Osakesijoittaminen

Vedonlyönti sijoitusmielessä

Toisinaan vedonlyönnin puolelta löytyy varsin mielenkiintoisia mahdollisuuksia, jotka voi kenties nähdä puhtaan uhkapelaamisen sijaan (korkeariskisinä) sijoituksina. Kovalla asiantuntemuksella ja perehtymisellä toisinaan tällaisten kohteiden tuotto-odotus saattaa olla varsin positiivinen.

Muun muassa Mäkisen Mikko totesi tehneensä viisinumeroisen summan Trumpin vaalivoitolla 2016. Kyllösen Jens puolestaan löi rahat kiinni Macgregor vs Mayweather-otteluun, jossa Mayweatherin voitolle tarjottiin yllättävänkin korkeita kertoimia, vaikka todellisuudessa ottelun lopputulos oli varsin todennäköinen, kun maailman kovin (50 voittoa, 0 tappiota) pistettiin ottelemaan omassa lajissaan toisen lajin (MMA) urheilijaa (joskin lajinsa kovinta) vastaan.

Tällaisia mahdollisuuksia tulee säännöllisen harvoin, ja niihin olisi mukava tarttua. Olisikin hienoa keskustella ja pohtia muiden kiinnostuneiden kanssa tämänkaltaisista vaihtoehtoisista riskisijoituskohteista.

Itse olen tänä vuonna lyönyt vetoa mm. Mercedeksen formulamestaruudesta. Vedon pistin viikonloppuna nähdessäni Mersun vauhdin ja varmistuttuani tallin ylivoimasta. Etuna myöskin kaksi poikkeuksellisen lahjakasta ja tasaista kuskia, jotka sortuvat harvoin virheisiin, sekä yksi sarjan luotettavimmista autoista. (Hyvin epätodennäköisinä) riskeinä tunnistaisin esimerkiksi mahdolliset sääntöjen vastaiset ratkaisut, jotka saattaisivat aiheuttaa tallin/tulosten hylkäämisen. Lisäksi Red Bullilla on teoreettinen mahdollisuus haastaa, jos vain auto kestää, sekä nuoret kuskit oppisivat olemaan kolaroimatta. Muiden asiantuntijoiden tavoin pidän voittoa erittäin todennäköisenä, ja kertoimella 1.18 odotusarvo on nähdäkseni rankasti positiviinen. Näin ollen neljän kuukauden holdilla tuotto-odotus on varsin kelpo.

Lisäksi allekirjoittaneelta löytyy luottoa Bidenin voiton puolesta. Veto perustuu pitkälti puhtaaseen uskoon siitä, ettei edes jenkkikansa suostu katsomaan nykyistä sirkusta tätä vuotta pidemmälle. Tällä hetkellä positioni on kuitenkin varsin rajallinen, ja odotan lähemmäs vaaleja, jotta saadaan selvyyttä mm. 1) selviääkö Sleepy Joe vaaleihin asti terveenä, 2) missä määrin dementia aiheuttaa harhapuheita, 3) tullaanko näkemään isompia paljastuksia, 4) miten korona ja talous kehittyvät.

Tällä kertaa Trumpilta uupuu Cambridge Analytican kaltainen salainen ase, ja Bidenin puolella lienee BLM-kampanja, joka saanee tarvittavat määrät vähemmistöjä aktivoitumaan. Koronan todennäköinen jatkuminen kriittisenä marraskuuhun asti tuskin myöskään heikentää Bidenin asemaa.

Voitto ei kuitenkaan ole kiveen hakattu, ja nykyisillä kertoimilla muistaakseni Pysingin Aki totesi, ettei pistäisi pelimerkkejä kummallekaan osapuolelle, mutta pakon edessä kääntyisi Trumpin suuntaan.

Löytyykös foorumilta muita, jotka ovat laittaneet osan kassastaan vedonlyönnin suuntaan? (Muuhunkin kuin lottoon tai huumorimielisiin live-vetoihin)

12 tykkäystä

Minkä kautta löit vetoa tuosta Mersun mestaruudesta?


