Vincit - Fuusioituneena uuteen aikakauteen

Täällä on ketju jo yleisesti IT-yhtiöistä, mutta olen jo tovin halunnut nostaa Vincitin esille erikseen.

Ohjelmistokehityksen asiantuntija Vincit luonnehditaan ketteräksi IT-palveluyhtiöksi, yhdistettynä korkeaan yrityskulttuuriin, tyytyväisiin työntekijöihin ja asiakasuskollisuuteen. Liiketoiminta voidaan jakaa kahteen pääliiketoimintaan; ohjelmistokehitys ja ICT-palvelut. Ohjelmistokehitys on pääosin tuntilaskutukseen perustuvaa projektitoimintaa.

Tällä hetkellä sijoittajia kiinnostanee yhtiön panostaminen uusiin SaaS-pohjaisiin ratkaisuihin, mm. LaaS (https://vincitlaas.fi), joilla se hakee uutta pohjaa liiketoiminnalle. Näiden tuotteiden onnistunut sisäänajo ja myyminen voi tehdä keissistä omalla tavallaan potentiaalisen.

Vincitin kilpailueduiksi mielletään ketteryys, asiakasuskollisuus, tyytyväiset työntekijät ja (sitä myöten) onnistuminen rekrytoinneissa. Vincitin kannattavuus ja kasvu on ollut sektorin parhaimpia. Viimeaikainen kurssilasku on seurausta mm. yhtiön heikoksi jääneestä rekrytoinnista, liikevaihdon heikosta kasvusta sekä luultavasti esille tulleista IT-talojen rekrytointiongelmista. Vastaavasti kurssi on lähtenyt toipumaan ilmeisesti Vincitin viimeaikaisten onnistuneiden kauppojen johdosta sekä yritysostoista.

Mitä mieltä olette firmasta? Onko korkea yrityskulttuuri, innovatiivisuus, uuden tukijalan rakennus uusilla tuotteilla ja ketteryys avainasemassa omistaja-arvon luomiselle? Vai onko joidenkin mielestä Vincit liiaksi semmoinen koodareiden leikkipaikka? Ja suuri kysymysmerkki: onnistuuko yhtiö rekrytoinneissa myös tulevaisuudessa ja luo sillä kasvua? Onko rekrytointien onnistuminen lyhyellä aikajänteellä ainoa oikea kilpailuetu? Nojaako kasvu siihen yritysostojen lisäksi? Viime osari ei rekrytointien osalta kauheasti lämmittänyt. Itse lähdin pienellä positiolla mukaan tuon viimeisimmän laskun jälkeen ja koska IT-sektori on yleisesti vähän harmaa alue meikäläiselle, olisi kiva tästä yhtiöstä vähän kuulla puolesta ja vastaan-kommentteja alan asiantuntijoilta :smile: ja kaikilta.

Laaja rapsa Sektorin parhaimmistoa - Inderes
Kotisivut https://www.vincit.fi

7 tykkäystä

Vincit EAM on tämmöinen pilvipohjainen toiminnanohjausjärjestelmä, käytössä jo useammalla asiakkaalla. https://vinciteam.com

Näiden Vincit EAMin ja johtamistyökalun LaaSin (https://vincitlaas.fi) sivut ovat kyllä varsinaisia innovatiivisuuden tyylinäytteitä, jopa hauskoja. Onko se sitten kriittisen sijoittajan näkökulmasta hyvä vai paha? Fundasijoittajaa kiinnostaa tuotteen toimivuus, tarpeellisuus ja asiakkaiden halukkuus saada tuote.

Ps. Mielenkiintoinen keissi sikäli noiden SaaS-tuotteiden osalta. Mielenkiinnolla odotan osaria 14.2 ja näytteitä siitä, miten näitä tuotteita on myyty. Tuleekohan nämä SaaS ratkaisut olemaan suuremmissa määrin osa liikevaihtoa tulevaisuudessa?

Sitten Vincitillä vielä tuommoisia tuotteita/ratkaisuja kun VincitSign ja VincitESB.

