Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Erittäin hyvää markkinointia Tokmannilta tämän appin osalta. :smiley:

22 tykkäystä

Suonenjoen uuden myymälän rakennushanke siirtyy yhä enemmän eteenpäin.

Sovelluksen loistava markkinointi etenee.

2 tykkäystä

Lueskelin tuossa Tokmannin vastuullisuus tavoitteita.

Mielestäni todella hyvä, että sitoudutaan tiettyihin arvoihin ja pyritään vaikuttamaan tuotteiden luontoyställisyyteen yms. Kuitenkin omassa takaraivossa sellainen pieni piru nalkuttaa, että halpakauppa kuitenkin lopulta elää volyymista. Tuossa on mielestäni iso riski, kun katsotaan tulevaisuuteen. Kuluttajat tuskin itse hylkäävät halpaa tavaraa myyviä ketjuja, koska noh raha kiinnostaa aina, mutta lainsäätäjä voi olla jossain kohtaa toista mieltä.

Voi olla, että tämä on vain turha huoli ja Tokmanni voi tähän jonkun ratkaisun keksiä. Silti sellainen mitä, jos tilanne, jotta kannattaa pohtia.

Edit: vaihdoin linkin siihen ihan oikeaan vastuullisuus osaan meneväksi.

5 tykkäystä

Pihtiputaan myymälän laajennus ja uudistus on valmistunut. Myymälän koko on 450 neliön laajennuksen jälkeen yhteensä noin 1500 neliötä.

Laajennuksen ansiosta Pihtiputaan Tokmannin entuudestaan kompaktia tuotevalikoimaa on voitu kasvattaa tuhansilla uusilla tuotteilla. Valikoimiin on tuotu asiakastoiveiden mukaisesti erityisesti työkaluja sekä kalastukseen ja muuhun vapaa-aikaan liittyviä tuotteita. Lisäksi myymälän elintarvikeosaston tuotetarjonta on monipuolistunut esimerkiksi jauhoilla ja säilykkeillä.

Tässä on Tokmannin tiedote liittyen pukeutumisen tuoteryhmään:

– Meillä työskentelee omilla palkkalistoilla iso joukko pukeutumisen huippuammattilaisia, suunnittelijoita, mallimestareita ja ostajia. Tokmannin omien merkkien vaatteet suunnitellaan ja mitoitetaan suomalaisille kuluttajille, kotimaisiin olosuhteisiin, Karanko kertoo.

Kauppalehdessä oli eilen pörssianalyysi Tokmannista:

Tokmannia seuraavasta kuudesta analyytikosta kukaan ei usko yhtiön saavuttavan liikevaihto- ja liiketulostavoitettaan vuoteen 2025 mennessä. Kasvutavoite tarkoittaisi noin 8,7 prosentin vuotuista kasvua vuoden 2022 jälkeen. Analyytikot odottavat viiden prosentin kasvuvauhtia ja 1,36 miljardin liikevaihtoa vuonna 2025.

15 tykkäystä

Lehdistötiedote Tokmanni-sovelluksesta. Kanta-asiakkaiden määrä ylitti 2 miljoonan rajapyykin.

Alkuun vain Tokmannin henkilökunnalle julkaistu mobiilisovellus nousi välittömästi valtaisaan suosioon myös Tokmannin asiakkaissa. Tokmanni-sovellusta ladattiin kymmeniä tuhansia kertoja vain muutamassa päivässä – ja ennen varsinaista lanseerausta. Sovelluksen saama huomio on vauhdittanut myös Tokmanni Klubia, joka on ylittänyt jo kahden miljoonan jäsenen rajapyykin.

21 tykkäystä

@Vanerihands olikin Puuilon ketjuun bongannut Grafton groupin eli IKH-ketjun omistajan tulosjulkistuksen ja mielestäni sen ansaitsee jakaa tännekin. Vaikka Tokmannin TI-valikoima onkin nykyään pienempi, niin IKH on edelleen myös yksi tavaratoimittajista.

2 tykkäystä

Onko tuo hyvä vai huono raportti ennusteisiin nähden?

Itse en ehtinyt perehtyä tarkemmin. En myöskään verrata lukuja, minkä kokoinen Grafton tai IKH on verrattuna Tokmanniin ja Puuiloon.