Liittynee aiheeseen

Löin MrGreenin kautta. Valitettavasti näköjään nyt kisan jälkeen kertoimet korjattu kaikkialla 1.14 pintaan.

Kiitokset @hartZa rahapodista! Pitääpi katsella. Ensiminuuttien ja kommenttien perusteella pirun kova jakso.

3 tykkäystä

Jorma vuoksenmaan urheiluvedolyönti voittajan opas kirjaa voin suositella
Etenkin auttanut kun aktiivisemmin löin vetoa ja seurasin urheilua (mikä valitettavasti on jäänyt)
Yksin kertainen ohjenuora suosi kotivoittoja

Mitä USA presidentin vaaleihin tulee
Suosittelen lukemaan nassim talebin oma nahka pelissä

2 tykkäystä

Hankalinta siinä on se, että jos vaikka pitkävedon kerroin on 1.09 kotijoukkueelle, niin suhteessa hyvin hyvin usein se 8.00 -kertoimen vastustaja voittaa. Osakkeissa voi paljon varmemmin ennustaa, että tää osake tuottaa +8 % kuin laskee 1/8 arvostaan :smiley: (onkohan ontuva, mutta ajatuksen tasolla).

2 tykkäystä

En tiedä mihin tuolla saivartelullasi pyrit mutta yllätys kotivoitto on oman kokemuksen mukaan todennäköisempi kuin yllätys vierasvoitto
Jääkiekko säännöissä esimerkiksi viimeinen vaiho-oikeus on kotijoukkoeella

Jokainen joka urheilua seuraava tietää kotiottelun henkisen edun Varsinkin itäblokin maat euroliigoissa erittäin kovia paikkoja vierailijoille

3 tykkäystä

Oma näkemykseni on, että puhtaalla vedonlyönnillä on vaikea vaurastua. Onnekseni ei itsellä ole myöskään ole koskaan ollut halukkuutta esim. Veikkauksen palveluita käyttää. Yhtään veikkaamiseen liittyvää kirjaa, blogia en ole lukenut tai haastattelua katsonut, yhtään veikkausvihjettä noteerannut. Ajattelen, että jos joku myy veikkausvihjeitä, hän ei välttämättä pitkässä juoksussa kykene julkisesti asetetuilla kertoimilla tekemään tiliä. Varmaan tosiasiassa säännöllisesti etsimällä hinnoitteluvirheitä pystyy voittamaan vedonjärjestäjän marginaalit keskimäärin. Mutta se ei ole niin helppoa kuin joskus annetaan ymmärtää. Myöskään yksittäisiin onnistuneisiin vetoihin ei kannata liikaa kiinnittää huomiota. Esim. sekä Brexit että Trump olivat yllätyksiä, mutta eivät niin isoja kuin mitä media antoi ymmärtää.

Esitän kuitenkin vedonlyöntitavan, jolla oikeasti voi tehdä rahaa, ja pitkän juttuni lopussa kerron omakohtaisia todisteita tästä. Voisin jättää omat jutut pois, mutta kun yritin tietoa asiasta aiheestani kertoa, tästä tulee liian tylsä luettavaksi ilman omakohtaista kokemusta.

Vetopörsseillä (enpä tiedä miksi oikeasti kutsutaan) kuten Betfair pystyy tekemään tiliä. Aiemmin ei tainnut olla olemassa muita vastaavia Betfairin lisäksi, en tiedä nykyään. Toimintaperiaatehan on käytännössä sama kuin pörssissä, tarjoustasot korvattuna back- ja lay-tasoilla. Lisäksi erona on, että hinnoittelu on sellainen, että mitään toimeksiantokulua ei ole, mutta voitoista maksetaan komissiota. Itse olen pääosan harrasteistani tehnyt Betfarilla, aikana jolloin Suomessa oli murhaava komissio 6,5 prossaa voitoista (muualla maailmassa 5 prossaa, vaativa sekin), syy ilmeisesti liittyen Veikkauksen monopoliin ja mainostamisen vaikeuteen Suomessa tai vastaavaan, en tiedä. Tilanne muuttui ehkä 1 v sitten, kun tuli jostain ihme syystä mahdollisuudeksi valita 2 prossan komissio, olisiko noihin aikoihin tullut kilpailua Betfarillle, en ole perehtynyt. 2 prossaa on hyvin inhimillinen komissio.

