Tesla - johtava tulevaisuuden autovalmistaja? (Osa 1)

Muskin Twitter-käytöksessä on myös ollut huomattavissa erityistä hyväntuulisuutta viime aikoina. Unohtamatta näitä twiittejä:
musktwitter

Itsellä on pieni etiäinen, että ensi viikolla paukkuu ATH.

4 tykkäystä

Eilen twiittasi “What does the future HODL?”. Voisiko vahvempaa vinkkiä antaa (ilman että SEC puuttuisi peliin). Olen huomannut näitä vihjailuja myös aiemmin ennen monsteriosareita. Joutunee tankkaamaan vielä aamusta lisää :wink:

No :poop:

2 tykkäystä

Jep!

Tässä toinen vihje 10.4:

Musk kertoi myös, että
Screenshot 2021-04-25 at 20.59.03

3 tykkäystä

TBH osa hypetyksestä/höpötyksestä kohdistuu ilman muuta DOGE:en …

1 tykkäys

Uusin autonomous driving rappari julkaistu, tässä alan rankkaus

9 tykkäystä

Taisi näyttää samalta viime vuonnakin. Mielenkiintoista olisi toki lukea koko rappari, mutta ei jaksa maksaa :). Se on kans mielenkiintoista, kuka tämän on tilannut ja hyvästä sijoituksestaan maksanut… se on ainakin selvää kuka on näyttänyt keskaria.

3 tykkäystä

Tai siiten Tesla on oikeasti pahasti perässä. Mene ja tiedä.

5 tykkäystä

Earnings beat tuli odotetusti. Osake yllättävän flattina. Lukeminen vielä kesken, mutta tällainen pisti jo silmään:

Josta pari poimintaa:

  • 97% Teslan ostajista omisti aiemmin ICE:n, 98% kilpailijoista edelleen ICE:jä
  • “Future Product” in development?
1 tykkäys

Tossa videota jota ei ole nopeutettu:

On se vielä todella keskeneräinen tuote.

Taloudellinen tulos oli odotettu. Arviolta 180 miltsii olisi tullut tappioita ilman ilmastokrediittejä ja bitcoinin myyntejä. Sen takia se osake on aika flätti koska pitäisi parempaan pystyä.

11 tykkäystä

Automyynnillisesti surkea tulos, mutta kiitettävästi onnistuivat luomaan rahaa muualta:

Tapa se on tämäkin, mutta itse yhtiön tuloksentekokyky on heikko.

8 tykkäystä

Legendaarinen “väärin tienattu” :rofl:

Kannattaa myös muistaa että Q1 on aina vuoden huonoin neljännes, ja S/X-myynti oli nollassa.

5 tykkäystä

Vähän kylmäsi kun meinasi kääntyä raiteille…

Ei taida vielä heinäkuussa tulla Berliinistä autoja.

1 tykkäys

Raha on rahaa, mutta ehkä huomioitavaa noissa ilmastokrediiteissä ja bitcoin-voitoissa on se, että ne molemmat loppuvat aikanaan ja sen jälkeen auto- ja palvelumyynnin itsessään pitäisi olla voitollista. Nykyiselläänhän se osa on tappiollinen. Tuosta uskoisin kurssireaktion -2.4% kertovan.

5 tykkäystä

Kyllähän nämä kuitenkin kertaeriä ovat ja niitä ei kai yleensä arvosteta samalle tasolle varsinaisen liiketoiminnan tuottaman liikevaihdon saati voiton kanssa. Tokikin Bitcoin-tuotot voivat jatkua ajasta ikuisuuteen. Itselleni ne eivät kuitenkaan ole mitään sijoituskeissin kulmakiviä.

2 tykkäystä

Kai kuitenkin tajuat, että akolyyttien sijoituscase pohjautuu tällä hetkellä aivan täydellisesti vuosien 2028+ tulokseen, jolloin ilmastokrediteillä ja bitcoinilla ei ole oikeastaan mitään vaikutusta siihen. Jos siihen caseen uskoo, niin ainoa millä on väliä on autojen vuosittainen määrä, niiden katteet(onko tälläkään oikeasti väliä) ja FSD kehitys. (Näissäkin sitä aikataulua voi johonkin pisteeseen venyttää). En toisaalta tiedä onko Teslan tuloksella mitään väliä tänä vuonna.

En vaan itse usko, että FSDlle pystytään vuonna 2028 rakentamaan riittävästi vallihautaa tai sitten näitä hatusta revittyjä network efektejä voidaan realisoida.

6 tykkäystä

Q1-tuloksissa oli FSD:stä tämä valaiseva päivitys:

image

Nämä ei ole tosiaankaan mitään kovin läpinäkyviä nämä Teslan earnings releaset. Eivät paljasta yhtään mitään aikataulusta tai mikä siihen vaikuttaa. Tuo “Soon” voi ihan yhtä hyvin olla ensi viikolla kuin viiden vuoden päästä.

1 tykkäys

Täytyy odottaa ATH:n osalta. Tämä on vain autonvalmistaja. Toki hiukan parempi kuin vaikka Dieselwageni, mutta ei ole Harvia, Evo tai Incap…
Hyvä kuitenkin, että Bitcoinin avulla tekee rahaa, joko pian ostetaan myös hiukan Dogea, kun iso johtaja viime aikoina kirjottaa jatkuvasti ja kryptisesti Dogesta?

3 tykkäystä

Pörssiviikko on yhä nuori. Jälkiviisastellaan sitten, kun sen aika on :wink:

Myönnettäköön, että etiäisen voimakkuus on vaimentunut, kun mitään isoja uutisia osavuosikatsauksessa ei kerrotu. Mutta ei sitä koskaan tiedä, jos vaikka LVL4 FSD Beta 9.0 putkahtaa betatestaajille ladattavaksi tällä viikolla. Uskossa on hyvä elää :slight_smile:

PS. Tesla on teknologiayhtiö. Vai väitätkö tosissasi, että markkinat ovat hinnoitelleet firman vain autovalmistajana?