Tulosvaroitusketju

Tähän ketjuun varoitukset kumpaankin suuntaan ja myös veikkaukset mikä yhtiö antaa tulosvaroituksen ja kumpaan suuntaan.

Odotan metsäyhtiöiden varoittavan, tai vähintään laskevan kuluvan vuoden ohjeistusta q1 yhteydessä.

20 tykkäystä

Vaikka kiinalaiset valittavat nyt “täysine varastoineen” sellun hinnasta niin maailmanmarkkinahinta on se mikä lopulta tämänkin ratkaasoo…

Siihen aasinsiltana liittyen laitettakoon myös, jotta ns. “komponenttipulaan” ei ainakaan Lundmarks-Nokia sorru, ainakaan aikaan vähään:

https://etn.fi/index.php/opinion-2/13-news/14573-mikae-ihmeen-komponenttipula

Kiukaat ja paljut on tuskin tehny kauppaa odotetusti.

3 tykkäystä

Metsä Board ja Storaenso varoitti jo. Ei kahta ilman kolmatta?

Yleisesti uskon että yhteisöä palvelisi jos joku aina postailisi heti tiedon tultua vaikka tähän ketjuun varoitukset kun niitä sattuu tulemaan.

3 tykkäystä

Luulen, että porukka kun seuraa yhtiöketjua, niin varoitukset napsahtaa samantien sinne kun ne julkaistaa. Itseäni ei juuri kiinnosta muiden kuin salkkuyhtiöiden varoitukset.

Ei ole tullut luettua 2023 tulosohjeistuksia, mutta lahden toiselta puolelta ei ole vielä kajahtanut. Ja siellähän tämä ala on vielä laajemmin edustettuna:
Holmen
SCA
Arctic Paper
Billerud
Rottneros

Holmen ei ole kovin tuttu itselle. SCA ja Rottneros ovat pitkälti sellutehtailijoita - Rottneros yksinomaan. Billerud pääasiassa tekee pakkauksia, pakkauspapereita yms. Arctic omistaa enemmistön Rottnerosista ja valmistaa niche-papereita, mm. kirjapaperit. Ruotsalaisia tukee kyllä kruunun heikko kurssi, mutta tuskin tullaan heidänkään vuosineljänneskatsauksissa taivaanrantoja maalailemaan. Mielenkiintoiset viikot edessä.

Edit. Periaatteessa myös Essityn voisi laskea tähän porukkaan, vaikka ovatkin pehmofirma. Pehmoilla on pyyhkinyt harvinaisen huonosti, kun jengillä on vieläkin koronan aikana hamstrattua vessapaperia kaapit täynnä…

3 tykkäystä

Vastaan itselleni ja korjaan näkemystäni Essityn osalta. Markkina tuntuu hinnoittelevan tuloksen piristymistä, ja koska oma asiantuntemus pehmoista on huono, uskon markkinan olevan tässä oikeassa.

Pesonen ja Björn piti päästää eläkkeelle ennen tätä.

Tällä varmasti vaikutusta tulevaisuudessa.

6 tykkäystä