Tietoevry - Tähtäimessä kannattava kasvu

Sillä lailla, se on hyvä välillä hiukan hämätä markkinoita :slight_smile: Jos joku siis ihmetteli TietoEvryn reipasta osinkodippiä. Yhtiöltä kesti viisi päivää tajuta tämä: Korjaustiedote: Tietoevry, kaupankäynti osakkeella ilman osinko-oikeutta

18 tykkäystä

En tiedä muuta ku että oon tämän tiedotteen myötä entistä hämmentyneempi, että mistä helevetistä tässä nyt on kysymys :smiley: Siis ihan normaaliltahan tuo kuulostaa? Vai onko aiemmassa tiedotteessa ollut maininta tai annettu ymmärtää siis niin että ei saa osingon toista erää jos nyt ostaisi? Hyvää tiedottamista kyllä joka tapauksessa kun ei saa mitään selvyyttä asiaan vaan enemmän hämmennystä. Siis ainakin meikälle, mut voi olla vaan skill issue.

Näköjään, skimmasin vaan läpi ja tuon tärkeimmän kohdan eli “Alkuperäisessä tiedotteessa yhtiö sanoo:” osan näemmä ohitin kokonaan. Ei ihme että oli sekava ymmärtää :smiley: Anyway, viestintää vois joka tapauksessa parantaa sillä että olisi jättänyt alkuperäisen tiedotteen pois tästä ja sanoa vaan miten asia on oikein. Turha sitä vanhaa ja väärää tietoa on uuteen tiedotteeseen pistää ja toistella.

Puhumattakaan siitä että tämmöisen tiedotteen ylipäätään tarvii julkasta…

Eikö tuo sanottu aika suoraan tiedotteessa:

Alkuperäisessä tiedotteessa yhtiö sanoo: ”Alkaen tästä päivästä 14.3.2024 kaupankäynti Tietoevryn osakkeilla (Nasdaq Helsinki: TIETO, Nasdaq Tukholma: TIETOS, Oslon Pörssi: TIETO) tapahtuu ilman oikeutta toiseen osinkoerään 0,735 euroa osakkeelta.” Toisen osinkoerän asemesta yhtiö viittaa ensimmäiseen osinkoerään. Yhtiön osakkeella on käyty kauppaa ilman oikeutta ensimmäiseen osinkoerään 14.3. lähtien.

5 tykkäystä
15 tykkäystä

SEB huomasi, että kurssi laskenut, joten: SEB laskee Tietoevryn tavoitehinnan 22,00 euroon (aik. 25,00 euroa), osta-suositus ennallaan

Kyseessä siis pikauutinen Kauppalehdestä.

Lisäys: Toinen tavoitehintamuutos Kauppalehden pikauutisesta: Danske Bank laskee TietoEvryn tavoitehinnan 24,50 euroon (aik. 25,00 euroa), toistaa osta-suosituksen

16 tykkäystä

Tietoevry Care toimittaa Satakunnan hyvinvointialueelle Lifecare Sosiaalihuollon
-asiakastietojärjestelmän. Yhteinen tietojärjestelmä Satakunnan alueella parantaa ja yhdenmukaistaa hyvinvointialueen sosiaalihuollon palveluja.

Hyvinvointialueella on tällä hetkellä käytössä eri laajuudessa kuusi sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmää. Lifecare-järjestelmä korvaa aiemmat järjestelmät mahdollistaen sosiaalihuollon asiakkuuksien paremman hallinnan ja asiakkaan kokonaiskuvan hahmottamisen. Lifecaren ansiosta hyvinvointialueen sosiaalihuollon asiakkaat voivat jatkossa tarkastella tietojaan OmaKannasta. Satakunnan hyvinvointialueella asuu noin 215 000 asukasta.

Lifecaren käyttöönotto tapahtuu syksyllä 2024.

Tietoevry on ollut Suomessa jo yli vuosikymmenen ajan terveyden- ja sosiaalihuollon ratkaisujen toimittajana, ja sen Lifecare-järjestelmää kehitetään yhteistyössä johtavien terveyden- ja sosiaalihuollon ammattilaisten kanssa. Lifecare palvelee 2,4 miljoonaa suomalaista. Tietoevryn sosiaalihuollon järjestelmä on ennestään käytössä esimerkiksi Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan ja Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueilla.

