Terveystalo - Terveemmän elämän puolesta

Terveystalossa asiakaspalvelijat eivät ole (ainakaan aina) hoitajia tai muita terveydenhuollon ammattilaisia, usein varsin nuoria. Heillä todennäköisesti ei lainkaan ajatus kulkenut mitä pitää tehdä jos joku talon ulkopuolelta tulee hakemaan apua. Mielestäni aspan olisi tässä tilanteessa pitänyt tehdä hälytys kuten jos yksikössä olisi tapahtunut elvytystilanne ja olisi lähdetty sairaanhoitajan ja lääkärin kanssa apuun. Mutta tällaiselle ei ollut ohjetta ja mahdollisesti hätätilanteeseen reagoinut ollut myös “maallikko” ja lähdetty tarkistamaan ohjeita väärältä taholta.

8 tykkäystä

Eikö tuossa tilanteessa nyt pitäisi jokaisella olla joku käsitys miten toimia, eli auttaa kykyjensä mukaan. Kyllähän tuossa tilanteessa minkä kuvan lehtiä lukemalla on saanut, niin aivan käsittämätöntä tekemistä, varsinkin kun kyseessä enemmän tai vähemmän terveydenhoidon ammattilainen. Soittaa jonnekin (minne edes soitti?) ja kysyy saako defibrillaattoria lainata. Ei tainnut mennä ihan putkeen.

4 tykkäystä

Terveystalo ei ole kuitenkaan tänä vuonna perustettu epämääräinen yhtiö, jossa on aivan untuvikkoja töissä. Ehkä käsittämättömintä on, että vähintään kaksi ihmistä oli täysin pihalla asiasta. Soittaja, joka ylipäätään soitti tilanteessa johonkin ja puhelun vastaanottaja, joka ohjeisti. Kyseessä ei siis ollut siis mikään yhden nuoren ihmisen pieni erheys. Todella törkeää toimintaa sekä työntekijöiltä, että Terveystalolta, joka ei ole selvästikään hoitanut perehdytyssuunnitelmaa kuntoon, kun työntekijät eivät tiedä miten toimitaan hätätilanteessa.

7 tykkäystä

Lounais-Suomen poliisi on tehnyt torstaiaamuna rikosilmoituksen Terveystalon toiminnasta. Asiaa selvitetään pelastustoiminnan laiminlyöntinä.

7 tykkäystä

Tässä on aikamoinen mainehaitta saatu aikaiseksi muutaman henkilön toimesta. Vaikea oikeastaan ymmärtää miten tämä on päässyt tapahtumaan.

11 tykkäystä

Hyvin pitkälti samaa mieltä, me emme tosin tiedetä miten puhelu meni. Saattoi olla tyyliin: asiakas pyytää meiltä deffaa lainaan, voidaanko antaa. Puhelun aikana on voinut olla hälyä ja puhelun sisältö siksi epäselvä. Soittajan olisi tietysti pitänyt varmistaa, että esimies kuulee ja ymmärtää, mikäli hän ymmärsi edes itse. Tai sitten käyttää vain maalaisjärkeä ja antaa se deffa suoraan. Perehdytys on ollut puutteellinen, ehkä tapahtuneen kaltainen puuttuu sieltä täysin. Aina on kuitenkin mahdollisuus myös inhimilliseen virheeseen, jota mikään perehdytys ei poista.

Yhtä kaikki, Terveystalon onneksi se ei toimi Yhdysvalloissa. Korvaukset olisivat massiiviset.

Toivottavasti ainoa merkitsevä asia eli potilaan tila ei ratkennut tähän kämmiin.

3 tykkäystä

Kyseessä on myös ilmeisen iso yksikkö, onko jopa leikkaustoimintaa?

Välttämättä näin isossa yksikössä ei ole ns. maallikkodeffaa jonka voisi edes antaa lainaan, kun yksikön sisäisiin elvytyshälytyksiim heräämöstä lähtee elvytystiimi joka tuo mukanaan ammattilaisten defibrillaattorin.
Näin ainakin sairaaloissa toimitaan.

Sellaista deffaa ei maallikolle mukaan voisi antaakaan, kun se ei ohjaa käyttäjää samaan tapaan.