Kovin kummoinen matemaatikko ei tarvi olla, että tajuaa, että tuollainen komissioperiaate suosii aktiivista “kaupankäyntiä” siis yritetään kesken kohteen kuittaamaan pienet voitot esim. lukitsemalla kohteen kaikkiin mahdollisiin tuloksiin pieni voitto, ja jatkamalla samassa kohteessa myöhemmin tai siirtymällä toisiin kohteisiin. (No nyt en yritä kuvata, mitä kaikkea Betfairilla voi tehdä, voisin kirjoittaa kirjan siitä.) Erityisesti 6,5 prossan komissiolla pelkkä hyvien oddsien metsästystä olisi ollut aika vaikeaa tehdä voitollisesti, koska ne tappiolle menneetkin vedot tulee olla oddseiltaan oikeasti yli 6,5 prossaa parempia vetoa tehtäessä keskimäärin. (Toivottavasti avautuu tuohon vähän ristiriitaiselta kuulostavaan asiaan.) 2 prossan komissiolla tilanne on jo paljon helpompaa, ja on oikeasti mahdollista pärjätä pelkällä yksittäisillä harkituilla vedoilla.

Itse kun joku vuosi sitten kuulin Betfairin toimintaperiaatteesta, innostuin välittömästi. Sinällään vedonlyönti ei kauheasti kiinnostanut, itse asiassa edelleenkin vain ahdistaa, jos joudun omaa rahaa laittamaan alttiiksi jonkun urheilutapahtuman etenemiselle. Itseäni kiinnosti paitsi urheilu, eri urheilujen asetelmien todennäköisyyksien mallittaminen numeroina (ei mikään tilastotieteellinen juttu vaan se kuinka numerot oikeasti peilaavat todellisuutta/todennäköisyyksiä). Hahmotin heti aluksi, miten peliä tulee pelata ja olin aika varma, että pystyn päihittämään markkinaa riittävässä määrin enemmän kuin mitä komissio syö ja siten kasvattamaan lopulta tiliä. Aloitin pienellä 10 euron potilla, jotta maltan panostaa systeemien opetteluun ja etenkin markkinoiden tuntemiseen. Ensimmäinen puoli oli nopeaa, jälkimmäinen ei lopu koskaan, jokainen kohde on erilainen, mitä vaan voi sattua. Pyrin alusta asti kohteissa noudattamaan periaatetta, että saan kohteessa pelattua sekä lay- että back-vedon suotuisilla kertoimilla (vaikkapa vain 1 tikkiä paremmilla) siten ettei kohteessa tapahdu sen aikana mitään. Siis esim. ennen kohteen alkua tai vaikkapa jalkapallo-ottelun puoliajalla. Kuinka tuo tehdään, on sitten toinen juttu eikä aina helppoa. Ja kolmas juttu on se, mitä tehdään, kun toiminta ei onnistu sillä hetkellä, ja tämä se vasta vaikeaa onkin (eikä koskaan ole ollut vahvuuteni, missä tullaan tappioiden vaikeuden hyväksymiseen, kuulostaako tutulle?). Pari kolme ekaa vuotta olin motivoitunut. Eka vajaa vuosi (10 kk) 10 euroa muuttui 1 keuroksi, toinen koko vuosi se muuttui 10 kiloksi. Sittemmin vähitellen intohimo on kokonaan kadonnut ja motivaatiostakin enää jäljellä 10 prossaa, ja näkyy tämä paitsi aktiviteetissa, myös tuloksessa. Tuo 10 euroa on nyt (ml. poisnostetut rahat) vajaa 40 kEuroa, mikä on hyvä tulos, mutta jos aloittaisin uudestaan nyt paremmalla ymmärryksellä, mahdollisuuksia olisi parempaan. Mutta pääosin omalta kohdaltani harrastus on jo aikaa ollut ohi. Koin, että itselle tärkeinä oli, että todistin itselleni kykeneväni voitollisuuteen, ja ilman ihtohimoa ei tuossa toiminnassa ole järkeä juuri.

