Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Terveystalo tulee ROASTiin :fire: , joten avataas yhtiölle oma ketju tänne.

ROAST LIVE alkaa inderesTV:ssä 21.8. noin kello 10:15 ROAST Terveystalo 21.8.2018 - Inderes

8 tykkäystä

Loistavaa!! Hyvä et saadaan tää pulju Roastiin. Sote ja miten tää eroaa Pihlajalinnasta kiinnostaa!!

1 tykkäys

Kilpailija-Pihlajalinna painii edelleen kannattavuusongelmien kanssa Pihlajalinnan puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2018 (6 kk) | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

1 tykkäys

Onko Attendo yrityskauppa luonut kilpailuetua julkisella puolella tai yksityisellä puolella?

1 tykkäys

Hauska kuriositeetti Terveystalon vuosikertomuksessa:

“5) Väärinkäsityksen johdosta Åse Aulie Michelet ei ole saanut kokouskutsuja.”

Sattuu sitä paremmissakin piireissä.

(Palkitsemisvaliokunnan toimenkuvaan kuuluu mm. “Hallituksen palkitsemisvaliokunta identifioi henkilöt, jotka olisivat päteviä toimimaan yhtiön toimitusjohtajana ja antaa hallitukselle suosituksensa toimitusjohtajan valinnasta.”)

5 tykkäystä

Eikö hallituksen jäsnet ole yhteydessä toisiinsa kokousten välillä? Vai miten voi olla mahdollista, että kaksi kokousta menee joltain ohi. Yhden vielä ymmärtäisi, mutta kaks on jo erikoista.

Kuumotus soten läpimenosta lisääntyy:

Tässä koko ROAST ja saman linkin takaa löytyy kellotettuna, mitä kysyttiin ja mistä puhuttiin ROAST Terveystalo 21.8.2018 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Tässä vielä sisältö:

00:40 Kuka olet ja mistä tulet?
01:20 Mitä Terveystalo tekee?
02:01 Lyhyt pitch, miksi Terveystalo olisi hyvä sijoituskohde?
02:41 Saako terveydenhuollolla tehdä rahaa?
04:10 Big data ja potilasdatan hyödyntäminen: voiko sitä monetisoida?
06:12 Kulttuurin tärkeys toimitusjohtajan silmin Terveystalossa?
07:58 Vakuutusyhtiöt ja terveydenhuoltoyhtiöt tekevät eritasoista yhteistyötä. Miten Terveystalo asemoituu suhteessa vakuutusyhtiöihin ja kilpailijoihin?
09:40 Miten Terveystalo on varautunut avainhenkilöiden lähtöön?
11:28 Miten työterveyshuollon asiakkuudet ovat kehittyneet tänä vuonna ja mitä etuja Terveystalolla on tällä markkinalla?
14:50 Diacor-kauppa: miten integraatio on sujunut työterverveyden asiakaspysyvyyden näkökulmasta? ROASTin tuotantotiimille on viitattu asiakkaiden siirtymisestä kilpailijoille.
16:50 Mitä kilpailijaviranomainen hidastelee Attendo-kaupan syynäämisen saralla?
18:00 Tuleeko Attendossa yt-neuvottelut, kun kauppa on saatu päätökseen?
19:30 Attendon monet kuntaulkoistukset loppuvat 2019 tai lähivuosina, ostiko Terveystalo loppuvia soppareita?
21:20 Leikkaustoiminta ja lakimuutokset: oletteko joutuneet esimerkiksi Varkaudessa supistamaan leikkaustoimintaa?
22:33 Kuinka suuri osa työterveyshuollon sopimuksista kiinteähintaisia?
24:30 Mikä on digitalisaation rooli Terveystalossa?
26:45 Jos sote toteutuu, miten käy työterveyshuollon?
29:32 Miten näet kuntien ulkoistusmarkkinan, kun kuntien ulkoistusmahdollisuuksia rajataan?
33:48 Mitä Pihlajalinna ja Mehiläinen tekevät paremmin, kuin Terveystalo?
34:50 Onko vaikea löytää osaajia Pohjois- ja Itä-Suomeen?
38:10 Terveystalon taseessa on merkittävästi liikearvoa, jonka myös tilintarkastaja on pistänyt merkille. Pitäisikö sijoittajan huolestua?
41:30 Yleisimmät haasteet yrityskaupoissa?
43:00 Kilpailu on kiristynyt yksityisasiakkaissa: pysyvä olotila vai ohimenevää?
44:20 Miten taantuma vaikuttaisi Terveystaloon?
46:20 Terveystalon liikearvo taseessa yhdistettynä kiristyvään kilpailuun ja poliittisiin riskeihin ei ole dynamiittia?
48:00 Iso peli: uhraako kaikki isoimmat terveysyritykset kannattavuutta kasvun takia kasvaakseen niin isoiksi, ettei niitä voi “ignoorata” jos sote tulee?
50:54 Veronmaksajan näkökulma: onko markkina alkamassa keskittyä huolestuttavasti Mehiläiselle ja Terveystalolle? Samalla sotea kiirehditään läpi, jolloin kokemattomat maakunnat allokoisi varoja…
54:10 Miten Terveystalo on asemoitunut, jos sote menee läpi, tai toisaalta siihen skenaarioon, jos se ei menisi läpi?
56:15 Terveystalon kannattavuutta laskee suuret poistot. Haluatko raottaa, mikä on Terveystalon todellinen kannattavuuspotentiaali?
57:45 Missä Terveystalo on viiden vuoden päästä?

