Osakesijoittaminen

Top osakkeet salkkuun korona alennusmyynti

Ajattelin tähän ketjuun nyt kerätä mielipiteitä kaikilta mitkä osakkeet olisivat mehukkaimmat napata alennusmyynneistä? Laittakaa mielipiteitä, kyseenalaistakaa ja heittäkää vaikka perustelutkin perää jos siltä tuntuu!
Sitäkin parempi saa ja pitää olla ulkomaalaisia, itsellä ei ole kauheasti kokemusta suomen ulkopuolelta sijoittamisesta. Olen itse aika kokematon vielä ja mielellään kuulisin avartavia kommenteja.

Itse aloittaisin näillä

 1. Neste
 2. Fortum
 3. Wärtsilä/cargotec/konecranes
 4. Finnair
 5. Nokian renkaat

Muita huomioon otettavia:
Kamux, Qt, Sampo ja revenio group

11 tykkäystä

Ajattelin ostaa juuri Kamux, Revenio, Fortum ja Sampo.

4 tykkäystä

UPM, Sampo, Revenio, Neste, Wärtsilä, Mastercard.

1 tykkäys

Tässä osinkoaristokraattien menestys viime aikoina, Clorox pitänyt melko hyvin ja samoin KMB, jotka kyllä on kiinnostanut viimeiset 5 vuotta:

4 tykkäystä

En ehtinyt 2008 rommiin mukaan ja jälkeenpäin olen ajatellut, että silloin olisin ostanut ainakin isoja osinkoyhtiöitä Sampoa ja Konetta. Fortum olisi kiinnostava nyt myös. Teleoperaattorit kanssa. Sormi syyhyäisi ostonapille, mutta täytyy vielä odottaa. Eiköhän tässä vielä saa halvemmalla.

Fortum, Sampo ja Telia ostoslistalla.

Lisäys:Nokian rinkuloita ostaisin, jollei positio olisi jo täynnä🙂

3 tykkäystä

Sehän on Harviasta maanantaina 50 % tippunut viimeistään pois. Tavoitehinta täällä taisi olla 12,50?.
Tätä sipaisisin

1 tykkäys

Paljon kivoja osinkofirmoja tekis mieli napsia salkkuun. En kerennyt myymään ihan tarpeeksi ajoissa, joten ihan hirveästi käässiä ei ole (35% salkusta nyt kuitenkin). Odotellaan vielä kuitenkin hetki, ehkä parisen kuukautta tai kunnes jotain järkevää tapahtuu. Nyt ei mielestäni ole mitään syytä sille, että markkinat kääntyisivät.

2 tykkäystä

Sampo ja Fortum on tällä hetkellä kiikarissa. Remedyä ostaisin, jos ei olisi taskut jo ennestään pullollaan. Uskon tästä tilanteesta olevan parhaimmillaan jopa hyötyä Remedylle.

3 tykkäystä

Itsellä ei tällä hetkellä ole luottoa muihin kuin teleoperaattoreihin ja vakuutuksiin, eli Telia ja Sampo. Fortum omalla listalla kolmantena. Jos tästä vielä kunnolla romahdetaan, niin olisi toki hienoa saada Elisaa, Konetta, Vaisalaa yms laatuyhtiöitä halvalla.

Tässä on niin paljon tuntemattomia telijöitä, että rohkea saa olla, että lentoyhtiöihin uskaltaisi nyt koskea, vaikka hinnat olisivatkin näennäosesti edullisia. Itsellä ei myöskään mitään ymmärrystä, millaiset vaikutukset Nokian rinkulabisnekseen tai Wärtsilän toimintaan tällä on, joten rauhassa odottelen mieluummin yhtiöiden kommentteja lähikuukausina.

3 tykkäystä

Käteistä on itselläkin harmillisen pieni potti, mutta sen voisi hajauttaa 2-4 yhtiöön. Telia minulla oli jo aiemmin listalla, mutta olen harkinnut myös Kamuxia. Sampo ja Fortum vaikuttavat täällä keräävän pisteitä. Harmillisen aikaisin tulee osingonmaksut kun ei koronapanikointi ole vielä kovin pian rauhoittumassa. Saisi noistakin useimmasta nykyhinnalla kuitenkin noin 8% osinkotuoton. Ja tottakai ne tulisi sen jälkeen pidempään holdiin.

