Uraani on 2020 parhaiten menestynyt raaka-aine, ja tämä on vasta alkua

Minä olen itse sijoittanut tähän Global X uranium UCITS-ETF. Tikkerillä URNU.


Cameco on isolla painolla. En tiedä mikä olisi se paras tyyli olla mukana. Itse valitsin tämän ja sain hajautettua yhtiökohtaista riskiä. Joskus omistin myös Uranium Energyä.

8 tykkäystä

Jep on tullut huomattua, varsinkin omistamassani uraanin etsintä yhtiössä

Tässä toinen käypä nordnetin kautta HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF - Acc – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja | Nordnet
kuva

5 tykkäystä

Kylläpä tämä ketju heräsi.

Kun ihmetellään miksei spot uraanin hinnanousu ole vielä vaikuttanut kaivoksiin, niin kannattaa pitää mielessä, että spottimarkkina ei ole kovin relevantti kaivosten liiketoiminnalle. Se on toki hinta, mitä finamarkkina ja yksityissijoittajat seuraavat. Toki monet sopparit seuraavat myös tietyllä % osuudella päivän markkinahintaa, pätee varsinkin uusiin sopimuksiin.

Fundamielessä long term sopparien määrä ja niiden keskiarvohinnat ovat oleellisempia, mutta ikävä kyllä ne eivät ole läheskään yhtä läpinäkyviä ja tiheästi päivittyviä kuin tuo spotti, mikä onkin syy miksi markkinan huomio kiinnittyy lähinnä tuohon jälkimmäiseen. LT hinnat pyöri viime kuussa jossain 65 lukemissa ja hilaavat myös pikkuhiljaa itseeän ylöspäin. Eiköhän ensi vuoden puolella saavuteta ja vakaampi ja pysyvämpi yli $80 taso läpi linjan ja tuo viimeistään tulee lähettämään kaivokset lentoon. Markkina on tällä hetkellä hyvin varovainen ja odotteleva, mutta ennemmin tai myöhemmin vihreä valo tulee ja kiihdytyksessä ei katsota peräpeiliin.

Olipa muuten mahtava info nuo nordnetin uraani johdannaiset, kiitokset @Zonic

4 tykkäystä

En vetäisi Camecon osalta kovin vahvaa yhteyttä fyysiseen uraaniin. Camecon sopparit ovat käytännössä fiksattu seuraavalle kolmelle vuodelle ja ihan heidän omissa kvartaalikatsauksissa näkee kuinka heikosti saavat lisätuottoa hinnannoususta. Eli kassavirrassa potentiaalinen hinnannousu ei tule näkymään lähivuosina.

Tilanne voi olla pahimmillaan jopa käänteinen eli jos ja kun Cameco ei saa itse tuotettua uraania kaikkiin myytyihin legacy sopimuksiin he joutuvat ostamaan uraania markkinalta. Eli voi käydä niin että myyvät $50 hintaan ja ostavat $80.

Toki Camecon osalta katse on nyt tulevaisuudessa ja heidän uudet sopparit ovat ihan eri luokkaa kuin aiemmat, tosin voisivat olla vieläkin tiukempia koska neuvotteluasema on nyt äärimmäisen vahva.

“Safe play” omalla tavallaan, toisaalta ei tuo hinnoittelu enää mitenkään äärimmäisen risk/reward houkutteleva. Arvostus sen verran korkealla että laskuvaraa myös enemmän kuin monilla muilla, jos musta joutsen laskeutuisi vesihöyryn keskeltä.

Camecoa tulee kannattelemaan yleinen uraanin bull markkina, ja rahaa virtaa ihan jokaisen mahdollisen ETF:nkin kautta isoja määriä.

5 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Eilisen ja tän päivän dippejä tuli ihmeteltyä. Toki jotain yritin ostaa, mutta kun ei oikein ole, mistä ottaa,niin aina joutuu luopumaan jostain, mistä ei haluaisi…

No, muiden salkut painaa julmasti ylämäkeen, niin meillä uraanimiehillä käynyt avauksissa ihan näteissä pudotuksissa. Ei pääse totuus unohtumaan. :sweat_smile:

1 tykkäys

Alkaako pikkuhiljaa tietoisuus tilanteesta saamaan jalansijaa…

Hyvä video: https://t.co/2xtYbSdTtO

6 tykkäystä

Tämä tuli vastaan Jarmo Frimanin jakamana. Kiinnostanee jokseenkin tätä ketjua seuraavia. :slight_smile:

8 tykkäystä

Ainoa short josta tykkään on se vanha shortti eli short age. Jotenki tää on liian selkee reitti joten joku black swahn on varmaan jääny huomaamatta? Ydinonnettomuus Ukrainassa tms. Vois hyvinkin olla jonkun papereissa. Yli 20% ei uskalla tähän sijoittaa sodan jyllätessä useiden voimaloiden lähellä.

2 tykkäystä

Tulemme näkemään mielenkiintoisen vuoden 2024. Itse näen, että tämä on se vuosi jolloin joko raketoidaan tai pudotaan. Itse odotan, että GLO saisi valmiiksi päivitetyn feasibility reportin, joka ennakkotietojen mukaan pitäisi julkaista Q1/24. Tämä tuo, tai ainakin toivottavasti, nostetta osakkeille. Uskommeko 20-30CAD evaluaatioon jos raportti on rautaa ja spot hinta nousee lähelle 150dollaria/lbs? Vallankaappaus teki tietty syvän lommon, mutta olemme nyt noustu samalle tasolle kuin ennen vallankaappausta. Turkin toiminta vielä kuosiin, niin GLO saa kassavirtaa.
Mikä on GLOn absoluuttinen huippu jos kaikki menee, niin kuin pitäisi? Itse näen, että 10CAD olisi käypä hinta ilman sen suurempia raketointia, mutta olettaen että kaivos valmistuu ajoissa.

