Tokmanni - Mahdollisuuksien valintatalo?

Kiitos hyvästä raportista taas kerran! :pray: Lyhyt kysymys osingonjakosuhteesta: viimeisen 5 vuoden aikana se on ollut 70-82%, kun taas ennusteissasi se tippuu jopa alle 60% lähivuosina - löytyykö tähän tietty syy? Investointeja?

7 tykkäystä

Itseasiassa syy ei löydy investoinneista ja logistiikkakiinteistön takaisin myynnistä pitäisi tulla valmistumisen jälkeen hyvät rahat tilille kun se myydään sijoittajalle.

Kyllä se tavoitteen mukainen 70 %:n jakosuhde on varmaan aika realistinen myös 2024-25, jos ei lähdetä ulkomailta ostelemaan yrityksiä. Olen tässä varmaan ollut vähän liiankin varovainen näitä asettaessa, mutta nostellaan niitä sitten kun näkyvyys seuraaviin liikkeisiin paranee.

17 tykkäystä

“logistiikkakiinteistön takaisin myynnistä pitäisi tulla valmistumisen jälkeen hyvät rahat tilille kun se myydään sijoittajalle.”

Tähän @Olli_Vilppo kommenttiin lainaankin tämän @Jimmy_Buffett :in erinomaisen kommentin runsaan vuoden takaa, koska tämänhetkisen tiedon mukaan logistiikkakeskuksen pitäisi olla kokonaan valmis jo marraskuussa. Hankkeen rakentamiskustannuksethan ovat arviolta 65 miljoonaa euroa. Ostajahan on siis jo valmiina eli kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä NREP:

16 tykkäystä

kyllä. mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä aina jonnekin prismaan, saattaa jossain olla hyvinkin pitkä matka isompaan kaupunkiin mistä prisma löytyisi, ja ainoa mikä kotikylältä löytyy on Tokmanni.

Tokmanneja n.3kertaa enempi kuin Prismoja.

Puuilo ja Tokmanni vertailu tuntuu olevan ikuinen aihe, eivät kuitenkaan ole täysin samanlaisella profiililla tai tuotevalikoimalla niin ihan suoraan ei pysty vertailemaan.

Itse ainakin peukutan Tokmannin uusimmille hankinnoille, Click Shoesille sekä Catmandoolle. Näitä on pikku kaupungissa kaivattukin :+1:

20 tykkäystä

Asia on juuri näin. Tokmanneja on monilla pienemmillä paikkakunnilla josta prismoihin on monen kymmenen kilometrin matka. Tokmanni on noissa paikoissa ainoa tavaratalo. Tämä tekee eron myös Puuiloihin joka on vain suurissa ja keskisuurissa kaupungeissa.

20 tykkäystä

Heikkilä & Viitikko ovat hypänneet punaisen rekan kyytiin viime kuun aikana :tokmanni: :male_detective:

46 tykkäystä

Analyytikon kommentit Tokmannin Q1-tuloksen jäljiltä. :point_down:

12 tykkäystä

Nordea julkaisi päivitetyn Tokmanni-analyysinsä Q1-tuloksen jäljiltä. Suositus pysyy PIDÄ-tasolla, Fair Value tarkentuu 14,00 euroon (edellinen: 14,20 €).

13 tykkäystä

OP laskee suosituksen Lisää-tasolle (osta) ja tavoitehinnan 14 euroon (15).

Vaikka loppuvuodelle on nähtävissä tiettyjä positiivisia marginaaliajureita,
uskomme myynnin painottumisen tarjouskampanjoihin ja matalampikatteisiin
päivittäistavaroihin osaltaan jatkuvan, minkä odotamme vaikeuttavan
kannattavuuden saamista kasvu-uralle.


Kyllä Puuilolla ja Tokmannilla on päällekkäisiä tavoitteita ainakin kodin kunnostuksen osalta, jossa Puuilo on vahvoilla.


Tokmanni näyttää kuitenkin tällä hetkellä keskittyvän erityisesti pukeutumiseen.


Golf-piireissä nähdään, että Tokmannin Catmandoo-hankinta liittyy golfin valtavirtastumiseen. Saman on huomannut myös Lidl.