Osaisiko joku perustella hyvin, miksi Sampo tai Fortum olisi hyviä poimintoja?

1 tykkäys

Itselläni on erityisesti mielessä laadukkaat, kasvavat yhtiöt joilla on syvät valliahaudat ja teräksiset taseet. Siten, vaikka tilanne vielä pahentuisi, en joudu heti murehtimaan pääoman pysyvää menetystä.

Omalla kärkkymislistalla mm.:

Revenio
Qt
Remedy
Admicom (jos laskee roimasti nykytasoltaan)
Paradox Interactive
Kamux

Ulkomailla toisaalta Applen, Amazonin ja Googlen kaltaiset pelurit kiinnostavat, mutta eivät vielä nykyhinnoin.

24 tykkäystä

Facebook alkaa lähentyä taas ostohintoja. Toivottavasti saisi alle 130 dollaria.

Suomesta Kamux.

Pienyhtiö etf:t.

Noho kiinnostaa kovasta riskistä huolimatta tai ehkä juuri siksi.

Booking.com myös samasta syystä. Odotan että Bookingia saa reilusti alle 1000 usd per osake jossain vaiheessa.

1 tykkäys

Aallon group. Sitä ei välttämättä saa yhdeksästä eurosta enää koskaan tämän jälkeen.

Totta kai Harvia, Kamux, Revenio myös.

Jollakin aikavälillä NoHo. Finnairkin näyttää hyvältä. Fortum turvallinen ja luotettava.

1 tykkäys

Disney ja Revenio.

Valtavasti on osakkeita mitkä kiinnostaa. Suomesta Revenio on sellainen, en ole koskaan ostanut koska hinta on aina tuntunut korkealta, toinen vastaava tietysti Kone. Ruotsistakin löytyy kiinnostavia mm. H&M ja Volvo. Jenkeissä olisi loputon lista, mutta Disneytä olen harkinnut viimeksi ostavani. edit, Disney luultavasti ottaa juuri koronan takia hittiä nyt, mutta väliaikaisesti.

Aiheellinen ketju, tyhjentelin osittain vanhoja AO-tilejä viime vuoden ja tämän vuoden puolella ja olen pikkuhiljaa viilannut suunnitelmaani OST:in astuessa kuvioon ja muuttaessa piensijoittajan arsenaalia osakesäästämisessä. Tällä hetkellä lunastusten ansiosta käteispositio on hyvällä mallilla ja myönnän, että lunastusten kanssa kävi ihan puhdas tuuri ja sain kotiutettua voittoja hyvin ennen suurimpia turbulensseja.

Osakkeita mitä seuraavaksi listaan olisin hankkinut luultavasti ilman tätä Koronan aiheuttamaa tilannetta. Olen ajatellut ostaa yrityksiä ja bisnestä, en niinkään osakekurssia tai hypeä. Nyt tilanne pörssissä on ainutlaatuinen ja tärkeää on yrityksen selviytymiskyky ja kunnossa olevat taseet. Pyrin seuraamaan tilannetta nyt mahdollisimman tarkasti ja toistaiseksi käteinen on kuningas ja odotan osto-ohjelmani täysimittaista käynnistämistä. Osaa yrityksistä omistan ennestään, osa on uusia aluevaltauksia.

