Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

OP:n tulosennakossa tänään: OSTA ja 25€ tavoitehinta säilyy. OP odottaa Q4:lle 4,5% myynnin kasvua (LFL)

50 tykkäystä

Nordea on nostanut tänään hieman Tokmannin ennusteita.
EPS
2021E 1,32 → 1,34
2022E 1,29 → 1,32

Total revenue
2021E 1,150 → -II-
2022E 1,208 → 1,219

Target price n.a Hold

51 tykkäystä

Ennustivatko koko vuoden liikevaihtoa tai -voittoa? Kovast kiinnostaa, kun muutama lappu on salkkuun eksynyt.

Uskon kyllä, että hyvin on mennyt, jos vähääkään peesavat Keskon joulukuun myyntejä. Nythän voisi vielä vähän napata 19€:n hintaan.

https://www.swedbank-aktiellt.se/analyser/2022/01/21/tokmanni_group.csp
Kepler Cheuvreux toista osta-suosituksensa. Tavoitehinta 26€.

36 tykkäystä

Kiinassa on koronahuolia tavaroiden toimitusketjuihin liittyen, mutta Tokmanni on varautunut. :point_down:

Koronan omikronmuunnos leviää Kiinassa huolestuttavaan tahtiin. Deltavariantin aikaan kiina sulki satamiaan, ja tämä on uhkana nytkin. Sulku vaikuttaisi maailmanlaajuisiin toimitusketjuihin, jotka ovat takunneet jo pitkään.

Kiina uhkaa taas sulkea satamakaupunkejaan estääkseen koronatartuntoja leviämästä. Toimitusketjuihin on taas luvassa hankaluuksia. Tokmanni on varautunut.

”Olemme varautuneet muun muassa aikaistamalla tilauksia ja toimituksia. Shanghain-hankintayhtiömme on saatavuuden varmistamisessa merkittävä, ja toki pitkät yhteistyösuhteet tavarantoimittajiemme kanssa ovat auttaneet meitä tässä globaalisti vaikeassa tilanteessa”, sanoo Tokmannin hankintajohtaja Juha Valtonen.

”Tilanne on Tokmannilla olosuhteista huolimatta varsin hyvä. Tavaroiden saatavuus kevään ja kesän sesonkiin on turvattu ja monilta osin ensi joulun ostot on jo tehty”, Valtonen kertoo.

:tokmanni: :rocket:

88 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Omat kokemukset yhtiöistä -ketju

Tokmannista juttua kohdasta 09:22 alkaen. :point_up:

15 tykkäystä

OP:een tämän aamun (1.2) katsauksesta poimittua:

Päivittäistavarakauppa ry:n (PTY) julkaisemien tilastojen mukaan sen tavaratalo- ja hypermarketketjujäsenten käyttötavaramyynnin liikevaihto kasvoi joulukuussa +3,4 % viime vuodesta. Loka- ja marraskuussa vastaavat luvut olivat +4,0 % ja +5,9 %. Osakomponenteista pukeutumisen liikevaihdon kasvu jatkui vahvana (+15,7 %), kun taas kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmän kasvu jäi maltilliseksi (+0,4 %). PTY:n tilastoihin sisältyvät K-Citymarket, Prisma, Sokos, Tokmanni, Minimani ja Stockmann. Tilasto ei sisällä verkkokauppaa eikä se sisällä kaikkia käyttötavaroiden myyjiä Suomesta, mutta sitä voi kuitenkin pitää karkeana indikaationa käyttötavaratuoteryhmän kysynnästä, joka on relevanttia etenkin Tokmannille. Tilastojen valossa kysyntä on jatkunut hyvänä. Lisäksi nostamme tilastoista esiin korkeakatteisen pukeutumisen myynnin vahvana jatkuneen kasvun, mikä voi tukea yhtiön Q4-myyntimixiä katemielessä nykyisessä kustannusinflatorisessa toimintaympäristössä.

