Tulikivi - Takat, uunit, saunat ja luonnonkivet

Välillä käy säkä. Nyt vähän harmittaa, että myin posariin. Sen jälkeen noussut useampana päivänä 20 pinnaa.
Mitäköhän mie nyt taas missaan, vai hinnoitellaanko tässä jo käänne tapahtuneeksi ja kasvava liikevoitto jatkossa?

1 tykkäys

Talousjohtajalla pukkaa vissiin remppaa - 1/3 osakkeista myyntiin kun kurssi on kivasti koholla historiallisesti (957 000 myyty, omistus 30.11.~2,5 miljoonaa)

10 tykkäystä

Tässä kävi monelle kai vähän keljusti niin, ettei muistettu laskea arvostusta. Nykyään on suosittua negatiivisen tuloksen ostaminen, mutta pitäisi olla silti käsitys, millaisella tuloksella nykyinen arvostus olisi kestävällä pohjalla.

Koska kasvua ei historiallisesti ole tullut ja liikevaihdon skaalautuminen tulosrivillekin on mitä on, voisi vakaata tulosta tekevälle, hallittavissa olevan velan omaavalle yhtiölle hyväksyttävän rajoissa oleva P/E olla tälle 15. Koholla oleva P/E ehkä 18. Jos ollaan Tulikivelle armeliaita ja kohdellaan sitä tällaisena vakaana, kasvamattomana tuloskoneena.

Nykyisellään vajaan 28 snt. hinnasta esim. tuon P/E 18 voisi saada 0.015 euron osakekohtaisella tuloksella, eli jos nettotulos olisi n. 800k. Tämä tarkoittaisi edelleen sellaista 1.5M EBITiä, eikä Tulikivellä sellaista ole (tulosvaroituksessa 1M). Nykyisen arvostuksen oikeuttamiseksi pitäisi siis saada tulosparannus vielä nykyiseenkin ja sen pitäisi säilyä poikkeusolojen loputtua.

Tai kannattavaa kasvua edes vähän. Tähän ei kuitenkaan kannata nojata, koska Tulikivi ei ole saanut liikevaihdon kasvua aikaan tässä kotoilumarkkinassakaan. Liikevaihto on siis viime vuoden ja aikaisempien vuosien tasolla, eli kannattavuusparannus ei perustunut kasvuun.

Muuten seuraa vuosia kestävä toivon hiipuminen ja liukuma sinne, mistä lähdettiin. Parempi, että lasku on jyrkkä ja nopea, niin ei tarvitse maksaa pääoman lisäksi aika-arvoa. Nyt alkaa toivon elättely olla mahdollista taas, kuitenkin.

Harmi sinänsä, että @Marko3 et saanut swingiä, koska jaossa oli kuitenkin jopa +200%, toki jonkun tyhmemmän kustannuksella.

Kysyisin kuitenkin, harmittaako vielä? Periaatteessa pöydälle jäi kuitenkin melko paljonkin rahaa, jos olisit myynyt huipulla.

Teknisesti ajattelen, että jyrkkä lasku päättyy viimeistään 20 sentin tienoilla 50 EMAan ja kyllä siitä ennen pomppua ostanut sentään plussalle jää.

13 tykkäystä

Toki tavallaan. 18 % voitto vs. 200 % voitto?
Itse laskeskelin tosin arvostusta ja mietin pitkäaikaisen sijoituksen näkökulmasta ja en nähnyt riittävää riski/tuotto suhdetta 18,3 centissä enää.
Pitkässä juoksussa luultavasti voitan tällaisella varovaisemmalla lähestymisellä.
En omasta mielestä tehnyt sijoitusvirhettä ja tuottoakin tuli 18 %, joten toisaalta ei harmita.
Ehkä jatkossa maltan odottaa pari extra päivää. Ei mitää mahdollisuutta, että olisin malttanut odottaa tonne 46 centtiin tosin, joten 200% ois jäänyt kyllä jokaisessa scenaariossa saavuttamatta.

3 tykkäystä

Breakoutin jälkeen oli todennäköistä, että nousu jatkuisi vähän aikaa, mutta kyllä tuo tuli takaisinkin yhtä nopeasti. Nousun mitta tuli yllätyksenä täysin, vaikka joulu onkin epälikvidiä taika-aikaa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Yhtiösta huolimatta kuitenkin todella hyvä nosto ja mielenkiintoinen, minusta opettavainenkin case. :slight_smile:

Tässä voi miettiä, miten olisi omalla kohdalla hermot kestänyt kyydissä. Itseäni valehtelematta voisi harmittaa, jos 200% vaihtuu 20%.

5 tykkäystä

Kuka oli se lähettäjä joka kurssia yritti nostattaa? Huhuja? Siis joka HCP:lle, Oksaharjulle ja Mähkälle mm. lähettänyt. Onko tuo laitonta vai saako tuollaista kokeilla itsekin?

Luulen ja toivon, että parempi foorumi tällaiselle spekulaatiolle on Kauppalehden tulikivi-keskustelu.

1 tykkäys

Taas alkaa selvitykset talkkikaivokseen liittyen. Jotenkin tuntuu, että keskustelu Tulikiven ympärillä kiertää kehää, ja näitä kurssia nostattavia aiheita tulee ulos melko säännöllisesti. Talkkikaivoksen hyödyntämisestä (sekä sen vaikutuksesta kurssiin) taisin lukea ensi kerran n. 5 vuotta sitten Kauppalehden foorumilta. Tämän pohjalta voi sitten miettiä, onko yritys 10% arvokkaampi tämän uutisen jälkeen:

3 tykkäystä

Miten näette Tulikiven arvostuksen tänä vuonna? 1.1.2022 tulee voimaan uudet takkadirektiivit, joten jääkö Suomeen enää muita valmistajia kuin Tulikivi?

