Vedonlyönti sijoitusmielessä

Jos häviät vetosi, eli ei tule tasuria tms. niin vastaveto voittaa ja rahasi siirtyvät BETFAIRIIN eli pörssiin.

Betsafe on esimerkkibookkeri eli vedonlyöntisivusto, josta nappaat bonuksen ja johon koitat hävitä rahasi.

Early payouteissa vastaveto on menossa väärin, jos backaamasi jengi on 2-0 johdossa. Tällöin vastavedossa ei ole enää jäljellä paljoakaan arvoa (vertaa sitä yritykseen jonka osakekurssi on laskenut 70%).

Vastavedossa on 2-0 tilanteessa kuitenkin vielä 30% tms. arvoa jäljellä, joten esim. 2.0 kertoimen vastavedossa tonnin betillä tällöin olisi vielä 300e cash outti tarjolla 2-0 tilanteessa. Sanotaan, että 150e on realistisempi cash outin arvo noilla spekseillä. Jos kavennus tulee, cash outin arvo pomppaa yleensä 3-5x riippuen toki siitä miten aikaisin kavennus tulee.

Kiitokset vastauksesta. Tein tunnukset betfair ja matchbook portaaleihin ja törmaäsin ensimmäiseen isoon ongelmaan, eli miten saan siirrettyä rahaa tilille. Oikeastaan kaikki kortilla yritykset epäonnistuvat, ja olen muuten kokeillut aika montaa korttia. Aina tulee virheilmoitus että pankki ei suostu korttitoimintoihin kyseisen saitin kanssa. Onko muilla ollut sama ongelma? Millä/miten te talletatte ja nostatte rahaa betfairistä ja/tai matchbookista?

Ainakin Nordean kortit estävät vedonlyöntisivustoille rahaliikenteen. Asetuksen saa pois päältä soittamalla aspaan. Näin olen ainakin kuullut.

En suosittele missään nimessä vedonlyöntiä luotolla, sillä matching bettingissäkin on omat riskinsä kuten tässä ketjussa on käyty monesti läpi. Jos pelaat pitkään isoilla panoksilla, niin on lähes 100 % varmaa että jossain kohtaa joudut tarkastukseen ja rahat on helposti vähintäänkin pari viikkoa jumissa. Puhumattakaan siitä, että rahat saattavat pahimmillaan jäädä kuukausiksi tai jopa ikuisiksi ajoiksi jumiin.

Rahansiirrot suoraan pankkisiirrolla esim. Trustlyn kautta on toimivin ja turvallisin vaihtoehto, mitä tulee nostoihin ja talletuksiin. Edelleenkään en silti suosittele laittamaan ”varmalta rahasammolta” vaikuttavaan matching bettinginkään sen enempää rahaa kuin on valmis häviämään.

2 tykkäystä

Joo Trustly on itselläkin ollut aikalailla pelkästään käytössä. Ongelmia ei oo ollut.

1 tykkäys

Jaetaan tätäkin puolta. Eli tammikuun alkupuolen vetojen tarkastelua.

95% vedoista peesejä. 100u järjestelmä.

-320u pelattu(3,2-kertaa kassa läpi).
-490vetoa
-palautus 310u
-Tappiota n. 10u(10% kassasta)
-Palautus%:96,9

Aika perseestähän tämmöiset ajanjaksot on. Clv:tä taskut täynnä, mutta turpaan tulee silti. Tänään oli kuukauden kohokohta, kun vedoista osui 2/19, ja turpaan mukavasti. Oppinut onneksi tuntemaan itseä tarpeeksi hyvin tietääkseni, että tämmöisistä laaksoista noustaan kyllä. Vedot kuitenkin suurimmaksi osaksi hyviä (clv:llä mitattuna), joten hätäillä ei kannata. Tulos kyllä kääntyy, kun sen aika on. Päivitän helmikuun alussa tammikuun kokonaistuloksen graafien kera tänne. Muutkin voi toki kertoa, kuinka vuosi lähtenyt käyntiin.

E:Joo niihän niitä tuleekin. Pitää vaan luottaa siihen, että hyvillä vedoilla se tulos kääntyy.

Clv eli closing line value, vertaa sitä omaa lyötyä kerrointa siihen markkinan päätöskertoimeen. Markkinan päätöskerroin kuitenkin on se, mikä on suurimman osan ajasta lähimpänä totuutta, koska isoraha pelaa loppuminuuteilla. Netistä kyllä löytää paremman selityksen kyseiselle termille, ja sille miksi sitä käytetään.

Itse tulee laskettua, kuinka monessa kohteessa closing line on pienempi kuin oma lyöty kerroin. Ja myös itse clv:n suurutta suurimassa osassa vedoissa.