Edit: täältä näitä pääsee tarkemminkin katsomaan, mutta en nyt itse näitä ehdi katselee. Linkin lopussa myös pdf:iä tarjolla:

24 tykkäystä
47 tykkäystä

”Uuden lifestylebrändin tuotteet tulevat myyntiin Tokmannin ilmeestä poikkeaville shop-in-shop-osastoille ja Tokmannin verkkokauppaan.”

Tällaisilla shop-in-shop ratkaisuilla voidaan tavanomaisen Tokmannin sisään luoda hyvinkin erilaisia hyllyjä ja alueita tuotteiden myyntiin. Myyntialueesta voi saada merkittävästi toisenlaisen tavanomaiseen Tokmanniin nähden ja sillä voi olla merkitystä joillekin kuluttajille. Jos kaupoissa on tilaa tai lähellä on paljon oikeanlaisen kohderyhmän asiakaskuntaa niin oikein hyvä idea personoida myymälöiden valikoimaa.

Sen vielä lisään, että kauppakeskuksissahan on paljon tällaisia pienehköjä “lifestyle”-liikkeitä, joita varmasti saa suuriin Tokmanneihin hyvin mahtumaan kun vähän mietitään hyllyjakoja uudestaan. Olen useassa Tokmannissa käynyt ja näen tämän positiivisena asiana ja avauksena, koska en ainakaan itse ole liikkeissä ainakaan merkittävästi toisistaan poikkeavia hyllyjä- tai osastoja nähnyt vaan ne ovat kaikki olleet sitä samaa. Tulee mieleen Anttiloissa aikanaan TopTen-osastot, jotka olivat elektroniikkaosastoja, mutta ilmeeltään täysin erilaisia muuhun myymälään nähden.

33 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Q4-tuloksesta. :point_down:

38 tykkäystä

Kurssi ylös tai alas huomenna on aika merkityksetöntä. Jos laskee, on hyvä paikka ostaa laatuyhtiötä, jos nousee voi tyytyväisenä keittää kahvit. :slight_smile: Ei tässä mitään “pikavoittoja” haeta. Ne voi hakea veikkaukselta, mikä ei TODELLAKAAN kannata :wink:

21 tykkäystä

Niin, mikäköhän mahtaa olla huomisen sana tokmannin suusta?

Kaiken järjen (ja pty raporttien) mukaan Q4 oli hyvä kausi päivittäiskaupassa, myös parempi kuin Q4/20. Jos jokainen 9-12kk Q4/21 ylitti 2020 vuoden vastaavat niin ei jaksa uskoa Tokmannin epäonnistuneen joulumyynnissä. Osake on sieltä viime kesän 26e piikistään tullut alas jo karkeat 30% prosenttia ja pitäisi näillä numeroilla olla ihan ok vaikka huomenna julkaisisivat mitä Q4 lukuja tahansa.

Itseä huolettaa tämän vuoden ohjeistus ja se miten ja milloin koronneet hinnat, rahtikulut ja muut vastaavat oikut nakertavat tiensä myös tokmannin tulosraportteihin. Jos viime vuosi meni hyvin, mutta tämä vuosi ennustetaan jäävän laihaksi niin kai se on sitten taas tuttu -8% heti avauksesta…

22 tykkäystä

Itsellä pisti merkille, että esimerkiksi joulutuotteiden valikoima oli tänä vuonna Tokmannilla normaalia vaatimattomampi. Esimerkiksi Kiinasta tulevissa jouluvaloissa taisi olla värivaihtoehtona oikeastaan valkoista. Toki samaa oli huomattavissa muissakin liikkeissä. Ja kun viime jouluna taisi tulla ennätysmyynnit, niin ostavatko ihmiset vuoden päästä yhtä innolla joulukoristeita, valoja ynnä muuta?

Olen samoilla linjoilla, että tänään taitaa saada hyvää firmaa aika halvalla. Harmi, että itsellä taitaa olla positio jo aika täynnä.

