Verkkokauppa.com - Uhkaako Amazon?

Laitetaan pystyyn Verkkisketju, koska sellaista ei vielä ole. Tänne voi sit heittää kaikkia ajatuksia yhtiöstä, sparrata omia näkemyksiä, haastaa analyysia ja seurata miten yhtiön liiketoiminta etenee. Erityisesti itseäni kiinnostaa skenaariot mitä tapahtuu kun Amazon laajenee pohjoismaihin. Alla vielä hauska kuva :stuck_out_tongue:

5 tykkäystä

Täällä Seppälän omia ajatuksia joulukuun ROASTista ROAST Verkkokauppa.com 8.12.2017 - YouTube

En ole lukenut analyysejä tai muualla olevia Verkkokauppa -ketjuja, joten täysin vaikutteilta vapaa mielipide: Firman omistajana/sijoittajana olisin hyvin huolissani Amazonin tulemisesta. Ei Verkkokauppa konkurssiin mene mutta negatiivinen vaikutus Amalla on.

Kilpailu kiristyy, mutta kireää se on ollut kaupanalalla aina, joka on vaikea ala. Olisin itse enemmän muiden toimijoiden kuin Verkkis suhteen, mutta sijoittajat AMZN on selvästi saanut varovaiseksi. Amazon on iso ja vakavasti otettava häirikkö, mutta kyllä esimerkiksi Best Buy ja muut halppistoimijat ovat pystyneet sille laittamaan kampoihin.

Amazon on kyllä huippuyhtiö ja Bezoksen liikkeitä on mielenkiintoista seurata. Suosittelen kaikille seuraamaan yhtiötä ainakin sivusilmällä.

Amazonilta jälleen kokoluokkansa (>200 miljardia $ myynti TTM) huomioonottaen “päräyttävää” liikevaihdon kasvua Q2’18 : “Second Quarter Sales up 39% to $52.9 Billion

Palvelujen myynti kasvoi +60 %, ja tuotteiden +29 %. Kansainvälinen myynti +27 %. Melkein kadehdittavia kasvulukuja.

Mallisalkun uusimmassa raportissa kommentoitu Verkkistä kans:

"Heikosti viime aikoina kehittyneistä yhtiöistä täytyy vielä nostaa
esiin Verkkokauppa.com, jossa markkinat ovat mielestämme
selvästi ylireagoineet Amazonin luomaan kilpailu-uhkaan. Osake
romahti keväällä ja kävi lähes 50 %:n laskussa
huippulukemistaan, ennen kuin tilanne alkoi stabiloitua. Samalla
Verkkokauppa.com painui myös mallisalkussamme negatiiviselle
alueelle, ja sen tuotto on edelleen -8 %. Uskomme yhtiön
pystyvän puolustamaan asemiaan Suomen kodinelektroniikkamarkkinassa
myös Amazonia vastaan, ja itse asiassa Amazonin
laajentuminen loppujen lopuksi myös Pohjoismaihin oli
odotuksiemme mukaista. Samalla epäonnistuimme kuitenkin
selvästi arvioimaan markkinoiden reaktioita siitä, että
laajentumista pelkästään huhuillaan."

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen Q2 tulossa, nyt tätä saisi huokealla hinnalla (5,8€).

Ps. @Yu_Gong tulisiko tämä ketju linkittää verkkokauppa-yhtiön sivuille?

2 tykkäystä

It’s done bro! @Aston_Livingstone Siin oli pieni ongelma aiemmin kun verkkokauppa.com nimessä oli toi piste, mut mä korjasin sen :stuck_out_tongue:

2 tykkäystä

On jännä osari tulossa, mahtaako Verkkis lunastaa odotuksianne. Hiukan olen ihmetellyt heidän vaisua markkinointia, Gigantin ja Powerin vastaavaan on huima matka. Olen skeptinen tämän Verkkiksen suhteen, tuskin Raision myymälä yksin sadetta tekee…

1 tykkäys

Ainakin somen puolella (mm facebook) on verkkis saanut mielestäni enemmän näkyvyyttä kuin gigantti tai power. Ainakin omassa kaveripiirissä on tykätty verkkiksen mainoksista enemmän…

Mielenkiinnolla odotan mimmoisen raportin lyö pöytään huomenna. Luulen että osari otetaan hyvällä vastaan. Ehkä siksi taisinkin ostaa tänään yhtiötä pikkiriikkisen…

Edit: Jäi sitten eilen toimeksianto odottamaan hyväksyntää, ja huomasin sen sitten myöhemmin. Tänään luinkin osarin aamulla ja poistin iloisesti odottavan toimeksiannon. En päässytkään päivitteleen mitään “ostin/myin tänään -ketjuun”. Jos paljonkin tämmöisiä kaltaisiani tunareita käy kauppaa kovastikin menemättä poikki niin voiko markkinat olla sittenkään kauheen tehokkaat.

