessa kylläkin oikeanlainen. EPS mukana taitaa olla jotain, sillä se selkeästi alle odotusten.

8 tykkäystä

Tässä on vielä Jonin kommentit tuloksesta. :slight_smile:

Telian Q1-raportissa operatiivisesti operaattoriliiketoiminnan trendit hidastuivat, mutta TV ja Mediassa kehitys oli hieman aikaisempaa parempaa. Liikevaihto laski ja tulos kasvoi, mutta molemmat jäivät meidän ja markkinoiden odotuksista. Yhtiön uusi toimitusjohtaja kertoi haluavansa yksinkertaistaa Teliaa ja avaa tarkemmin toimenpiteitä sekä keskipitkän aikavälin tavoitteita kesän jälkeen. Kokonaisuutena raportti jää helposti negatiivisen puolelle lukujen ja niiden taustalla olevien trendien myötä.

6 tykkäystä

Telias Finlandschef ökar sitt aktieinnehav

Tänään klo 14.08 ∙ Finwire

Heli Partanen har den 25 april köpt 14 100 aktier i teleoperatören Telia där hon är Finlandschef. Aktierna köptes till kursen 2,14 euro per aktie, en affär på 30 200 euro. Affären gjordes utanför handelsplats. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Eli Suomen tj Partanen on ollut ostoksilla 14 100 osakkeen verran. Inderes sanoo edelleen nej nej, ja ymmärrän - eihän tämä halvalta näytä vaikka “kurssi itsessään onkin edullisella tasolla”. :rofl: Mutta kun on toiveita käännöksestä - yksinkertaistamalla kannattavuus kuntoon - ja mitenkäs sen median kanssa.

9 tykkäystä

:+1:

The CEO of the telecom operator Telia, Patrik Hofbauer, has today, May 27, bought 30,000 shares in the company. The shares were purchased at a price of 26.40 SEK per share, a transaction amounting to 792,000 SEK. The transaction was made on Nasdaq Stockholm. This is evident from the Financial Supervisory Authority’s insider register.

9 tykkäystä

Viaplay nappasi Mestarien liigan oikeudet Telian nokan edestä, ja Telian omistajakunnassa huokaistiin helpotuksesta : )

“Telia fanns däremot bland vinnarna. Teleoperatörsaktien visade ett lättnadslyft om 1,5 procent på beskedet att Viaplay tar över rättigheterna till fotbollsturneringen Champions League i Sverige fram till 2027. Viaplay steg i sin tur 1,7 procent.”

Vielä EDIT, tarkennus: Ilmeisesti Suomen ja Norjan osalta toi Mestarien liiga on (lähetysoikeuksien osalta) vielä auki?

“Viaplay Group has secured the exclusive rights to football from the men’s UEFA Champions League in Sweden and Denmark, exclusive rights to the UEFA Europa League and UEFA Conference League in Norway and Finland, and shared rights to the UEFA Champions League, UEFA Europa League and UEFA Conference League in Iceland up to and including the 2026/2027 season. The new agreement kicks off this autumn, 2024.” (Viaplay scores UEFA football rights in Nordics | Advanced Television)

Ja EDIT2, MTV:llehän ne härmän oikeudet on uusittu: "
JULKAISTU 22.05.2024 14:23
“MTV Oy on varmistanut UEFA Mestarien liigan esitysoikeudet yksinoikeudella Suomessa aina kevääseen 2027 asti. Uuden sopimuksen myötä MTV Katsomon vahva jalkapallotarjonta kattaa jatkossakin kaikki Mestarien liigan ottelut. Ensi kaudesta uudistuva Mestarien liigan formaatti tarjoaa enemmän otteluita ja entistä merkityksellisempiä kohtaamisia elokuusta toukokuulle.”

5 tykkäystä

Nyt alkaa kerääntyä melkoisen paljon sisäpiiriostoa. Otan tämän signaalina.

Eric Hageman har idag den 14 juni köpt 40 000 aktier i teleoperatören Telia där han är finanschef. Aktierna köptes till kursen 26,90 kronor per aktie. Köpesumman uppgår till 1 076 000 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

Även Telias chef i Norge, Stein-Erik Vellan, har rapporterat in ett aktieköp. Han har köpt 1 600 aktier till kursen 26,96 kronor, en affär på 43 136 kronor.

Under gårdagen köpte även vd Patrik Hofbauer aktier i en affär värd 535 800 kronor.

15 tykkäystä

Zoner ostaa Telian Suomen web hosting -liiketoiminnan.

Lisätietoja: Tiedote: Suomalainen Zoner Oy ostaa Telian Suomen web hosting -liiketoiminnan  - Tukisivusto

Tuosta tuli asiakastiedote jo monta päivää sitten.

Mä olen ostanut yritykselleni webhotelli-palvelut yhdeltä firmalta, jonka Telia osti seitsemän vuotta sitten. Siitä lähtien on tullut säännöllisesti viestejä ja kirjeitä siitä, kuinka palvelussa tapahtuu sitä ja tätä muutosta, ja kohta perään taas viestintää että muutokset siirtyvätkin eteenpäin. Paperikirjeitä on lähetetty ikuisuuden vanhaan postilokero-osoitteeseen, jotka olen kyllä asiakastietoihin päivittänyt asiallisesti jo vuosikausia sitten.

