Trumpilta Bidenille - Vallan vaihtuminen 2021

Keskustelun taso tässä ketjussa on laskenut reippaasti sitten vaalien. Suurin osa viesteistä on vänkäämistä mikä ei johda mihinkään, meemejä tai liputettuja viestejä. Vaalien aikana täältä löytyi vielä informaatiota.

9 tykkäystä

Komppaan tätä. Jos viesti ei sisällä jotain järkevää asiaa, hyvin pohdittua ja/tai viittauksia talouteen, voisi sen jättää kirjoittamatta. Jos ainoa sisältä on joko haukkua tai puolustaa Trumppia, niin suomi24 jne palvelee paremmin.

7 tykkäystä

Olen useaan otteeseen sanonut että kumpikin puoli hämmentää tätä soppaa täysin väärin metodein. Silti toisen osapuolen leimaaminen sekopäiseksi ei erityisesti auta ongelman ratkaisussa. Media on ollut räikeän puolueellinen viimeiset neljä vuotta. Jos Trump olisi täysin sekaisin niin eikö riittäisi vain että media puolueettomasti raportoi asiat ilman värikynää ja antaisi lukijoiden tehdä johtopäätökset. Sen sijaan toimittajilla on ollut XL-kokoinen setti niitä kyniä ja toisinaan on menty ihan 100% valehteluun. Tämä on osaltaan ruokkinut “vaihtoehtomediaa” jossa sitten vedetään raskaasti siihen toiseen suuntaan ja lopputuloksena mihinkään ei voi uskoa ennenkuin sen on lukenut useammasta lähteestä ja siltikin jää epäilys.

Kyseessä on kulisseissa äärimmäisen kova taistelu jenkkien poliittisesta hallinnasta, urapoliitikot (kummassakin puolueessa) vs. venettä keikuttavat “trumpistit”. Itse toivoisin vain että maata ei pistetä paskaksi kun tuosta vallasta taistellaan koska jenkkilä on niin iso pala maailmantaloutta ja jos tilanne eskaloituu kellään ei ole kivaa.

Juuri tämän vuoksi olisi niin äärimmäisen tärkeää että pystyttäisiin järjestämään vaalit joiden tuloksia kaikki voivat kunnioittaa ilman mutinoita. Tältä osin jenkeillä olisi vähän työmaata. Jos ei onnistu, se antaa aseita Trumpin kannattajille syyttää (tiettyjä osavaltioita/piirikuntia) kusettamisesta myös tulevaisuudessa.

Melkoinen määrä R-tiimin edustajia ja senaattoreita näyttää hypänneen Trumpin tukemisesta toiselle puolelle eilisen jälkeen (takinkääntö, tuo konkaripoliitikkojen special ability) ja toivoa on että tämä show on tältä erää ohi. Ehkä muutama hapokas twiitti vielä nähdään seuraavan parin viikon aikana mutta vääntö toivon mukaan jatkuu enää oikeussaleissa ja myöhemmin seuraavissa vaaleissa eikä nokkapokalla.

8 tykkäystä

Oikeusistuimet ovat järjestään kieltäytyneet edes käsittelemättä koko juttuja. Osa on limbossa “odottaa että oikeus nimeää juttua käsittelemään tuomarin” ja osa heitetiin pihalle vedoten teknisiin syihin kanteissa. Järjestään jenkeissä oikeusjärjestelmä ei ole halunnut koskea tähän sontaläjään pitkällä tikullakaan, kenties koska muistissa on Gore vs Bush -draama.

Itse odotin että korkein oikeus olisi ottanut edes jonkun asiaan liittyvän kanteen käsittelyyn ja edes yrittänyt uskottavasti ampua sen alas jotta toinen osapuoli hyväksyisi tilanteen. Ei tehnyt tätä. Ei auttanut asiaa.

Tätä keskustelua ei tosiaan varmaan ole järkevää jatkaa ja osaa jo tämä ärsyttääkin, mutta ihan pakko vielä tarttua tähän. Miten ihmeessä voidaan järjestää vaalit, jotka Trump hyväksyisi? Mies huuteli omassa twitterissään jo hyvän aikaa ennen vaaleja että hän ei voi hävitä rehellisissä vaaleissa. Miten ihmeessä voidaan siis järjestää vaalit joissa tappion Trump hyväksyisi? Nytkin siellä on Trumpin puolueen edustajia ollut seuraamassa vaalien toimintaa, ihan niinkuin jokaisissa vaaleissa on tapana. Myös mitään oikeita todisteita ei ole tähän päivään asti vielä tullut esitettyä vaalivilpistä. USA:n korkein oikeus on todennut että vaalit olivat rehelliset. Silti Trump jatkaa samaa virttä, JOKA ALKOI JO ENNEN VAALEJA. Mitä ihmettä tuolla pitäisi siis tehdä, että Trump hyväksyisi tappionsa ilman kitinää? Siis ihan konkreettisesti, mitä pitäisi tapahtua?

