Valoe Oyj, keskustelua Valoesta

Mä en näemmä Talvivaarasta oppinut mitään. :rofl:

4 tykkäystä

Tässä on analyytikon kommentit yhtiön muutosneuvottteluista, jotka koskevat koko henkilöstöä.

4 tykkäystä

Saas nähdä… :thinking:

1 tykkäys

Tässä olisi lyytikko Lohen kommentit yrityssaneerausmenettelyn käynnistymiseen liittyen.

Valoe tiedotti maanantaina käräjäoikeuden päättäneen saneerausmenettelyn aloittamisesta. Saneerauksen läpäiseminen voisi estää konkurssin ja leikata velkataakkaa. Saneerauksen läpäiseminen ja liiketoiminnan jatkaminen edellyttävät arviomme mukaan kuitenkin myös onnistumisia yhtiön meneillään olevista rahoitusneuvotteluista.

1 tykkäys

Tätä junaa mikään pysäytä :rofl:

4 tykkäystä

Yli 3 kk osakevaihto seis. Onko kellään mitään veikkausta, milloin kauppaa taas voisi käydä? Se nyt kuitenkin lienee varmaa, että entinen osakkeiden diluutio ja lainan vakuudeksi antaminen ei enää voi jatkua?

1 tykkäys

Mielenkiintoinen tulkinta tämäkin ja kuvaa hyvin Valoeen sijoittaneiden sokeaa uskoa (lue: vedätystä). Tämä ei ole ollut koskaan voitollinen (mikä sinänsä ei ole tavatonta jos liikevaihto olisi kovassa kasvussa) ja nyt kun pääomistajaakin (Savcor Technologies Oy) haetaan konkurssiin verottajan toimesta niin löytävätkö sitten paremmat omistajat tilalle yrityssaneerausmenettelyssä?

6 tykkäystä

Voimia voi olla, mutta kykyä ei välttämättä ole pyörittämään edes nakkikioskia Juvalla

1 tykkäys

En tiedä mitä saneerausmenettelyyn päästäkseen tarvitaan mutta ihan kaupunkilaisen maalaisjärjellä ajateltuna, yrityksellä pitäisi olla jonkin sortin näyttöjä, että liiketoiminta voisi olla kannattavaa ja sitä Valoella ei ole näyttää…tappiollinen koko historian ajan ja yrityksen pääliiketoimintana ollut pääomistajien rahoitus osakkeita painamalla…miksi Jaatinen (oletettu savolainen) sitten katsoi, että edellytyksiä saneeraukselle on, on epäselvää (ehkäpä näkee lypsylehmänä tämän kuten pääomistajat?).

3 tykkäystä

Paulin ennakkokommentit, kun yhtiö raportoi Q4-tuloksensa keskiviikkona. :slight_smile:

Valoe raportoi tuloksensa vuoden 2023 Q4:ltä keskiviikkona 27.3. Valoen rahoitustilanne kriisiytyi vuoden 2023 lopulla, joten resurssit operatiiviselle toiminnalle ja myynnin edistämiselle ovat tällä hetkellä vähissä. Odotamme Q4-tuloksen olleen selvästi tappiollinen.

@Pauli_Lohi on tehnyt uuden yhtiörapsan Valoesta. :gem:

Q4-raportti osoitti, että Valoen operatiivinen aktiviteetti on vähentynyt rahoitushaasteiden keskellä. Saneerausohjelmaan pääsy ja sen läpäiseminen ovat riippuvaisia uuden ulkopuolisen rahoituksen saatavuudesta, mihin meillä ei ole näkyvyyttä.

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

Tuntuu ainakin lyhyttä rahaa löytyvän, jotta peli jatkuu:

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b320997780500f893987f65692e539476&lang=fi&src=micro

“Valoen rahoitus yrityssaneerausmenettelyn ajaksi on varmistanut. Yhtiö käy aktiivisesti neuvotteluja pitkäaikaisesta rahoituksesta ja omistuksellisista järjestelyistä usean tahon kanssa.”

