Top osakkeet salkkuun korona alennusmyynti

Pandemian hyödyntäminen muuten kuin hyvien osakkeiden yleisen hintatason tippumisen muodossa on vähän kuin talvella housuun k*semisen, lämmittää hetken. Harvemmalla firmalla se avaa uutta, pitkäkestoista liiketoimintaa.

Jos lääke- ja instrumenttipuolelta haluaa hyvän pitkän aikavälin ja megatrendiin osuvan seurattavan niin siihen sopisi miljardiluokan moniottelija Medtronic. Repertuaarissa mm. insuliinipiikit maailmanlaajuisesti ja Koronaankin löytyy anestesiajuttuja.

Siihen kylkeen vielä kaveriksi Diabeteksen hoidon ja lääkityksen markkinajohtajaa, Novo Nordiskia niin avot.

6 tykkäystä

Lääkeyhtiö Abbvien (ABBV) osake on myös tullut aika hyvin alas, kurssi kävi viime vuonna samoilla tasoilla hetkellisesti markkinoiden pelästyttyä yhtiön isoa Allergan kauppaa. Tuolloin sisäpiiri tankkaili isosti ja nyt näemmä ovat siirtyneet taas ostolaidalle.

Arvostuskertoimet ovat toimialan verrokkeihin nähden todella matalat, fwd p/e luokaa 7x ja osinkotuotto yli 7%. Osingonjako pitäisi kuitenkin olla kestävällä pohjalla eikä yhtiön velkaisuuskaan mahdottomalta näytä. Todennäköisesti tulosennusteet tulee jonkin verran tippumaan tämän vuoden osalta jos tuotanto/toimitukset sakkaa mutta pidemmällä tähtäimellä tilanteella ei pitäisi olla suurta vaikutusta yhtiön liiketoimintaan.

Markkina oli skeptinen tämän suhteen jo ennen kriisiä ja nyt yleinen panikointi on laskenut kurssin taas houkuttelevalle alle 70 tasolle. Toki riskejäkin on kuten kaikissa sijoituksessa, yhtiötä seuraavat analyytikot ovat kuitenkin markkinaa positiivisempia tavoitehinnan konsensuksen ollessa noin 100 .

Seeking Alphasta mm. löytyy argumentteja yhtiöstä puolesta sekä vastaan, viimeisenä positiivinen näkemys: Abbvie: Buy The Coronavirus Dip For These 3 Reasons (NYSE:ABBV) | Seeking Alpha

Tätä löytyy omasta salkusta jo valmiiksi, pidän ostoslistalla ja mahdollisesti lisäilen jos alennusmyynnit jatkuu.

5 tykkäystä

The Chinese health authorities have requested supply of Aluvia (lopinavir/ritonavir) as part of the
government’s broader efforts to address the coronavirus crisis in China. In response to this request, AbbVie
has confirmed a donation of Aluvia as an experimental option to support this growing public health crisis.

Mielenkiintoisia noi muut aihiot.

Ei vissiin lueta samoja kertoimia, Abbvievin velka on aika iso, jotain 90 miljardia. Toki FCF riittää osingon maksuun, mutta ennemmin kuvailisin Abbvietä hiukan velkaiseksi ja ottaisin sen huomioon mahdollista ostopäätöstä tehtäessä.

1 tykkäys

Absoluuttisesti velka on iso mutta jos vertaa ebitdaan / kassavirtaan niin velkaisuus on koholla mutta ei “mahdoton”, pahoittelut epämääräisestä sanavalinnasta.

Yhtiö itse on sanonut ettei velka tule olemaan ongelma ja toistaiseksi ainakin kassavirta on riittänyt hyvin sekä velan että osinkojen maksuihin. Nykyisessä tilanteessa tottakai sekin riski on huomioitava että velkojen ehtoihin tulisi oleellisia muutoksia tai yhtiön velanmaksukyky heikentyisi pysyvästi joka tietenkin ensisijaisesti vaikuttaisi sijoituskeissiin osinkojen leikkaamisen / jäädyttämisen kautta.

1 tykkäys

Royal Caribbean Cruises oli täällä mainittu aiemmin. Minä uskalsin tämän uutisen jälkeen ostaa:

Royal Caribbean Cruises Enters $2.2 Billion Loan Facility

Muutama poiminta lyhyestä uutisesta: (Eilinen uutinen toki jo)

Royal Caribbean Cruises ( RCL ) - Get Report shares jumped on Tuesday after the cruise line operator said it had obtained a $2.2 billion secured term credit line to bolster its liquidity in response to the industrywide shutdown caused by the coronavirus.