Hämmentävää touhua. Ja asiakkaana olen ihan tyytyväinen, että viimeinenkin sidos Teliaan katkeaa.

Luulin olleeni nopea kun Zonerilta tuli sähköpostia 09:55. :smile:

1 tykkäys

Oon ihmetellyt Telian taloyhtiölaajakaistan tarjouslogiikkaa. Nimittäin, kun taloyhtiö esimerkiksi kilpailuttaa nykyistä laajakaista- ja kaapelitelevisiosopimustaan ja heillä on jo Telian palvelu ennestään, antavat he tarjouksen, jossa kustannukset tippuvat esimerkiksi kolmannekseen nykyisestä, jos jatkavat samalla palvelutasolla (vaikka 10/10). Eikös se ois paljon fiksumpaa antaa vain tarjouksia, joissa sopimuksesta saatava liikevaihto ei ainakaan pienene ja sanoa tyyliin, ettei enää tuota samaa ”vanhentunutta” palvelutasoa tarjota sopimuspäivityksiin, vaan samalla hintaa saa nyt huomattavasti nopeamman liittymän, kun ihmisten netinkäyttö muutenkin lisääntynyt (tänään Teosto julkisti tutkimuksen, jossa jo 86% suomalaisista käyttää päivittäin jotain TV- ja mediansuoratoistopalvelua, Netflixin osuus on yli 50% kotitalouksista).

No jos annat laajassa taloyhtiössä, vaikka sen 100/10 kaikille niin se voi tarkoittaa Telialle investointeja, koska kapasiteetti ei välttämättä kestä tuota ilman uudistuksia. Toki olisi samassa tilanteessa, mikäli kaikki asukkaat ottaisivat sen suoraan muutenkin, mutta todennäköisyys tuolle on mitätön.

Täten nykyisellä jatkaminen saattaa tuottaa enemmän rahaa kassaan, vaikka lv pienenee, koska investoinnit on jo katettu.

Ihan vain omaa arvailua

Nämä ovat ihan uudehkoja isoja taloyhtiöitä eli infra kunnossa ja antavat kyllä tarjouksessa muitakin vaihtoehtoja tyyliin 25/50/100, mutta antavat siis mahdollisuuden omalta kannaltaan heikkoon lopputulokseen, vaikka nuo nopeammatkin ovat erittäin houkuttelevasti hinnoiteltu (mikä ei tosin toimi houkuttimena kaikille taloyhtiöpäättäjille).

1 tykkäys

Jonin ennakkokommentit siitä, kun Telia julkaisee Q2-rapsansa torstaina noin kello 8.00. :slight_smile:

Telia Company julkaisee Q2-raporttinsa torstaina kello 8.00. Operatiivisesti isot trendit jatkuvat ennallaan, operaattoriliiketoiminta jatkuu edelleen hyvänä ja TV & Media markkina on edelleen haastava, vaikka vertailukohta alkaa helpottamaan. Odotamme liikevaihdon pysyneen vertailukauden tasolla, mutta trendin parantuneen. Lisäksi ennustamme kannattavuuden parantuneen kulusäästöjen ja paremman liikevaihtomixin ajamana.

4 tykkäystä

Odotellaan kommentteja mutta omaan silmään tämä näyttää lievältä tulosylitykseltä. Tulos vaikuttaisi paranevan kautta linjan.

  • Revenue increased 2.3% to SEK 22,380 million (21,877) and like for like, revenue increased 1.5%.
  • Adjusted EBITDA increased 6.4% to SEK 7,856 million (7,387) and like for like, adjusted EBITDA increased 5.3%. For the Telco operations, adjusted EBITDA increased 4.1% on a like for like basis.
  • Operating income increased to SEK 2,942 million (2,095).

In the third quarter, we estimate that EBITDA will be approximately unchanged on a like for like basis, having had a strong third quarter last year. In the fourth quarter, on the other hand, we expect an above-trend EBITDA growth, and hence, our current full-year forecast is broadly in line with recent market expectations.

15 tykkäystä

Jonin kommat Telian Q2-tuloksesta olisi luettavissa nyt! :slight_smile:

Telian Q2-raportti oli kokonaisuudessa hieman odotuksia parempi. Liikevaihto kasvoi meidän ja hienoisesti markkinoiden odotuksia paremmin. Nyt myös TV & Media -liiketoiminta tuki kehitystä. Tuloskasvua tuki liikevaihdon lisäksi tehostamistoimet ja näin myös tulos ylitti meidän ja hieman markkinoiden odotukset. Raportin ja näkymien myötä ennusteissamme on hienoista nousupainetta.

10 tykkäystä

Grönö ja uunituore yhtiörapsa :gem: :slight_smile:

Nostamme Telian osakkeen tavoitehinnan 29 kruunun (aik. 26) heijastellen ennustemuutoksia ja toistamme vähennä-suosituksen. Q2 oli lukujen ja näkymien osalta positiivinen. Näin nostimme hieman ennusteita ja odotamme viime vuosia parempaa kehitystä operatiivisesti, mutta korkokulut syövät edelleen operatiivisten parannusten hyötyjä. Ennusteillamme arvostuskuva on kireä (2024e P/E 20x ja EV/EBIT 16x) ja pörssistä sekä sektorilta löytyy näkemyksemme mukaan tällä hetkellä matalariskisempää tuottoa.

8 tykkäystä