Top osakkeet salkkuun korona alennusmyynti

Nordea niitä vielä tarjoaa ja heikkoa joskus ollut sen alle ostaminen.

Eihän tätä touhua pysty kokonaan sivusta seuraamaan, hermo menee ja hiukset harvenee romahduksen seuraavaa vaihetta odotellessa. Siispä lankesin ostoksille… :mask:

Outoakumpua tankattu tänään ensimmäinen erä sukelluksen jälkeen -50% alelaarista ja tasaisesti tulee lisäostoja suoritettua loppuvuoden mittaan jos/kun hinta vielä putoaa…
Käteisen osuus salkusta kuitenkin vielä n. 75%, joten yöunia ei tarvii menettää… :slight_smile:

2 tykkäystä

Kumpu piirtää nimensä aika vikkelään, kun sille päälle sattuu, hyvä lappu, kun kunnolla lähdetään marssimaan kohti koillista.

1 tykkäys

Ostin kokeeksi muutaman HP:n ja tämä päivä on ollut ihan hyvä. Pitänee hankkia lisää, kun taas suunta on toinen. Hyvä vinkki (ainakin tänään), itseltäni olisi jäänyt huomaamatta.

HP pärjäs hyvin ja jää salkkuun mullakin. Pten möin pois pienellä voitolla.

Vainusta en tiedä mutta heitellään jatkossakin ideoita tänne jos jotain mielenkiintoista löytyy. Samalla tulee itsekin tutkittua kohteita paremmin kun kirjoittaa jotain pientä “analyysia” ja saa mahdollisesti vasta-argumentteja muilta. Peesausta en suosittele kenellekään koska suurin osa kohteista on syystäkin halpoja eli riski on suuri sijoitetun pääoman menettämiselle. Itse tykkään etsiä joltain erityisen hyljeksityltä sektorilta vähintään pari eri yhtiötä joihin sijoitan sen verran ettei yöunet mene vaikka tulisikin täyshuti.

Yksi mielenkiintoinen sektori nyt riskiä sietävälle on jenkkiläiset mortgage-REITIT. Lähtökohta on ainakin kontraamiselle hyvä: lähes koko sektori on tullut ~80% alas paniikkimyyntien alettua, osa yhtiöistä on joutunut myymään assettejaan margin callien paukkuessa, konkurssien uhkaa väläytellään, vivutetut mREIT etf:t ovat painuneet jo nollaan eli voisi sanoa että verta virtaa kaduilla.

Jos sektori ei ole tuttu niin tuolta löytyy perusteet englanniksi:

mREITit eivät tyypillisesti ole mitään kurssiraketteja vaan osakkeiden tuotto-odotus perustuu pääasiassa hyvän osinkotuoton varaan (yleisesti yli 10%). Yhtiöt arvostetaan yleensä suhteessa NAViin, P/NAV kertoimet ovat normaalioloissa olleet luokkaa noin 1x vähän yhtiöstä riippuen.

Nyt kun kurssit romahti niin mielenkiinto heräsi: romahtiko yhtiöiden käypä arvo samassa suhteessa vai onko kyseessä ylireagointi? Itsellä on salkussa NRZ ja NYMT joten yritän ensisijaisesti näiden kahden osalta heittää arvioita käyvästä arvosta.

NRZ:n NAV oli viime vuoden lopulla 16.21$. Yhtiö on yleensä treidannut karkeasti noin 1x NAV kertoimella. Yhtiö ilmoitti toistaiseksi tiputtavansa kvartaaliosinkoa 0.50 → 0.05 $ sekä eilen joutuvansa myymään lainoja noin 6 miljardilla ja arvioi sen vaikuttavan NAViin noin 25-30%.

Jos otetaan turvamarginaaliksi hieman isompi NAVin lasku 40% niin uusi NAV olisi 9.73 $ ja tämän hetken kurssilla (4.33) P/NAV olisi 0,45. Yhtiön johto tankkasi osaketta kurssin tiputtua 5 dollariin joten ainakin siinä vaiheessa heillä oli vielä uskoa tulevaan.

NYMT:n osalta NAV oli viime vuoden lopulla 5.78$, kurssi oli ennen romahdusta vähän yli 6$ eli hieman yli 1x kertoimella NAViin nähden. Yhtiö ilmoitti lopettavansa toistaiseksi osingon maksun sekä joutuvansa myös myymään lainojaan. Yhtiö itse arvioi että NAV tippuu ainakin 33% aiemmasta (samassa tiedotteessa toistettiin monta kertaa että tarkkaa arviota ei voida antaa ja että yhtiö käy neuvotteluja muista rahoitusjärjestelyistä) - epämääräisyydestä johtuen tuplataan turvamarginaaliksi 60% eli uusi NAV olisi 2.31$ ja nykykurssilla (1.14) P/NAV on 0,49.

