Trumpilta Bidenille - Vallan vaihtuminen 2021

Kyllä sen twiitit vaikuttavat vielä markkinoihin ainakin Tammikuun 20. päivään asti. Toivottavasti ei tule ylläreitä.

1 tykkäys

Trumpin twitterin perusteella on yhä vähintään tuhansia ihmisiä, jotka uskovat Trumpin itse asiassa saaneen enemmän ääniä ja voittaneen. Vielä enemmän on sellaisia, jotka uskovat jonkinlaiseen mahdollisuuteen tilanteen kääntymisestä päälaelleen syystä tai toisesta.

On vaikea nähdä, että Trump koskaan myöntäisi tappiotaan. Olisi varmaankin tehnyt jo jos aikoisi, eikä sekään välttämättä vakuuttaisi hänen kiihkeimpiä kannattajiaan. Näyttää siltä, että tästä voi jäädä jonkinlainen arpi Yhdysvaltain kansaan pitkäksi aikaa.

5 tykkäystä

Onhan mielenkiintoista kun 2016 valittiin demokraattisesti presidentiksi henkilö, joka pyrkii tuohoamaan demokratian. Sitten vuonna 2020 kummeksutaan, kun sama tyyppi ei halua tunnustaa demokrattisesti järjestettyjen vaalien tulosta.

7 tykkäystä

Löin vetoa Bidenin puolesta ostamalla neljää osaketta (1 - 5 USD), joiden arvelin hypettävän, kun politiikan suunnan odotetaan vaihtuvan. Yksi on jo yli kaksinkertaistunut, kaksi on +30 ja +50% ja yksi on vielä -20, kun yhtiö ehti nousta alkoi myydä itseään. Vielä tulee lisää, kun politiikka muuttuu myös käytännössä. Vielä ehtii mukaan, olen etsimässä vielä pari kolme. Esimerkiksi osavaltioista, joissa rakennusmääräykset muuttuvat. Koska tämä on pintapuoliseen tietoon perustuvaa spekulaatiota, en halua mainita lyhenteitä, ettei kukaan sokkona seuraa.

2 tykkäystä

Georgian vaaleista tulossa todella tiukka, saas nähdä sulaako GOPin johto kun eivät tue isompaa stimulus-pakettia.

6 tykkäystä

Ei mitään hätää toverit, soitan vain yhden pienen puhelun… “So look. All I want to do is this. I just want to find 11,780 votes” :face_with_hand_over_mouth:

Turha linkkailla mitään uutissivustoa, tämä löytyy varmasti joka ainoan jenkkimedian etusivulta. Eipähän tule puheita, että linkittelee fake newssejä kun jokainen saa itse valita lähteensä :wink:

8 tykkäystä

USAn presidentti yrittää painostaa osavaltion virkamiestä “löytämään” itselleen tarvittavia ääniä ja tämä on Suomessa (HS) 33. luetuin uutinen. 4+ vuotta sitten tämä olisi ollut ykkösuutinen viikkoja, mutta ilmeisesti kaikkeen on jo turruttu, saa nähdä palataanko sitä enää ikinä aiempaan kun “normaalin” rajoja on venytetty jatkuvasti.

12 tykkäystä

Ainakin vakavasti selvittävät, onko mahdollista käynnistää rikosprosessi. Tuskin tämä ainoaksi tapaukseksi jää, saa nähdä, mitä vielä on tulossa.

Mielenkiintoista myös tuo fakta, että saman lakifirman edustaja, joka on edustanut Trumppia noissa perusteettomissa vaalivilppiä koskevissa jutuissa on nyt ollut mukana tuossa Trumpin painostuspuhelussa!

“Our advice is always don’t try to make up or steal votes,” Ben Ginsberg, a longtime election lawyer for Republicans and CNN contributor, said on Monday.

Politically, what Trump said “is beyond the pale, beyond norms, beyond common decency, if not beyond the law.”

Because Raffensperger, an elected Republican, clearly refused what Trump was suggesting he do, Ginsberg said, that may set the situation up for Trump to face heavier political fallout.

“The political damage will be far greater than any legal damage since he’s leaving office in 16 days,” and investigations take time. “You’ll know the answer Tuesday night in Georgia and Wednesday in the votes on the Electoral College,” Ginsberg added.

And while Trump may not face legal jeopardy, lawyer Cleta Mitchell, who participated on the President’s behalf on the call, already is under scrutiny for her role in the call.

The large national law firm affiliated with Mitchell distanced itself from her – an indication that Trump’s request was abhorrent even in the usually reticent and politically tolerant legal industry.

“Our policy did allow our attorneys to participate in observing election recounts and similar actions on a voluntary basis in their individual capacity as private citizens so long as they did not act as legal advisers. We are aware of, and are concerned by, Ms. Mitchell’s participation in the January 2 conference call and are working to understand her involvement more thoroughly,” Dan Farrell, a spokesman for the law firm Foley & Lardner, Mitchell, who’s long pushed unsubstantiated allegations of fraud in elections, is a partner.

5 tykkäystä

Pikkasen tragikoomista alkaa olemaan meno… Syytettä varmaan pukkaa viimeistään kauden jälkeen.