Tokmanni on julkaissut vastuullisuusraportin vuodesta 2022:

– Olemme jatkaneet esimerkiksi päästöttömään aurinkosähköön ja energiankulutuksen optimointiin panostamista oman toimintamme päästöjen vähentämiseksi. Samalla olemme lisänneet uusiutuvan lämmön käyttöä ja rohkaisseet monia tavarantoimittajiamme asettamaan tieteeseen perustuvia ilmastotavoitteita, Rautiainen kertoo.

Yhtiökokouksessa kerrottiin että Tokmanni tuottaa noin 9 prosenttia energiantarpeesta omilla aurinkopaneeleilla.

11 tykkäystä

Uusi Logistiikkakeskus otetaan käyttöön 3 viikon päästä puolella kapasiteetilla. Rakennus valmistuu kokonaan lokakuussa. Sen piti valmistua keväällä 2024. Rakennus on myös pysynyt budjetissa.


Yhtiön johto paljasti, että kyseesä oli mediajäynä. Sovelluksella on noin satatuhatta käyttäjää.


Hallitus voi myös päättää, että yhtiökokous järjestetään ilman kokouspaikkaa siten, että osakkeenomistajat käyttävät päätösvaltaansa kokouksen aikana täysimääräisesti ja ajantasaisesti tietoliikenneyhteyden ja teknisen apuvälineen avulla.

30 tykkäystä

Tokmanni laajentaa Miny-myymäläverkostoaan Tampereen keskustaan ja Lahden keskustaan Kauppakeskus Trioon. Molemmista liikepaikoista löytyy Tokmanni-myymälä.

– Viime vuonna lanseeraamamme Miny-lifestylebrändi on osoittautunut erittäin suosituksi. Laajentamalla myymäläverkostoamme tuomme Minyn tuotetarjonnan yhä lähemmäs asiakkaitamme, Tokmannin hankinnasta vastaava johtaja Juha Valtonen kertoo.

Uusia Miny-osastoja on avattu Tokmanneihin:
Kokkola 23.2.
Helsinki Kauppakeskus Kaari 21.3.
Porvoo 30.3.
Varkaus 30.3.

28 tykkäystä

@Isa_Hudd tenttaili Ollia Tokmannista. :slight_smile:

With a network of around 200 stores, Tokmanni is the leading discount retailer in Finland. Increasing price awareness due to inflation, is benefiting the company, but also putting pressure on margins. The competition is hard, but the guidance is strong and dividend yield high. Analyst Olli Vilppo summarizes.

Videocontent:
00:00 Introduction
00:10 Tokmanni in a nutshell
02:27 Sales channels
04:15 Growth potential
05:39 Inflation I
06:55 Competition
09:03 Competitive advantages
10:57 Inflation II
13:42 Margins
15:24 Valuation and recommendation

Tämäkin video löytyy Inderes Nordic -tubekanavalta, joka kannattaa laittaa ehdottomasti tilaukseen. Siellä on englannin- ja ruotsinkielistä materiaalia:

12 tykkäystä

OP on julkaissut Q1 ennakon Tokmannista. Tavoitehinta ja suositus pysyy ennallaan ja Tokmanni on yhä OP parhaat -listalla. Op arvioi liikevaihdon kasvavan 5,6%, vertailukelpoisesti 3,5%. Myynti odotetaan painottuvan päivittäistavaraan ja tarjouskampanjoihin. Tämä pitäisi myyntikatemarginaalin viime vertailukauden tasolla. Ennusteen mukaan liikevoitto on 0,4 miljoonaa euroa.

Kustannuksissa säästöä tulee merirahdeista, varastoinnista ja sähköstä. Kustannuspaineet helpottuisi loppuvuonna. Toisaalta kustannuksia kasvattaa työntekijöiden palkankorotukset ja kohonneet vuokrat.

Osakkeen arvostus on mielekäs – vapaan kassavirran tuotto on lähivuosien ennusteillamme 8–10 %:n haarukassa, ennen Mäntsälän keskusvaraston laajennusinvestointien kassavirtavaikutuksia (2024e).

28 tykkäystä

Sipoon myymälä viivästyy vuoteen 2024, koska Tokmanni on aloittanut neuvottelut Lehdon kanssa uudelleen kohonneiden rakennuskustannusten takia.

(Sipoon sanomat Maksumuuri)

Tokmannin tulo uusille paikkakunnille vaikuttaa erittäin hitaalta. Myös Naantalista löytynyt tuhat vuotta vanha ruukun pala hidastaa Tokmannin tuloa sinne. Naantalissa Tokmannia on suunniteltu K-supermarketin vanhaan kiinteistöön, mikäli K-supermarket saa uuden kiinteistön ensin. Toki on melko selvää, että uusiin paikkakuntiin tulo on haastavaa, kun verkosto on jo nyt varsin kattava.