Including this new financing, Royal Caribbean said it has more than $3.6 billion of liquidity, made up of cash deposits and its current undrawn revolving credit facilities.

The company said it has also committed financing for all its new ships on order.

1 tykkäys

Yksi mielenkiintoinen yhtiö on Tata Motors

Intialainen autonvalmistaja joka on paitsi raskaan kaluston markkinajohtaja Intiassa, on alkanut valmistaa myös edullisia sähköautoja. Reilun 10000 euron sähköautoon on varaa aika paljon useammalla kuin Teslaan.

1 tykkäys

Siellä se painelee menemään. Taisi olla jo hetkellisesti +80 % mutta nyt vähän dippaa. Ostonpaikkoja varmaan vielä löytyy. Hyvä löytö!

3 tykkäystä

Mikä on abbvien luottoluokitus nykyisin? Viime kesänä ollut Baa2, mutta onko tämän jälkeen tullut muutoksia? Olen myös seurannut yritystä mutta velkaisuus mietityttää.

1 tykkäys

Sen verran malttamaton olen että seuraavasta isommasta dropista alan lisäilemään salkkuun. Alkaa ostohousut olemaan korvissa asti. On tämä kumma mitä tekohengitystä ja trumpin uhoaminen tekee pörssille. Työttömyys laskee ja kaikki menossa päin mönkää ja silti keskuspankit pitää indeksit nousussa.

Ennenko pistätte Carnivalit pystyyn kannattaa seurata tuleeko jotain uutisia tästä

2 tykkäystä

Tataa pitäisi ostaa ihan senkin takia, että se omistaa nykyisin mm. Jaguarin. Tatan kurssinousun tuotoilla voi sitten ostaa vaikkapa Jaguarin sähköauton I-Pacen, joka on voittanut useita autoalan palkintoja, mm. vuoden parhaan auton tittelin, tai jos kuuluu enemmänkin vauhtia rakastaviin urheiluautoilijoihin, voi ostaa tällaisen kaunottaren, ja ajaa kuin Jerry Cotton, joka laulun mukaan ajaa punaisella Jaguaarilla.

2 tykkäystä

Trumpin tämäniltaisessa showssa hän valitteli miten vaikeaa on tukea yrityksiä jotka on rekisteröity, ainakin osittain, muihin maihin / useampaan maahan, ja vihjaili siitä että tarttis siirtää laivat jenkkilipun alle…

1 tykkäys

Kiinnostaako Fitbit arbitraasi? Eli Google ostaa Fitbitin 7,35$/osake ja tällä hetkellä premarketissa 6,50$ hintana. Kaupat lyödään lukkoon loppukesästä.

Nysessä tällä hetkellä useita vastaavia mergereitä, jotka viimeistellään huhtikuun ja loppuvuoden välillä, mutta imo Fitbit näistä melkein paras.

6 tykkäystä

Ilmeisesti sijoittajille ei tässä markkinatilanteessa riitä 13 % tuotto puolessa vuodessa…

2 tykkäystä

Berskhire Hathawaytä sai hetki sitten historiallisesti alle bookvaluen. Berkshire Hathaway Shares Declining To Book Value (NYSE:BRK.A) | Seeking Alpha

Saman yhtiön P/E on kymmenen kieppeillä kirjoituksen mukaan. Berkshire Will Not Trade At A PE Of ~10 For Long - Take Advantage (NYSE:BRK.A) | Seeking Alpha

2 tykkäystä

Ostettiin viime viikolla Vernerin kanssa 170 taalalla ja se Ackman tais suunnalleen samoilla hinnoilla ostella myös :slight_smile:

2 tykkäystä

Historiallista ei välttämättä ole laskun syvyys, vaan laskun nopeus. Nimittäin “most recent book value figure” tulee vastaan aika nopeasti, kun laskun kulmakerroin on luokkaa -30% kuukaudessa.

Itsekin silmäilen Berkshirea, mutta en osta vielä. Voi jäädä hyllyynkin, mutta odotan dollarin olevan euroon nähden selvästi halvempi ennen kuin edes harkitsen. Ikävän helposti voi nykyinen EUR-USD valuaatio pyyhkiä 20% sijoitetusta pääomasta ajan yli. Negatiivinen turvamarginaali, yäk.

Olen kyllä aika konservatiivinen arvostusten kanssa.

3 tykkäystä

Alkaa vaan Buffetti ja Mungeri olla sen verran vanhoja, että riski liittyy heihin tuon firman osalta. Mikään ei ole ikuista.

2 tykkäystä

Liityn myös tähän porukkaan. Ostin hintaan 172$

2 tykkäystä