Riskitöntä maaseudulla vahvana oleminen ei ole. Esimerkkinä tässä Pihtipudas, jossa Tokmannin myymälää hiljattain laajennettiin. Kunnan väkiluku on tällä hetkeĺlä noin 3800. Näitä paiķkakuntia löytyy paljon niin Tokmannilla kuin ilmankin.


Lähde: Wikipedia

Eikä varmaan tule yllätyksenä, että Tokmannin panostukset keskittyvät suuriin kaupunkeihin korostaen Uuttamaata ja etenkin pääkaupunkiseutua. Siksi seuraavan Tokmannin avajaiset ovatkin Helsingissä Konalassa.


Myymälöiden aukioloajat ja yhteystiedot | Tokmanni

Tokmanni on siirtänyt kaikkia kolmea noin vuosi sitten julkistamaa myymälähanketta ensi vuoteen tai hamaan tulevaisuuteen. Viimeisenä näin kävi Jyväskylässä. Jyväskylässä varmaan suurin tekijä on Jyskän Varastomyymälän hankinta, joka oli samaa kokoluokkaa kuin suunniteltu myymälä Keljonkankaaseen. Lisäksi Jyväskylä Suomen suurimpiin kaupunkeihin kuuluvana voisi olla kiinnostava paikka myös jättiTokmannille. Kodin terrakin viime vuonna lopetti ja näin siellä olisi samankaltainen mahdollisuus kuin Hämeenlinnassa.

Uusien tietojen perusteella pidän Tokmannin laajentumista Eurajoelle epätodennäköisempänä.

Eurajoki

Paikallinen Osuuskauppa rakentaa siis S-marketin, muttei tiloja vuokralaisille kuten aiemmin oli kerrottu. Pitäisin erikoisena, jos Tokmanni änkeäisi S-marketin nykyiseen kiinteistöön. Mahdollisuutena on vielä oma uudiskiinteistö. Jään seuraamaan tilannetta.
Keula päätti toteuttaa suurinvestoinnin Eurajoella - KEULA

10 tykkäystä

Aina joskus tulee käytyä Kylmäkosken (nykyään toki kunta on liitetty jo Akaaseen) Tokmannilla. Siellä on marketin laajuinen ruokakauppakin. Siellä tuntuu piisaavan aina asiakkaita, ja hakkaa varmasti mennen tullen myynnissään esim. monet Tampereen Tokmannit.

Tietenkin hiipuva väestömäärä on uhka, mutta jos kauppa sattuu olemaan parasta mitä kylältä löytyy, ja ohikulkuliikennettäkin on sopivasti, niin mitä omituisimmissa paikoissa voi harjoittaa kohtuullisen vilkasta liiketoimintaa.

2 tykkäystä

Karttaa kun kattoo niin, aika “iso” myymälätön
Alue tossa pohjanmaalla.
Kokkola, Kauhava, Alajärvi, Saarijärvi, Pihtipudas, Nivala,Oulainen myymälöiden välissä.
Ylivieskassa on toki Kärkkäinen, mutta liekö kuitenkaan koko markkinaa hallitse tuolla?

2 tykkäystä

Halpahalleja löytyy joka kulmalta. Saattavat raamattuvyöhykkeellä suosia enemmän noita omia kauppoja niin sinne ei muiden kannata yrittää

14 tykkäystä

Lisäksi on vielä Tuurin kyläkauppa Alavuudella. Kukaan ei ole uskaltanut noin 50 km lähemmäksi Tuuria.

3 tykkäystä

Osakekurssi on nyt samalla tasolla kuin syksyllä 2019, eli ennen kuin koronasta oli puhettakaan. Kehitys on kuitenkin ollut ihan hyvä: 2019 EPS 0.82€ vs. 2023E EPS 1.05€ // 2019 DPS 0.62€ vs. 2023E DPS 0.78€ // 2019 LV 944 M€ vs. 2023E LV 1222 M€. Ei ole ollut mikään raketti, mutta tasaista kehitystä kuitenkin. Eli juuri sitä mitä itse haen. Mutta onko Mr. Market nyt vaan peloissaan, vai onko Tokmannin suunta oikeasti kääntymässä väärään suuntaan? :thinking:

Vaikka edessä olisi taas keskinkertainen vuosi, niin vaikea nähdä että tämänhetkinen taso on kallis. Jos viime vuoden EPS pysyy, eli ~1€, P/E on alle 12x ja osinkotuotto noin 6%. Mielestäni ihan hyvä pohja jolla voi odottaa parempia aikoja.