NYMT:n johto myös osti osaketta kurssin tiputtua 4 dollarin paikkeille maaliskuun alkupuoliskolla, toivon heidän kannalta että heillä oli joku toimintasuunnitelma mikäli nykyinen skenaario toteutuisi.

Molemmat on siis hinnoiteltu historiallisen matalilla arvostuskertoimilla mikäli uskoo että yhtiöt saavat rahoituksen kuntoon niin ettei lainoja jouduta myymään enempää tai pahimmassa tapauksessa ajauduta konkurssiin.

Alla pari juttua aiheesta Seeking Alphasta.

7 tykkäystä

Mitäs mieltä porukka olis tälläsestä salkusta. Eli tällä hetkellä itellä sen verran käteistä, että tulis tehdä tyhjästä salkku. Joitakin sijoituksia on, mutta niitä ei tarvitse tässä huomioida. Hajauttaisin suomen ja yhdysvaltojen kesken. Eli firmat olis tässä.

  • Fortum
  • Neste
  • Sampo
  • Kamux
  • Upm
  • Mcdonalds
  • Coca-cola
  • Microsoft
  • Apple
  • Alphabet
  • Amazon (jos hinta tippuu).

Noiden firmojen päälle ymmärrän ja siksi ne siinä on. Suomen osakkeet jo nyt hinnoissa joista voisi ostoja tehdä. Yhdysvaltojen puolella varmastikin vielä tovin odottelisin. Tarkoitus jakaa ostot n. 10 erään. Mitäs teidän mielestä tulisi ottaa huomioon? Mites, kun tuolta yhdysvallan pörssistä tekee hankintoja, niin onko otettava jotain erityistä huomioon? Ainoastaan Suomesta tähän asti hankkinut.

11 tykkäystä

Huomioi jenkkifirmojen osinkojen verotus riippuen siitä ostatko OST:ille vai perinteiselle AO-tilille. OST:lle takaisinhakeminen ei onnistu. Ja riippuen miltä tililtä teet (euro vai dollaritili) niin tsekkaa pankin spreadi ettet maksa liikaa ”valuuttakuluja” vieraassa valuutassa olevan osakkeen ostosta. :blush:

Hyvältä kokoonpanoltahan tuo vaikuttaa näin omaan silmään. (Ei sijoitussuositus) :wink:

2 tykkäystä

Mites Turtle Beach? Liittyy vahvasti e-urheilun nousuun ja saanut eniten osumaa alaan liittyvistä yhtiöistä.
Ilmeisesti kauppojen ollessa kiinni saa osumaa. Muuten kaikin puolin vahvalta näyttävä kokonaisuus?

Saanko kysyä, että oletko ottanut yhtiöiden vastuullisuuden (eettisen ja ympäristöllisen) huomioon?

1 tykkäys

tsekkaa Sasoil…

2 tykkäystä

Hyvä olisi ja itsekin aikoinaan hahmotellut lähes vastaavat yhtiöt salkkuun. Mutta sitten tulin järkiini ja en heitä tikkaa kaikkiin hyviin jättiyhtiöihin.

Ja sama sinulla, jos hajautat Suomen ja Jenkkien välille, niin todennäköisesti pääset parempaan tuottoon, kun otat OMX Helsinki 25 ja S and P 500 UCITS Etf.

Noi ensin salkkuun ja ajan kanssa lisäilyä. Sen suunnittelemasi 10 erää hakkaat jollakin aikavälillä näihin indekseihin. Sitten sopivasti osakepoimintaa muutamista yhtiöistä, joita voi sitten seurata ja uskoo aidosti niihin. Teet sellaisen oman mieleisen painotuksen indeksejä ja osakepoimintaa.

Itsellä ainakin tulee kaikkien ulkomaisten yhtiöiden osalta se tilanne, ostettavaa ja kiinnostavia olisi niin paljon! Ei rahat riitä kaikkiin ja tulisi todella monta yhtiöitä salkkuun. Siispä ulkomaille Etf-sijoitusten kautta. Ja niitä ETF-tuotteitakin on niin paljon, ettei rahat riitä ostamaan kaikkia mitä haluaisin! :smile:

2 tykkäystä

Tsekattu on ja seurannassa, menee samaan kastiin muiden korkeariskisten lappujen kanssa… tuottopotentiaali on huomattava jos riskit ei realisoidu, riskinä tällä hetkellä on että jos öljyn hinta pysyy pitkään näin matalalla tasolla niin yhtiön velkoja lankeaa ennenaikaisesti maksuun mikä aiheuttaisi massiivisen osakeannin rahoituksen turvaamiseksi joka samalla laimentaisi nykyisten omistajien omistusten arvoa huomattavasti. Pitkällä tähtäimellä en usko että mennään konkurssiin mutta lyhyellä tähtäimellä osaketta voi saada vielä halvemmallakin, seurataan tilannetta toistaiseksi.