10 tykkäystä

Alkaako Tokmannin Suomen kasvu olemaan “pikku hiljaa” tässä?

Aikaisemmin oli ketjussa puhetta laajentumisesta ulkomaille, nyt viimeisten muutoksen tähden näettekö muutoksia ulkomaan suunnitelmista? Jos muistan oikein, nii Tokmanni ainakin harkitsee ulkomaille lähtemistä – Jos ei, niin olisiko focus sitten “erikoiskaupassa” esim. Click Shoes, joka toisi lisää synergioita omaan tekemiseen?

5 tykkäystä

Seuraava strategiakausi ei voi perustua Suomessa myymälämäärän kasvuun, mutta myyntipinta-ala jatkanee kasvua. Halpakaupoista tulee siis yhä suurempia ja uskoisin, että yhä useampi on tulevaisuudessa 5000 neliön kokoluokassa pois lukien kauppakeskusten ja kaupunkien keskustojen myymälät, jotka olisivat edelleen pienempiä. Mitä tulee uusien myymälöiden tulosta uusiin paikkakuntiin, niin olen hyvin luottavainen niihin kolmeen kuntaa eli Naantaliin, Ylivieskaan ja Eurajokeen, jotka nostin esiin tammikuun listassa. Lisäksi näistä pienemmistä kunnista on ollut esillä uutena paikkakuntana Inkoo. Avaukset uusiin kuntiin siirtyy varmaan ensi vuoteen. Ylivieskaan tuskin tulee ensi vuonnakaan.

Naantalin väkiluku on nyt noussut siten, että se suurin Tokmanniton kunta heti Sipoon jälkeen. Uskon siis että Tokmanni tulee heti, kun sille saadaan tilaa. Ylivieskassa on kova kilpailuasetelma. Tokmanni tuskin haluaa sinne kovin kallista liiketilaa. Eurajoen tilanne selkiytyy tässä kuussa tai viimestään toukokuussa, kun uuden marketin rakentamisesta päätetään. Tokmanni tuli viimeksi uutena Kittilään. Siitä pohjoisemmaksi on vaikea tulla, kun asukkaita on vähän. Lähinnä jotain erämaata ja kansallispuistoa se alue, kun Tokmannin myymäläverkoston karttaa zoomailin. Yhä useammin uusi myymälä tulee paikkakuntiin, jossa myymälä jo löytyy. Paikkakunnat ovat usein Suomen suurimpia kaupunkeja tai ainakin lähettyvillä, kuten Nurmijärvi jonne rakennettiin toinen myymälä viime vuonna.

Viimeksi yhtiökokouksessa toimitusjohtaja lupasi kiihdyttää uusien myymälöiden tuloa. Itse en tällä hetkellä usko, että myymälöitä on 220 tai yli vuoden 2025 lopussa, mutta Tokmanni voi toki yllättää yritysostolla.

Ulkomaille laajentuminen on ollut aihe, joka ohitetaan yleensä nopeasti. Tokmannillahan on ollut muinoin suunnitelma laajeta Venäjään. Voimme olla tyytyväisiä, että tätä ei tapahtunut. Analyytikoilla on ollut esillä muun muassa hankintayhteistyöhön liittyviä asioita. Myös esimerkiksi yhteisyrityksen perustaminen Europrisin kanssa ja tämän yhteisyrityksen lähtö tekemään myymälöitä jonnekin on ollut esillä muistaakseni Inderesin analyytikolla. Foorumilla esillä on ollut myös Tokmannin myynti tai fuusio norjalaiseen Europrisiin. Itselläni oli visio, että Miny-myymäläketju olisi alkanut laajenemaan Baltiaan. Tokmannilla on kuitenkin vielä paljon tehtävää Suomessa, mutta laitan tähän vielä muistutukseksi mitä alunperin kerrottiin kansainvälisestä yhteistyöstä:

Tulemme lisäksi arvioimaan mahdollisuuksia kansainväliselle yhteistyölle ja laajentumiselle koronakriisin rauhoituttua.