31 tykkäystä

Ehkä Tokmannin suhteen Herra Markkina on huolissaan siitä, että onko kasvua luvassa? Suomi on kuitenkin aika täynnä jo Tokmanneja, jopa Jämsäänkin on sellainen avattu. Kasvuahan se osakepoimija on aina haluamassa, eikös niin :slight_smile:

Itse näkisin Tokmannin ihan hyvänä pitkän aikavälin sijoituksena, mutta en jaksa uskoa, että siitä mikään kurssiraketti tulisi. Ehkä jos ostaisi pois Motonetin tai Puuilon, niin sais lisää aluevaltauksia, mutta loppujen lopuksi tulee kuitenkin Suomen rajat vastaan. Ulkomaille en toivo, että Tokmanni kuitenkaan lähtisi.

Kiinnostava juttu Tokmannin Miny-brändistä, sen kilpailijasta Normalista ja heidän kohderyhmästään. Markkinointi- ja viestintäjohtaja Veli-Pekka Ääri kommentoi asiaa Tokmannin puolesta.

11 tykkäystä

Taloussanomat jatkaa nuorten naisten ostoskäyttäytymisestä. Avartavaa luettavaa setämiehille. Auttaa ymmärtämään mitä Tokmanni Miny-brändillä hakee. Tässäkin jutussa Äärin kommentit.

9 tykkäystä

Click Shoes avaa uuden myymälän Kotkaan Kauppakeskus Pasaatiin tämän viikon torstaina. Click Shoes:in kenkävalikoimaa on tuotu myyntiin myös Porvoon Tokmanni-myymälään:

Tilava, kauppakeskus Pasaatin toiseen kerrokseen avautuva hieman yli 400 neliömetrin kokoinen myymälä tuo noin 50 000 asukkaan Kotkaan erittäin monipuolisen jalkinevalikoiman, Tokmanniin kuuluvan Click Shoesin toimitusjohtaja Hanna Ahola kertoo.

– On erittäin hienoa, että Click Shoesin valikoimin kuuluvia jalkineita voi ostaa nyt myös Tokmannilta Porvoosta. Tarjolla on monipuolinen kattaus Click Shoesin asiakkaiden suosimia jalkineita, kuten maihareita, tennareita ja kävelykenkiä, Click Shoesin ja Shoe Housen Tokmannille aiemmin tänä vuonna myynyt, tätä nykyä Tokmannin kenkäliiketoiminnasta vastaava johtaja Tommi Lehtinen kertoo.

9 tykkäystä

Halpakaupoista ja “halpakaupoista” keskustelua.

Tämähän se on nyt tämän hetken riski: ”Ei ole ihan selvä juttu, että taantuma olisi tulossa, ja siksi ei voi varmasti sanoa, että halpakauppa olisi voittaja.”

Oma mielipiteeni tähän on, jos taantuma tulee, niin ei se tarkoita automaattisesti sitä että halpakaupat porskuttaisivat, muuttujia on paljon.

13 tykkäystä

Olikos tästä jo ennakkotietoja täällä, Konalan avajaiset 17.5: Tiedotteet – Tokmanni

Kannattaa lukea tiedote, siinä on kaikenlaista hyödyllistä tietoa.

Lisäys: Eikös tässä muuten pitäisi fanfaarien soida, Q1/2023 lopussa oli 199 varsinaista Tokmanni-myymälää, joten Konala olisi laskelmieni mukaan numero 200. Nyt pitää pyytää apuun @Vanerihands , onko tässä välissä joku myymälä suljettu vai mitä minulta on jäänyt huomaamatta? En siis voi uskoa, että Tokmanni jättäisi mainostamatta, jos tasaluku saavutettaisiin!?

2 tykkäystä