Mutta jos joku nuori, joka on kiinnostunut esim. pörssitreidauksesta, voi hetken harkita urheiluvetopörssejä. Itse jouduin pääosan aktiviteetistani tekemään hidastempoisissa tilanteissa jo sen takia, ettei minulla koskaan ollut realiaikaista (siis oikeasti) striimiä saatavana. Ja nyt tilanne tässä on suorastaan surkea, esim. Bet365-striimi on luokkaa 20 sekkaa myöhässä ja ainoa edes vähän auttava on huvittavaa kyllä Eurosport tavallisesta TVstä :grinning:. Ylipäätään Betfairilla on niissä suurimmissa kohteissa erittäin ammattimaista toimintaa isoilla toimijoilla. En ole lainkaan pörssissä seurannut aktiivitreidausta, avannut palstalla esim. TAhan liittyviä keskusteluita tai muutenkaan kiinnostunut, mutta Betfarilla löytyy ihan samat markkinoiden tekijät (massiivisilla vetoblokeilla), markkinoiden liikuttajat (esim. ennen ottelua) ja etenkin live-tilanteessa näiden toimijoiden toimintaa voi vain vierestä ihailla. Voin kertoa, että monissa kohteissa muuttujia on joka tilanteessa erittäin paljon ja sellaisessa tilanteessa esim. omien vetojen pitäminen tarjoustasojen molemmin puolin järjestyksessä ekana, on vaikeaa. Käsittääkseni ryhmätyönäkin tätä toimintaa tehdään. Mutta en tiedä, onko suomalaisia esim. Betfairilla sellaisissa isoissa rooleissa massiivisilla vetotileillään, mutta jos lahjakkuuttaan haluaa käyttää tuohon, väitän, että parempaan tuottoon pääsee verrattuna pörsseihin. Jos itse olisin valitsemassa vakavammaksi harrastuksekseni, ehdottomasti yrittäisin urheilupörssiä tavallisen pörssin sijaan. Mutta se, mitä osaamista se vaatii, en lähde tässä kummemmin avaamaan.

Olen vähän kahden vaiheilla lähettäisinkö tämän viestin. Toivon ymmärrystä, jos en kauheasti lisää lähde kertomaan asioista. Tämä olisi puhtaasti itseni suojelua, en ihan tarkkaan tiedä miltä kaikelta. Silti toivon, että asiani kiinnosti, en ole näistä asioista monen kanssa puhunut koskaan.

11 tykkäystä

Hyvää keskustelua. @rapheal kiitos vinkistä! Pitääpi lukaista. Aiemmat Talebin kirjat olleet mainioita.

Itse en ajatellut siirtyä aktiiviseksi uhkapelaajaksi, koska haluan nukkua yöni hyvin, enkä toisaalta koe tuntevani mitään lajia riittävän hyvin, jotta kokisin olevani mitenkään etulyöntiasemassa lähteä bettaamaan. Ajatuksena vetäistä muutama veto vuodessa jos ja kun kohdalle osuu houkutteleva kohde.

Esimerkiksi formuloista usein puhutaan, että ovat lajina sen verran vähän pelattu, että sieltä saattaa löytyä kelpo kertoimia, jos tietää, mitä tekee. Mielestäni Mersun 1.18 kerroin vielä viikonlopun aika-ajojen osoittaman ylivoiman jälkeen oli tällainen kuin myös taannoinen Mayweatherin 1.28 kerroin Macgregoria vastaan. Näissä erityisenä huomiona, että kummassakin kohteessa sattuman osuus on nähdäkseni varsin rajallinen. En lähtisi lyömään vetoa yksittäisen formulakisan voittajasta, mutta pitkän kauden aikana tasaiset kuskit, laadukas talli, vahva auto, hyvät suhteet lajiorganisaatioon sekä viime vuosien track-record yhdistettynä muiden tallien ongelmiin tekee asetelmasta varsin houkuttelevan.

