Ulkomaiset osakkeet

Nappasin Norjasta Telenoria salkkuun, joka makselee jos jakselee osinkoa kahdessa erässä - eka 4,40 NOK irtoaa 12.5.2020.

Allianzin osinko 9,60€ irtoaa 7.5.2020, jos vakuutusyhtiöistä osinkoja maksellaan.

Kiitän pohdiskelluista vastauksista. :hatched_chick:

GEO Group (GEO) ilmoitti kvartaaliosingosta 0,48$, joka irtoaa 16.4. Osinko on kohtuullinen 17,8%.

2 tykkäystä

Huikeita numeroita. Vapaa kassavirta ei kuitenkaan häikäise. Mihin perustuu pitkään jatkunut yli 130 % osinkosuhde? Onko taseen vahvuus kestävää?

1 tykkäys

Onko ajatuksia hyvistä lääkeyhtiöistä? Lääketeollisuus sopisi hyvin salkun turvallisempaan päähän.

Novo Nordisk valmistaa puolet maailman insuliinista, markkinoita luulisi riittävän kun ylipaino ja diabetes yleistyvät. Kannattava ja lähes velaton yhtiö, mutta arvostuskertoimet ovat melko korkealla.

Intialainen Dr. Reddy’s Laboratories valmistaa halpoja geneerisiä lääkkeitä vientiin ja Intian kasvavalle väestölle. Sekin on aika korkealle arvostettu, mutta luulisi että kasvupotentiaalia olisi pitkällä aikavälillä.

1 tykkäys

Täällä jopa ihan oma ketju mm. lääkeyhtiöille
https://keskustelut.inderes.fi/t/laaketeollisuuden-teknologisia-huipputuotteita-etsimassa-tasaista-tylsaa-vai-vuoristorataa

2 tykkäystä

Nordean osakesäästöpäivässä olisi tänä perjantaina kohteena Lontoon pörssi. Onko jollain antaa vinkkejä mitä yhtiötä tuolta kannattaisi ehkä ottaa harkintaan jos lähtee katsomaan yhtiötä tarkemmin?

1 tykkäys

Norjalainen videokokousohjelmistotalo Pexip listautui 63 kruunun antihinnalla Oslon pörssiin. Tänään on osakkeen ensimmäinen kaupankäyntipäivä, ja kauppa käy nyt kovalla vaihdolla 93 kruunussa. EPS (2019) 0.15 kruunua, liikevaihto (2019) 370 miljoonaa kruunua, markkina-arvo tänään 9.3 miljardia kruunua.

3 tykkäystä

Just heräsin tähän myös. Enkä ole Lontoon pörssin tarjontaan aikaisemmin tutustunut juurikaan. Pikaisella silmäilyllä ei mitään oikein noussut esiin positiivisessa mielessä. Yhtiöitä on paljon, mutta paljon vähittäiskaupan sektoria ja rahoitusalan firmoja, jotka ei lähtökohtaisesti toimialoina ole kiinnostavimmista päästä. Pettymys on aika suuri.

Jos jollain on salkussa jotain mielenkiintoista Lontoon firmaa, niin laittakaa nyt ihmeessä tänne nimiä, että vois vähän kattoa!

1 tykkäys

Viimeisin osakeostokseni

Momo Inc sosiaalisen median mobiili alustoja Kiinalaisille mm. Kiinalainen versio tinderista Tantan. Yhtiö on listattu USA:han ja osakkeen hinta kärsii kovasti USA:n ja Kiinan välien heikentymiseen liittyvistä peloista. Yhtiöllä on hyvät kasvumahdollisuudet se on kannattava, edullisesti arvostettu ja sillä on yhtiön arvoon nähden erittäin iso käteiskassa.

Yhtiö antaa osavuosikatsauksen 28.5 joten lyhyellä tähtäimellä nyt on todennäköisesti erittäin hyvä aika ostaa, sillä 20 dollarin osakekohtainen hinta on potentiaaliin nähden houkuttelevan halpa. Yhtiö saattaa soveltua myös pidempään omistukseen, jos uskoo ettei USA:n ja Kiinan välille synny kauppasotaa.

