Ulkomaiset osakkeet

Juu, 4 % salkusta :slight_smile: Aika erikoinen ratkaisu - onkohan jotain Sampo-kuviota luvassa? Tosin taitaa olla vähän liian pieniä kuvioita Sammolle. Mutta katotaas mitä tulee.

Avanzalta:

Tänker närmast på Qliro group som gjorde något liknande. Delade ut CD ON och renodlade Qliro. Båda har gått upp med flera hundra procent.

1 tykkäys

En usko Sammossa kiinnostusta tuohon…

Mulla on salkussa. Katsotaan miten käy . Terv

IPO-listautuminen siis kyseessä, ei myynti Sampolle tai muillekaan toimijoille suoraan.

Taitaa olla kyse vain liiketoiminnan fokusoinnista ja arvon purkamisesta. Muutenkin Resursissa menossa rakenteellista uudistamista ja kohdentamista.

Tässä tapauksessa markkina ainakin sitä mieltä, että 1+1 > 2

Ja itsellä myös ollut eri salkuissa jo pitkään erilaisin painotuksin. 42 -alkuisilla luvuilla viime viikoilla olisi tehnyt mieli lisäillä, mutta ei vaan ollut mistä irrottaa pääomia :man_shrugging:

1 tykkäys

Kai tuosta voisi äkkiseltään vetää jotain optimikuvioita:

  1. Vakuutusbisnes kukoistaa
  2. Mikäli Solid pärjää hyvin ja ketterästi kun ei ole “ison” emoyhtiön byrokratiassa, niin saa tehtyä kovaa tulosta kuten If, Topdanmark, jne ja “helposti”.
  3. Emoyhtiö varmaan pääsee sitten hyvin osingoille → eli tässä olisi vähän kuin minimuotoinen Sampo (Resurs) + vakuutusyhtiöomistukset (Solid).
  4. Resurs saa sitten kovaa lisätulosta tekemättä melkein mitään → hyvää bisnestä → kurssi nousee ja osingot

Mutta jos noin menee, niin pitää kai löytää joku sopiva niche isojen kilpailijoiden välistä. Mutta sehän on juuri Resursin ydinosaamista :slight_smile: Eli siinä mielessä ymmärtää tuon +6 % nousun uutisesta.

2 tykkäystä

Meni osari ohi lomaillessa :see_no_evil:
Olisihan tuosta voinut perinteisen svingitreidin taas ottaa pois kuleksimasta. Oli vaan pörssi kiinni jo eilen ennen kuin tajusin, että osaripäivä…

Luvut oli kyllä tällä kertaa oikeasti aika pehmeät, joten dumppi hyväksytään.
Hieman mietityttää Resursin jatko, onko tekeillä olevat muutokset oikean suuntaisia?

Jonkinlainen potti on itselläkin Resursia ja osarien aikoihin olen yleensä tankkaillut kun kurssi on lähes pommin varmasti dipannut tulosjulkkarin jälkeen, tänään jäi kyllä tankkaamatta koska luvut oli luvalla sanoen heikkoja jääden aika reippaasti yhtiön omistakin tavoitteista.

Ostin aikanaan Resursia koska se oli mielestäni hyvä yhdistelmä kohtalaista osinkotuottoa ja kasvua mitä markkina ei arvostanut, nyt viimeisimmissä raporteissa se kasvu on huolestuttavasti lähes pysähtynyt. Toki yhtiöllä on menossa ‘transformaatio digitaalisempaan suuntaan’ ym kaunista mikä osaltaan selittää kulujen kasvun, raportissa mainittiin myös se että ihmiset maksavat tällä hetkellä aiempaa useammin ostoksensa pois ennen kuin luottokulut lähtevät pyörimään… onko se vain Covidin aiheuttama markkinaharha nyt kun rahaa on jäänyt sukan varteen mikä korjautuu ajan myötä, ehkä?

Pidetään toistaiseksi osakkeet salkussa erityistarkkailun alla ainakin Q3 tulokseen saakka, jos kasvu oikeasti on tyssäämässä tähän niin nykyinen arvostustaso (fwd p/e luokkaa 8-9 ja osinkotuotto 7-8%) on pienelle pohjoismaiselle pankille ihan neutraali ja sijoitetuille rahoille on etsittävä tuottoisampi kohde jostain muualta.

2 tykkäystä

Laitetaas vaikka tänne HyreCarin osari. Osari oli tuloksen osalta heikko.

Vuoden 2021 toisen neljänneksen nettotappio oli 9,3 miljoonaa dollaria eli 0,45 dollaria osaketta kohden, kun se edellisvuonna oli 3,8 miljoonaa dollaria eli 0,22 dollaria osaketta kohden. Oikaistu nettotappio toisella vuosineljänneksellä, lukuun ottamatta tiettyjä käteisvaroihin perustuvia korvauksia ja poistoja, oli 7,1 miljoonaa dollaria eli 0,36 dollaria osakkeelta.

Toimintakulut on taas kasvanu roimasti myynti ja markkinointi investointeihin palanu. Liikevaihdon kasvu on toki messevä.