Omalta osaltani puhun noin 1-5 % salkun sisällöstä, joilla haen mielenkiintoisia kohteita. Kryptovaluutat ja koronahypen pump & dump -osakkeet eivät oikein nappaa, sillä näissä arvonnousu tuntuu pohjautuvan puhtaasti spekulointiin massojen käyttäytymisestä ilman mitään fundamenttejä. Vaaleissa sekä urheilun puolella sen sijaan omalla perehtymisellä ja asiantuntemuksella voi mielestäni löytää perustellusti mielenkiintoisia kohteita.

Tunnustettakoon, että oma Biden-vetoni on toki toistaiseksi osittain tunnepohjainen. Toki ennusteet ja kannatusluvut ovat vahvasti kallellaan Bidenin suuntaan. Odotan, että kertoimet tulevat elämään isostikin syksyn aikana, ja mielenkiinnolla seuraan, millaisen näkökulman media ottaa koronaan, työttömyyteen ja talouden suuntaan. Näiden valossa otan sitten näkemystä, jos tarjolla on riittävän houkuttelevia kertoimia.

1 tykkäys

Koska Vedonlyöntimarkkina on tappiollinen nolla-summa peli tuntuu varmasti monelle hölmöltä, mutta tässä vähän eri näkökulmaa asiaan.
Tietysti vedonlyönnillä voi tehdä rahaa ja sitä tehdään hyvinkin paljon sijoitustyyppisesti. Ilman informaatio-etua pörssissä pitäisi päätyä noin indeksituottoon. Vedonlyönnissä päädyt rahattomaksi, koska vedonlyönti firmojen tai pörssien pitää tehdä rahaa ja siksi vetojen palautusprosentit liikkuvat kohteen mukaan 90%-99% luokissa.

Vedonlyönnillä voi tehdä muutamia tonneja tai jopa vähän enemmän tekemällä tilejä ja ottamalla bonukset, joka kääntää tekemisen voitolliseksi tai pelamaalla arbitraaseja. Varsinkin jälkimmäistä tekemällä saa pelirajat hyvin nopeasti.

Oikeasti isoa rahaa voikin, sitten tehdä jos on informaatio-etua. Tässäkin pätee samat markkinoiden tehokkuudet, kuin pörssissä. Mitä isompi markkina sitä tehokkaampi se on. Siksi Valioliigaa pelaamalla pitää olla todella todella hyvä siinä mitä tekee, mutta veikkausliigassa markkinat ovat jo merkittävästi epätehokkaammat. Myös live-markkina on epätehokkaampi, koska on huomattavasti vaikeampaa antaa jatkuvasti oikeat kertoimet.
Oikeat rahat vedonlyönnillä tehdään löytämällä toistuvia hinnoittelu virheitä ja näitä on myös on myös markkinat täynnä.

5 tykkäystä

Tämä Maywaweather vs macgregor ottelua pidettiin piireissä kauden parhaana vetokohteena ja sillä itsekin pikku rahat tein. Bidenin voitto ja Mersun voitto on jo selkeästi spekulaatiota, mutta hyvin mahdollisesti voitollistakin. Itselle ei kompetenssi riitä niihin kommentoimaan enempää.

1 tykkäys

Mayweather vs McGregor kaltaisiin kohtaisiin mielelläni “sijoittaisin” pääomia jos vielä tulee vastaan.

Niille joille tämä ei ole tuttu, niin tarina meni ymmärtääkseni seuraavasti. Yleisö syötti niin suuria summia rahaa pienemmän todennäköisyyden / suuremman kertoimen kohteelle (McGregorin voitto), että vedonlyöntitoimistot nostivat riskienhallinnan myötä Mayweatherin voiton kertoimia suuremmiksi kuin todennäköisyyden myötä olisi pitänyt olla. Vedonlyöntitoimistot siis tekivät voittoa joka tapauksessa, ja halusivat hedgata sitä vastaan että McGregor voittaisikin. Heitetään vaikka että Mayweatherin voiton todennäköisyys oli yli 95%, mutta kertoimia tarjottiin selvästi yli 1.2. Näin ollen lyhyelle “sijoitusperiodille” sai odotusarvona yli 15% tuoton. Kelpaisi omaan salkkuun.