3 tykkäystä

GLNG-porukalle tiedoksi Q1

7min käyty kauppaa
image

2 tykkäystä

Mitä porukka on mieltä Nasdaq inc yhtiöstä? En ole itse tutustunut tähän, mutta mietin miten Nasdaq toimii tai mistä sen liikevaihto koostuu? Historiallisesti katsottuna tuotto ollut aikalailla samaa tasoa kuin Nasdaq 100 indeksillä. Onko siis sama omistaa Nasdaq inc yhtiötä kuin omistaisi Nasdaqin indeksiä? En tosiaan juurikaan ole tutustunut tähän, mutta heräsi vain kysymyksiä kun aloin yhtiötä miettimään ja huomasin sen olevan itsenäisenä yhtiönä pörssissä.

Nasdaq kerää liikevaihtonsa pääosin pörssikaupan välityspalkkioista ja tarjoamastaan kurssi/indeksi-informaatiosta. Minusta osake on tällä hetkellä aika kallis (ATH-lukemissa), mutta yhtiöllä on myös vahva markkina-asema ja syvät vallihaudat yhtenä maailman seuratuimmista pörsseistä.

1 tykkäys

Mitö mietteitä Five9 herättää? Jostain lueskelin siitä ja ostinkin ehkä hieman sokkona…

Saksassa melkoista riemurallia, kun alvia laskettiin 19% → 16% loppuvuodeksi.

4 tykkäystä

INS on listannut datakeskusten liisauskulut taseeseen tuohon luokkaan. Ei välttämättä tarkoita mitään, mutta kolmessa kuukaudessa liisauskulujen triplaus voi ehkä enteillä jotain suurempia diilejä tai olemassa olevien asiakkuuksien kasvua. Mitä katsoin aikaisempia kvartaaleita niin duraatio on pysynyt suhteellisen samana eli nyt on ostettu tilaa kerralla vähän enemmän

2 tykkäystä

Väestöennusteet ovat Euroopassa mielenkiintoisia, vaikka kyseessä on aina epätarkka tiede, joka voi esim. muuttua jos vuoden 2015 ihmisvirrat toistuvat.
Ennusteiden mukaan kuitenkin vuoteen 2050 asti, Ranskan ja Britannian väestö nousee tasaisesti ja Saksan laskee tasaisesti. Joitakin sivuvaikutuksia voi tämän takia olla joidenkin esim. kulutusfirmojen näkymissä. Britannia, erityisesti Englanti, on varsin tiheästi asuttu maa jo nyt ja tämä näkyy hyvin myös asuntomarkkinoiden tilanteessa. Ranskassa on toisaalta hyvin tilaa, ainakin maantieteellisestä näkökulmasta. Molempien maiden eläkejärjestelmät tulee luultavasti pärjäämään.

1 tykkäys

Tänne ketjuun sellainen kysymys, että mitä ulkomaisia osakkeita omistatte itse ja missä näette parhaat riskituottomahdollisuudet. Itsellä on omistuksessa ainoastaan kotimaisia yhtiöitä tällä hetkellä. Ehdotuksia otetaan vastaan nyt enemmän kuin mielellään (mieluiten sellaisia, jotka eivät maksa osinkoa, osakkeet OST:llä) :slightly_smiling_face:

Vaikea aihe, koska hankala saada kunnon etua vrt indeksiin. Mutta kuitenkin tärkeä askel jos meinataan jostain syystä hajautua indeksin ulkopuolelle ja erityisen järkevä koska Helsingistä puuttuu tietyt toimialat.
Oma strategia on yksinkertainen ja opportunistinen, minua kiinnostaa hyvä track-record, edullinen hinta-laatu suhde, perheyhtiöt ja ostan usein dippistä (esim. 2018 ja korona). Pelaan kuitenkin pitkää peliä. Muutama oman salkun edustaja:
Trumplandia: Otis
Ranska: Dassault Aviation, Air Liquide, TFF
Italia: Brembo.
Kaikki maksavat kuitenkin parin rosentin osinkoa normaalioloissa.

1 tykkäys

dynaCERT on se mihin itse hieman panosta. Pienellä vaihdolla toki, mutta odottelen uutisia edistymisestä. En muista oliko täällä oma ketju tuolle… juttua kuitenkin löytyy

1 tykkäys