Osakesijoittaminen

Valoe Oyj, keskustelua Valoesta

Valoe Oyj Sisäpiiritieto 7.11.2019 klo 9.40

Valoe Oyj (“Valoe”) toimittaa seinäasenteisen aurinkovoimalan Helsinki-Vantaan lentoaseman uuden noin 2000-paikkaisen pysäköintitalon julkisivuille. Parkkitalo on jo rakenteilla uuden Terminaali 2:n eteen ja se valmistuu syksyllä 2020. Hankkeen toteuttaa Finavia Oyj:n, SRV Rakennus Oy:n, Arkkitehtitoimisto HKP Oy:n, Arkkitehtitoimisto ALA Oy:n sekä Ramboll Finland Oy:n muodostama allianssi.

Valoe toimittaa aurinkosähköjärjestelmän käyttökuntoisena ja asentaa Mikkelissä valmistamansa paneelit pysäköintitalon seinille vuoden 2020 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

2 tykkäystä

Nyt saa Valoen osaketta huomattavan edullisesti, mutta ei kauaa :smiley:

1 tykkäys

Koska yritystä ei kohta enään ole?

5 tykkäystä

Meinaat, että sekin ostetaan?

Itselle on jäänyt lottosalkkuun yhtiön historiallisten metkujen myötä 8kpl, joista pidän tiukasti kiinni. En osallistunut antiin, olen tämän yhtiön sijoitukset tehnyt täysimääräisinä jo aikaisemmin :slight_smile:
Tulen katselemaan suurella arvostuksella lentoaseman aurinkopaneliseinää, jos se valmistuu suunnitelmien mukaan. Ihmeitä tapahtuu monenlaisia!

3 tykkäystä

En usko, että SHABBA tarkoitti ihan sitä :face_with_hand_over_mouth:

3 tykkäystä

Mielestäni kaikilla mittareilla aivan törkeän kallis tällä hetkellä.

Mitä tarvottaa kun valoe myy joukko velka kirjoja?

Valoe sisäpiiritieto 16.4.2020

Referoin, koska OP ei anna kopsata tekstiä…

Juvalle avataan 3200 m² tuotantotila ja yhtiö palkkaa 15-30 uutta työntekijää.

Juvan tehtaalla tarkoitus valmistaa Crystal Twin- sekä Valoe Odd Form- aurinkopaneeleita.

Tj kommentoi kysynnän yllättäneen positiivisesti.

https://valoe.fi/uutiset/f/panostus-suomalaiseen-osaamiseen

Mukava huomata luottoa löytyvän Business Finlandiltakin. Tuskin ihan karseimpiin hankkeisiin tällä hetkellä saa rahoitusta BF:ltä.

1 tykkäys

Löysin Valoen vasta eilen. Tänään ekat ostot. Suurimpia omistajia mm. Jorma Ollila ja Kyösti Kakkosen yritykset. Tuotteet näyttää olevan innovatiivisia ja monikäyttöisiä. Tämä syksy käännekohta tutkimuksesta tuotantoon. Hyvinkin potentiaalia!

1 tykkäys

Et ole tosissas? Valoehan on ehkä kusettajin firma koko Helsingin pörssissä

1 tykkäys

Ei itseäkään täysin vakuuta, mutta en tuomitsisi ihan noin rajustikaan, ilman perusteluja ainakaan.

Kyllähän tähän voi lottoamalla lähteä mukaan,vaikka oma track record ei puhu sen tien puolesta.

Osavuosikatsaus tuli eilen. Paljon on tekemistä, jotta bisnes saadaan edes jollekin urille ja paljon on myös uhkakuvia ilmassa.

Positiivista että vihdoin oli saatu edes jotain liikevaihtoa ja tj kommentoi startup-vaiheen olevan ohi. Luvut eivät olleet ihmeellisiä.

Itseäni kiinnostaa tuo odd form-teknologia siinä määrin, että lottoamaan lähdin.

https://valoe.fi/julkaisut

Aidosti kiinnostaa @Niinpa kuulla ajatuksesi tästä kusettamisesta.

3 tykkäystä

Melko isoja ostoja eilen ja tänään. Siis suhteessa aiempiin. Ja kurssikin noussut kivasti. Mielenkiintoista nähdä tuleeko kohta jotain uutista…

3 tykkäystä

Valoella on kyseenalainen maine, mutta onko kysymys vaan siitä, että se on historiassa pettänyt huonolla suorittamisellaan käytännössä kaikki siihen sijoittaneet? Ollila ja Kakkonen tuskin sijoittavat kusetusfirmaan. Joskushan se sokea kanakin löytää jyvän.

Tämä siis vaan nopea ajatus, en jaksa suuremmin firmaan perehtyä, mutta nousuvaraa lienee, jos saavat bisneksen luistamaan.

1 tykkäys

Tässä uusin uutinen, Valoen sivuilta poimittu. Kertoo yleisluontoisesti mistä firmassa on kyse.

Itsellä pieni lottopositio avattuna, ja oikeastaan syyt sille ovat tuo odd form-teknologia ja yleinen megatrendi aurinkosähkön suhteen.

Mukavina uutisina matkan varrelta on tarttunut tuo Juvan tehtaan laajennos, Liettuen tehtaan ylösajo/fuusio (en muista nyt tarkalleen miten meni) ja etenkin tuo että paneelit ovat kierrätettäviä sekä liikevaihtoakin oli alkanut syntymään.

Tämä on mörninyt tuossa 6 snt pinnassa jo tovin, ja johtunee osin tuosta Winancen kansaa tehdystä rahoitusjärjestelmästä missä Valoe makselee velkaa Winancelle osakkeiden muodossa.

3 tykkäystä

Löytyykö mistään tietoa, että paljonko tuota konvertoitavaa velkaa on Valoella jäljellä?

Varmaan joutuu tekemään sellaisen myyräntyön että katsoo viimeisimmästätaseesta velan määrän ja vähentää siitä sen jälkeen tehdyt konversiot…

En osaa siis yksiselitteisesti vastata, mutta mutulta heittäisin että on sitä, reilusti. :grinning:

Valoe Oyj - Puolivuosikatsaus 2020.pdf (370,5 Kt)

Edit: liitin viimeisimmän puolivuotiskatsauksen. Jätän lukujen tulkitsemisen viisammille. Itseäni aikanaan tuolla miellytti että kassavarojakin oli kertynyt huomattavasti vs vertailukausi.

Velkaa on, mutta niinhän sitä taitaa melkeinpä kaikilla firmoilla olla. Se, ettei generoidu liikevaihtoa ja näin velkaa pystytä lyhentämään, on huolestuttavaa.

Käsitykseni mukaan Valoe ei ole kaikkea rahaa, mitä Winancelta on ollut tarjolla, ottanut (vielä)

3 tykkäystä

Tämä juttu ei näköjään olekaan vielä täällä:

Valoe avaamassa uutta aurinkopaneelilinjastoa – Juvalle muuttanut yritys on aloittamassa uuteen kennoteknologiaan perustuvien aurinkopaneelien tuotannon – Juvan Lehti

2 tykkäystä

Jos Valoe olisi Amerikassa, olisi kurssi ihan toista. Suomalaiset ovat eri maata ja tuollainen arvostus ei herätä kiinnostusta. Alkuaikojen arvostus pönkitti yhtiössä vääriä asioita, enkä onneksi silloin ollut edes lähdössä mukaan. Nyt luottamus alkaa vähitellen herätä. Ostin arpalippuina 0,05 hintaan siivun, koska potentiaalia on paljon, jos sitä ei hukata.

2 tykkäystä