Smart moneytä on vedonlyöntimarkkinoilla niin paljon, että vastaavia tilaisuuksia ei kovin usein tule. Toki pienempää arbitraasia ja hinnoitteluvirheitä varmasti on jatkuvasti, mutta niiden löytäminen puolestaan vaatii osaamisen lisäksi aikaa, jolla on vaihtoehtoiskustannus. Voitolliseen vedonlyöntiin tarvitaan aina häviävä vastapuoli, joita on markkinoilla rajoitetusti. Tämän lisäksi valtaosan arvosta haukkaavat vedonlyöntitoimistot, joilla on omat kulut sekä voitonteko vedettävänä välistä. Osakemarkkinoilla yhtiöt lähtökohtaisesti luovat arvoa, joten ei tarvitse löytää vastapuolta. Umpimähkään tikkaa heittämälläkin saa yleensä positiivisen tuoton ainakin odotusarvona.

7 tykkäystä

Vedonlyönnissä on vaikea olla voitollinen pitkässä juoksussa jo sen takia että vedonvälittäjät sulkee voitolliset pelaajat pois.

Minäkin sain onnistuneen bonuksierrätyksen jälkeen yhden euron panoskaton bookkerille x ja kaikki vedot meni manuaalihyväksyntään.

Tästä on jotain vuosia aikaa mutta tuskin meno on muuttunut.

1 tykkäys

Ei ole itsellä kyllä tullut panoskatto useasti vastaan. Ainoastaan joskus kun puhutaan jostain yli 500:n kertoimista. Kyllä vedonlyönnillä voi tienata, mutta vaatii osaamista ja aikaa. Itsellä liikevaihtoa reilusti yli 100k, tuottoa kertyy tasaisen varmasti reilut 10%. Ei tässä yöunia menetä, muuten kuin katsomalla änäriä aamuun asti. Hajautus on tässäkin tärkeää eikä yksittäisille vedoille kannata antaa painoarvoa. Toiseksi on hyvä muistaa pelikassan hallinta, ihan kuten pokerissakin. Kolmantena vinkkinä täytyy tuntea kohteet mihin koskee. Näillä vinkeillä säästää ehkä vähän oppirahoja, mutta en suosittele vedonlyöntiä kellekkään🙂

Mielestäni tämä ketju voisi keskittyä näihin pidempiaikaisiin vetoihin/sijoituksiin eli esim. kausivetoihin ja poliittisiin kohteisiin jne, missä saattaa löytää hyviäkin kertoimia juuri kohteiden avaamisen jälkeen.

4 tykkäystä

Juu, en halunnut lähteä avausviestissä rajoittamaan keskustelua mihinkään suuntaan, mutta ajatuksenani toki oli, ettei homma menisi ihan puhtaaksi yksittäisten Valioliiga- tai NHL-otteluiden live-vedonlyönniksi. Kenellekään tuskin on epäselvää, että useimmat treidaajat, vedonlyöjät, uhkapelaajat ja muut spekulantit tekevät pitkässä juoksussa tappiota.

@evolutionilla oli erinomainen huomio, että Mayweather vs McGregor oli varsin poikkeuksellinen tapaus. Aiheesta keskusteltiin hyvinkin aktiivisesti aikoinaan Sijoitustiedon foorumilla, ja juuri vastaavia tapauksia ja keskustelua toivoisin tällekin foorumille.

4 tykkäystä

Nuorempana tuli lyötyä vetoa puoliammattimaisesti lähes vuosikymmenen ajan. Omien kokemuksien mukaan pitkässä juoksussa voitollinen pelaaminen on kovan työn ja kurinalaisen taktiikan tulosta. Informaatioedun hankkiminen vaatii jumalattomasti työtunteja, minkä vuoksi itselläkin aktiivi betsaaminen jäi muksujen myötä.
Jos nyt sijoitusmielessä pelaisin, ostaisin pelikohteet asiantuntijalta ja betsaisin marginaalilajeja.