6 tykkäystä

Global Atomicin keissiin liittyen. Ranska vetänyt viimeiset joukkonsa Nigeristä pois loppuvuonna 2023. Maassa on enää jonkin verran jenkkien sotilaita. Eikö ole aika suuri riski siitä, että maa kääntyy “Venäjän liittoumaan” ja tämä tulisi jonkinlaiseksi geopoliittiseksi aseeksi länttä vastaan?

Nigerin sotilasjuntta on kuitenkin ymmärtääkseni valinnut jo puolensa ja se ei ole länsi, vaan Venäjä, vaikka he eivät vielä ole katkaisseetkaan uraanintoimituksia Ranskaan ja Eurooppaan. Maassa kansalaiset hurraa Venäjän lipuille, vaikka joillain Nigerin alueilla ollaankin enemmän länsimielisiä. Näenkin ainakin itse aika suuren riskin Global Atomicin kohdalla, jos jenkkien sotilaita aletaan vetämään mahdollisesti enemmän pois nyt alkaneena vuotena/tulevina vuosina. Jenkit ovat vähentäneet sotilaallista läsnäoloa viimeksi vuonna 2018 Trumpin kautena Afrikassa “keskittyäkseen enemmän kiinaan ja venäjään”. (Vaalit taas pian tulossa) Tällä hetkellä maassa on noin 1100 jenkkien sotilasta, joka on mielestäni varsin pieni määrä. Venäjä varmasti saa omia intressejään läpi tuollaisessa hyvin korruptoituneessa ja epävakaassa maassa halutessaan.

Mitä mieltä ovat muut foorumin jäsenet?

6 tykkäystä

Menin sekaisin sun kirjoituksesta koska omasta mielestä Nigerissä vallankaapannut sotilasjuntta on nimenomaan päättänyt tehdä yhteistyötä amerikkalaisten kanssa.

Kurssi kyykkäsi kun maahan tuli vallankaappaus ja Keski-Afrikan Tasavallassa pyöri samaan aikaan Wagnerin joukkoja jotka olivat tulleet tutuiksi iltalehtien otsikoista myös meille länkkäreille. Kukaan ei tietenkään tiennyt paljonko siellä oli wagnerilaisia mutta joku oli nähnyt nettivideolla Venäjän lipun jonkun mustan miehen kädessä niin meillä oli kiistattomat todisteet siitä että Venäjä oli saamassa koko mantereen haltuunsa muutamalla sadalla miehellä ja rahtilentokoneilla jotka laskeutuvat omatoimisesti useampana palasena.

Missä kohtaa juntta on siirtynyt Venäjän puolelle? Muutama viikko sitten tuli uutinen jossa jenkit siunasivat uuden hallinnon ja antoivat Maailmanpankin jatkaa rahoituksen myöntämistä Nigeriin. Sanokaa nyt joku olenko ihan väärässä ja nähnyt unta kaiken aikaa?

7 tykkäystä

Lähinnä näiden artikkelien perusteella lukisin rivien välistä, että venäjä olisi ottamassa suurempaa jalansijaa maassa.

Toki maassa on yhä jenkkejä, mutta mietin, että kuinka pitkään tällä menolla? Luin reuterssista, että jenkeillä on halu tehdä yhteistyötä, mutta näiden artikkelien perusteella en sanoisi, että tunne on molemmin puolinen. Nigerissä ländivastaisuus on myös suurta tämän maikkarin artikkelin mukaan.

4 tykkäystä

GLOn kuukauden vanha konfferenssi diashow. Jossain kohtaa puhutaan myös vallankaappauksesta ja todetaa aika tyhjentävästi poliittiset riskit: maan tapa eikä muuta yhtälöä mitenkään. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen päivitys koko Dasan projektiin. Kannattaa kattoa ihan muunkin takia jos aihe kiinnostaa.

6 tykkäystä

Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu. Ostin ison position vuonna 2020 ja tein aika isoa exitiä korkeimman nousun aikana. Vallankaappauksen jälkeen tuli taas tankattua oikein kunnolla. GLO on ollut minulle erittäin hyvä kumppani vuosien mittaan ja nyt sitten katsotaan onko todellinen moonshot. Tässä tietty aika levollisin mielin, kun laput on ostettu alennuksessa.
Jos kaikki munat eivät olisi samassa korissa, niin tankkaisin ehdottomasti SPUTia.

Bank of America on nostanut reippaasti Uraanin spot-hintaennusteita.

10 tykkäystä

Sprott Physical Uranium Trust unit löytyy Nordnetista, mutta sitä ei Pohjois-Amerikassa noteerattuna closed ended fundina voi ostaa, kertovat liittyvän EU-lainsäädäntöön ja saman koskevan muitakin pankkeja.

Saako ylipäätään mitään uranium ETF:ää ostettua Jenkeistä? En ole henk.koht ainakaan Nordnetista löytänyt. URNU.DE onnistuu kyllä.

En ilmeisesti osannut upottaa twiittiä (tai siis julkaisua viestipalvelussa X) joten olkoot nyt kuvakaappauksena.

23 tykkäystä