12 tykkäystä

Tuleehan niitä joskus tuhansien vetojen tappiollisia jaksoja taitavimmillekin vedonyöjille. Mutta mitä on clv?

1 tykkäys

Lisätään vielä se, että tarkoitus on alkaa laskemaan omia todennäköisyysprosentteja Veikkausliigaan, Ykkösliigaan ja Ykköseen. Urakkaa tässä keväällä siis on aika paljon, kun kouluakin pitäisi käydä.

Kausi tulee myös jäämään vähän puolitiehen armeijan takia, mutta uskon saavani hyvää oppia tuleville kausille, kun nyt ensimmäisen kerran niin tekee. Ehkä tännekin voi jakaa omia näkemyksiä peleistä, jos porukkaa kiinnostaa.

Pitääkin viikonloppuisin lähteä paikan päälle katsomaan harjoitus- , sekä Liigacup-otteluita, jotta saa uusista hankinnoista yms paremman kuvan.

12 tykkäystä

Tulee tästä mieleen että jos vedot on 95% peesauksia niin kuinka monet muutkin näitä peesavat ja riittääkö tämä massa muuttamaan kertoimia? Silloinhan nämä kertoimet eivät kertoisi enään markkinan parasta arvausta. Tämä voisi osiltaa selittää huonoa putkea?

Oletko koskaan miettinyt laskea tilastollista todennäköisyyttä siitä onko kyse huonosta säkästä vai huonoista vinkeistä?

4 tykkäystä

Kyllä niitä muutkin peesaavat, mutta ei sadoista ihmisistä puhuta. Ehkä n. 10-20 ihmistä riippuen vedosta. Kyseisillä vihjaajilla on kyllä koko seurannat esiteltynä jopa vuosikymmenen ajalta, joten ei tarvitse huonoja vinkkejä epäillä.

Kun suomalainen vihjaa kohdetta muutamalle kymmenelle ihmiselle, niin se ei kertoimissa oikeastaan näy. Kertoimet saattaa hetkeksi tipahtaa, mutta ei se closing linessä enää näy. Pinnaclesta yleensä katsotaan viimeinen kerroin. Pinnaclen kertoimia ei kyllä muutama suomalainen saa kyllä kovinkaan paljoa liikutettua.

Eli 95% todennäköisyydellä on huono säkä menossa, ja varianssi potkii perseellle. Aika epätodennäköistä olisi se, että kyseiset vihjaajat olisivat useita vuosia tehneet isolla volyymilla hyvää tulosta tuurilla.

E: Ja vaikka kerroin putoisikin vihjaajien ja peesaajien takia, niin kyllä iso raha siirtää kertoimet oikeaan suuntaan loppuhetkillä. Ja se on kyllä vaan fakta.

1 tykkäys

Hmm. :thinking: Ei ehkä isojen sarjojen pelipäivän vedoista. Eikä tosiaan välttämättä päätöskertoimista. Mutta ainakin omista vedoistani Pinnaclen kertoimet tippuvat lähes aina. Ja kun vetomarkkina on melkoisen dynaaminen niin kerroinvertailusivuilta seuraten minuutin sisällä vedosta saattaa tippua 5-10 muunkin bookkerin kertoimet jotka peesaavat automaattisesti toisten (tai vain Pinnaclen) kerroinmuutoksia.

Itsellä on tosin ollut taktiikkana pelata vetoni mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ei kuitenkaan vielä silloin kun Pinnaclen maksimipanokset ovat liian pieniä, vaan kun ne ovat kasvaneet omiin panoksiini suunnilleen sopiviksi. Oon pelannut ehkä 98% vedoista omilla arvioillani. En osaa peesailla muita, vaikka tietäisin heidät taitaviksi. Omista arvioista ainakin tietää mitä niissä on huomioitu. :smile: Toisaalta omille virheilleen on helposti sokea.

Kannustan kyllä tekemään omia arvioita jos innostusta ja aikaa piisaa ja numeroiden ja menetelmien pyörittely kiehtoo. Tekemällähän sitä oppii. :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

image
-Pelattu 874u
-Palautus 924u
(100u kassa)
-Palautus% 105,7
-95% vedoista peesejä, loput omia.
-Kassa ei täysin siirry tulevalle kuulle, vaan hieman otan voitoista kotia, ja varasin lennot Maltalle. Ei tätä Suomen talvea jaksa katsella :smiley:

Mites muitten tammikuu?

12 tykkäystä

Hyvän näköistä tulosta. Mistä haet nuo vinkit joita peesailet?