4 tykkäystä

itsekin olen vincitissä mukana.

2 tykkäystä

Mikä sai sinut lähtemään Vincitin kyytiin?

@viljo

2 tykkäystä

“kun halvalla sain :)”

Joskus vuosia sitten törmäsin Vincitiin ihan muussa yhteydessä kuin ohjelmoinnissa. Selvisi, että kasvavat kovasti ja kuulosti ihan hyvältä meininki. Bisnes on näyttänyt etenevän parempaan päin pitkin matkaa. Osavuosikatsaus videot on vakuuttavia ;),
-hyvä ja kasvava omavaraisuus
-ei velkaa
-osinko lähellä 4% joka lähellä sitä mitä minimissään toivon (tosin verojen jäkeen, eli 5% olisi hyvä). osingon jako suhde ei mikään kauhen korkea. Kasvaa ja on kannattava.
-alalla kysyntää mukavasti varmasti, vaikka osaaja kilpailua.
-bonus ohjelmistopuoli, jonka kehittäminen on varmaan vienyt resursseja, ja kasvun hidastumista ehkä tästä syystä?

Tällä hetkellä hitusen keski hinnan alla minulla. Tuntuu kohtuu luottavaiselta, että muutaman vuoden päästä saadaan jos se 4% kassavirtaa. Sellainen keskikokoinen rivi salkussa.
Ps. ostin mini siivun Innofactoria 0,39 €/osake :slight_smile:

4 tykkäystä

Torstaina Vincitin tilinpäätöstiedote. Itseä kiinnostaa tiedotteesta mm. tottakai liikevaihdon kasvu, mikä jäi viime liiketoimintakatsauksella heikoksi, sekä henkilöstömäärän kasvu, mikä myöskin oli viimeksi heikkoa. Sen lisäksi kiinnostaa vähän kuulla miten nämä uudet SaaS-pohjaiset tuotteet (Laas, VincitEam) saanut tuulta siipien alle. Yhtiö viime aikoina aika aktiivisesti ilmoitellut tuoreimmista kaupoista eli sen suhteen tuskin mitään yllätyksiä tulee, ja tämä ainakin jossain määrin indikoi liikevaihdon kasvua.

Ylipäätänsä mielenkiintoinen ystävänpäivä tiedossa. Paljon osuu oman salkun osareita sille päivälle, joutaako sitä ollenkaan olemaan paremman puoliskon kanssa :smirk:

Puhuin näköjään tuossa avausviestissä ICT-palveluista. Yhtiöhän tosiaan möi ICT:t pois H1 aikana, keskittyen siis täysin ohjelmistokehitykseen. Eli anteeksi nyt siitä :smirk:

3 tykkäystä

Joo vähän sama vika :grin: minkä teet kun halvalla saa.

Ps. Pitkästä aikaa lasiin kaatunut uisgea, tällä kertaa jenkkiviskiä, Jim Beam. Mutta kyllä alakynteen jää skottien ja varsinkin Islay saaren tuotoksille.

2 tykkäystä

Vincitin tilinpäätös. Ei mikään hääppöinen nyt

Henkilöstömäärä otti näköjään vähän takapakkia. Samoten näytti jäävän vähän vajaaksi kaikki rivit, varsinkin vuoden toisella puoliskolla. Onneksi toimari itsekin myönsi “maksimissaan tyydyttävän” vuoden liiketoiminnan osalta. Noista SaaS tuotteista en nyt odottanutkaan mitään pankin räjäytystä vielä tähän osariin. Mutta täytyy lueskella ja tutkia enempi illalla.

2 tykkäystä

Katoin nopeasti sellaisesta kulmasta, että kasvua reippaat 20% kun pois suljetaan yhden liiketoiminnan myynti.

Varmasti kannattavuutta on painanut tuoteliiketoiminnan kehitys (samat tyypit ei siis tuota mitään ,vaan koodaavat ohjelmistoja, joita myydään nyt/ myöhemmin, jolloin osa ehkä vapautuu sitten muuhen koodaamiseen?).

Ei kai tuossa mitään kamalaa ollut.

