Valoe Oyj, keskustelua Valoesta

Valoen toimitusjohtaja: Ei tämä peli pelattu ole

“”Toki tässä on aika raskasta taivalta menty ja tiedetty, että resurssit eivät oikein riitä ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Yritämme rakentaa uudesta tilanteesta mahdollisimman hyvä juttu”, Savisalo sanoo.”

“”Uskomme, että on vahva tarve meidän tuotteillemme ja teknologiallemme. Tästäkin kyllä selvitään, ollaanhan tässä 40 vuotta jo selvitty jo kaikenlaisista”, Savisalo sanoo.”

Kyllä melkein väittäisin että jos ei olla 40 vuoden aikana saatu käännettyä liiketoimintaa voitolliseksi aika moni lopettaisi yrittämisen paljon aikaisemmin. Kun katselee noita talouslukuja niin en ymmärrä missä se “vahva tarve tuotteille ja teknologialle” on :man_shrugging:

12 tykkäystä

Nordnetissä huimat 5807 omistajaa Valoella.

Pörssissä on kasvufirmoja joilla on oikeita liiketoimintanäkymiä ja joiden tiedotteet eivät koostu pelkästä uusien osakkeiden luukutuksesta markkinoille. Näillä on omistajia selvästi vähemmän kuin Valoella.

Lottokansaa, ei voi muuta sanoa.

11 tykkäystä

Totta😂, vaan kumpihan tapa pelata lottoa on kansantaloudellisesti ja/tai yksilötasolla hyödyllisempää?

Vielä näkyy Valoe tunnelin päässä.

3 tykkäystä

Itsenäisyyspäivän analyysi. :gem:

Valoen toiminnan jatkuminen on epävarmaa, sillä yhtiötä haetaan konkurssiin. Yhtiö pyrkii yrityssaneeraukseen, mutta yhtiön edellytykset saneerausprosessin läpäisyyn ovat arviomme mukaan huterat ilman suurta ja yllättävää edistysaskelta sitovissa asiakastilauksissa tai rahoitusneuvotteluissa sijoittajien kanssa. Uskomme, että eri vaihtoehdoissa nykyisten osakkeiden arvo tulee joka tapauksessa laskemaan ja todennäköisyys pääomien menettämiselle on varsin korkea.

image

7 tykkäystä

Jussi Halme on tehnyt mielenkiintoisen pätkän Valoesta, yhtiön historiakin tulee hieman tutuksi tämän videon myötä.

Eläkeyhtiö Ilmarinen on hakenut Valoeta konkurssiin 311 000 euron saatavan takia. Mitä ei nyt siis sinänsä voi pitää mitenkään yllättävänä, koska Valoe on kamppaillut talousvaikeuksien kanssa jo todella pitkään ja nettovelkaantumissuhteeseen ei enää riitä kolme numeroa.

*Valoe on päättänyt sitten vastavetona jättää yrityssaneeraushakemuksen ja jatkaa rahoitusneuvottelujaan. *

Valoe on kyllä rahoituksen hakemisessa yhtiö on vertaansa vailla.
Konkurssin hakeminen ei vielä siis välttämättä merkitse loppua, mutta olisko Valoen kohdalla jo aika?

4 tykkäystä

Tässä on vielä aamun kommentit Valoen tukalasta tilanteesta.

Valoen toiminnan jatkuminen on epävarmaa, sillä yhtiötä haetaan konkurssiin. Yhtiö pyrkii yrityssaneeraukseen, mutta yhtiön edellytykset saneerausprosessin läpäisyyn ovat arviomme mukaan huterat ilman suurta ja yllättävää edistysaskelta sitovissa asiakastilauksissa tai rahoitusneuvotteluissa sijoittajien kanssa. Uskomme, että eri vaihtoehdoissa nykyisten osakkeiden arvo tulee joka tapauksessa laskemaan ja todennäköisyys pääomien menettämiselle on varsin korkea. Toistamme myy-suosituksen, mutta emme anna osakkeelle enää tavoitehintaa.

