Osakesijoittaminen

Thunderful Group

Olen yrittänyt löytää somepöhinää otsikon mukaisesta meneillään olevasta iposta, mutta aika hiljaista ollut!? Jos siis jollain ajatuksia tästä, niin ei kun lets go meininki päälle!

3 tykkäystä

Olisit voinut vähän kertoa taustoja edes :slight_smile:

Minkä alan firma kyseessä ja mitä tekee yms. ?

6 tykkäystä

Listautuu siis Tukholman First Northiin ja ainakin Nordnetin kautta pystyy osallistumaan.

Alla suora kopio Nornetin sivuilta ja videolinkki.

Thunderful Group lyhyesti.

Thunderful Group (" Yhtiö " tai " Konserni ") perustettiin vuonna 2019. Se syntyi yritysten Thunderful, Bergsala, Amo Toys ja Nordic Game Supply uudelleenjärjestelyn myötä, jonka tarkoituksena oli luoda uusi vahva toimija pelien kehittämisen ja jakelun sekä Nintendon tuotteiden, tietokonepelien, pelitarvikkeiden ja lelujen jakelun saralla.

Thunderful Group on läsnä kaikilla pelialan segmenteillä. Thunderful Groupilla on pääkonttori Göteborgissa ja ruotsalaiset paikallistoimistot Karlshamnissa, Kungsbackassa, Malmössä ja Skövdessä sekä kansainväliset toimistot Tanskassa, Norjassa, Isossa-Britanniassa, Saksassa ja Hongkongissa. Thunderful Group kehittää, myy ja jakelee korkealaatuisia viihdetuotteita keskittyen peleihin, jotka perustuvat Yhtiön omiin immateriaalioikeuksiin. Liiketoiminta on jaettu kahteen liiketoimintasegmenttiin; Thunderful Games ja Thunderful Distribution.

https://youtu.be/xAOs2EMNMug

Toivottavasti videon linkki toimii :slight_smile:

3 tykkäystä

Thunderful Group perustettiin vuonna 2019. Se syntyi yritysten Thunderful, Bergsala, Amo Toys ja Nordic Game Supply uudelleenjärjestelyn myötä, jonka tarkoituksena oli luoda uusi vahva toimija pelien kehittämisen ja jakelun sekä Nintendon tuotteiden, tietokonepelien, pelitarvikkeiden ja lelujen jakelun saralla.

CEO Brjann Sigurgeirsson presents at REDEYE Gaming Day 2020:

5 tykkäystä
4 tykkäystä

Äkkisilmäyksellä ruotsalainen sijoitustwitter on suhteellisen positiivinen tämän suhteen muttei aiheuta mitään valtavaa hypeä. Yrityksellä paljon jakeluliiketoimintaa myös.

Tässä yksi analyysi firmasta på svenska:

3 tykkäystä

Jakelupuolen koko pelipuoleen suhteutettuna varmaan syynä ettei suurta hypeä synny, ja tämähän maistuu itselle.

IPO nivaskoissa ilmoitetaan että pelipuoleen lyödään kaikki paukut IPO rahoista sekä jakelupuolen kassavirroista.

Nyt jo pelit vastaavat 5%:n liikevaihdon osuudella 15%:sta liiketuloksesta. (*EDIT vuoden 2019 tuloksesta)

Paljon on tietenkin kiinni yritysostojen onnistumisesta. Pelijulkaisujen suhteen ensi vuosi näytti olevan kaikkein aktiivisin.

8 tykkäystä

Jossain kirjoiteltiin yhtiön riippuvuudesta Nintendon jakelusopimuksesta. Sopimus tehdään kahdeksi vuodeksi kerrallaan,on uusittu huhtikuussa 2020 ja on irtisanottavissa kumman tahansa osapuolen aloitteesta puolen vuoden varoajalla.

Kuitenkin sopimus on uusittu aina vuodesta 1981 lähtien kun Owe Bergsten sen sai hankittua. Bergsten jää yhtiönsä kautta Thunderfulin suurimmaksi omistajaksi.

Alla juttu tuosta Bergstenin Nintendoveivauksesta.

Jotenkin vaikea uskoa että japanilaiset irtisanoisivat sopimusta ainakaan niin kauan kuin Bergsten on mukana, henkilösuhteet tuntuvat jutun perusteella olevan edelleen vahvat.

5 tykkäystä

Tässä analyysi på svenska, valitettavasti oma ruotsini ei taivu kovin hyvin, mutta ehkä joku osaa referoida. Vaikutelma tulee kommenteista, että positiiviseen sävyyn.

https://www.youtube.com/watch?v=j4v5zjXfvTg

2 tykkäystä

Vahvat Embracer vibat kyllä tulee tästä puljusta. Onko tuo Nintendon pelien ja oheistuotteiden myynti sitten bonus vai miinus?