2 tykkäystä

Samaa mieltä, ei siinä mitään ylidramaattista ollut. Ehkäpä markkina vähän reagoi siihen, että numerot paljastavat, ettei tämä Vincitkään omaa mitään salaista kaavaa kovaan ja kannattavaan kasvuun vaan alkaa muistuttamaan “tavallista yritystä”.

Noista XaaS -jutuista, joilla olisi tarkoitus päästä irti pelkästä “henkilövuokrauksesta” (konsultoinnista), ei tosiaan vielä ole oikein mitään konkreettista myöskään.

1 tykkäys

Juu, ei katastrofia. Mun mielestä toi henkilömäärän kasvu ja loppuvuosi oli heikkoa, mutta viime liiketoimintakatsaus kans vähän indikoi heikkoa loppuvuotta. Mutta pidän tätä vuotta mielenkiintoisena esim tuoteliiketoiminnan osalta jos saadaan kuluja hilattua alas ja jos niistä alkaisi jäädä viivan allekin jotain. Muutenkin yhtiön selkiytyä fokus vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Ajattelin pysyä kyydissä.

1 tykkäys

3 tykkäystä

Itsekin omistan Vincitiä, alusta asti mukana.

Tiedotteen linjaukset painopistealueista olivat järkevän kuuloisia. Ainut mikä pisti silmään on hienoinen rönsyily:

“Tämän myötä olemme kuluneen vuoden aikana muun muassa perustaneet RedCell -yksikön, joka keskittyy liikkeenjohdon konsultointiin.”

Monesti hankala ymmärtää, miksi softatalo omine taustoineen lähtee bisneskonsultoinnin uralle. Mistä osaajat siihen, tuskin omista koodareista. Eli miten tuollainen saadaan lentoon?

3 tykkäystä

Tuosta voit tutustua tiimiin ja aiheeseen. Liikkeenjohdon konsultointi on melko laaja käsite.

3 tykkäystä

Tiimi vaikuttaa hyvältä. Varmaan hyvä malli esim. saada caset käyntiin ja feedata sitten tech-puolta lisätyöllä tai oikeastaan mittavalla työllä.

1 tykkäys

Vincitiltä tullut viime aikoina ihan kiinnostavia uutisia. Omat tuotteet ilmeisesti vahvistuvat ja osoittavat jonkun asteista kilpailukykyä; Kemijoki hankkii Vincitin kehittämän ohjelmiston – "kaupan arvo on merkittävä" | Tivi

Vähän luntakin tupaan? Suomalaisen menestysyhtiön rekrytointi-ilmoitus suututti Slush-sukupolven nuoret: ”Naisena minua ei naurata yhtään” | Kauppalehti

Pitkät sopimukset (esim toi 10v EAM diili) + oma IP = ka-ching.

Ajatuksia, insightia?

4 tykkäystä

Ei muuta kommentoitavaa, kuin että voi herranjumala nyt taas. :joy:

3 tykkäystä

Joo mitähän tuohon nyt sanoisi. Pikkaisen luotaantyöntävää teekkarihuumoria… Mutta artikkelin loppuosassa repeilin kyllä huolella.

1 tykkäys

Vincitiltä liiketoimintakatsaus

Ihan kivalta näytti. Henkilöstömäärä oli näköjään kasvanut hyvin.

Yhtiö myös pistänyt aluilleen uuden liiketoimintayksikön. Uutisena tämä ei tosin mikään kovin tuore ole.
https://www.vincit.fi/tiedotteet/vincit-oyj-vincit-lanseeraa-uusia-palveluita/

Ei hullummalta vaikuta yhtiön suunta.

2 tykkäystä

ihan nätisti etenee, nyt vaan uusien tuotteiden myyntiä ja kehittäjät myymään palveluita osittain = paranevaa kannattavuutta ja liikevaihdon kasvua= kurssinousua :slight_smile: , tämän vuoden osingonkin kun tasaa "tuleville vuosille, niin ollaan 4% min vaatimustasoa jo lähellä?

2 tykkäystä