Vincit - Fuusioituneena uuteen aikakauteen

Jos melkein puolet henkilöstöstä laittaa kättä taskuun ja ka 8400e, niin se on aika hyvin meidän karvalakkitaloudessamme… :smiley:

14 tykkäystä

Strategia näyttää oikein hyvältä. Erityisen paljon pidin kolmannen pallukan kohdasta " tavoittelee jatkuvalaskutteisen liikevaihdon merkittävää kasvua palveluliiketoiminnassa." Ei Vicitistä saas-firmaa ole tulossa, mutta liiketoimintamallina tavoiteltava suuntaus.

1 tykkäys

Uudehkolla toimitusjohtajalla on luottoa yritykseen ainakin puolen miljoonan verran.

13 tykkäystä

Strategia menee mielestäni jotenkin näin.
Vincit Commerce
Liiketoiminnan tukemiseen konsepteissa ja strategiassa.
Toivottavasti vievät liiketoiminnallisten tavoitteiden hallinnan myös kehitysprosesseihin eli kunnollinen portfolion ja roadmapin hallinta ketteriinkin prosessihin (tyypiin SAFe)
Enterprise Arkkitehtuuri kuuluu ilmeisesti tähän ja se on hyvä, koska ensin on ymmärrettävä liiketoimintastrategia sekä roadmap ja se ohjaa yritysarkkitehtuuria
Strategian mukainen roadmap on turha jos asiakkaan kehitys hoidetaan useilla 2 vko sprinttejä tekevillä lyhytjänteisillä kehitystiimeillä. Tuotakin sähellystä on nähty ketterän kehityksen nimissä

Vincit Digital
Sitä IT-firman perusduunia eli erilaista ohjelmistokehitystä

Vincit DevOps & Platform Services
Tuotannon operointia. Yleensä pitkiä sopimuksia ja siksi jatkuvalaskutteista.
Hyvä, että yhdistävät tähän DevOpsin, vaikka DevOps roolit ovat myös softakehitystiimeillä (Vincit Digital). DevOps on kuitenkin toimittava yhteen perinteisen ITIL 24/7 jatkuvien palvelujen kanssa.

1 tykkäys

Analyytikon aamukatsauskommentit. :point_down:

1 tykkäys

Kun tuosta siivoaa toimitusjohtajan ja talousjohtajan, jää keskimääräiseksi sijoitukseksi osallistuneille ~6500€, joka sekin toki on monelle sellainen 1,5-2 kuukauden nettopalkka.

On myös hyvä huomata, että 2016 listautumisen yhteydessä henkilökunnalle meni käsittääkseni 500 000 osaketta ja nyt sitten ~300 000. Toisin sanoen henkilöstö on napsinut omista anneistaan sellaisen 800 000 osaketta. Kun osakkeita on yhteensä ulkona about 12,6 M, on tuo yli 6 % osakkeista (ja tuon päälle on sitten vielä perustajien ja varhaisten työntekijöiden osakkeet, joita ei näistä anneista ole hankittu).

Henkilöstöanneissa on usein myös lock-uppia ja muuta, joka aina nostaa hieman kynnystä osallistua niille, jotka eivät pörssimaailman kanssa ole niin tuttuja.

Toki osa varmasti on jo myynytkin omansa 2016 annista, mutta väittäisin, että Vincitillä on keskimääräistä enemmän työntekijäomistusta. :slight_smile:

Edit: Väkertelin kahvihuoneeseen kyselyn siitä miten foorumistit omistavat työnantajansa osakkeita referenssiksi:

8 tykkäystä

Katsoin juuri ilmestyneen Vincitin InderesTV:n videon, jossa Vincitin uutta TJ Julius Mannia Joni Grönqvisti haastatteli.
Mielestäni uutta strategiaa ei esitelty kovin selkeästi ja parhaan kuvan itse saan siitä Vincitin sivuilta.
Esimerkiksi alusta- ja elinkaaripalveluista videosta sai käsityksen, että painopiste on toimivien järjestelmien ylläpitokehityksessä. Kuitenkin VIncitin sivuston mukaan keskeistä on myös tuotannon operointi, monitointi, kapasiteettipalvelut jne.