Jatketaan harjoituksia

3 tykkäystä

Melko vaisu raportti, jossa syytetään vaisua markkinaa PUOLIVUOSIKATSAUS 1.1.-30.6.2018: Q2 liikevaihto kasvoi +3,2% vaisussa markkinassa | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

1 tykkäys

Pehmeät luvut joo. Painotetaan paljon 2018 H2 toiveita…

Toisaalta iso kuva ennallaan?

Edit: Veikkaan, että inderes tavoitehinta 6,5€-7€ huomenna. Ohjeistuksen mukainen tulos tullaan melko hyvällä todennäköisyydellä vielä saavuttamaan (2018) ja kurssi palautuu jonkin verran iltaan mennessä.

Onko sille jokin kilpailullinen syy, ettei Verkkis raportoi tukkukaupan myyntiä erikseen tulosraporteissaan? Tarinan perustuessa pitkälti liikevaihdon kasvuun ei liene myöskään yhtiön etu, jos tukkukauppa aiheuttaa analyytikoille ja sijoittajille päänvaivaa ja johtaa yllätyksiin & turhaan epävarmuuteen liikevaihtorivillä.

2 tykkäystä

Kannattaa keskittyä omien johtopäätösten muodostamiseen. Tavoitehinnat ja suositukset ovat 12kk säteellä, kun meistä varmasti useampi sijoittaa pidemmällä aikasäteellä. Verkkiksellä on nyt kyllä todistamisen paikka. Yhtilö on ollut turhauttava case viimeiset ~10kk yhtiön omien negarisohelluksien, vaappuvan kasvun, ja nyt tämän pehmeän raportin kanssa. Amazonin uhka vielä tuohon päälle niin avot, joskin uskon itsekin sen olevan hieman liioiteltu (esim. case Best Buy jenkeissä jne…: Amazon ei ole kaiken muun retailer-toiminnan loppu).

Se tässä on paha, että retail on todella vaikea bisnes missä suuri osa toimijoista muuttuu epärelevantiksi pidemmällä säteellä (jenkeissä ollut oikea “slaughter” 2000-luvulla, case Sears jne.). Toivottavasti verkkiksen ote asiakkaista ei lipsu, joskin silti markkinaa nopeampi kasvu indikoi että näin ei ole.

3 tykkäystä

Totta! Ei ole mistään kotoisin spekuloida päiväkurssia, ja fokus pitää ilman muuta olla pitkässä tähtäimessä :blush:

Luotan kyllä tähän caseen kun verkko-ostaminen hiljalleen yleistyy täälläkin.

Toivotaan, että Verkkis ei digihuumassaan unohda asiakkaitaan, niin kuin kävi juuri Nokialle. Yritysmyynnissä palvelevat enää vain sähköpostitse ja kiireelliseen kysymykseen vastaus tuli heiltä vasta vajaan 2 vrk:n kuluttua. Ei hyvältä vaikuta prosessit!

1 tykkäys

Verkkokaupan uusi tarkistettu tavoitehinta: 6,0€ / lisää.

Tulikohan kustua vihtaan tätä lappua ostaessani. Taisin luottaa turhan paljon analyyseihin ja liian vähän omiin havaintoihin. Toistakymmentä vuotta kuitenkin ostanut likimain kaiken tietotekniikan Verkkiksestä; alkuun 2000-luvulla toimi loistavasti, viitisen vuotta sitten (kun oli kivijalka vielä Lauttasaaressa) alkoi kyllä harmittamaan henkiiökunnan vähyys ja laaduntarkkailun flipit, ja vuosi takaperin kun piti asioida Jätkäsaaressa ja jonottaa yli puoli tuntia karkkihyllyjen keskellä noutaakseen jonkun vaivaisen pöytäkoneen kotelon, ihmetytti tosiaan.

Huolestuttavaa, että Suomessa alkujaan nettikaupalla ideoinut ja vaurastunut yritys satsaakin nyt näin paljon myymälöihin ja näennäiseen maakuntalaajentumiseen. Soimaan itseäni, etten haistanut tätä palaneen käryä ja muidenkin uhkien (mm. kansainvälinen kilpailu) alla välttänyt osallistumista. Saapa nähdä miten käy.

4 tykkäystä

Käsittääkseni fyysisten myymälöiden avaaminen on kuitenkin ihan perusteltua. Esimerkiksi Amazon ja joku nettikenkäkauppa Zappos availee fyysisiä myymälöitä koska niiden avulla saa läheisempää kontaktia asiakkaisiin ja palautus ja tuotetestaus on näin tehtynä kustannustehokkaampaa. Maailmalla nettikauppojen trendi on käsittääkseni menossa kohti fyysistä. Hauska ilmiö…

6 tykkäystä

JD.comilta, eli “Kiinan Amazonilta”, tuli Q2’18 tulos. Tässä vähän kasvunopeuteen perspektiiviä: +30 % H1 2018 ja aiempina vuosina >40 % kasvua. Mielenkiintoinen markkina seurata ja saada vähän mittasuhteita haltuun.

Ps. JD.com taitaa laajentua hiljalleen myös ulkomaille eli saadaan tuostakin verkkiksen kilpailija aikanaa.

1 tykkäys