Osakesijoittaminen

Tripla - kulutushömpän ja raksabuumin kuminaatiopiste?

Aloitetaan kiinakrääsän kuolinkamppailun kunniaksi uusi ketju. Sopivasti uuden tera-giga-mega kauppakeskus Triplan avaamisen kunniaksi (tai suruliputuspäiväksi, toim. huom!). Eli: Onko Tripla kulutusjuhlien viimeinen kliimaksi ennen krapulaa ja ihmiskunnan järkiintuloa? Puolesta vai vastaan? Meneekö samalla raksapuoli pitkään lamaan?

Masse-setä avasi mielipiteensä jo tuossa eri ketjussa, mutta se tässä alla:

MasseFoorumin aatelinen

4 min

Aston_Livingstone:

Onko palstan seurakuntapastori @Masse ollut siunaamassa Triplan kauppakeskuksen?

Ei ollut Masse-setä, FA, seurakuntajohtaja, Triplaa siunaamassa. Mikä lie kulutushysterian vallassa oleva feikki osunut paikalle …

Masse-setä on enemmän näitä kestävän kehityksen miehiä. Suksetkin jo 20v. vanhat, Massea kannattaa tehdä, muttei hukuttamalla maapallo huonolaatuiseen krääsään. Taalerin uudet tuulivoima ymv. sijoituskohteet ovat huippua. Tais muuten Taaleri olla vuoden paras instikka.

Masse-setä, FA, arvot kohdallaan :shamrock::shamrock::shamrock:

5 tykkäystä

Ihan kiva että Pasilassakin on nykyään jotain muutakin kuin toimistoja ja betonia. Kun alkukiima laantuu niin eiköhän tästä tuu ihan normaali kauppakeskus muiden joukossa.

1 tykkäys

Kauppakeskuksethan on tunnetusti loistava paikka krääsän kuluttajille. Erityisesti niille jotka kuluttaa veronmaksajien piikkiin.

1 tykkäys

Kuvitteleppa, jos kaikki tekisi noin: kuluttaisi kestävästi ja pyrkisi säästämään luontoa. Keskuspankit joutuisi elvyttämään huomattavasti enemmän, koska muuten ei saavuteta talouskasvun tavotteita.
Kestävä kehitys on siis turhaa, koska kulutus pidetään keskuspankkien toimesta joka tapauksessa tietyllä uralla. Aheutat kestävän kulutuksen päätöksilläs muiden kulutuksen lisäämistä. Melko moraalitonta!

2 tykkäystä

Juu, keskuspankki paha, Masse-setä ja seurakunta hyvä…

Masse-setä, FA, turha kulutushömppä pois ihan kaikilta, myös keskuspankeilta

Voidaan kuluttaa krääsään tai palveluihin. Krääsän aikakausi meni jo. Olemme eläneet jo vuodesta 1975 alkaen palveluyhteiskunnassa. https://fi.wikipedia.org/wiki/Jälkiteollinen_yhteiskunta


Toki palvelutkin voivat olla “kulutushömppää” - jokainen voi itse päättää mikä on itselle elintärkeää. Triplassa jälleen entistä enemmän palveluita.

4 tykkäystä

Olen aina ihmetellyt termiä “jälkiteollinen yhteiskunta”. Suomessa tämä tuntuu viittaavan pullamössöön, velkatalouteen ja kilpailukyvyn heikentymiseen :thinking:

Tripla tulee olemaan megaluokan floppi. Ei tuonne Pasilan kulmille eksy kuin vahingossa ja tietäen mitä liikennejärjestelyt ovat niin juuri yksikään suurta rahaa tuova yksityisautoilija ei sinne mene Jumbon sijaan.

Muutenkin ihmettelen logiikkaa näiden kauppakeskusten taustalla. Keskiluokka valuu hiljalleen ulos Helsingistä eli myymällä lattea nämä kaikki pidetään pystyssä? Vallalla on myös jokin mystinen käsite, että ostovoima vain jotenkin kasvaa, kunhan tuonne ja tuonne pykätään kauppakeskus :roll_eyes:

2 tykkäystä

En ymmärrä minäkään, mutta ulkomailla monissa suurissa kaupungeissa kauppakeskukset ovat todella suosittuja. Voisi kuvitella, että myös Suomessa mentäisiin tähän suuntaan, tai ainakin yritetään.