Jos ennen vaaleja tiedettiin jo miten Trump tulee käyttäytymään, jos hän häviää vaalit. Ja se kertoo miehestä jo ihan riittävästi.

30 tykkäystä

Trumpin valtaannousu perustui republikaanien vallankaipuuseen, mutta sitäkin enemmän silkkaan laskelmointiin erilaisilla äärimielipiteillä ja niiden kannattajien saamisella “yhteisen aatteen” taakse. Yhteistä aatetta ei todellisuudessa kuitenkaan ole. Kaikki hyötyivät Trumpista osaltaan ja Trump hyötyi kaikista.

Trump ei sattumalta heilutellut raamattua teatraalisen kävelynsä päätteeksi kirkon edessä. Hän ei myöskään sattumalta ollut näyttävästi USA:n aselakeja puolustamassa aina, kun siihen oli vähänkään mahdollisuus. Hän ei toistanut sattumalta kampanjatilaisuudesta toiseen aborttien kieltämisen tärkeyttä eikä hän mielistellyt USA:n äärioikeistoakaan sattumalta.

Äänestäjät eivät niinkään äänestäneet Trumppia, vaan kaikkia niitä marginaaliryhmiä viehättäviä palasia Trumpin antidemokraattista tiikerikakkua. Trump saatettiin kokea idioottina, mutta siitä huolimatta häntä äänestettiin, sillä hän oli “pro life”, “pro guns” tai “pro right”.

Trumpin ääriajatusten ja suvaitsemattomuuden sekatavarakaupasta löysi omansa jopa suomalaiset äärioikeiston kannattajat. Mutta mitään yhtenäistä poliittista ideologiaa taustalla ei ole. Se oli säkillinen paskaa, mikä unohtuu, kun oikea johtajuus palaa Amerikkaan.

@Jarnis, en tiedä, miksi levität omassakin kirjoituksessasi valhetta USA:n vaalien epärehellisyydestä, minkä maan oikeusministeri ja jopa vaalien suomalaiset tarkkailijat ovat todenneet valheeksi. Omasta puolestani tuollaisen salaliittoteorioiden levittämisen voisi kieltää foorumin säännöissä.

43 tykkäystä

Tässä on se ongelma että media kertoo sinulle että mitään todisteita ei ole löytynyt ja Trumpin tukijoilla on iso läjä toinen toistaan omituisempia yksityiskohtia vaalien hämäryyksistä joita heille ei ole selitetty. Eli yksi tiimi sanoo “LALALALALLAAAA EI TODISTEITA” ja toinen tiimi sanoo “mitvit, tässä on läjäpäin epäselvyyksiä miksi hitossa ette tutki näitä”?

Eli edelleenkin, meillä on vaalit joiden lopputulosta ei molempi osapuoli hyväksy ilman pulinoita. Tämä kertoo että vaalit järjestettiin vituroilleen ainakin osassa osavaltioita.

1 tykkäys

Tää vänkäys alkaa olla jo todella uuvuttavaa. @Jarnis :n kanta on nyt käynyt hyvin selväksi. Jatketaanko sitten itse asialla, kiitos.

21 tykkäystä

Tämä ei pidä paikkaansa. Totean vain että jenkeissä on älytön läjä Trumpin kannattajia jotka katsovat tilanteen ovan tämän. Tämä on osasyy siihen miksi eilen mentiin yli äyräiden ja alettiin sekoilemaan. Se että uskottavuutensa Trumpia dissaamalla menettänyt media sanoo “ei ole epäselvyyksiä” ei kelpaa noille Trumpin kannattajille ja jotain tarttis tehdä että kaikki osapuolet saadaan tyytymään tulokseen. Tämä on demokraattisissa valtioissa ihan perusjuttuja tai muuten kellään ei ole kivaa.

Väitteeni pitää 100%:sti paikkansa. :slight_smile: Voin jopa kaivaa todisteet, ellet usko. :grin:

Eilen Washingtonissa sekoili marginaalinen joukko niitä ääriryhmiä, joiden Trump tiesi aiheuttavan häiriöitä ja jolle ei ole kelvannut maan oikeuslaitoksen selvitykset vaalien rehellisyydestä. Heille ei koskaan tule kelpaamaan mikään selitys. Toistan: Ehkä voisit lopettaa salaliittoteorioiden viljelyn. Ainakin tällä palstalla.