4 tykkäystä

Minä näen jakelubisneksen hyvänä tukijalkana jonka varassa kasvattaa pelibisnestä ja laskea jälkimmäisen riskiä kunnes riittävä koko ja julkaisutahti saavutettu.

Miinuksena tietysti heikommat marginaalit pelipuolen verrokkeihin.

Lopulta jakelubisnes myyntiin? 🤷

4 tykkäystä

Olen nyt lukenut tota listautumisesitettä (188 sivua) ja onhan siellä mielenkiintoisia nimiä pelikehitys puolella. Zoink (josta Thunderful omistaa 50%) on siis kehittänyt tuon “Lost in random” pelin ja EA on maksanut kehityksen. Kun peli julkaistaan, EA saa osuuden myynnistä. Ei käynyt tosin ilmi, mikä on voitonjako suhde.

Kyseistä peliä ainakin markkinoidaan EA:n kotisivuilla “coming soon” peleissä, eli joka tapauksessa kontakteja on isompiin toimijoihin, jota kautta varmasti nimeä tulee?Muitakin isompia pelijulkaisuja näyttäisi olevan tulossa, Jurassic world aftermath… Itse en ole pelien asiantuntija, mutta ehkä joku tietää enemmän?

https://www.ea.com/games/lost-in-random?isLocalized=true

2 tykkäystä

Thunderful omistaa 100% Zoinkista. Nyt marraskuussa ostivat myös Station Interactiven.

5 tykkäystä

Tuore artikkeli firmasta ja IPOsta:

3 tykkäystä

Pikaisella vilkaisullahan tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta keissiltä ja mikäli ymmärsin oikein niin hinnoittelukin on (varsinkin nykyisessä markkinatilanteessa) melko kohtuullinen: arvo ennen antia 2,7MRDSEK ja annin koko 1,3MRDSEK ja extrapoloimalla 1-9/2020 tekee tänä vuonna tulosta 200MSEK eli P/E olisi vain 20. Tässähän saa melkein nuo pelikehitystouhut optiona ja tuon verran voisi melkein maksaa jo pelkästä nykyisestä kannattavasta liiketoiminnasta.

Täytyykin tutustua tähän vähän tarkemmin jos vaikka merkkaisi siivun. Tai innostuisiko @Aston_Livingstone kin syynäämään tätä vähän läpi kasvusalkkuunsa :wink:

EDIT: Itse asiassa täällä mainittiin, että yrityksen arvoksi tulisi annin jälkeen vain 3,4MRDSEK (ilmeisesti vain 57% tuosta 1,3 MRDSEKin annista on uusia osakkeita(?)), jolloin P/E putoaa 17sta.

16 tykkäystä

Kattelin rapsat eilettäin läpi ja tutustuin firmaan pintapuolisesti. Samaan tulokseen (mm. P/e 20) tulin kuin @SijoitusSeppo. Tosiaan pelin kehittelyn suuren potentiaalin osalta merkkasin firmaa vaikka se tällä hetkellä onkin hinnoiteltu melkein pelkästään nykyisellä liiketoiminnalla. Käytännössä bear-skenaariossa saa vain nykyisen liiketoiminnan ja bull-skenaariossa pelien kehitys on jackpot. Merkattu pienellä summalla (mutta isolla painolla, koska olen opiskelija) ja tosiaan tarkotus ois pitää pitkässä salkussa!

4 tykkäystä

Vaikutta kiinnistavalta ja tuo ign:n artikkeli oli hyvää luettavaa. Seurantaan menee tämä firma

1 tykkäys

Aika mielenkiintoinen firma. Itsellä kyllä kova usko että Q4 tulee olemaan aivan jäätävän hyvä, nintendo switch ja muu pelikrääsät tulevat myymään ihan tolkuttomasti jouluna.

Ja ihan hyviä pelejäkin näyttäisi löytyvän portfoliosta, Steamworld on laatu kamaa.

Voisin kyllä merkata pikku positiolla näin aluksi.

3 tykkäystä

Olen kyllä äärimäisen kiinnostunut. Pitkästä aikaa peliyhtiö, jolla on jonkun näköinen “perälauta” ja kaikki ei ole siitä kiinni että menestyykö seuraava peli joka julkaistaan. Myös listautumisen syy on ihan uskottava.

Hinnoittelut nykyään IPO:issa suoraan sanottua ihan hanurista, tämänkin kanssa ollaan aika rajoilla. Ymmärrän kyllä jos markkina on kuuma, niin tullaan sisään p/e20 arvostuksella. Tää on nyt pelinhenki eikä sille voida oikein mitään. Positiivista toki, että jos tultaisiin 10-15 p/e:llä sisään, niin merkattaisiin varamaan aika monta kertaa yli.

3 tykkäystä