2 tykkäystä

Kokonaisuutena vahva vuosi 2021 - kustannusnousut rasittivat viimeistä neljännestä

KESKEISTÄ NELJÄNNELTÄ VUOSINELJÄNNEKSELTÄ 2021

  • Liikevaihto kasvoi 2,3 % (14,6 %) 334,1 milj. euroon (326,5)
  • Vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihto laski 0,3 % (13,4 %)
  • Vertailukelpoinen myyntikate oli 120,8 milj. euroa (119,8) ja vertailukelpoinen myyntikatemarginaali oli 36,2 % (36,7 %)
  • Vertailukelpoinen liikevoitto oli 40,5 milj. euroa (44,8), 12,1 % liikevaihdosta (13,7 %)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli 71,6 milj. euroa (89,6)
  • Laimennettu osakekohtainen tulos oli 0,52 euroa (0,57)

KESKEISTÄ KATSAUSKAUDELTA TAMMI-JOULUKUU 2021

  • Liikevaihto kasvoi 6,4 % (13,6 %) 1 141,8 milj. euroon (1 073,2)
  • Vertailukelpoisten myymälöiden liikevaihto kasvoi 4,8 % (12,3 %)
  • Vertailukelpoinen myyntikate oli 396,4 milj. euroa (371,1) ja vertailukelpoinen myyntikatemarginaali oli 34,7 % (34,6 %)
  • Vertailukelpoinen liikevoitto oli 105,7 milj. euroa (99,7), 9,3 % liikevaihdosta (9,3 %)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli 126,8 milj. euroa (151,1)
  • Laimennettu osakekohtainen tulos oli 1,33 euroa (1,20)

OSINKOEHDOTUS

Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että osinkoa maksetaan 0,96 euroa osakkeelta.

38 tykkäystä

Paremmin meni kuin odotin. Hyvä osinko tukee kurssia ja ohjeistus tälle vuodelle positiivinen. Ainakaan paniikkimyynteihin ei ole syytä kenelläkään tänään, vaikka voikin olla yleinen laskupäivä pörssissä.

Lisäys: Osinko siis 5,3% eilisellä päätöskurssilla ja p/e viime vuoden tuloksella 13,65. Liikevaihdon kasvu varmaan oli pettymys, mutta ei tällä kasvuosakkeen kertoimia olekaan :slight_smile:

53 tykkäystä

Eps 1snt yli Inden ennusteen Bileet pystyyn
:smiley:. Eikä liikevaihtokaan jäänyt hirveästi. Ei sentään ihan Harvioita tehnyt vaikka paremminkin voisi mennä

12 tykkäystä

Keskimääräiset odotukset olivat aika kovat kun ottaa huomioon nykyisen inflaation, ja kuitenkaan paljoa ei jääty ennusteista. Inflaatio ei ole poistumassa ainakaan tänä vuonna vielä, joten Tokulla riittää vielä puuhastelua, jotta bisnes saadaan pidettyä nykyisellä hyvällä tasolla.

4 tykkäystä

Ei huono mielestäni. Toteutunut p/e alle 14 ja ennustavat liikevaihdon ja -voiton kasvua tälle vuodelle. Ilmaista on.

16 tykkäystä

Siis olosuhteiden on pakko olla erittäin haastavat, mutta silti luottavaisesti annetaan kasvuohjeistus kuluvalle vuodelle sekä liikevaihdon että -voiton suhteen. Tässä näkyy hyvän johdon merkitys, jotenkin on pystytty sukkuloimaan äärimmäisissä kustannusinflaatiopaineissa. Analyytikot todennäköisesti reivaavat alas liikevaihtoennusteita ja kun puhutaan 12 kuukauden tavoitehinnasta, niin Inderesin nykyinen 25 e on kyllä yläkanttiin, 23 e vaikuttaisi hiukan realistisemmalta ja siihenkin vaadittaisiin huippusuoritusta kuluvana vuonna.

19 tykkäystä