United wholesale Mortage UWMC ketju

Avaanpa ketjun kun UWMC ei ainakaan nytä kovin kalliilta tällä hetkellä, vaikkakin korkojen nostot alkavat 2022 USA:ssa ja se voi vaikuttaa laina volyymeihin ja etenkin lainojen uudelleen järjestelyihin (vaikea kilpailuttaa halvempaa lainaa jos korot nousevat).

United wholesale Mortage on laina välittäjä ns. tukkukanavassa.
UWM on ollut hyvin kasvava liikevaihdon osalta ja yhtiön mukaan sen nopeus ja kustannustaso ovat alalla alhaiset ja yhtiö painottaa uusia teknologioita parantaakseen suoritus kykyään. mm. foorumilla tututn Voxturin kautta ottivat käyttään suoran yhteyden Appraisaleihin Appraisal Direct muodossa.

Tällä hetkellä p/e näyttää Marketwatch mukaan 9,99 2021 ja osinko yli 7%.
Yhtiö on maksanut 4 kvartaalia peräkkäin 0,1 dollarin osingon ja yhtiön päätöskurssi 20.1.2022 oli 5,35 paikkeilla.
Osinko tuotto voisi mahdollisesti olla 0,4 dollaria / vuosi täten.

Näen todennäköisenä, että UWM jatkaa suhteellisena voittajana ja pystyy sinällään hinnoittelemaan kilpailukykyisesti ja olemaan kilpailijoitaan nopeampi lainojen käsittelyssä. Markkinasta voi koitua kuitenkin vastatuulta yleisesti korkojen noustessa.

Yhtiö ei kuitenkaan vaikuta erityisen kalliilta tällä hetkellä. Jotenkin tuntuu, että korkoja ei voida kuitenkaa nostaa ihan älyttömästi ja ehkäpä ihmisillä voi tulla asunnon vaihtoja ajankohtaiseksi kun häätösuojat ja muut nyt loppuivat USA:ssa. En osaa sanoa miten merkittävää se voisi olla sitten kokonaisuuden kannalta.

Ajattelin päivitellä tänne yhtiön tuloksia ja uutisia ja seuraan joka tapauksessa voxturin liitännäisenä yhtiötä.

Yhtiön mukaan heillä on lainojen käsittely aika 19 vrk keskimäärin (ulkomuistista tämä, tarkasta) ja alalla taisi olla 43 vrk… Tähän pitäisi heidän mukaan tulla parannusta BOLT ja Appraisal Direct kautta jatkossa.

10 tykkäystä

Korot ovat tietysti riskinä ja joskus myös mahdollisuutena, tuolta(kin) löytyy tavoitehintoja.
On kyllä ihan mielenkiintoinen jos osinkopolitiikankin vuoksi, täytyy vielä vähän tutkailla, oletko jo pitempään seurannut tätä?

1 tykkäys

Voisin olla paremminkin perillä, olen seuraillut siitä lähtien, kun Voxtur sai UWM asiakkuuden.
Aika solidilta näyttää yrityksenä. Markkina oletettavasti vaikeutuu.

”UWM will host a conference call for financial analysts and investors on Tuesday, March 1, 2022, at 10:00 AM ET to review the results and answer questions.

A press release with financial highlights will be available on the company’s investor relations website [https://investors.uwm.com]”

P/e < 7 , osinkotuotto 9%. Pieni lisäys lienee paikallaan ennen q4 lukuja ja mikäli näkymät hyvät ja osinko pitää, niin tätä voisi harkita isomminkin. Ei suositus. Enkä ole tietoinen mitä mahdollisia riskejä osingon maksukykyyn liittyy pidemmällä tähtäimellä.

1 tykkäys

Pääasiallinen juttu on varmaan uudelleen rahoitusten ja mahdollisesti volyymeiden lasku. Riski puolella.