Onkohan Terveystalon ja muiden alan toimijoiden kasvu yrityskaupoin pian vaikeutumassa?

KKV:n tutkimuksessa terveysmarkkinoiden yrityskauppojen vaikutuksia hintoihin arvioitiin vertaamalla yritysostojen kohteena olleiden klinikoiden hintoja verrokkiyrityksiin, joita ei ostettu tarkasteluajanjakson aikana. Tutkimuksen perusteella ostetuissa klinikoissa hinnat nousivat 10–20 prosenttia yrityskaupan jälkeen.

KKV esittää ratkaisuksi otto-oikeuden sisällyttämistä lakiin. Otto-oikeudella tarkoitetaan sitä, että kilpailuviranomainen voi poikkeustilanteissa ottaa tutkittavaksi myös liikevaihtorajojen alle jäävän yrityskaupan. KKV:n mukaan otto-oikeus on ainoa työkalu liiallisen keskittymisen estämiseen, koska jälkikäteen markkinarakenteeseen ei voida tehokkaasti puuttua.

5 tykkäystä

Sisäpiirin osto

Volyymi: 10 000 Keskihinta: 8,89591 EUR

18 tykkäystä

Tiedote koskien yhteistyötä Nightingale Healthin kanssa, jonka kehittämä verianalyysi otettiin käyttöön Terveystalon työterveysasiakkaille vuoden alusta:

https://news.alertir.com/terveystalo/fi/node/1213

10 tykkäystä

Ronin etkoilukommentit, kun yhtiö julkaisee Q2-tuloksensa ensi viikon keskiviikkona. :slight_smile:

Terveystalo julkaisee Q2-tuloksensa keskiviikkona 17.7 noin kello 9.00. Odotamme yhtiön kasvun olevan viime neljännesten tapaan maltillisella yksinumeroisella tasolla ja tuloksen kasvavan selvästi vertailukaudesta pääasiassa paranevan suhteellisen kannattavuuden myötä. Neljännekselle ajoittui yksittäisiä lakkopäiviä kuvantamisen ja laboratorioiden osalta, mutta emme odota näistä merkittävää hallaa yhtiön avainlukuihin emmekä ole tehneet ennustemuutoksia näiden osalta. Isossa kuvassa odotammekin yhtiön kannattavuuskäänteen jatkuneen vakain askelin eteenpäin.

8 tykkäystä

Terveystalon tulosparannusohjelma on edennyt ensimmäisen vuosipuoliskon aikana odotettua nopeammin ja Terveystalo nostaa kannattavuusohjeistustaan vuodelle 2024. Liikevaihdon ohjeistus säilyy ennallaan. :point_down:

28 tykkäystä

Analyytikon kommentti posariin liittyen. :point_down:

14 tykkäystä

Tiesikin ostaa vielä kun oli mahdollista… ei siinä mitään…sisäpiiriä kannataa beesata.

9 tykkäystä

Jo muutaman päivän takaa, mutta osaltaan vaikuttanut varmaan hyvään tulokseen.
Kun jopa Kokoomuksen kansanedustaja kritisoi terveysjättejä Kela-korvauksien korotusten vetämisestä omiin liiveihin, niin saa nähdä miten palvelumallit kehittyy jatkossa.

https://x.com/PiaKauma/status/1810900255518416940

3 tykkäystä

Ei se ole varmaan kuin ajan kysymys kun yksityisen sektorin kelakorvaukset on historiaa.

Ei tälläiseen järjestelmään ole varaa millään valtiolla joka ruokkii hintojen nousua ja työvoimapulaa

13 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Terveystalo-analyysinsä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta nousee 11,00 euroon (edellinen: 10,00 €).

Key downside risks: Increasing competition; availability and retention of key personnel; partnerships with insurance companies; and the outlook for occupational health and private healthcare services in a post-SOTE reform environment.

11 tykkäystä

Vahvaa ja nopeaa edistymistä kohti taloudellisia tavoitteita

Huhti-kesäkuu 2024 lyhyesti

 • Liikevaihto kasvoi 5,5 prosenttia vertailukaudesta 340,1 (322,4) miljoonaan euroon.