2 tykkäystä

@Pauli_Lohi on tehnyt uuden yhtiöraportin Valoesta. :slight_smile: :gem:

Integroitavaa aurinkoenergiateknologiaa esimerkiksi ajoneuvoteollisuudelle kehittävän Valoen Q1-raportti ei tuonut ilmi sellaista uutta informaatiota, joka olisi muuttanut ajatteluamme yhtiön nykyisestä haastavasta tilanteesta. Yhtiö tarvitsee rahoitusta läpäistäkseen saneerausohjelman ja jatkaakseen liiketoimintaa. Yhtiöllä on käynnissä rahoitusneuvotteluita, mutta ulkopuoliselle näkyvyys rahoituksen saatavuuteen on heikko ja konkurssin uhka on olemassa. Toistamme myy-suosituksen (ei tavoitehintaa).

image

1 tykkäys

Valoen suurin (31.12.2023 listaus) omistaja Savcor Technologies Oy asetettu konkursiin 27.5. Mikäli lappu vielä aukeaa myyntiin on vajaan viiden prosentin osuus tarjolla.
Näyttökuva 2024-06-04 072018

5 tykkäystä

Juvalla tarkoitus tehdä kokoonpano, mutta nyt Valoe joutuu tiloista lähtemään. Vielä jää Liettuan kennotehdas.
Saneerausohjelman jättöä siirretty muutaman kerran. Vaikeaa tuntuu olevan.

Maksumuurin takana.
Poimintoja:

  • vuokrasopimus päättynyt
  • vuokrat maksamatta 1,5 vuodelta
  • Juvan kunta osa-omistajana kiinteistössä ja ei usko vuokrien maksuun
  • saneerausohjelman jättöpäivä 24.6.
3 tykkäystä

Tänään viimeinen päivä jättää saneerausohjelma. Jotenkin arvasin, ettemme saa tietää asiasta tämän päivän aikana. Ehkä sitten iltamyöhään? Toivotaan silti parasta.

1 tykkäys

Sieltähän se tiedote napsahti. Valoen saneerausohjelmaehdotus on jätetty Pohjois-Savon käräjäoikeuteen - Inderes

3 tykkäystä

Tässä vielä Tommin kommentit saneerausehdotuksesta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Vakuudettomia halutaan leikata 90 % myös jos vaihtaa ne osakkeiksi.
Näinollen 100.000 euron lainasta jää 10.000 euroa ja vaihdetaanko tällä 10.000 eurolla viimeisimmän kurssin hintaan joka oli 0,926 eur (??)
Hyvin pitää saneerauksen mennä maaliin ettei sen jälkeisessä ensimmäisessä pörssiavauskaupassa viimeisimmästä kurssista ole heti ja välittömästi leikkautunut 90 %:ia.

Riskeeraisin -90.000 euron tappiosta huolimatta edelleenkin, valitsemalla leikkauksen ilman osakevaihtoa jolloin jolloinkin myöhemmin saattaisi avautua naminanna mahdollisuus muuttaa se osakkeiksi jopa vain 0,01 e kappalehinnalla jolla saisi miljoona kappaletta salkkuun.

Mitäpä tapahtuu jos joku vakuudettoman änkyrä sanookin että hänelle ei käy, se on joko kaikki aiemmin sovittuna tai ei mitään

**Valoe Oyj Sisäpiiritieto 17.7.2024 klo 14.40 **


Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen hakee Valoe Oyj:tä konkurssiin. Konkurssihakemuksen mukainen saaminen on noin 22.000 euroa. Valoe uskoo pystyvänsä maksamaan velkojan saatavan ja yrityssaneerausmenettelyn jatkuvan.

Mikkelissä 17. päivänä heinäkuuta 2024

Valoe Oyj

HALLITUS

Jos Alokas olisi osake:

https://x.com/AcumenFutures/status/1806571986803474670

4 tykkäystä