18 tykkäystä

https://twitter.com/OPsijoittaminen/status/1775090015522988448?t=YuGX0PwlyTkLzvgOmwo1iA&s=19

3 tykkäystä

Tietoevry Caren Lifecare-potilastietojärjestelmä yhtenäistää Satakunnan hyvinvointialueen perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon, parantaa hoidon ja palvelujen laatua sekä edistää toiminnan tehokkuutta. Lifecare-järjestelmä on ollut jo laajasti Satakunnan hyvinvointialueen perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon käytössä.

Potilastietojärjestelmän laajentuminen tapahtuu keväällä 2025. Tietoevry Care toimittaa Satakunnan hyvinvointialueelle tänä syksynä myös Lifecare Sosiaalihuollon -asiakastietojärjestelmän, joka yhdenmukaistaa hyvinvointialueen sosiaalihuollon palveluja

11 tykkäystä

OP arvioi osakepoiminnat-esityksessään listattavan Bankingin velattomaksi arvoksi 1,1 mrd €. Oldenburgin blogissaan esittämä röökiaskilaskelma tuotti taas EV:n 660 m €. Karkeasti toinen tarjoaa siis 8 € / osake ja toinen 4 € osake. Onko muita arvioita Bankingin arvosta tiedossa ja kumpaan suuntaan tässä nyt pitäisi nojata?

8 tykkäystä

Inderes:

Lukekaa analyysiä ja tehkää hyviä osakepoimintoja

28 tykkäystä

Näkyy tänään olevan uutisointia Tietoevryn tekoälysovelluksesta Mediuutisissa

19 tykkäystä

Pitkään inhosin TietoEvryä yrityksenä, en halunnut salkkuun sitten millään. Kasvua ei ole ollut ja softa ollut huonompaa ketteriin toimittajiin verrattuna. Joten miksipä sitä salkkuun tuollaista haluaisi… Kunnes tajusin, että tekoäly ratkaisuiden toteuttaminen vaatii pikkuisen enemmän muskelia kuin mitä noilla pikkufirmoilla on. Tiedolla on latu auki olla näissä suvereeni markkinajohtaja näillä leveysasteilla. Jos firma ei tätä paikkaa hyödynnä niin sitten on ihme. Ja kun jengi tän tajuaa nii tätä lappua ei muuten 19€:lla treidata.

27 tykkäystä

Mitä etuja TietoEvryn koko tuo tekoälyratkaisujen kehittämisestä saataviin tuottoihin ja missä kulkee mielestäsi tämä raja, jonka alle jäävät talot eivät todennäköisesti voi toteuttaa tämänkaltaisia tekoälyratkaisuja?

3 tykkäystä

Tietoevry Care toimittaa Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle Lifecare Sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmän. Asiakastietojärjestelmä on sosiaalihuollon ammattilaisten tärkeimpiä työvälineitä. Järjestelmä nopeuttaa ammattilaisten työskentelyä sosiaalitoimen eri toimipisteissä ja mahdollistaa yhdenvertaisten palvelujen tarjoamisen hyvinvointialueen lähes 500 000 asukkaalle. Lifecare Sosiaalihuollon ratkaisu kattaa sosiaalihuollon palveluprosessit kaikissa palvelutehtävissä koskien esimerkiksi iäkkäiden ja lapsiperheiden palveluita, lastensuojelua ja vammaispalveluja.

17 tykkäystä

Ketjun otsikossa on tähtäimessä kannattava kasvu. Samaan aikaan konsernista pyritään saamaan arvoa ulos pilkkomalla yhtiö osiin.

Erilaisilla yritysjärjestelyillä on mahdollisuus saada konsernista arvoa… tai tuhota sitä.
Tietoevryn markkina-arvo näyttäisi olevan nyt 2,3 miljardia ja yritysarvo 3,2 miljardia.

Kun selailee tätä ketjua, Tietoevryn tiedotteita tai Inderesin sisältöä, niin aika vähän mielestäni on huomiota saanut tuo MentorMaten yrityskauppa. Kauppa ei ollut mikään aivan pieni Tietoevryn kokoluokkaan nähden.