Ostovoima kasvaa, kun ostan palvelua. Palvelun tuottaa (toistaiseksi) toinen kuluttaja, joka saa siitä palkkaa eli ostovoimaa.

Kun ostos on palvelua, niin sitä ei tarvitse kuljettaa autolla kotiin.

Et sattumoisin lainannut tuota suoraan Rinteen PR-toimistolta?

“Toistemme paitoja pesemällä Suomi nousuun”

4 tykkäystä

Itse asiassa juuri näin. Mutta kestävän kehityksen ajattelussa niin Suomen kuin muidenkin maiden tuotannon laskiessa täytyy myös kaikkien kulutus laskea (se kuuluisa globaali downshifting). Tällöin ei jaeta ilmaisia veroeuroja uuteen autoon, uusiin vaateisiin, etelänmatkoihin ym. kulutushömppään. Ei kenellekään. Ja Linkolan sanoin: maailman väkimäärä tulee halkaista kahtia.

Kulutus laskee, fossiilisia ei tarvita, ilmasto ei lämpene ja maailma pelastuu :slight_smile:

Masse-setä, FA, vähän yllättäen haka myös populaatiobiologiassa :family_man_woman_girl_boy::family_woman_boy:

1 tykkäys

Tripla sulautuu kuitenkin ulkonäön perusteella ympäristöönsä ja taitaa olla ainoa rakennus sitten 70-luvun, joka näyttää ihannoivan 70-luvun rakennustyyliä :slight_smile:

Niin, tarkoitinkin vain, että nyt siellä on myös kauppoja :slight_smile:

Hyvin sopii Pasilan “betonih****ttiin” tuo rakennus, vahvistaa tätä mielikuvaa.

2 tykkäystä

Mall of Rupla olisi hieno ja sopiva nimi.

5 tykkäystä

Aika paljon negatiivisia tuntemuksia herättää yksi kauppakeskus nimineen. Jonkun verran joutuu junalla suhaamaan Pasilaan pohjoisen suunnasta. Ainakin itselle todella kiva homma, että jatkossa asema tarjoaa myös monipuolisia palveluja.

1 tykkäys

Lähellä Triplaa asuvana olen ainakin tyytyväinen, että alueen palvelut lisääntyvät. En minäkään mikään kauppakeskusten suuri fani ole, mutta alueen palvelut niin kauppojen kuin ravintoloiden suhteen on ollut ennen tätä suorastaan surkea.

2 tykkäystä

Hyvä alku. Buumi on kova.

Viikolla vasta tuli tutustuttua Triplaan, kun palasin junalla maakuntamatkalta. Hassua sinänsä, että vasta nyt, koska asun 15 minuutin kävelymatkan päässä. Kauppakeskus laajenee katutasosta hauskasti alakerroksiin, yläkerrokset lienee varattu toimistotiloiksi. Tavallisimmat kauppaketjut(pl. Tokmanni @Masse -sedän suureksi harmiksi :slightly_smiling_face:) sieltä löytyvät ja muutamia erikoisliikkeitä, joista en ole kuullutkaan. Luonnollisesti myös ravintolapalvelut ovat hyvin edustettuna. Muista viihdepalveluista mainittakoon elokuvateatteri, luultavasti muutakin löytyy, kun tarkemmin etsii. Alueen palvelut kyllä parantuivat kertaheitolla ja kokonaisuus oli kyllä ihan kiva ensinäkemältä. Myös uusi Pasilan asema on viihtyisyydeltään eri luokkaa kuin vanha.

Tällä kertaa uskon, että rakentajat(YIT) eivät lyöneet kirvestään kiveen, ennemminkin voisi kyseenalaistaa esim. Redin olemassaolon oikeutuksen. Pasilassa on kuitenkin jo ennestään laaja toimistorakennusten keskittymä ja junaliikenne tuo luonnollista asiakasvirtaa.

3 tykkäystä

Mitä YIT ssä on nyt takana? Isohko volyymi avauksessa, nousi suoraan noin 5,9 € tasolla olevan vastuksen päälle. Herättää kysymyksen tietääkö joku jotain mitä itse en…