Katsauskaudella oli yksi työpäivä enemmän kuin vertailukaudella.
Terveydenhuollon palveluiden liikevaihto kasvoi 11,4 prosenttia ja oli 261,4 (234,7) miljoonaa euroa. Portfolioliiketoimintojen liikevaihto laski 8,7 prosenttia ja oli 62,7 (68,6) miljoonaa euroa.
Ruotsi-segmentin liikevaihto laski 10,2 prosenttia ja oli 22,1 (24,6) miljoonaa euroa.

 • Oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) kasvoi 49,1 prosenttia 42,5 (28,5) miljoonaan euroon ja oli 12,5 (8,8) prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus vahvistui Terveydenhuollon palveluissa ja Portfolioliiketoiminnoissa. Tulosparannusohjelman myötä vahvistunut operatiivinen tehokkuus, suotuisampi myynnin jakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet vahvistivat kannattavuutta vertailukaudesta.

Ruotsin liiketoiminnan kannattavuus laski selvästi vertailukaudesta päättyneiden sopimusten ja heikentyneen kysynnän aiheuttaman liikevaihdon laskun vuoksi.

 • Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät[ 1)], jotka vaikuttivat negatiivisesti EBITAan, olivat 10,4 (5,5) miljoonaa euroa.
 • Kauden tulos oli 14,3 (7,5) miljoonaa euroa.
 • Osakekohtainen tulos, EPS oli 0,11 (0,06) euroa.
 • Liiketoiminnan rahavirta oli 44,4 (25,9) miljoonaa euroa.
 • Asiakassuositteluindeksi NPS, vastaanotot, oli 86,4 (85,8). Sairaaloiden NPS oli 95,2 (95,9).

Tammi-kesäkuu 2024 lyhyesti

 • Liikevaihto kasvoi 4,1 prosenttia vertailukaudesta 690,4 (663,4) miljoonaan euroon.

Terveydenhuollon palveluiden liikevaihto kasvoi 9,3 prosenttia ja oli 529,4 (484,5) miljoonaa euroa. Portfolioliiketoimintojen liikevaihto laski 8,6 prosenttia ja oli 127,3 (139,4) miljoonaa euroa.
Ruotsi-segmentin liikevaihto laski 9,9 prosenttia ja oli 45,1 (50,1) miljoonaa euroa.

 • Oikaistu liikevoitto ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) kasvoi 38,1 prosenttia 89,7 (64,9) miljoonaan euroon ja oli 13,0 (9,8) prosenttia liikevaihdosta. Kannattavuus vahvistui Terveydenhuollon palveluissa ja Portfolioliiketoiminnoissa. Tulosparannusohjelman myötä vahvistunut operatiivinen tehokkuus, suotuisampi myynnin jakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet vahvistivat kannattavuutta vertailukaudesta.

Ruotsin liiketoiminnan kannattavuus laski selvästi vertailukaudesta päättyneiden sopimusten ja heikentyneen kysynnän aiheuttaman liikevaihdon laskun vuoksi. Ruotsin liiketoiminta-alueella käynnistettiin vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä tulosparannusohjelma, jolla tavoitellaan rakenteellista muutosta kannattavuudessa. Ohjelma eteni suunnitelmien mukaisesti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

 • Vertailukelpoisuuteen vaikuttavat erät[ 1)], jotka vaikuttivat negatiivisesti EBITAan, olivat 14,6 (14,9) miljoonaa euroa.
 • Kauden tulos oli 37,9 (18,6) miljoonaa euroa.
 • Osakekohtainen tulos, EPS oli 0,3 (0,1) euroa.
 • Nettovelka/oikaistu käyttökate oli 2,5 (3,3).
 • Liiketoiminnan rahavirta oli 93,5 (61,8) miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Ville Iho: Olemme saavuttamassa taloudelliset tavoitteemme ennakoitua nopeammin