9 tykkäystä

Ainakin Dominionin käynnistämistä oikeudellisista toimista ja vaatimuksista tulee vuodelle 2021 hyvin kiinnostavaa seurattavaa. Mikä on 100% pupun levittäjien vastuu, kun jutut ja fakenewsit ovat ihan lunatic -tasoa? Tuossa jutussa on kirjoitettu Dominionin toimitusjohtajan haastattelu.

9 tykkäystä
4 tykkäystä

Eli tilanne nyt 50-49 republikaaneille? Jos demarit saa tuon toisenkin äänen vielä niin sitten on jenkit isojen muutosten äärellä.

3 tykkäystä

Tiukkaa on, mutta näyttäisi tuo toinenkin paikka tosiaan olevan menossa demokraateille. Mielenkiintoista nähdä mikä on vaikutus pörssissä jos näin käy. Erot on tosin niin pieniä, että varmaan tämäkin pitää uudelleenlaskea kolmeen kertaan ja sitten käydään 10 oikeusjuttua siitä, että onko joku kuollut äänestänyt jnejne.

EDIT: Näyttää olevan suurin osa laskemattomista äänistä isoista kaupungeista, joissa demokraattiehdokas on saanut ylivoimaisesti enemmän ääniä (ks. Live Georgia Senate election results: Perdue vs. Ossoff race ) joten eiköhän tuo aika taputeltu näytä olevan että senaatti menee demokraateille.

16 tykkäystä

Aika hyvin symboloi Trumpin ajan päättymistä tämä Warnock:in voitto Georgiassa. Musta demokraatti päihittää istuvan republikaanisenaattorin Trumpin keuhkoamisesta huolimatta.

Merkityksestä pörsseille on puhuttu paljon, mutta itse en usko mihinkään isoihin reaktioihin. Marginaalt ovat pienet ja osavaltioiden senaattorien omat kannat eivät aina noudata puoluerajoja muutenkaan. Ehkä muutenkin epävarmassa tilanteessa nähdään jokin reaktio ainakin, jos molemmat Georgian senaattoripaikat menevät demokraateille, mutta eiköhän siitä päästä nopeasti yli.

5 tykkäystä

Mitä huolimattomasti ja pikaisesti olen lukenut, niin Loeffler uusintakierroksella alkoi käyttämään voimakkaammin trumpilaista viestintää ja painotuksia. Ilmeisesti aivan yhtä hyvällä menestyksellä kuin Trump.

2 tykkäystä

NBC’n mukaan Loeffler painotti kampanjassaan Trumpin pitämistä presidenttinä. Varmaan aika tehokas tapa saada ne republikaaniäänestäjät, jotka eivät äänestäneet Trumpia jäämään kotiin tai äänestämään demokraattia.

Loeffler, for her part, said she’ll be heading to Washington, D.C., Wednesday morning to “fight for this president.” She has said she will object to the counting of electoral votes in Congress that would certify President-elect Joe Biden’s victory.

“I’m asking for every single Georgian, every single American, stay in the fight with us. We are gonna keep fighting for you,” she said. "This is about protecting the American dream, I’m never gonna stop fighting for this country, for the American dream."

4 tykkäystä

Taitaa olla se toinenkin senaattorinpaikka taputeltu. Ääniä jäljellä alle 100 000 ja ero 16 000 ääntä Ossofin hyväksi.

image

Viime viikot Trumpin twiittien katselu on jäänyt yksittäisiin kertoihin, mutta nyt en malta olla seuraamatta, mitä tapahtuu. Ihmettelin, että Trump ei vielä reagoinut mitenkään, mutta aamulla saatetaankin nähdä melkoinen shitshow. Ennustan, että Trumpin itkuvirteen kuuluu vaalien ryöstäminen, epärehelliset virkailijat, salaperäisesti kadonneet äänet, demokraattien kalibroimat ääntenlaskukoneet ja Trumpin kannattamien ehdokkaiden voitto (by a lot) jne. – siis koko kattaus. Viihdyttävä päivä luvassa. :slight_smile:

12 tykkäystä

Jos demokraatit saavat enemmistön senaattiin, voisi kuvitella markkinoiden suhtautuvan asiaan positiivisesti. Eikös demokraatit ole kuitenkin elvytysmyönteisempiä ja muutenkin painopisteet tulevat muuttumaan esim ilmastokysymyksissä…tämä taas edistää uuden pääomaan hakeutumista alan yrityksiin jne. Itsekin olen ihan tosissani ajatellut ympäristökysymyksien painottamista sijoitus-strategioissani. Enkä varmasti ole ainoa, joka näin tulee toimimaan.

6 tykkäystä

Itse kuvittelisin että liiallinen valta demokraateilla johtaa yksimielisiin päätöksiin, joka ei ole hyväksi osakemarkkinoille tai ainakin epävarmuuttaa niitä.

E: saattaa näkyä esim. tänään ylireagointina.

1 tykkäys

Tuo kyllä kävisi järkeen ja olisi hienoa, jos näin tapahtuisi, mutta pelko veronkorotuksista painaa vaakakupissa niin, että itse veikkaan tänään punaiselle päätyviä indeksejä. Demokraatit mielletään kuitenkin vähemmän businessystävälliseksi vaihtoehdoksi. Tosin vaihteluakin voi olla, sillä vähitellen varmistuva elvytyshän voi piristää kummasti joitain toimialoja. Itselläni jenkkiomistukset ovat pääosin teknoissa, jotka sen sijaan näyttävät futuureissa pitkää miinusta.