30 tykkäystä

Itsellä meni kans vähän ohi noiden jo kuolleiden äänien selvitys - mistä ne oli peräisin? Kai joku ne läpi kävi, kun tuota käsiteltiin vaikka minkä viranomaisen kautta.

Oli miten oli, tuntuu että asiat ovat paremmin, kun Trump siirtyi pois valtaistuimelta. Eniten minua huoletti hänen ailahtelevaisuus ja tämä varmasti aiheutti muissakin epävarmuutta. En myöskään pidä ajatuksesta, että presidentti älisee mitä sattuu Twitteriin.
Trump ei kyllä epäröinyt lähteä toteuttamaan tekojaan ja osasi käyttää luovuutta, ei siinä.

Voihan tässä käydä niinkin hyvin että, tämä yhditää ns. Normaaleja amerikkalaisia, he huomaavat että epävakaa ihminen vallassa onkin huonoin mahdollinen yhdistelmä.

Varmasti on joku porukka edustamassa ääripäitä, mutta toivottavasti ei kuitenkaan mitään kansankiihottajaa operoimassa. Varsinkaan noin “karismaattista” (en tidä oliko oikea sana kuvaamaan, mutta ymmärrätte pointin)

3 tykkäystä

Jarnis, älä enää jaksa.

Koko ongelma mitä kieltäydyt hyväksymästä on että Trump ei ole ikinä osannut sulattaa minkäänlaista tappiota. Ei tässä ole mitään epäselvää. Trump käyttäytyy niin kuin hänellä on tapana käyttäytyä ja siitä on täysin turha syyttää vaalijärjestelmää tai demokraatteja.

Esim. alkuvuodesta 2016 Trump hävisi esivaalit Iowassa Ted Cruzille. Trump ei tietenkään hyväksynyt tulosta vaan syytti Cruzia vaalivilpistä, kuinkas muutenkaan.

““Based on the fraud committed by Senator Ted Cruz during the Iowa caucus, either a new election should take place or Cruz results nullified,” Trump wrote.”

What fraud? Ei Trump osannut selventää.

Ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja Trump julisti että hän kyllä tulee hyväksymään vaalien tulokset… mutta vain jos hän voittaa. Muistanet miten hän äänekkäästi tuolloinkin kiukutteli siitä miten vaaleja tullaan peukaloimaan. Käytti ahkerasti sanaa “rigged”. Vailla minkäänlaisia todisteita, tietenkin.

Trump nyt vaan on aina ollut tuollainen. Ja sinä se jaksat haukkua väärää puuta päivästä toiseen.

Ei. Tämä kertoo siitä että häviäjä ei osaa tunnustaa häviötään. Ei mistään muusta. Jos Jarnis häviää noppapelissä, ei syy ole pelissä. Joku aina häviää niin vaaleissa kuin peleissä.

Todistustaakka on aina syytteen esittäjällä, ja niiden todisteiden perään ollaan kyselty monen monta kertaa. Ei vaan ole löytynyt mitään varteenotettavaa. QAnonin ynnä muiden todellisuuskriittisten mielipiteet voi sitten jättää täysin omaan arvoonsa koska eivät perustu mihinkään todelliseen. Vaihtoehtoiset faktat rehottaa Trumpilaisten piirissä.

42 tykkäystä

Vaikka ihmisillä on vastakkaisia näkemyksiä, ei se kuitenkaan automaattisesti tarkoita, että kaikki vaihtoehdot ovat mahdollisia. Maailmassa on paljon uskoa esim siihen, että maapallo on litteä. Tämän ihmisyyteen liittyvän erehtymisen hyväksyminen lienee joillekin aika vaikeaa.

3 tykkäystä

Nyt kun orange man lähtee vallan kahvasta, ja täten saa (toivottavasti) entistä vähemmän palstatilaa lehdissä sekä JOS vähentäisi dramaattisesti kahtiajaon lietsomista esim siirtymällä mediahiljaisuuteen (en todellakaan usko), pahin saattaisi olla takana usan kansan kahtiajaon osalta. Heti se ei häviä mihinkään, mutta ihmisillä on lyhyt muisti ja trumpin poliittinen ura jäi yhdebn kauden mittaiseksi.