Julius on kova puhumaan ja en tiedä, oliko liikevaihtotavoite seuraavalle 3-vuotiskaudelle harkittu lausahdus. Eli 100 Milj.€ liikevaihto 2024 jos oikein ymmärsin. Eikös tuossa mene Inderesin ennustukset uusiksi.

USA:ssa on kova kasvu ja se oli hyvä kuulla.

14 tykkäystä

Laitetaas ko. pätkä vielä tännekin jakoon. :point_down:

14 tykkäystä

Juuso Jankama aloittanut Vincit Solutions Oy:n toimitusjohtajana. :point_down:

8 tykkäystä

Niin siis Jankama aloittanut Vincit Solutionsin tj:nä. Julius Manni vielä koko Vincit Oyj:n toimari.

5 tykkäystä

Omien ostot osteltu.

Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla 5.11.2021 – 25.1.2022 välisenä aikana yhteensä 150 000 omaa osakettaan. Keskimääräinen ostohinta osaketta kohti oli 8,0607 euroa ja kokonaisarvo 1.209.109,76 euroa.

Yhtiön hallussa on tällä hetkellä 431 195 kappaletta omia osakkeita.

Osakkeita yhteensä 12 625 889
→ 3,42% osakekannasta yhtiön hallussa.

9 tykkäystä

Harmittaa vähän, että omien ostot päättyvät juuri nyt, kun osaketta saa vielä entistäkin halvemmalla pörssistä.

Toisaalta tämä IT-palveluyhtiöiden kertoimien alennus pörssissä voisi tarkoittaa myös pörssin ulkopuolisten yhtiöiden hintojen kohtuullista alennusta. Hyvien kasvavien kioskien hankinta yhtiön siipien suojiin voisi olla vuodelle 2022 sopivaa kassan käyttöä.

Toiveissa on maltillinen osinko, kohtuullinen kasvu ja kehittyvä kannattavuus.

7 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Q4-tuloksesta. :point_down:

8 tykkäystä

Yhteen mennään

19 tykkäystä

image

Liikevaihdon perusteella Bilotille olisi voinut antaa enemmän ja EBIT perusteella vähemmän uudesta yhtiöstä. Ei siis keskinmäärin minkäänlaisia preemioita T. Vincitiä (ja Sieviä) omistama lievästi Sievi-Boreo preemiohässäkästä traumatisoitunut :smiley:

7 tykkäystä

Uuden yhtiön liikevaihdosta noin 2/3 Vincitiä, 1/3 Bilotia. Tuloksen suhteen sitten hyvin vahvasti Vincitiä.

Tulevan Yhtiön havainnollistava yhdistetty liikevaihto oli vuonna 2020 noin 70,6 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 9,1 miljoonaa euroa.

Vuonna 2021 Vincitin liikevaihdon kasvun arvioidaan olevan välillä 17 % ja 21 % vertailukelpoisin valuuttakurssein verrattuna vuoden 2020 liikevaihtoon (52,4 miljoonaa euroa). Oikaistun liikevoiton (liikevoitto ennen liikearvopoistoja) arvioidaan olevan välillä 9 % ja 13 % liikevaihdosta.

Bilot arvioi, että sen liikevaihto vuonna 2021 on noin 27 miljoonaa euroa (18,2 miljoonaa euroa vuonna 2020) ja liikevoitto ennen liikearvon poistoja (EBITA) on alhaisempi kuin vertailukaudella (767 tuhatta euroa), mutta oikaistuna kertaluonteisilla kuluilla suurempi kuin vertailukaudella.

