Top osakkeet salkkuun korona alennusmyynti

Vähän pidempään katellu tuota software/cloud yrityksiä jotka ei vielä ole ihan hirveästi ehtinyt lähteä lentoon. Viime vuonna listautuneet. Tässä ois joitain mitä katsellut vielä en ihan hirveesti ehtiny lukasta mutta lupaavia ja fastly tehnyt jo läpimurtoa. Dynatrace muistaakseni paremmin hinnoiteltu kuin Fastly ja Cloudflare.

Fastly (FSLY) DynaTrace (DT) villikortti Cloudflare (NET)

Hyppäsin myös itse mukaan noin 2% siivulla koko salkusta (sis. myös käteinen). Missasin alkuillan kuopan mutta jos pitkään holdiin ottaa niin on ihan sama maksoiko lappu 1,10 vai 1,30. Lisäillään jos dippaa uudelleen.

1 tykkäys

Sama täällä, mutta Nordea teki taas iloisen yllärin. Saiskohan tuon auki siellä huomenna, vai lähteekö raketti silloin jo ihan tosissaan🤔

Haaste otettu vastaan. Kiitos vinkistä. Ostettu muutama tuhat kpl.

2 tykkäystä

INWK sulki tohon viimeviikkojen ylätasolle 1.27 vähän yliostettuna, muttei pahasti. Toivottavasti saatte tästä hyvän vauhdin vielä ylöspäin, jos ette, niin hyppään kyytiin 1.10 tasolta, niin mennään sitten yhdessä.

2 tykkäystä

Eikös OP:ssa ole aika kallista ostella jenkkiosakkeita?

  • Vähimmäismaksu per toteutunut toimeksianto on 8 euroa (tai 1 % per toimeksianto, kumpi on isompi)
  • Ulkomaisten osakkeiden säilyttämisestä peritään 0,10 prosentin vuotuinen maksu, joka peritään kuukausittain ja lasketaan keskiarvona kuukauden aikana omistettujen kansainvälisten osakkeiden markkina-arvosta.
  • Valuutanvaihdon kulu on 0,30 prosenttia kauppasummasta ja se lasketaan OP Yrityspankin käyttämästä keskikurssista, joka päivittyy neljä kertaa päivässä.

Sama täällä, kurssi oli jotain 1,12 kun laitoin 1,10 pienen peliposition pilkkimään. Palasin takaisin niin oltiin päälle 1,2 ja totesin että en jahtaa :smiley: Saattoi olla virhe kun päätti siitäkin vielä reilusti ylöspäin…

Onhan toi kyllä kallista verrattuna Suomen kaupankäyntikuluihin (1%), helppona vaihtoehtona nään vaan Nordnetin jonka kaupankäyntikulut on taas 15€ ja säilytyskulut 0€ mutta noilla kaupankäyntikuluilla on mahdoton tehdä pientä kauppaa.

Jos en nyt väärin ymmärrä OP-bonuksia niin ne poistaa ihan mallikkaasti noi säilytyskulut :smiley:

1 tykkäys

Norwegian ei varmaan mikään TOP- osake ole mutta taitaa pysyä ilmassa kahden valtion tuella. Kiina omistaa koneet ja Norja pitää niitä ilmassa

https://www.norwegian.com/globalassets/ip/documents/about-us/company/investor-relations/reports-and-presentations/interim-reports/norwegian-q1-2020-result-announcement.pdf

Minäkin elättelin toivoa bonuksista kun avasin salkun OP:n palveluun. Myöhemmin kävi ilmi, että OP maksaa bonuksia, jos sijoittamasi omaisuus on sijoitettu OP:n omiin rahastoihin… Osakkeista ja ETF-tuotteista bonuksia kertyy puhdas 0. Muualtakin kertyneiden bonuksien käyttö on aika rajattua.

Tässä kopsu OP:n sivuilta:

Mistä OP-bonuksia kertyy? → Omistaja-asiakkaana bonuksia kertyy kaikesta bonuksiin oikeuttavasta asioinnistasi. → Bonuksia kerryttävät mm. säästöt ja sijoitukset.

Mihin OP-bonuksia voi käyttää? → Bonustilille kertyneitä OP-bonuksia käytetään maksuihin ja palkkioihin, jotka muussa tapauksessa menisivät tililtä. → säästöjen ja sijoitusten säilytys- ja merkintäpalkkiot sekä muut kulut.

Ja tässä asiakaspalvelun vastaus, kun bonuksia ei alkanut kertyä, mutta kuluja senkin edestä:

OP-bonuksia kertyy OP:n rahastoissa olevista varoista. Osakkeista ja muista arvo-osuustilillä olevista sijoituksista ei kerry OP-bonusta.

OP-bonuksia on mahdollista käyttää arvo-osuustilin palvelumaksuun sekä muihin omaisuuden hoidon palvelumaksuihin, kuten tallelokeron tai asiakirjasäilytyksen maksuihin. Osakekaupankäynnin palkkioita ei voi maksaa bonuksilla.

E: Tarttee siis kotimaisten isojen ja perinteisten toimijoidenkin kanssa lukea se pienellä printattu. “Saat bonuksia sijoituksista” kun antaa hieman eri mielikuvan vrt. totuus “Saat bonuksia jos sijoitat OP:n rahastoihin”.

5 tykkäystä

Off-topic mutta tuo OP:n hinnoittelu on monella saralla niin epäläpinäkyvä, että en asuntolainaa kilpailuttaessa kysynyt edes heidän tarjoustaan.

5 tykkäystä

Olisi ehkä kannattanut. Oma kämppä sai parhaan tarjouksen juuri OP:lta (Espoo 2018).

Nyt saa Nordeasta.

4 tykkäystä

No huh. Hyvä tietää, hieman kyllä harhaanjohtavaa “säästöt ja sijoitukset” onkin “rahastot”

Jos intoa riittää, niin Finanssivalvonnalle voi tehdä kuka vain ilmoituksen.

6 tykkäystä

Et kai oikeasti olettanut, että säilyttämällä osakkeita OP:n arvo-osuustilillä saisit ylimääräisen “osingon” bonuksina? :smiley:

Maksavathan nuo ylimääräistä korkoa tilillä makaavalle käteisellekin bonuksien muodossa, vaikka itse en maksa asuntolainastani mitään heille päin, kun negatiivinen korko syö minimaalisen marginaalin pois :wink:

Mandatum?

OP rahastot on sikahintaisia! Ainut mi kannattaa on lainat ja niiden bonus jolla vakuutukset…

Edit. OP rahastoissa on säilytyspalkiiot n. 2%luokkaa muistelen ja merkintä jotain jne. Ainakin ennen oli. Jos osakkeet tuottaisivat esim. Vuodessa 5%yksikköä ja siitä OP ottaa n. 2-3% ja verottaja omansa, niin ei paljon tuottoa itselle jää. Ei paljon bonukset lämmitä? Siis helposti menisi puolet tuotosta oplle ja verottajalle ja kaikki riski sulla.

3 tykkäystä

Löytyykö Innerworkingsista joltain suurempaa tietämystä? Itse tein sen virheen, että hieman sokkona astuin kyseistä firmaa ostamaan pari päivää sitten ja tässä istutaankin jo tukevasti -15% position päällä sen suuremmin firmaan tutustumatta. ”Cut your losses” -mentaliteetti kävi jo mielessä, sillä näihin putoaviin puukkoihin koskeminen voi kyllä napsua sormille lujaa.

4 tykkäystä