3 tykkäystä

Kuka on seuraavaksi tulituksen kohteena? :yum: Kiitos @Verneri_Pulkkinen Terveystalon Roastista. Teette arvokasta työtä sijoittajille ja vielä ilmaiseksi :grinning:

1 tykkäys

Kiitos, paras palkinto työlle on, kun kuulee että tästä on iloa! :slight_smile:

Seuraava ROAST: Tieto tulee syyskuun 12. päivä =)

3 tykkäystä

Haha vitsit paras Roast ikinä tulossa. Tieto on se hirviö mille kunnat maksaa et pääsis siitä eroon :smiley: ihan loistava!! Markkinoikaa tätä!

2 tykkäystä

Nostetaas TTaloa taas ylemmäksi. Kurssi on valunut 8€ tuntumaan, perjantain markkinaraadissa Taalerin Elomaa vinkkasi tätä saatavan nyt ”hyvillä kertoimilla”. Itselleni tärkeää olisi löytää mahdollisimman syvää ja laadukasta analyysiä ennen ostopäätöstä. Onko kukaan seurannut tarkemmin miksi kurssi laahaa ja onko tiedossa analyysejä mistä löytyisi? Kiitos!

Edit: Annissa henkilökunta sai ilmeisesti 8,6-8,7€ hinnalla. Raja on alitettu niin henkilökunta myy paniikissa pelastaen pääomansa? Vai mikä painaa… sote?

2 tykkäystä

Hankala asetelma Astonilla, kun mietitään että joskus 11 euroa maksanut osake maksaa nyt 8 euroa ja tämä muutos vaatii perusteluja. Markkinathan eivät välitä että millä hinnalla kukin sijoittaja on osaketta ostanut. Onko 8 euroa edes laahaamista vai edelleen korkea hinta? Yhtiöiden arvo kannattaa laskea mieluummin “alhaalta ylös”. Mikä on pääoman tuottovaatimus, mikä ennustettu korkojen kehitys? Mikä on yhtiön ja toimialan riskisyys ja mikä BKT:n kehitys? Ideaalitilanteessa saat osakekannalle markkina-arvon, jota voit sitten verrata markkinoiden tarjoamaan hintaan.

Ainakin erittäin komeita sisäp. ostoja tehty 10e kurssilla…

1 tykkäys

Noi nyt on käytännössä sisäpiirin välistä kauppaa. EQT myi loput omistuksensa pois. EQT:lla varmaan parempi näkemys Terveystalosta kuin näillä uusilla suomalaisilla sisäpiiriläisillä :smiley:

Noi hankinnat liittyy ihan puhtaasti Terveystalon listautumiseen ja sen jälkeiseen EQT:n irtautumiseen, joten noista ei voi mitään johtopäätöksiä vedellä. Eivätkä ole kuitenkaan nyt kasin pintaan lisäilleet :smiley:

1 tykkäys

P/E näyttäisi olevan markkinan ennusteilla 18x tälle vuodelle… Tiedä, laskeeko tuota ROASTissakin puhuteltu kilpailun kiristyminen (kaikki investoi nyt täysillä ennen sotea) ja tietysti soten kaatumisen mahdollisuus kuumottaa, vaikka TT on pelannut korttinsa hyvin kumpaankin skenaarioon.

1 tykkäys

Massea vi eikun harmittaa, kun lähipiiri tankkasi tasolla 7.2erkkiä ja Masse reppana ei uskaltanut/jaksanut lähteä mukaan. Nyt vahva Q3 ja pääoma siirtyy kiihtyvästi kohti puolustuslinnakkeita ja Terveystalo 9erkkiä. “Kun mitään et ole ostanut, mitään et ole menettänytkään”, mutta silti…

Hyvä etten ole sentään ainoa ketä harmittaa

1 tykkäys

Lähipiiri myi nyt vähän yli 9 erkillä eli voittua 2 erkkiä per lappu. Saattaa heitä myöhemmin harmittaa jos nousee kymppiin. Siitä päästäänkin Massen toiseen sijoituskäskyyn: “Älä koskaan harmittele voitollisia kauppoja, kun koskaan ei voi olla varma mitä tulevaisuus tuo tullessaan”. Voitto mikä voitto.

2 tykkäystä

Arttendo-kaupat saatiin kai äskettäin päätökseen. Saa nähdä onko vaikutusta TT:n kurssikehitykseen…

1 tykkäys