Click Shoes -ketjun oston takana näyttää olevan erikoistilanne, mikä ei välttämättä toistu. Tokmannilla oli mahdollisuus ostaa ainoa koko Suomen kattava kenkäkauppaketju ja se tarttui tilaisuuteen. Ulkomaalaiset toimijat ovat melkein poistuneet Suomesta. Tämän lisäksi on hajanainen joukko yksityisiä kenkäkauppiaita. Tässä tilanteessa kenkäkauppaketjun omistajaksi kannatti ryhtyä. Itse toivon, että Tokmanni lähtisi ennemmin hakemaan kasvua ulkomailta kuin valtavasti rönsyilemään Suomalaisessa erikoiskaupassa. Erikoiskaupassa talouden suhdanteet näkyvät vielä rajummin kuin halpakaupassa.

23 tykkäystä

Tokmanni on uudistanut Varkauden myymälän ja virallisia avajaisia vietetään torstaina. Luvassa on tulevaisuudessa vielä lisää uudistuneita Tokmanni-myymälöitä.

Tokmanni on uudistanut noin 4 650 neliömetrin kokoisen myymäläänsä uusimman, helppoa ja miellyttävää ostamista korostavan myymäläkonseptinsa mukaisesti.

Varkauden Tokmanni palvelee asiakkaitaan myös täyden palvelun ruokakauppana. Tarjolla on noin 6 500 erilaista elintarviketta hedelmistä ja vihanneksista leipätuotteisiin ja tuoreeseen kalaan.

– Miny täydentää loistavasti Varkauden jo ennestään kattavaa tuotetarjontaa. Lämpimän vastaanoton saaneen Minyn tuotteita voi ostaa paitsi verkkokaupastamme myös jo 20 paikkakunnalta eri puolilta Suomea. Uskomme Minyn kiinnostavan asiakkaitamme suuresti myös Varkaudessa, Heimo kertoo.

Tokmannin tavoitteena on myös uudistaa useita myymälöitään eri puolilla Suomea vuonna 2023.


Lankalauantaina 8.4. avattiin Miny-osasto Kauppakeskus Columbuksen Tokmanni-myymälään Helsingissä.


OP on nyt poistanut Tokmannin parhaat listastaan. Tokmanni oli listalla vajaan kuukauden.


Konalan myymälän avajaiset ovat 17.5.

Myymälä avataan kauppakeskus Ristikkoon. Se on kooltaan reilut 2 000 neliötä eli pinta-alaltaan hieman suurempi kuin esimerkiksi Kauppakeskus Sellon Tokmanni-myymälä.

12 tykkäystä

Tokmannin tavoitehinta nousee Inderesillä 14,20 euroon (edellinen 14,00 €), suositus pysyy LISÄÄ-tasolla. Analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

:gem: https://www.inderes.fi/fi/pienta-nostoa-alkuvuoden-varovaisiin-ennusteisiin

25 tykkäystä

Toinen Rovaniemen myymälöistä muuttaa uuteen myymälään elokuun lopussa. Myymälä avataan Kauppakeskus Revontuleen.

Uusi myymälä tulee korvaamaan Koskikadulla ensin TEX- ja vuodesta 2019 lähtien Tokmanni-ketjunimellä palvelleen, noin 700 neliömetrin kokoisen myymälän. Samalla myymälähenkilökunta tulee siirtymään Koskikadulta uuteen myymälään.

Tokmannin uusi myymälä tulee tammikuussa lopettaneen S-marketin tilalle.


Tänään julkaistussa Pörssipäivä-podcastissa Tom Lindström pitää Suomen halpakauppasektoria mielenkiintoisena sijoituskohteena, koska hän näkee kasvumahdollisuuksia, sillä Länsi-Euroopassa halpakaupan osuus kaupan markkinasta on suurempi kuin Suomessa. Sijoituksia on tehty Tokmanniin ja Puuiloon. Kuuntele Yle Areenassa. Maininta halpakaupasta on podin loppupuolella 1:00:40 :

23 tykkäystä

Kiitokset avartavasta raportista q1/2023 johdosta, jälleen kerran. Luin raporttia suurennuslasin kanssa ja kaikki muu tarpeellinen löytyi, mutta ei mainintaa myyntikatteesta. Myyntikatehan lienee yksi tärkeimpiä lukuja Tokmannin toimialalla. Tästä olisi mukava saada vielä näkemystä vai onko se jätetty analyyseissa taka-alalle.

Aikaisemmissa raporteissa myös myyntikatetta on sivuttu.

4 tykkäystä