Uudet sähköautofirmat - NIO, Fisker, Canoo, Rivian jne

Yöllä oli ihan hieno eventti autoista mitä on tulossa 2025 mennessä

1 tykkäys

Liikevaihtoa kertyy myydyistä ja asiakkaille toimitetuista autoista, ei valmistetuista autoista. Eli karrikoidusti rahat kilahtavat yhtiön kassaan (ja liikevaihtoon) vasta kun auto on asiakkaalla.

Niinpä. Eli asiakkaille ei ole juurikaan toimitettu. Ihme homma.

Haastavaa on Lucidillakin:

BYD painoi Ruotsissa paalulle.

2 tykkäystä

Kiina on tekemässä autoilulle samaa, mitä se teki aikaisemmin vaikkapa telekommunikaatiolle. Sähköautomarkkinasta vallataan pikavauhtia puolet keinoja kaihtamatta. Tällä vauhdilla kiinalaisten markkinaosuus voi olla jopa tätä suurempi.

Disruption päätyttyä Saksassakin ymmärretään paremmin, miksi olisi kannattanut ottaa oppia jo Huawein telecom-valloitusretkestä, sillä täsmälleen sama tapahtuu sen omalle autoteollisuudelle.

BYD on muuten ihan uusi konsepti kiinalaisilta ja tukee Kiinan viisivuotissuunnitelman ja erinäisten poliittisten hankkeiden ajatusta täydellisesti. BYD pyrkii premiumiin, mutta ero aikaisempaan on, että siihen pyritään myös premium-hintaan.

2 tykkäystä

Fisker Roninin hinnaksi kaavaillaan 385 000 USD, niitä valmistetaan 999 kpl ja tuotannon on tarkoitus alkaa H2 2025 eli hetken saa vielä odotella.

3 tykkäystä

Fisker Alaskaa odottelen eniten näistä

Pitäisi tulla vuoden 2024 aikana

Saakohan tää vähän viherrystä:

2 tykkäystä

:pleading_face::pleading_face::pleading_face:

2 tykkäystä

Vinfast menee kuin raketti jenkkipörssissä mutta ei näköjään herätä kiinnostusta foorumissa!
Nio ja Xpeng syynä siihen ?

Siellä on 1% floatti käytössä
Odota kun optiot aukeaa :wink:

1 tykkäys

Kuinka suuren osan osakkeista jonka Vuong omistaa auto Vinfastista on nyt jenkkipörssissä.?

Voi, olla odottavan aika pitkä ellei ikuinen. Ohessa 2023 tuotantolukuja

2023/Q1 55 autoa
2023/Q2 1022 autoa

Fisker kuuluu näihin firmoihin, joiden CEO: puheista voi 98% suodattaa suoraan pois. Ja loputkin 2% kannattaa olla varovainen. Uusia autoja on aina helppo esitellä, mutta niiden saamisen tuotantoon onkin toinen juttu. Ja puhutaan kuitenkin piensarjatuotannosta ei mistään massatuotannosta.

Jostain luin Reuters?, että 99% ja varallisuus oli päivän kurssilla siinä 66 miljardia taalaa…

Ainahan näitä pitää ottaa suolalla, mutta nyt näyttäisi siltä että kaikki Ocean onet pitäisi olla toimitettu syyskuun lopussa eli 5000kpl

En oikein tiedä mihin tuo hype taas perustuu. Autohan eli Vinfast VF8 on saanut murska-arvostelut kaikissa USA:n autolehdissä. Yksikin toimittaja kertoi tulleensa merisairaaksi autossa, auton ajettavuus on hirvittävä, työn laatu surkeaa (osat jää käteen), halpaa muovia, yksikään ei löytänyt mitään positiivista. Autotoimittajien mukaan pahin asia on, että autoa myydään julkisesti.

1 tykkäys

En itse löytänyt asiasta muutakuin Fiskerin oman suunnitelman tuottaa 5.000 autoa 2023/Q3:lla. Eli suodatin käyttöön. :star_struck:

Fisker laajentaa Sveitsiin, Belgiaan ja Alankomaihin

2 tykkäystä

Winfastin kupla taisi pamahtaa. Oikeastaan ihan älytöntä että WFSn market cap nousi taivaasiin.
Mielenkiinnolla seuraan kuitenkin.