Toimintakulut, jotka koostuivat yleisistä ja hallinnollisista, myynnistä ja markkinoinnista sekä tutkimus- ja kehitysmenoista, olivat 10,1 miljoonaa dollaria vuoden 2021 toisella neljänneksellä, kun ne olivat 3,7 miljoonaa dollaria edellisen vuoden vastaavana aikana.

Kokonaistulot vuoden 2021 toisella neljänneksellä kasvoivat 62% ennätykselliseen 9,1 miljoonaan dollariin verrattuna 5,6 miljoonaan dollariin vuoden 2020 toisella neljänneksellä. Liikevaihdon kasvu toisella vuosineljänneksellä johtui pääasiassa vuokrapäivistä, jotka nousivat 44%

HyreCar jääny itselle tahrana papereille. Hyvä opetus, möin viime vuonna kurssin pitkän mörnimisen jälkeen n. 4 dollarilla pienellä voitolla Hyren pois juuri ennen vuokrabisneksen keulimista. :motorcycle: Ehkä edes hieman lohduttaa, kun Hyre tulee nyt tonttiin. Hyre kuitenkin seurantalistalla ja nyt huomasin, että osari oli tullu. :nauseated_face:
https://ir.hyrecar.com/news-releases/news-release-details/hyrecar-announces-record-second-quarter-2021-financial-results

Divio technologies julkaisi tänään H1 raporttinsa

"Divio Technologies AB (Publ) has increased subscription revenue by 48% and reduced the loss with 52%

Divio Technologies AB (Publ) has made a strong
start to 2021, with a new sales team, and a new sales and marketing strategy, and growth continues to increase steadily. Subscription revenue has improved by 48% compared with the same period last year and net sales increased by 28%, and the figure is 40% if currency exchange effects are excluded. The company also reduced the loss with 52%.

Net sales increased by 29%, or 40% FX adjusted to 8,096 (6,290) KSEK
Subscription revenue increased by 48% to 7,459 (5,050) KSEK
Operating loss decreased by 52% to -4,744 (-9,938) KSEK
EBITA improved to -5,253 (-10,130) KSEK

Significant events during the period

Onboarded 32 new customers
Onboarded several new partners
Direct Issue of 20.2 MSEK in March
Rolled out a successful marketing campaign to attract new customers
Strengthened the sales team with the addition of two new senior sales representatives in Sweden
Recruited an experienced Head of Finance "

1 tykkäys

Itse olen etsinyt kasvuyhtiötä, joka ei olisi vielä valmiiksi liian kallis ja jossa olisi eri analyysisivustojen mukaan edelytyksiä pärjätä jatkossa. Juuri luin seuraavan artikkelin: Media And Games Invest (MDGIF): Q2 2021 Earnings Signal Fast Growing Profitable Business | Seeking Alpha

Vaikuttaisi todella hyvälle sijoiutuskohteelle, mutta onko eriäviä näkemyksiä? Olen aika tuore sijoittaja, niin kuulisin kaikkea hyödyllistä erittäin mielelläni.

En ainakaan nopeella haulla löytänyt yhtiöstä enempää keskustelua, mutta itselle on osunut ruotsalaisilta twitter-tileiltä ja foorumeilta silmään Awardit AB.

Yhtiö tuottaa lyhyesti sanottuna asiakkailleen kanta-asiakasohjelmia pääosin Pohjoismaissa. Melko tunnettujaa referenssejä ovat esimerkkinä mainittuna E-on, SAS, Ahlsell, Klarna ja Scandic.

Itse sain tästä kopin q2-raportin jälkeen, jossa kasvu oli todella vahvaa sekä kannattavaa. Toimitusjohtaja mainitsi vielä raportin yhteydessä, että mikäli heidän suurin asiakas olisi suorittanut pandemiaa edeltävällä tasolla olisivat luvut olleet vieläkin parempia. Itse päättelen kommentista ainakin sen, että kyseessä on SAS, joten jonain päivänä lentoliikenteen normalisoituessa sataa tämä myös Awarditin laariin.

Kurssi otti vielä lisää etukenoa elokuun lopulla tulevalla yritysostoilmoituksella, jossa yhtiö ilmoittaa ostavansa saksalaisen saman alan Prämie Direktin ja näin ollen laajentaa toimintaansa myös muualle Eurooppaan.

Itse ainakin roikun mielenkiinnolla kyydissä. Laitan vielä loppuun yhtiön kotisivut:

1 tykkäys

Redeye.se tuntuu tykkäävän Media and gamesistä. Taitaa olla Top Pickeissäkin. Suosittelen tutustumaan heidän analyyseihinsä.

Nyt näyttää aika hyvin menevän ja uusin Redeyes raportti aikalailla hehkutti tänään.

@kettunen Jos vielä on Resurs Holdingia :slight_smile: Tänään ja eilen tullut kerralla isompi satsi uutisjulkaisuja:

1 tykkäys

Laitoin laput sivuun pari viikkoa sitten, ainakin toistaiseksi riskinhallinnan nimissä ja tarinan jatkuvuuden osalta pienen epävarmuuden takia. Q3:n jälkeen katsotaan uudestaan missä mennään.

