Ulta Beauty - Buffettin panostus kauneuteen

image

Ulta Beauty, Inc. on yhdysvaltalainen kosmetiikkaketju, jonka pääkonttori sijaitsee Illinoisissa.

Aikaisemmin yhtiö tunnettiin nimellä Ulta Salon, Cosmetics & Fragrance Inc. ja ennen vuotta 2000 nimellä Ulta3. Ulta Beauty tarjoaa kattavan valikoiman kosmetiikkaa, tuoksuja, kynsi- ja vartalonhoitotuotteita, kauneustyökaluja ja hiustenhoitotuotteita, sekä luksus- että myös edullisilta brändeiltä. Jokaisessa liikkeessä on myös kauneushoitola.

Sillä on noin 1 395 myymälää kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa.


Tutustutaan Heikin ja Vepun ystävän kautta yhtiöön:

Warren Buffettin on sijoittanut Ulta Beautyyn, joka heijastanee hänen uskoaan yhtiön vahvaan brändiin ja sen aliarvostettuun asemaan markkinoilla. Kuten monet huomasivat, niin Ultan osakekurssi nousi nopeasti Buffetin sijoituksen seurauksena, mikä on tietysti normaalia hänen ostosten jälkeen. Yhtiö on kohdannut haasteita, kuten kiristyvää kilpailua ja marginaalien heikkenemistä.

Myös liiketoiminnan kasvu on hidastunut. Yhtiö on joutunut alentamaan arvioitaan marginaalien lisäksi liikevaihdon osalta, vaikka Ultan osake on aliarvostettu useilla mittareilla, niin yhtiö voi edelleen kohdata haasteita kilpailun kiristyessä ja markkinatrendien muuttuessa. Buffettin sijoitus saattaa hetkellisesti pitää kurssia ylhäällä, mutta pitkän aikavälin näkymät ovat epävarmat.

Warren Buffettin Berkshire Hathaway lisäsi totta tosiaan omistuksiaan Ulta Beautyssa ja Heicossa toisen vuosineljänneksen aikana, samalla, kun se lähes puolitti valtavan omistuksensa Applessa. Berkshire hankki noin 690 000 Ulta Beautyn osaketta, joiden arvo oli 266,3 miljoonaa dollaria kesäkuun 30. päivänä. Toki suhteessa " Buffettin" salkkuun panos on tietysti todella pieni. :slight_smile:

Yhtiö on tehnyt myös omien osakkeiden ostoja, joten @Verneri_Pulkkinen:n juttu tämä ei ole. Omien ostot voivat olla joskus hyvä signaali, mutta tilannetta pitää luonnollisesti katsoa tilannekohtaisesti.

https://x.com/MMMTwealth/status/1824441741182902779


Tässä tviitissä on joitakin syitä, miksi tätä on osteltu.

https://x.com/Capital4Value/status/1823868217628266532

Ja tässä olisi vielä lisää ajatuksia yhtiöön liittyen. :slight_smile:

https://x.com/KentEkasak/status/1823995013296218592

image




Alla on vuoden 2023 rapsasta napattua tietoa, linkki itse rapsaan tossa alla.

2023 vuosirapsa, alla olevat tiedot siitä

19 tykkäystä

Hyvä avaus. Voisi lisätä että Ulta Beauty tekee yhteistyötä Targetin kanssa. Linkin kautta näkee missä Targetissa on Ulta.

Ulta Beauty toimii tällä hetkellä pelkästään USA:ssa. Tähän saadaan kuitenkin kohta muutos. Ulta on nimittäin laajentamassa Meksikoon jo ensi vuonna. Täältä uskon kasvun löytyvän ja pitkällä tähtäimellä löytyy muualtakin varmasti tilaa laajentua.

6 tykkäystä

On jotain muutakin numeroiden lisäksi :ok_hand:

“What we’re seeing in the beauty-care industry versus other industries is that there’s a high desire to keep spending, there’s a high desire to spend against innovation. And innovation comes at different price points and different access points to the category,”

"And when customers get choosey about their price points, Ulta doesn’t lose out, as many other premium retailers might. The store is divided almost perfectly in half: one side offers luxury labels (and the accompanying high prices associated with them), while the other offers more budget-friendly finds. "

" So while LVMH (LVMHF) -owned Sephora might lose a few customers as they batten their wallets for an ensuing budget crackdown, Ulta is largely insulated by dour market factors."

" Ulta shines because it captured beauty enthusiasm early. Its hook is its extensive membership program, complete with a database of “42 million loyal members,” as Crossan-Matos puts it.

“There are not many companies that can claim that,” she says.

Right she is. The biggest competitor to Ulta’s membership program is Sephora’s Beauty Insider community, which boasts approximately 34 million members."

This retailer has one key advantage over large competitors - TheStreet

EDIT: Koska kyse on jenkkilästä, piti googlettaa myös ‘ulta lawsuit’. Löytyyhän sieltäkin sitä sun tätä. Ilmeisesti useampi syyte riittämättömistä tauoista (joista ainakin yksi väittää että työntekijä on joutunut pumppaamaan rintamaitoa autossaan näkyvillä, vaikka laki vaatii tarjoamaan ‘näöltä suojassa olevan paikan’ tähän).

Joukkokanne jossa syytetään palautettujen ja vanhentuneiden tuotteiden uudelleenpakkaamisesta jne.

Ooof :flushed: Widower sues Ulta, claiming salon denied late wife use of her service dog (aol.com)

2 tykkäystä