Tulosvaroitusketju

Tähän ketjuun varoitukset kumpaankin suuntaan ja myös veikkaukset mikä yhtiö antaa tulosvaroituksen ja kumpaan suuntaan.

Odotan metsäyhtiöiden varoittavan, tai vähintään laskevan kuluvan vuoden ohjeistusta q1 yhteydessä.

23 tykkäystä

Vaikka kiinalaiset valittavat nyt “täysine varastoineen” sellun hinnasta niin maailmanmarkkinahinta on se mikä lopulta tämänkin ratkaasoo…

Siihen aasinsiltana liittyen laitettakoon myös, jotta ns. “komponenttipulaan” ei ainakaan Lundmarks-Nokia sorru, ainakaan aikaan vähään:

https://etn.fi/index.php/opinion-2/13-news/14573-mikae-ihmeen-komponenttipula

Metsä Board ja Storaenso varoitti jo. Ei kahta ilman kolmatta?

Yleisesti uskon että yhteisöä palvelisi jos joku aina postailisi heti tiedon tultua vaikka tähän ketjuun varoitukset kun niitä sattuu tulemaan.

3 tykkäystä

Luulen, että porukka kun seuraa yhtiöketjua, niin varoitukset napsahtaa samantien sinne kun ne julkaistaa. Itseäni ei juuri kiinnosta muiden kuin salkkuyhtiöiden varoitukset.

Ei ole tullut luettua 2023 tulosohjeistuksia, mutta lahden toiselta puolelta ei ole vielä kajahtanut. Ja siellähän tämä ala on vielä laajemmin edustettuna:
Holmen
SCA
Arctic Paper
Billerud
Rottneros

Holmen ei ole kovin tuttu itselle. SCA ja Rottneros ovat pitkälti sellutehtailijoita - Rottneros yksinomaan. Billerud pääasiassa tekee pakkauksia, pakkauspapereita yms. Arctic omistaa enemmistön Rottnerosista ja valmistaa niche-papereita, mm. kirjapaperit. Ruotsalaisia tukee kyllä kruunun heikko kurssi, mutta tuskin tullaan heidänkään vuosineljänneskatsauksissa taivaanrantoja maalailemaan. Mielenkiintoiset viikot edessä.

Edit. Periaatteessa myös Essityn voisi laskea tähän porukkaan, vaikka ovatkin pehmofirma. Pehmoilla on pyyhkinyt harvinaisen huonosti, kun jengillä on vieläkin koronan aikana hamstrattua vessapaperia kaapit täynnä…

3 tykkäystä

Vastaan itselleni ja korjaan näkemystäni Essityn osalta. Markkina tuntuu hinnoittelevan tuloksen piristymistä, ja koska oma asiantuntemus pehmoista on huono, uskon markkinan olevan tässä oikeassa.

https://www.globenewswire.com/news-release/2023/7/17/2705333/0/fi/Sisäpiiritieto-Vaisala-tarkentaa-liikevaihtoennustettaan-ja-alentaa-liiketulosennustettaan-vuodelle-2023-ja-julkaisee-vuoden-2023-toisen-neljänneksen-alustavat-tilaus-liikevaihto-b.html

9 tykkäystä

Aspocomp.

8 tykkäystä

Olen listaillut OMX firmoja (plus pari jokeria) tältä vuodelta sitä mukaa, kun negatiivinen tulosvaroitus on annettu. Määrä on kyllä melkoinen. Listalla on todennäköisesti virheitä sekä puutteita ja varmasti firmoja, jotka ovat jo muutaneet tulosohjeistustaan useampaan otteeseen. Osa tulosvaroituksista on myös tulkinnanvaraisia ja/tai firmat kuuluisivat molemmille listoille.

Negarit:

Posareitakin löytyy jokunen ja osa niistäkin on tulkinnanvaraisia tai näkymiä on jo muutettu tai ne ovat alunperinkin lipsahtaneet väärällä listalla. En ole tosiaan tarkastanut listoja lisäyksen jälkeen, kuin niiden osalta, jotka ovat omassa salkussa tai joita seuraan tarkemmin. Saa korjata, jos havaitsette puutteita.

Posarit:

23 tykkäystä

Mielenkiintoisin yhteenveto minusta olisi sellainen, jossa näkyisi kurssikehitys prosentteina tähän päivään varoituspäivästä. Toki vaatii hieman työtä. Aika usein joukkoon mahtuu niitä, joissa nopeasti on laskettu, mutta on voitu myös nousta sen jälkeen kohtuullisen paljon.

1 tykkäys

Nyt on ehdottomasti tärkein tuloskausi jatkoa ajatellen, myös OMXH:ssa. Jos tulokset laskee ja pudotellaan ennusteita, niin melko varmaa on jo tässä vaiheessa, että myös Q4 tulee olemaan heikko, vaikka on perinteisesti vahvimpia kvarttaaleja. Tämä antaa osviittaa myös H1/24:lle.

8 tykkäystä

Laitetaanpa tämä ennakointi tänne.

8 tykkäystä