2 tykkäystä

Eiköhän tuosta joukosta suurin osa ole “meitä” IPO:ssa osallistuneita, jotka on vaan jäänyt roikkumaan omistuksessa. Itselläkin tuo rahallinen arvo on ollut muutamia kymppejä, joten parempi ollut roikkua ohuen langan varassa, kuin laittaa hirttoköysi kaulaan :rofl:

Mä en näemmä Talvivaarasta oppinut mitään. :rofl:

4 tykkäystä

Tässä on analyytikon kommentit yhtiön muutosneuvottteluista, jotka koskevat koko henkilöstöä.

4 tykkäystä

Saas nähdä… :thinking:

1 tykkäys

Tässä olisi lyytikko Lohen kommentit yrityssaneerausmenettelyn käynnistymiseen liittyen.

Valoe tiedotti maanantaina käräjäoikeuden päättäneen saneerausmenettelyn aloittamisesta. Saneerauksen läpäiseminen voisi estää konkurssin ja leikata velkataakkaa. Saneerauksen läpäiseminen ja liiketoiminnan jatkaminen edellyttävät arviomme mukaan kuitenkin myös onnistumisia yhtiön meneillään olevista rahoitusneuvotteluista.

1 tykkäys

Tätä junaa mikään pysäytä :rofl:

4 tykkäystä

Yli 3 kk osakevaihto seis. Onko kellään mitään veikkausta, milloin kauppaa taas voisi käydä? Se nyt kuitenkin lienee varmaa, että entinen osakkeiden diluutio ja lainan vakuudeksi antaminen ei enää voi jatkua?

1 tykkäys

Mielenkiintoinen tulkinta tämäkin ja kuvaa hyvin Valoeen sijoittaneiden sokeaa uskoa (lue: vedätystä). Tämä ei ole ollut koskaan voitollinen (mikä sinänsä ei ole tavatonta jos liikevaihto olisi kovassa kasvussa) ja nyt kun pääomistajaakin (Savcor Technologies Oy) haetaan konkurssiin verottajan toimesta niin löytävätkö sitten paremmat omistajat tilalle yrityssaneerausmenettelyssä?

6 tykkäystä

Voimia voi olla, mutta kykyä ei välttämättä ole pyörittämään edes nakkikioskia Juvalla

1 tykkäys

En tiedä mitä saneerausmenettelyyn päästäkseen tarvitaan mutta ihan kaupunkilaisen maalaisjärjellä ajateltuna, yrityksellä pitäisi olla jonkin sortin näyttöjä, että liiketoiminta voisi olla kannattavaa ja sitä Valoella ei ole näyttää…tappiollinen koko historian ajan ja yrityksen pääliiketoimintana ollut pääomistajien rahoitus osakkeita painamalla…miksi Jaatinen (oletettu savolainen) sitten katsoi, että edellytyksiä saneeraukselle on, on epäselvää (ehkäpä näkee lypsylehmänä tämän kuten pääomistajat?).

3 tykkäystä

Paulin ennakkokommentit, kun yhtiö raportoi Q4-tuloksensa keskiviikkona. :slight_smile:

Valoe raportoi tuloksensa vuoden 2023 Q4:ltä keskiviikkona 27.3. Valoen rahoitustilanne kriisiytyi vuoden 2023 lopulla, joten resurssit operatiiviselle toiminnalle ja myynnin edistämiselle ovat tällä hetkellä vähissä. Odotamme Q4-tuloksen olleen selvästi tappiollinen.

@Pauli_Lohi on tehnyt uuden yhtiörapsan Valoesta. :gem:

Q4-raportti osoitti, että Valoen operatiivinen aktiviteetti on vähentynyt rahoitushaasteiden keskellä. Saneerausohjelmaan pääsy ja sen läpäiseminen ovat riippuvaisia uuden ulkopuolisen rahoituksen saatavuudesta, mihin meillä ei ole näkyvyyttä.

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

Tuntuu ainakin lyhyttä rahaa löytyvän, jotta peli jatkuu:

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b320997780500f893987f65692e539476&lang=fi&src=micro

“Valoen rahoitus yrityssaneerausmenettelyn ajaksi on varmistanut. Yhtiö käy aktiivisesti neuvotteluja pitkäaikaisesta rahoituksesta ja omistuksellisista järjestelyistä usean tahon kanssa.”

2 tykkäystä