Inderesin sivuilta katsottaessa Tietoevry on kuluvan vuoden ennusteilla EV/S=1,1 ja P/S=0,8. EV/EBIT= 9 tai 12 riippuen katsooko raportoituja vai kaunisteltuja lukuja.

“MentorMate on yksi johtavista teknologia-alan työnantajista Bulgariassa, missä sillä on noin 900 työntekijää. Vuonna 2022 MentorMaten liikevaihto oli 65 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja liikevaihdon kasvu oli noin 40 %. MentorMaten kannattavuus vahvistaa Tietoevry Createn kannattavuutta.”

2023 vuosikertomusta kun katsoo, niin 2023 lopussa Bulgariassa oli 780 työntekijää.

“MentorMate-yrityskauppa edistää Tietoevry Createn strategista tavoitetta olla johtava toimija datakeskeisissä kehitys- ja konsultointipalveluissa globaalisti. Yrityskauppa vahvistaa merkittävästi Tietoevry Createn asiakaskantaa Pohjois-Amerikassa, ja täydentää Bulgarian ja Paraguayn houkuttelevilla osaajamarkkinoilla yhtiön kyvykkyyksiä suunnittelu-, data-, pilvi- ja tekoälypalveluiden alueilla”

On tuo vuosikertomuksessa raportoitu määrä selvästi vähemmän työntekijöitä kuin on alunperin saatu yrityskaupassa ja sitä ennenkin Tiedolla oli Bulgariassa vähän väkeä. Onko tuolla nyt heti “tehostettu” väkeä pihalle, vai onko parhaat tekijät lähteneet heti kun Tietoevry osti MentorMaten?

image

Melkein 160 MEUR maksettiin 65 MUSD liikevaihdosta. Aika paljon kovempia kertoimia maksettiin, kuin Tietoevryn omat kertoimet.
“Hankinta-ajankohdasta lähtien MentorMate on lisännyt konsernin laajan tuloslaskelman liikevaihtoa 29,4 milj. eurolla ja tilikauden voittoa 2,9 milj. eurolla”
Reilussa 5 kuukaudessa MentorMate siis teki ~30 MEUR vaihtoa ja ~3 MEUR voittoa, ei nyt erityisen halvalta kuulosta kauppahintaan nähden :man_shrugging:

25 tykkäystä

Ostettiin edellisen vuoden kalliilla kasvulukemilla, sehän tuossa maksoi. Eiköhän johto tajua myös hintalapun, jos foorumilaisetkin.

“Vuonna 2022 MentorMaten liikevaihto oli 65 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja liikevaihdon kasvu oli noin 40 %. MentorMaten kannattavuus vahvistaa Tietoevry Createn kannattavuutta.”

1 tykkäys

Itsekin olen vähän ollut varovaisella kannalla sen suhteen, että miten hyvä tuo Mentor Mate kauppa lopulta oli, kun siitä maksettiin aika muhkeasti. Q3 23 tulospuhelun yhteydessä Mentor Maten tuloksesta ja maksetusta preemiosta kyseltiinkin, mutta toimari väisteli suoraan vastaamista ja ilmoitti, että tarkempia lukuja kuin mitä on jo ilmoitettu ei tulla ilmoittamaankaan. Heräsi vähän sellainen ”buyer’s remorse” tyylinen viba niistä kommenteista. Omistajana herätti vähän lisää epäilyjä johdon kyvystä tehdä omistaja-arvoa luovia ratkaisuja.

14 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Tietoevry-analyysinsä. Suositus pysyy OSTA-tasolla, tavoitehinta tarkentuu 28,00 euroon (edellinen: 28,50 €).

17 tykkäystä

Itse kiinnitin huomioita siihen, että aineettomia hyödykkeitä oli ostossa mukana 22,5Musd (14% kauppahinnasta). Onko tietoa, mitä nämä olivat?

1 tykkäys

Vuosikertomuksen (S.124) mukaan asiakassuhteisiin ja markkinointiin liitännäisiä. Eli todennäköisesti hankinnan yhteydessä arvioitu asiakassuhteiden sekä brandin / trademarkin tms. yhteisarvoksi tuo 22,5m€.

5 tykkäystä