Pidän kuitenkin todennäköisempä tilannetta, jossa trump jatkaa rummuttamista, kahtiajakautuminen ei ainakaan vähene, talous yskii koronan jäljiltä? Mikä on uncle samin lääke tilanteeseen? Kun kyse on yhdysvalloista niin vastaus on tietenkin sota. Saadaan kansa yhden aatteen taakse, isänmaan puolustaminen.

Eihän ne tyydy, eikä Trumpkaan tyydy, niinkuin eilen nähtiin. Eikä tapahtuneesta voi edelleenkään syyttää mediaa. Ihan omalla suullaan Trump yllytti rähinöitsijöitä Capitoliin.

Kertauksena: Trump ei tule ikinä tunnustamaan että olisi hävinnyt yhtikäs mitään. Ei hän mahda mitään omalle luonteelleen. Eikä syy ole kenenkään muun. Ei median. Ei demokraattien. Ainoastaan Trumpin.

Jätän tämän nyt tähän koska kantasi on jo varsin selvä eikä se miksikään tule muuttumaan kuitenkaan.

16 tykkäystä

Minua hämmentää tämä käsitys siitä että media valehtelee. Siis kaikki koko maailman media valehtelee mutta OAN ja Newsmax kertoo totuuden. Hieman on enemmän tullut värikynää vuosien saatossa mutta kyllä Trumpin toiminta ja tweetit on olleet sitä luokkaa että eihän niihin ole edes värikynää tarvittu kun ne on olleet ihan umpihulluja valmiiksikin

Melkoinen salaliitto kun kaikki maailman mediat valehtelee ja samoin lähes kaikki muun maailman, mukaanluettuna Euroopan päämiehetkin valehtelee ja käyttää pelkkää värikynää Trumpista.

Juuri eräässä “Massive voter fraud” tapauksessa todistettiin että ääntenlaskentatilassa oli 31 videokameraa, sekä demokraatteja että republikaaneja ja vielä nippu sitoutumattomia tarkkailijoita mutta oikeusprosessissa vedottiin siihen että joku näki kun joku teki jotain epämääräistä ilman yhtäkään todistetta mistään ja ainakin 100 000 ääntä meni virheellisesti Bidenille. Tähän Trump tietysti tweettasi että viranomaiset eivät edes aio tutkia “Massive voter fraud” koska demokraatit. Todellisuudessa ei ollut edes mitään käsiteltävää. Miten venytät presidentinvaaliprosessia vain sillä perusteella että joku sanoi jotain. Eihän tuollaista voi mikään oikeusaste ottaa vastaan tai käsitellä sen pidemmälle.

13 tykkäystä

Demokratiaan ja tähän ketjuun kuuluu erilaiset mielipiteet. Omasta mielestäni tämä on jopa parempaa viihdettä, kuin eilisen hulluuden seuraaminen. Joskin eilinen kääntyi ampumistapauksen myötä kyllä muuksi, kuin viihteeksi.

Mutta älkää nyt hyvät ihmiset liputelko miten sattuu. Jarniksella on ihan yhtä suuri oikeus mielipiteeseen kuin allekirjoittaneella tai kenellä hyvänsä. Omasta puolestani kukin saa olla mitä mieltä lystää, kunhan ei mennä henkilökohtaisuuksiin. Enkä tosiaan niistä salaliittoteorioiden levittämisistäkään pidä…

16 tykkäystä

Kuten ylempänä on jo epäsuorasti todettu, koko show’n syy on, ettei Donaldin ego kestä häviötä. Isä-Trumpin poikiinsa jo lapsuudessa kylvämä häviämisen palko, vuosien varrella maineella ja mammonalla saavutetut mittaamattomat edut ja täysin altavastaajana voitetut presidentinvaalit ovat aika petollinen kombinaatio kelle tahansa egoiluun taipuvaiselle.

Mitä vaalitulokseen tulee, järkevä istuva presidentti olisi antanut asian olla jo aikoja sitten - ero on ratkaisevissa osavaltioissa kuitenkin kymmeniä tuhansia ääniä. Uskon itsekin, että vaalivilppiä puoleen ja toiseen on varmastikin jossain tapahtunut (eikös sitä tapahdu aina?), mutta jotain suhteellisuuden tajua pitäisi olla. Bush voitti ratkaisevan Floridan aikoinaan noin 500 äänellä, ja siinäkin järki voitti nopeahkosti, vaikka oikeuteen mentiinkin.

5 tykkäystä

@Jarnis, joskus valheellinen media paljastaa itsensä jo nimessään.

8 tykkäystä