1 tykkäys

Kävi muille valmistajille niin tai näin, oleellisinta on että Tulikiven tulos kääntyy plussalle. Siihen on nyt annettu lupauksia. Nähtäväksi jää miten lupaukset lunastetaan.
Talousjohtajan osakemyynnit annan anteeksi tilapäisenä hölmöilynä, jos tulos kehittyy oikeaan suuntaan.
Yhtiöllä ei ole kovin hyvä maine tuloksentekijänä, vaikka tappiota ja velka kuormaa on tasaisesti saatu pienennettyä. Onnistuessaan voi toki olla jonkun sortin käänneyhtiö. Siihen on vielä paljon matkaa ja riskit suuret.

5 tykkäystä

Tätä en tiennytkään, onpas loistava uutinen! Harvian kiukaiden kysyntä luulisi näkyvän myös kilpailijan tilauksissa mietin vaan tänään. Upeita kiukaita Tulikivellä muuten.

1 tykkäys

Tämä Tulikiven talkkihype on itselle ainakin näyttäytynyt enemmän epätoivoisena yrityksenä. Olen ollut mukana pienemmän mittakaavan ottoalueiden avauksissa (en puhu nyt “soramontuista”) ja perustan oman näkemykseni siihen. Ajatukseni voi olla täysin vääriä, mutta olen valmis myös muuttamaan käsitystäni.

Minusta on ihmisillä on vääristynyt kuva siitä, että varannolla olisi jokin suurempi arvo nykytilassa. Jotta ottoalue saavuttaa arvonsa on sinne rakennettava ensin infra ja tehtävä alueesta toimintakykyinen. Käytännössä tuon tyyppisen louhimon infran rakentaminen maksaa enemmän kuin moni uskoo. Tulikivellä ei ole varaa siihen, eikä todennäköisesti varaa vetää edes sähköjä, saatika rakentaa teitä ja muuta alueen infraa. Sen jälkeen aletaan vasta avaamaan ottoaluetta. Pikemminkin alueen arvo on tällä hetkellä luokkaa metsäpohja + alueen puusto.

Kainuussa on hyvät perinteet tehdä kaikenlaisia kehitysyhtiöitä ja maalailla kuvia suurista määristä työpaikkoja. Saahan siinä avustusrahaa alueelle ja muutaman ihmisen palkattua.

Toivottavasti olen väärässä…

4 tykkäystä

Vaikea on mitään varmaa sanoa mutta hyvät on speksit nousulle.

Rauhoitu jo tuota manipulointiasi. Kauheeta buustaamista!

8 tykkäystä

On tää Tulikivi jännä firma. Ilmeisesti kiinnostaa niin vähän, ettei asiallista ja objektiivista keskustelua saada aikaan millään foorumilla :man_shrugging: Fanittajia riittää sen sijaan tungokseksi asti - tai no todennäköisesti niitäkään ei ole niin montaa, mutta nimimerkit vaihtuvat tiuhaan.

@Reddit täällä Inderesin foorumilla löytyy hyviä analyyseja monistakin firmoista, kannattaa katsoa niistä mallia omiinkin teksteihin. Yksipuolista fanittamista (jotta pienen firman kurssi nousisi) ei yleensä katsella hyvällä kovinkaan pitkään. Ja jos oikeasti olet näin kova Tulikivi-uskovainen, niin kannustan sinua tutustumaan muihinkin firmoihin ja miettimään objektiivisesti, miksi tuo arvostus on esim. Harvian ja Tulikiven välillä niin erilainen. Hyviä indikaattoreita ja ajureita voi löytää joka firmalle, mutta lopulta tulos on se joka ratkaisee.

15 tykkäystä

Nollatulos ei näytä riittävän markkinoille, jos firma vaihtaa sen 30M€ vuodessa ja on jo valmiiksi arvostettu 20M€:oon. Etenkin kun takana on jo 4-5 tappiollista vuotta ja firman velkataakka huitelee pilvissä.

Onko kellään perusteltua näkemystä, mihin liikevoitto% voisi nyky-setupilla nousta, jos tilauskirjat täyttyisivät alkuvuoden aikana? Voiko takkavalmistusta esim. skaalata samaan tapaan kuin kiukaiden (vrt. Harvia) ja kuinka isoon vuosimyyntiin Tulikivi pystyisi nykyisellä tuotantokapasiteetillaan?

Kuuma aika niin Tulikivi pystyy nollatulokseen. Aikamoinen floppi oli tilinpäätös.

Turhaan vedätät, alas tullaan tuolla tuloksella.

7 tykkäystä

Sanotaan vaikka ketään osoittelematta näin että tämän ketjun loppupään viestejä lukiessa tulee mieleen erään osakevälittäjän somealustalla ahkeraan kirjoitellut nimimerkki.

13 tykkäystä

Valitettavan tutulta kuulostaa. Ketään nimeämättä eräs henkilö on viime vuoden lopulla lähestynyt useita julkisuudessa olevia sijoittajia näillä Tulikiven mainospuheilla.

8 tykkäystä