Vaihtosuhde 0.7 - 0,747 (huom: osakehintojen vaihtosuhteeseen vaikuttaa myös mahdolliset yhdistymistä edeltävät osingot, kts alla)

Täytäntöönpanon yhteydessä Bilotin osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena alustavasti noin 0,747 uutta Vincitin osaketta kutakin omistamaansa Bilotin osaketta kohti
Mahdolliset Bilotin osakkeiden merkinnät Bilotin voimassa olevien optio-ohjelmien perusteella ennen sulautumisen täytäntöönpanoa voivat pienentää Osakekohtaista sulautumisvastiketta siten, että Osakekohtainen sulautumisvastike on vähintään noin 0,700 mikäli kaikki Bilotin voimassa olevat optio-oikeudet käytetään osakkeiden merkintään.

Uuden yhtiön omistus vanhojen omistajien suhteessa jako 25/75%

Bilotin osakkeenomistajat omistaisivat tällöin enintään noin 25 % ja Vincitin osakkeenomistajat vähintään noin 72,4 % Tulevan Yhtiön osakkeista ja äänistä.

Lisäksi ennen yhdistymistä voidaan jakaa osinkoja (tms)

Vincitillä on oikeus jakaa ennen täytäntöönpanopäivää osakkeenomistajilleen tilikaudelta 2021 osinkoa enintään 0,20 euroa osaketta kohti (sisältäen mahdollisen vähemmistöosingon) eli yhteensä enintään noin 2,4 miljoonaa euroa.
Bilotilla on oikeus tietyin edellytyksin yhteensä enintään 4,4 miljoonan euron suuruiseen varojenjakoon (joko osinkona tai pääomanpalautuksena) ennen täytäntöönpanopäivää.

1 tykkäys

Eikös tämä ole otsalohkolla nähtynä makoisa vaihtosuhde Vincitille? Organisaatiorakenne oli jo valmiiksi 1000 hlö kantava, joten synergioilla tuo Bilotin liikevaihto muuttuu nykyistä isommaksi alariviksi?

5 tykkäystä

https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/vincit-oyjn-tilinpaatostiedote-11-31122021-voimakkaan-kasvun-ja-paivitetyn-suunnan-vuosi

Tuosta vielä tilinpäätöstiedote.
Vähän jäi odotetusta. Ohjeistus melko vahva 2022.


Melkoinen yllätys tuo yhdistysmistiedote. Pitää vähän funtsia, mitä mieltä tästä tulisi olla.
Molempia salkussa, sillä näen että molemmissa oli tällä hetkellä aliarvostusta & arvoa piilossa.

Vincit: tuoteliiketoiminta tulee käytännössä ilmaiseksi, nettokassa & vahvat kasvuajurit
Bilot: Erittäin iso nettokassa, jota markkinat ei huomioi. Eteenpäin katsovat EV/Ebit kertoimet hyvin matalat. Bilot koottu hiljattain kolmesta palasesta (Bilot, castor, motley) + kärsi 2020 koronasta, joten 3:n palan potentiaali ei minusta avaudu nyt markkinoille.

Enemmän noista kahdesta minulla on Bilotia ja tavallaan tuo preemio jonka kaupasta saa tuntuu pienelle.


Se on hyvä kysymys.
1 näkökulma imaginääriluvuin. Bilotilta voisi odottaa 15% vuosituottoa ja Vincitiltä 12%.
Nyt yhdistyneen firman potentiaali on enää 13%. Kannattaako Bilotin omistajan vaihtaa 15% potentiaali 13% potentiaaliin.

toinen näkökulma: Vaikka on fuusio - voihan tämän mieltää myös niin, että Vincit ostaa bilotin, käytäen maksuna omaa osakettaan. Yrityskauppa se on tämäkin malli toteuttaa. Yrityskaupoissa ostava puoli yleensä joutuu maksamaan preemiota.

6 tykkäystä

Minkä takia tällaisessa fuusiossa, missä molempien yhtiöiden vanhat omistajat jatkavat uuden yhtiön omistajina, pitäisi olla preemiota kumpaankaan suuntaan?

1 tykkäys

Analyytikon kommentit yhdistymisuutisesta. :point_down:

7 tykkäystä