Olen jokseenkin kyllästynyt koko alaan ja pelaan nykyään vain huvikseni, mutta tosissaan, Monivetoa.

Olin joskus puoliammattilainen pelaamisessa, käytin siihen aikaa 24/7. Pelimääriä voi kartoittaa siitä, että vuodessa panostin 150x kassani kokoa vastaavan summan. Käytännössä joka päivä lähes koko kassa oli peleissä kiinni. Miten? Pelaamalla omia pelejä ja massiivisen pelaajaringin vihjeillä sekä maksullisilla palveluilla, jollaista muuten tuohon aikaan pidin itsekin. Jos kassaan jäi nappulaa päivän päätteksi, pelasin niillä usein arbitraaseja.

Kaikki alkoi päättyä monesta eri syystä. Tulen jotenkin surulliseksi, kun edes mietin koko aikaa. Olin päässyt pitkälle ja pelaaminen kiistatta tuotti kymmenien tuhansien vetojen sarjoissa. Se tuotti myös silloisten ystävieni kirjanpidoissa satojen tuhansien vetojen otoksissa.

Pelaaminen ei kuitenkaan tuottanut riittävästi elannoksi, ei siitäkään huolimatta, että käytin kaiken ajan mitä ihmisellä on kassan kierrätykseen. Kassani oli yksinkertaisesti liian pieni. Sitten alkoi aika, jossa vedonlyönnin ulkopuolisen elämän haasteet pakottivat minut syömään kassasta. Se oli viimeinen niitti, en enää pystynyt tuottamaan edes sitä minkä kassasta söin. Tilanne alkoi kaatua päälle ja olin henkisesti loppu.

Minulla oli tuohon aikaan äkkiä joku 50-100 tiliä ympäri maailmaa. Aluksi oli helppoa voittaa isosti, kun käytti pieniä yhtiöitä. Sain kaikkiin porttikiellon tai panosrajoitukset. Jäljelle jääneillä suuremmilla yhtiöillä kertoimet jonkin verran pienenivät, tai paremminkin niistä puuttuivat härökertoimet, joita pienemmät välittäjät tuuttasivat ulos toistuvasti.

Panostin myös avauslinjojen pelaamiseen. Tämä tarkoitti päivystämistä koneella tunteja ja sitten kun kertoimat julkaistiin, pam pam pam peliä sisään niin nopeasti kun ehtii. Olit miten nopea tahansa, noilla apajilla oli aina muitakin, joka kerta. Tämän huomasi Pinnaclen kaltaisilla välittäjillä, joilla kertoimet putosivat heti panostusten myötä. Kärkyin myös yön pimeinä tunteina Veikkauksen avauslinjoja. Niillä sai usein arbitraaseja. Toisaalta Veikkaus osoitti joissakin lajeissa niin hyvää asiantuntemusta, että huomasin kannattavaksi hyödyntää heidän arvioitaan ja pelata maailmalle niillä.

Tykkään edelleen Liigan seuraamisesta ja pelaamisesta, mutta en suostu pitämään kirjaa peleistäni. Naputtelin aikanaan tuhansia rivejä exceliin ja minulle riitti. Perstuntuma kertoo riittävästi, teen tätä huvikseni. Ja puhelimella, en ole paljon tietokonetta avannut.

Onhan tuo vedonlyöntimaailma silmämääräisesti katsellen paljon vaikeammaksi muuttunut. Vedonvälittäjät kopioivat toistensa kertoimia. Minusta kerroinvertailutkin näyttävät paljon huonommalle kuin ennen tai pro-versiot maksavat ihan tähtitieellisiä summia. Kyllä ennen sai ihan kelpo välineitä ilmaiseksikin. Vedonvälittäjät jakelivat avokätisesti bonuksia ja niillä helposti rahaa. Nuokin näyttävät olevan näin ylimalkaisesti katsoen ihan surkeita nykyään ja täynnä piiloehtoja pikku präntissä.

Itse siis aloitin ihan siinä nettipelaamisen alkumetreillä jo tosissaan pelaamaan ja pelasin tavoitteellisesti ennen internetiäkin.

Onneksi saan pelata nyt huvikseni ja ilman mitään tavoitteita.