3 tykkäystä

Ensimmäinen Biden vs Trump -väittely takana. Kovasti Trump-uskovaiset koittivat uskotella, ettei Sleepy-Joe uskaltautuisi astumaan areenalle, mutta niin vain kaveri osoitti olevansa täysin kykeneväinen muodostamaan virkkeitä. Kyselyjen ja medioiden pohjalta konsensus näytti olleen, että 50 % mielestä Biden voitti, ja 40 % mielestä Trump vei. Asiantuntijat toivat myös kattavasti esille, kuinka tyhjäksi Trumpin strategia osoittautuikaan. Erityisen arvokkaana pidän näkemystä, jonka mukaan Biden oli täysin keskinkertainen, mutta se on juuri sitä, mitä selvässä johdossa olevalta kandidaatilta voikin toivoa ja odottaa.

Väittelyn seurauksena Bidenin kerroin laski kuin lehmän häntä, noin 1.85:stä nykyiseen noin 1.60:een. Itse pistin pienesti paukkuja jo ennen väittelyä, mutta isommin nyt väittelyn jälkeen.

Etenkin demokraattien popular vote -voittoa pidän erittäin todennäköisenä. Economistikin laskenut todennäköisyyden 98 %:iin, ja Nate Silver 89 %:iin. Pidänkin nykyistä 1.18 kerrointa edelleen kannattavana sijoituksena. Erityishuomiona mainittakoon, ettei veto ole Bideniin sidottu, vaan demokraattien puolueeseen, joten vaikka teoriassa Biden kuukahtaisikin lähipäivinä, odotan silti korvaavan demokraattiehdokkaan vievän popular voten.

Trumpilla on edelleen kuukauden verran aikaa vetää kani hatusta, joten jännitettävää riittää.

Mainittakoon, että palloilin sen välillä, laittaisinko tässä vaiheessa sittenkin salkun käteisestä prosentin tai pari Finskin tai NoHon kaltaiseen koronakärsijään, mutta tulin lopputulokseen, että demokraattien popular votessa on kuukauden holdilla parempi tuotto-odotus ja pienempi riski.

6 tykkäystä

Itsekkin ollaan Bidenin kelkassa yhden pienen osakeoston kokoisella summalla. Olen tosin “hajauttanut” vetojani Bidenin suoran voiton ja popular voten lisäksi myös tiettyjen osavaltioiden voitolle.

Vetoni on jaettu tällä hetkellä näin:
30% Biden seuraava presidentti
50% Biden voittaa popular voten
20% 4 eri osavaltion voitolle

Laitoin Exceliin molempien kandidaattien kerrointopit jokaisesta “swing statesta”, ja 538:in todennäköisyyden Bidenin voitolle. Oli hauska nähdä, että tällä kaavalla Bidenin jokaisen osavaltion voitosta lyöminen antaisi positiivisen odotusarvon. Näistä valitsin kuitenkin vain parhaat, ja löin vetoni Pennsylvanian, Minnesotan, Michiganin ja Ohion voitosta.

kuva
ps. Kertoimiksi on valittu 5 eri toimiston (bet365, betsson, unibet, coolbet, pinnacle) korkein kerroin ennen eilistä väittelyä. Kertoimet ovat siis luultavasti muuttuneet tässä välissä.

7 tykkäystä

Kuinkas nuo presidenttivedot käyttäytyy siinä tapauksessa, että voittajaa puidaan korkeimmassa oikeudessa vielä kauan vaalien jälkeen?

1 tykkäys

Riippuu täysin bookkerin omista säännöistä miten veto tulkitaan, mutta yleensä ratkaistaan heti ensimmäisen ilmoitettavan virallisen tuloksen mukaan, eli vaikka sen julkistamisen jälkeen vielä väännetään korkeimmassa oikeudessa kauan vaalien jälkeen niin vedon tulos yleensä ei siitä muutu.

1 tykkäys