Terveystalon vuoden 2024 toinen neljännes oli ennätysvahva niin liikevaihdon kuin kannattavuudenkin osalta ja tulosparannusohjelma osoitti voimansa erityisesti touko-kesäkuussa. Liikevaihto kasvoi noin 6 prosenttia 340 miljoonaan euroon ja kannattavuutemme vahvistui merkittävästi vertailukaudesta. Oikaistu EBITA kasvoi lähes 50 prosenttia 43 miljoonaan euroon ja oli 12,5 prosenttia liikevaihdosta. Osakekohtainen tulos kasvoi 91 prosenttia vertailukaudesta 0,11 euroon. Tulosparannustoimenpiteemme ovat vaikuttaneet odotettuakin nopeammin ja parantaneet kannattavuuttamme selvästi myös kesän kausiluonteisesti alhaisemman kysynnän aikana. Nostimmekin tulosohjeistustamme vuodelle 2024 11.7.2024: Arvioimme koko vuoden 2024 oikaistun EBITA:n olevan 11,5-12,5 prosenttia liikevaihdosta.
Terveydenhuollon palvelut segmentin erinomainen tuloskehitys jatkui viidettä kvartaalia peräkkäin. Segmentin liikevaihto kasvoi yli 11 prosenttia vertailukaudesta 261 miljoonaan euroon vuoden toisella neljänneksellä. Liikevaihtoa kasvattivat vahvan tarjonnan lisäksi suotuisampi asiakas- ja palvelujakauma sekä onnistuneet kaupalliset toimenpiteet. Liikevaihdon kasvu ja parantunut operatiivinen tehokkuus kasvattivat segmentin oikaistun EBITA:n 67 prosentilla 39 miljoonaan euroon mikä oli 15 prosenttia liikevaihdosta. Ydinliiketoimintamme on vakaalla pohjalla ja jatkaa vahvistumistaan tulosparannusohjelman jatkuttua 20 kuukauden ajan. Keskitymme jatkossakin kannattavaan kasvuun operatiivisen tehokkuuden ja ylivoimaisen asiakasarvon tuottamisen avulla.

Tulosohjeistus vuodelle 2024

Terveystalo arvioi koko vuoden 2024 liikevaihdon kasvavan (2023: 1 286 miljoonaa euroa), ja oikaistun liikevoiton ennen aineettomien hyödykkeiden poistoja ja arvonalentumisia (EBITA) olevan 11,5-12,5 prosenttia liikevaihdosta (2023: 9,8 prosenttia).

Taloudelliset tavoitteet

 • vähintään 5 prosentin vuotuinen liikevaihdon kasvu orgaanisen kasvun ja yritysostojen avulla
 • vähintään 12 prosentin oikaistu EBITA-marginaali vuonna 2025
 • enintään 3,5-kertainen Nettovelka / oikaistu EBITDA

Tiedotustilaisuus

Terveystalo järjestää englanninkielisen tuloswebcastin ja puhelinkonferenssin keskiviikkona 17.7.2024 klo 10.30. Webcastia voi seurata osoitteessa: Half-Year Report 2024

9 tykkäystä

Ja tässä olisi päivitettyä yhtiöraporttia Ronin tapaan. :slight_smile: :gem:

Terveystalon Q2-avainluvut olivat viime viikolla annetun tulosvaroituksen myötä tiedossa. Yhtiön kannattavuuskäänne on loppusuoralla ja yhtiöllä on nykyisellä vahvalla tuloskunnolla hyvät edellytykset saavuttaa ensi vuodelle asetettu kannattavuustavoite (oik. EBITA 12 %) vuoden etuajassa. Kurssinousun myötä arvostuksen asettama rima on kasvanut, mutta tulosennusteet ovat nousseet pitkälti samassa suhteessa. Arvostus (2024e oik. P/E 13x) on mielestämme edelleen maltillinen, kunhan nykyinen kannattavuustaso ei osoittaudu poikkeukseksi. Nostamme tavoitehintamme 10,2 euroon (aik. 9,2 EUR) ja toistamme lisää-suosituksemme.

9 tykkäystä

OP nostaa tavoitehinnan 9,40 → 10,50 ja toistaa Lisää. Syyt samat kun kaikilla muillakin.

Tavoitehintamme perustuu vuodelle 2025
sallimaamme oikaistuun EV/EBIT-kertoimeen 11x sekä kassavirtamalliin.

4 tykkäystä