Treidi ja swingi: ideoita, analyysia ja tulkintaa

NNE, OKLO, SMR. Tuleeko mieleen muita tähän sektoriin, pl. isot tekijät? NNE ehkä vähän “stretched” lähteä tähän kohtaan ostamaan, mutta ollaan avoimin mielin liikkeellä kuitenkin. Aika :fire: sektori just nyt. Buy high, sell higherer :call_me_hand:

4 tykkäystä

Samat on mullakin listalla. Mielenkiintoisia lappuja, mutta projektien aikataulut on varsin kaukana…

1 tykkäys

Just näin. Sen takia ajattelin pitää seurannassa kunnes tulee jotain konkreettista tai huhuja, kuten jossain aiemmassa viestissä pohdin. Vaikka noi liikkeet aiheutttavatkin fomoa, niin pää kylmänä…
Nää menee saman tyyppiseen kategoriaan hamppuosakkeiden kanssa.

1 tykkäys

Olisko se aika. NVDA-shortin. Avattu @ 134,27.

E: exit 130.05. Ihan kiva heilahdus 500 kappaleen nipulla.

E2: Alkaa olla hurjaa menoa mun treidaussalkussa, alla viimeiset 7 päivää. Nyt pää kylmänä ja samalla metodiikalla ja riskin välttämisellä eteenpäin. Tärkeää muistaa että tuotot eivät ole “house money” vaan ihan mun omaa rahaa.

19 tykkäystä

Voi olla tyhmä kysymys, mutta onko välittäjää millä voi tehdä toimeksiannon joka kattaisi:

  • Osto tietyllä hinnalla.
  • oston toteutuessa aktivoituu ennaltasäädetyt muut toimeksiannot. (myynti hinnalla x ja stoploss hinnalla y)

…vastaavat tietty myös shorttipäin

1 tykkäys

TradingView:n kautta pystyy jos linkkaat esim IBKR:n tilin siihen. Itse vasta Paper Trading siellä toiminnassa mutta tältä siis näyttää esimerkin omaisesti:

Lisää treidauksen opiskeluvinkkejä löytyy ihan toisesta ketjusta eli täältä:

4 tykkäystä

Ensi viikon poiminnat.

TSLA:n jousi alkaa olla varsin tiukalla, johonkin suuntaan poksahtaa. Sekä weekly että daily squeeze päällä. Jos 190 menee rikki niin voi olla kovaa nousua luvassa.

AMZN niinikään weekly squeezessa, sekä kahden taalan päässä ATH:sta.

Kolmantena nostona HIMS joka on laskenut nyt pari päivää putkeen. Lasku pysähtyi kuin maagisesti juuri fibo-tasolle, joka toimii supporttina. Jos jatkaa laskua, matkaa seuraavalle fibo retracement -tasolle on $2 / 10%.

Nämä siis charttien puolesta seurannassa. Mutta kuten aina, seuraillaan premarket-volyymejä, makron suuntaa ja uutisia. Hyviä treidejä ensi viikkoon kaikille!

15 tykkäystä

En anna suosituksia, mutta näen Smartissa 100SEK tason ennemmin teknisenä tukitasona, kuin myyntitasona (ts. asettaisin stopparit vähän tämän alle)

  • Tunnistettavissa on 5 aiempaa kohtaa 100SEK:ssä, jotka oletettavasti antavat tukea.
  • VIimeisimmän nousulegin Fibo 38.2% ostotaso sijaitsee 100SEK:ssä
  • Samoin aiempi huippu tältä keväältä sijaitsee 100SEK:ssä (oikean puoleinen punainen ympyrä).

9 tykkäystä

Watchlist A - AMZN, IBKR, PDD ja AEM. Mag7 johtaa edelleen, vaikka NVDA yskii (climax top?).

1 tykkäys

Vastaan itselleni että tämä muuten oli tyhmä kysymys, koska ihan IBKR:n puhelinapplikaatiollakin voi asettaa tällaiset rajat toimeksiannon yhteydessä :heart:
Vaati yhden tabin tsekkauksen order-ruudussa :smile:

Mainittu Tradingview oletettavasti replikoi IB:n toiminnallisuuksia rajapintojen kautta, pitänee huvikseen koettaa joskus Tradingviewista

Tänään olisi ollut pelissä NNE (30% ylhäällä). Harmi kun ei osunut silmään premarketissa… huomenna onneksi uudet laput.

1 tykkäys

Ei näköjään wick haitannut markkinaa Avepointin ($AVPT) kanssa :grin:

3 tykkäystä

Katselin yksi päivä viime viikolla order bookkia - oli kyllä niin hiljaista ja isolla spreadilla, ettei innostanut treidaamaan. Swingissä tietty eri asia. Mutta kun likviditeetti on noin heikkoa, liikkeet myös toiseen suuntaan voi olla nopeita ja isoja.

4 tykkäystä

Swing-salkku on tällä hetkellä lähes täynnä mag7- yhtiöitä, eri aikaan ostettuna. NVDAt myin pois jo useampi viikko sitten pikavoittoina. Tänään ostin AMZNia ja tein pienellä summalla kokeellista “pohjaongintaa” SMCI:ssä.
e. AMZN lensi stopiin viimeisten minuuttien shakeoutissa, stop oli vähän alle low of day.

1 tykkäys

Olen tutustunut ja testaillut Fourier-muunnokseen perustuvaan kurssianalyysiin muutaman päivän. Aikaisempaan kurssikehitykseen sovitetaan eri taajuuden omaavia siniaaltoja, joiden perusteella ennustetaan tulevaa kurssikehitystä. Menetelmän heikkoutena on tarve poistaa mahdollinen trendi kurssidatasta jollakin tavalla. Alla yksi esimerkki, josta näkee miten aidonnäköistä kurssikehitystä menetelmän avulla voidaan ennustaa.

4 tykkäystä

Rivian julkaisi tänään suunnitelman luoda VW:n kanssa JV. Yksi premarketin nousijoista ja muistaen listaitumisaikaisen kansansuosion, voisi olla hyvää nousua odotettavissa. Mitä mieltä asiantuntijat täällä ovat?

E. Shorttaustasokin taitaa olla jotain 18 % luokkaa, joten siitäkin voisi tulla vauhtia osakkeelle…

2 tykkäystä

Nyt tuli aika yllättävä löytö, Grindr-appin takana oleva yhtiö (GRND) on tekemässä isoa gap upia, ja hyvästä double bottom basesta. Ehkä pride-kuukausi saa osakkeen lentämään?

4 tykkäystä

Kaikki kolme nappiin, TSLA raketoi, AMZN teki ATH:n ja HIMS hyvässä vauhdissa kohti alempaa fiboa. On se heleppoa kun on ristallipallo.

13 tykkäystä

SPOT ja ARM vaikuttavat mielenkiintoisilta. SMCI ei toiminut, mutta saattaa tulla uusi ostopaikka. GRND räjähti kunnolla ylös eilen, ja premarketissa ei ole vielä kyykännyt alas. Vähän houkuttaisi ottaa pikavoitot ja nostin stoppia rajusti, mutta taidan katsoa tämän päivän perusteella pidänkö pitempään.

edit. Ostin sittenkin PANW:ia, hieman huono entry, katsotaan meneekö stopiin (334,78e). GRND ja muu salkku voivat hyvin.

2 tykkäystä

PRCH:ta tankattu, saas nähdä antaako lepakko siivet.