22 tykkäystä


Hyvän tammikuun jälkeen, ei niin hyvä helmikuu. Aikamoista hurlumheitä. Lopulta turpaan 12 unittia, eli aika ehjin nahoin etiäpäin. :+1:

8 tykkäystä

Täältähän löytyi mielenkiintoinen ketju. Itsellänikin vedonlyönti on kuulunut “sijoitussalkkuun” jo monen vuoden ajan. Itse asiassa löysin muuttoa tehdessä vanhoja ruutuvihkoon tehtyjä laskelmia kauden 2013-2014 KHL-sarjasta ja vuoden 2012 superpesis-kaudesta :sweat_smile:. Hyvinkin alkeellisia, mutta kyllä niissä joku juoni näytti olevan. Noh, KHL on sattuneista syistä kuollut ja kuopattu. Superpesiskin on tippunut omasta vedonlyönnistä pois vaikka mielenkiintoa siihenkin alkaisi taas löytyä. Ei taida vaan löytyä aikaa tehdä siihen omaa mallinnusta. Oma vedonlyöntiseuranta keskittyy nykyään jalkapalloon ja jonkinverran jääkiekkoon. Päälajeina on kesäisin Ruotsin Allsvenskan ja Suomen Veikkausliiga. Tällä kaudella olisi tarkoitus ottaa haltuun paremmin myös Ykkönen. Talvet tulee seurattua Valioliigaa ja Saksan Bundesliigaa.

Kausi 2022 oli jättimenestys Allsvenskanin suhteen ja odotuksia parempi myös Veikkausliigassa. Vedonlyönti olikin 2022 vuoden parhaiten tuottava sijoitus. Tämän johdosta olin äärimmäisen motivoitunut kauden 2023 osalta. Ensimmäinen kuukausi menikin hyvin, mutta sitten tulikin totaalinen väsyminen/loppuunpalaminen vedonlyöntiin. Alkoi olla niin monta rautaa tulessa kun rakennettiin taloa ja suunniteltiin häitä. Lapsikin oli reilun vuoden ikäinen ja toinen tulossa, joten pakko oli jostain karsia :sweat_smile: yritin kyllä iltamyöhällä naputella dataa mutta eihän siitä mitään tullut. Lisäksi olin mukana maksullisessa vihjepalvelussa ja vihjeitä piippasi puhelmeen usein. Sitten ne olisi pitänyt äkkiä päästä lyömään ettei kertoimet tipu liikaa. Siinä vaiheessa kyllä savu nousi korvista ja homma laitettiin tauolle. Vedonlyönti, kuten sijoittaminenkin on semmoista puuhaa että ei sinne kovin suuria summia kannata huiskia jos ei ole aikaa tehdä tutkimusta ja laskelmia.

No nyt on yksityiselämän puolella arki normalisoitunut ja rullaa mukavasti eteenpäin joten on ollut aikaa paneutua taas vedonlyöntiin. Allsvenskan ja Veikkausliiga rankingit alkaa olla valmiit. Enään säädetään pelaajaliikenteen ja harjoitusotteluiden perusteella niitä. Ja toki odotellaan vielä myös muiden tekemiä kausiennakoita että pääsee vertailemaan. Ykkösessä on vielä puuhaa, mutta eiköhän sekin sieltä valmistu. Kausien alkuun on aikaa nyt vajaa kuukausi.

Voisin koittaa laittaa myös tänne @SuomenBuffet kaltaista seurantaa vedoista ja kirjoitella joitan mietteitä. Eihän tämä tietenkään mikään vedonlyöntifoorumi ole, mutta toivottavasti tämä aliarvostettu sijoitusmuoto herättää keskustelua myös jatkossa.

20 tykkäystä

Nyt on ensimmäinen kuukausi vedonlyöntiä taputeltu. Tai kuukausi alkoi tässä tapauksessa 10.3.


107 vetoa, palautus 108,2%. Eli ihan mukava aloitus. 90 kohdetta oli peesauksia. 17 omaa josta 10 oli live-vedonlyöntiä ja 7 pre-vetoja. Live-vedot meni hyvin, mutta itse lasketuissa jalkapallosarjoissa onnistuttiin kaivamaan jo -15,5 yksikön kuoppa. Hommia siis piisaa :sweat_smile:. Mutta nyt huhtikuussa ne sarjat käynnistyykin vasta toden teolla.

11 tykkäystä


Maaliskuu:
Kolme ekaa viikkoa ihan älytöntä rallia, ja viimeinen viikko tasaisen tappavasti turpaan.

-Excelissä rivejä 861, joista osa kyllä samoja ideoita eri muodoissa, tai sama veto eri sivustoilla.
-Palautusprosentti 107,3%
-Panoksia 862u
-tulos 83u

Kovaa oli rokki. Ja tosiaan n. 75% vedoista peesejä ja omia 25% omia.

12 tykkäystä

Ensimmäinen puolisko alkaa olla takana tästä vuodesta.
15k tuli tehtyä tuottoa matched bettingillä, pääasiassa early payout kampanjalla.

4 tykkäystä