Suosittelen kuuntelemaan Saulin ja Juhan jutustelut, mutta siltä varalta, ettei ehdi tai jaksa, niin tiivistettynä se, mikä useimpia kiinnostanee, eli podcastissa Saulin mainitsemat kiinnostuksen kohteet:

  • Sampo
  • Wärtsilä (taisi mainita, että ostot aloitettu)
  • Fortum
  • QT (taisi mainita, että ostot aloitettu)
  • Neste (taisi mainita, että ostot aloitettu)
  • Nokian renkaat

Kiinnostusta herättivät myös:

  • Capman
  • Evli
  • eQ
  • UPM
  • Terveystalo
  • Talenom
  • Bittium (tosin ei oikein ollut käsitystä, mistä tässä bisneksessä on kyse)

Myös italialainen Brembo (jos oikean nimen poimin) herätti kiinnostusta.

Sekä rahastoista Juhalta löytyi jo ennestään ja Sauli laittoi rahat kiinni PYN Eliteen.

Siispä kohtuuhintaista laatua, eikä vahingossakaan keskinkertaista ja (näennäisesti) halpaa (esimerkkeinä Nokia ja Outokumpu) tai firmoja, jotka saattavat kriisiytyä koronan myötä.

Edit: Mainittakoon, että Saulin suunnitelmana taisi olla ajallinen hajautus siten, että kuukausittain lisää kiinteän summan (tällä hetkellä tainnut jakaa kuukausittaisenkin neljään osaan, eli viikottain nappaa satsin nannaa), ja jos tulee 10 % pudotus, niin kasvattaa sijoitettavaa summaa. Itse olen toiminut jotakuinkin samoin sillä erotuksella, että mieli on pysynyt virkeänä kun on työpäivän päätteeksi heittänyt liksan porfoliosta houkuttelevimmin hinnoiteltuun kohteeseen (kiitos Nordean 1 % katon).

12 tykkäystä

NRZ tuli tänään vielä lähes 30% alas koska, ainoa uutinen minkä yhtiöön liittyen löysin oli että KBW arvioi yhtiön NAVin voivan tippua vielä jopa 60%… 16.21 usd *0,4 olisi 6,48 usd ja tällä hetkellä osake treidaa noin 3 usd tasoilla… jos tästä ei konkurssia tule niin uskoisin osakkeen tuplaavan suht lyhellä tähtäimellä, ostin lisää.

1 tykkäys

Itsellä aivan tajuton houkutus PYN Eliteen. Ennestään kun ei ole, mutta tuo 10k minimi tuntuu kohtalaisen suurelta, mutta todennäköisesti tulen tuota ottamaan

2 tykkäystä

Samma här. Tuntuu hurjalta rykäistä 10k kertaheitolla sisään ja vieläpä “yhteen kohteeseen”, etenkin kun vielä ei tiedä, miten korona tulee kehittymään Aasiassa ja tullaanko näkemään toinen aalto. Kunpa merkintä olisi vaikkapa 2k tai 5k, niin olisi huomattavasti alhaisempi kynnys ottaa eka erä, jota sitten vuoden mittaan lisäillä kehityksen mukaan.

Itse en ole rahastoihin ikinä koskenut, mutta mieli tekisi kovasti tietyille sektoreille ja markkinoille (data, automaatio/robotiikka, kehittyvät etc), joissa olisi mukava olla trendissä mukana tekemättä osakepoimintaa. Mikko aka DayTrader mainitsi Sijoitustiedon artikkelissa heidän tutkan alla olevan Frontier Marketsin rahaston, josta ilmeisesti Kuwait olisi nyt poistumassa(?). Frontier sisältää pitkän listan mielenkiintoisia kohteita: Bahrain, Bangladesh, Burkina Faso, Benin, Croatia, Estonia, Guinea-Bissau, Ivory Coast, Jordan, Kenya, Kuwait, Lebanon, Lithuania, Kazakhstan, Mauritius, Mali, Morocco, Niger, Nigeria, Oman, Romania, Serbia, Senegal, Slovenia, Sri Lanka, Togo, Tunisia ja Vietnam. Ehkäpä siitä saisi paremman puutteessa pienempään salkkuun istuvan vaihtoehdon?

2 tykkäystä

Odotellaan milloin ostin ja myin ketjuun tulee eka viesti: “PYN-Elite aloituspositio sisään”

3 tykkäystä

Inderes-efekti nyt myös Vietnamin pörssissä? :stuck_out_tongue:

8 tykkäystä

Kannattaa tutustua ehdottomasti kyseiseen rahastoon, mielestäni on hyvä hetki lähteä nyt sisään kun se on jo useita vuosia kummitellut mielessä.

Joskus aikanaan on tullut todettua että jos joskus sijoitan johonkin rahastoon se tulee olemaan Petri Deryngin PYN Elite.

3 tykkäystä