Sivusilmällä seuraillut Resursin julkaisuja ja näiden perusteella oli vaikea muodostaa näkemystä suunnasta. Alkujaan kuulostaa kuluja lisäävältä ainakin aluksi, menee toki julkaistun strategian mukaisesti. Merkittävästi lisääntyneet kulut näkynee viivan alla Q3 ja Q4 tuloksissa, tuskin vielä tuoneet tuloja siihen mennessä.

Myös vakuutustoiminnan irroitus Resursin toiminnasta on potentiaalisesti hyvä optio. Vienee kuitenkin vielä aikaa ennen kuin toteutuu.

Pidemmällä aikavälillä varmasti hyviä aihioita, mutta toistaiseksi siis seuraan sivusta

Edit: riskienhallinnan takia siis ulos, mutta salkkuun päätynyt sen jälkeen paljon riskisempiä kohteita :sweat_smile:

1 tykkäys

Artikkeli tuosta Resursin pilvitransitiosta, joka on ensimmäinen laatuaan maailmassa ja artikkelin mukaan samalla ensimmäinen Pohjoismainen pankki, joka on päivittänyt ydinjärjestelmänsä kokonaan (viitannee mainframeista nykyaikaan siirtymiseen tuossa samassa yhteydessä):

1 tykkäys

Resursilta on tullut jatkuvasti jotain päivitystä tehdyistä ja tulevista muutoksista. Oletko @Torniojaws
pysynyt kärryillä mihin suuntaan nämä rattaat oikeasti on menossa?

Ainakin vakuutuspuolen irroittaminen etenee, mitä nappasin kiinni jostain viestistä. Siitä tullut kertakuluja ja tulossa vielä lisää. Samoin luottotappiovarauksia puretaan Q3:n raporttiin, minkä pitäisi olla puolestaan merkittävästi hyvää.

Muuten on ollut oma fokus liian paljon kiinni muissa lapuissa ja töissä, että mennyt aikalailla ohi :man_shrugging:

Markkina ei kuitenkaan ole näistä pitänyt vaan luisuttu takaisin jo alta 40SEK lukuihin, ainakin hetkeksi. Ja nykyisellään osinkotuotto alkaisi olemaan hyvinkin houkutteleva.

Mitenkään tästä ei enää kovin kallistakaan saa historian luvuilla. Tosin isoilla muutoskuluilla ja laskevilla tuotoilla syödään edullisuus aika nopeasti.
image

En nyt niin hirveän tarkkaan seurannut, lähinnä sivusilmällä kurkkien. Mutta sama vaikutelma on, että lyhyellä tähtäimellä vielä olisi pientä pudotusta/“kuoppaa” luvassa, jonka jälkeen sitten voisi päästä takaisin pre-koronaan ja jopa uusiin korkeuksiin, jos vain kaikki nämä uudet projektit saadaan kunnialla maaliin. Itse jotenkin tykkään tuosta rohkeasta uuden kokeilusta - ainakin kun en hirveällä panoksella ole mukana :smiley: Mutta siitä voi tulla mielenkiintoinen ennakkotapaus ja sitä myöten kovaa nostetta.

Tämäpä siinä on, iso JOS. Ala huomioiden muutokset vaatii aikaa ja resursseja, joiden takia kustannuksia tulee helposti ja paljon syömään kannattavuutta.

Iso reformaatio menossa kyllä koko toiminnan läpi. Pitänee yrittää ajan kanssa käydä tarkemmin läpi. Muutosmäärää on vaan niin paljon ja menee liikaa oman ymmärryksen ohi, joten voinee jäädä liian riskiseksi siitä huolimatta.

Helpompi seurata nyt sivusta ilman positiota :sweat_smile:

Edit: CMD pidetty juuri, materiaalit:

1 tykkäys

Resurs Holding järjestää 2.11. ylimääräisen yhtökokouksen jonka aiheena on mm. Solidin listaaminen itsenäisenä yhtiönä Nasdaq Tukholman päälistalle. Ehdotuksen mukaan Resursin omistajat saisivat listauksen jälkeen yhden Solid Försäkringin osakkeen jokaista omistettua kymmentä Resursin osaketta kohden.

Markkinat ilmeisemmin pitävät diiliä Resursin nykyhintaan nähden hyvänä, ainakin tämän päivän +7 % kurssinousun perusteella. Pikaisesti selailin huonolla ruotsin kielen taidolla Solidin viimeisimmän vuosikertomuksen läpi (löytyy tuolta => https://www.solidab.se/Files/pdferV4/solid-arsredovisning-2020.pdf?TS=637520794605174620) ja äkkiseltään Solid vaikuttaa ihan pätevältä pikku vakuutusyhtiöltä jota todennäköisesti tullaan arvostamaan itsenäisenä yhtiönä ihan erilaisilla arvostuskertoimilla vs. Resursin p/e alle 10.

3 tykkäystä