 • Qt - Mielenkiintoinen bisnes ja uskottava kasvutarina. Näen että yrityksellä on hyvää kasvupotentiaalia edelleen.
 • Siili - Laatunsa todistanut ohjelmistoyritys. Lisäksi muutama tuttu töissä lafkassa ja heidän kanssaan käytyjen keskustelujen perusteella olen vakuuttunut yrityksestä, sen suunnasta ja osaamisesta talon sisällä.
 • Alphabet / Google - Tarviitseko tämä sen kummempia perusteluita? Jäätävän vallihaudan omaava teknologiayritys. Plussana ei maksa osinkoa vaan satsaa yrityskasvuun ja ostoihin, mikä on mielestäni oikein ja sopii tämän takia hyvin osakesäästötilillekin.
 • Huhtamäki - Ei välttämättä niin suosittu firma, mutta uskon, että yrityksellä on kilpailuetua kun taistelemme muovittomuutta vastaan. Yritys satsaa pakkausmateriaaleihin ja niiden kehitykseen. Luontodiggarina pitää olla myös hyväntekijöitä salkussa, joita on kiva seurata.
 • Revenio - Ikääntyvän väestön terveysmurheet ja yrityksen omaama tietotaito. Jäätävä track recordi.
 • Terveystalo - Uskon, että Suomen julkinen terveydenhuolto ei valitettavasti tulevaisuudessa pysty vastaamaan tarpeeksi kysyntään mm. työterveyshuollon, lisäpalveluiden ja erikoissairaanhoidon saralla. Lisäksi ovat onnistuneet tuotteistamaan hyvin erilaisia palveluita. Pihlis ja Hoivatilat meni jo, tämä seuraavaksi?
 • Fortum - Maailma tarvitsee energiaa ja vaikka Uniperin hankintaa on kritisoitu, uskon, että Fortum kääntää tämän voitoksi ja pitkässä juoksussa kykenee omistuksensa kautta muovaamaan toimintaa kestävämmäksi. Rakentaa vallihautaansa vakuuttavammaksi. Osinko plussaa.
 • Sampo - Osinkosinkolinko, joka on onnistunut omistaja-arvon kasvattamisessa. Hyvät bisnekset hajautettuna finassialalle ja Nalle on onnistunut automatisoimaan IF:in yms. lähes kokonaan, Nordea seuraavaksi?
 • Neste - Maailma tarvitsee biopolttoaineita ja nimenomaan siihen liittyvää tutkimus ja kehitystyötä. Osinko plussaa.
 • NoHo - Ihmiset kuluttavat megatrendien siivittämänä enemmän rahaa ruokailuun ja huviin. Laadukas portfolio ravintoloita. Korona tulee luultavimmin tarjoamaan hyvän oston paikan kun liiketoiminnan hetkellinen kuihtuminen rokottaa tuloksia ja pelottaa sijoittajia.

Siinä omia ajatuksia ja ideoita. Paljon samaa mitä muilla. Laittakaa ihmeessä perusteluita omille hankinnoillenne, olisi mielenkiintoista tietää mitä kanssasijoittajat arvostavat tässä markkinatilanteessa yrityksessä ja miten näette tilanteen. :facepunch: :slight_smile:

28 tykkäystä

Sampo ja Fortum. Nyt saa hyvää halvalla.
Oma strategia on osta ja pidä ja sijoitushorisontti 20+ vuotta.

2 tykkäystä

Kannattaa arvoitusten lisäksi miettiä myös kysyntävaikutuksia. Isoimmat riskit lienevät matkailun ja turismin lisäksi sellaisissa investointihyödykkeissä, jotka ovat herkkiä kysynnän vaihteluille. Sitten tulevat kalliimmat kestohyödykkeet kuten esim. autot, joita ei välttämättä uusita epävarmoina aikoina.
Myös polttoaineiden kysyntä voi väliaikaisesti vähentyä, kun ihmiset liikkuvat nyt vähemmän.

Perus kulutushyödykkeet ja palvelut, joita ilman on vaikea olla kärsivät vähiten, koska ruoka, juoma, sähkö ja vakuutuksetkin ovat välttämättömiä päivittäisen elämisen kannalta.

2 tykkäystä

Rajaan oman listan viiteen, muuten paisuisi liian pitkäksi:

 • Qt (lisäsin jo perjantaina kh 15,75€ mutta jos sopiva paikka tulee niin otan lisää)
 • Revenio
 • Remedy
 • S&P Global Clean Energy Index (iShares Global Clean Energy ETF)
 • MSCI World Index (pankin rahaston kautta)

Valtioiden on pakko jossain vaiheessa lähteä tukemaan taloutta ja pidän todennäikösenä sitä, että puhtaan energian projektit ovat infran kanssa silloin prioriteeteissa korkealla. Konepajoja seurailen myös sillä silmällä, mutta ne eivät top listalleni vielä pääse. Kaikilla sijoituksillani sijoitushorisontti on pitkä.

1 tykkäys