Volvo Car - Täysin sähköinen 2030

ADR:n pitokulu? Mikäs tämä on? Mulla on ollut Mandatumin arvo-osuustilillä useampia USA.ssa noteerattuja ADR:iä, ja enpä muista niiden osalta olleen mitään poikkeuksellisia kuluja, 0nko Nordnetilla toisin, ja mistä kuluista siis on kyse?

Yritin tutustua mikä ADR on ja ymmärsin, että pankit jotka näitä talletustodistuksia säilyttävät ja hallinoivat pyytävät korvausta kuluistaan. Yleisesti tämä ADR fee on $0,02-0,04 osaketta kohti. Citi hallinnoi PSNY:tä ja sivujen mukaan näissä $0,02\osake.

https://depositaryreceipts.citi.com/adr/guides/pgm_dispdsf.aspx?pageId=3&subPageId=191&company=P

3 tykkäystä

Olisko niin, että tuo kulu sisältyy jollain systeemillä ADR:n kulloiseenkin markkinahintaan? En ole tuollaisesta kulusta kuullutkaan ennen, enkä tiedosta ikinä sellaista maksaneeni minkään ADR:n yhteydessä. Mielenkiintoinen juttu, osaako joku valottaa asiaa paremmin?

Kyllä minulta tuollainen 0,02$ / osake veloitus tehtiin Nordnetissa Polestarin osakkeista viime syyskuussa. Sattui onneksi olemaan käteistä tilillä sillä hetkellä. Tuli vähän puskista…

4 tykkäystä

Onkohan tuo noussut,vai vaihteleeko eri osakkeissa.
British American Tobacco (BTI) ADR maksu oli viime vuonna vain 0,005$/osake kvartaalissa.

4 tykkäystä

Jos on pieni määrä osakkeita muutamalla kympillä niin kulujen takia ei varmaan kannata vastata mitään eli ei konversiota olisi parempi vaihtoehto?

1 tykkäys

Tämä on myös oma taktiikkani. Kulujen jälkeen käteen jäisi niin pieni osa, eli odottelen ainakin itse elokuulle asti käteistilitystä tämän kanssa.

2 tykkäystä

Jukan kommentit Q1 jälkeen (24:20 ->)

5 tykkäystä

Mikäs tuota kurssia painaa? Tätä menoa pitää kohta palailla omistajaksi

Ainakin teknisesti katsoen tämän vuoden pohjia ja huippuja, olisi vahvin Fibonacci-ostotaso (61.8%) tuossa 32.8SEK kohdilla.

Laitan omalle positiolle stopparin tämän alle, jos ei tuo pidä. Jos positiota ei olisi, ottaisin tuosta kohdasta kokeiluun.

7 tykkäystä

Tuon ammottavan gapin 27,1 - 31,2 kr vetovoima taitaa olla sen verran suuri, että oma veikkaus on ainakin osittainen sulku tuolle, koska vielä ei olla daily OS ja Polestar ottanut -10% ja painui jo jenkkilässä senttiosakeeksi tänään, mikä tuo varmasti Volvollekin laskupainetta lisää.

10 tykkäystä

Myöskin 1.2. osaripäivän wick on erittäin heikko tuki, joten käytännössä gappi alkaa 31 tasolta. Eipä tulisi itselle mieleen lähteä tästä kohtaa ostamaan, koska 20. viimeisen päivän aikana vain 4. bull volume päivää. Tämä on bearien kannalta paras mahdollinen paikka.

14 tykkäystä

hän sipaisi jo

20 tykkäystä

[Volvo Cars’ global sales up 13 per cent in May]

Volvo Cars reports global sales of 68,034 cars in May, up 13 per cent compared to the same period last year. The sales increase was primarily driven by a strong performance in Europe as well as the company’s fully electric small SUV, the EX30

https://www.media.volvocars.com/global/en-gb/corporate/sales-volumes?year=2024&month=5

18 tykkäystä

EX30 on kelvannut ainakin suomalaisille ja norjalaisille.

13 tykkäystä

Google käännös:

TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) Autonvalmistaja Volvo Cars on nyt aloittanut sähköisen SUV:n EX90 tuotannon Charlestonin tehtaalla Yhdysvalloissa. Ensimmäiset asiakastoimitukset on suunniteltu vuoden 2024 toiselle puoliskolle.

Tästä kerrotaan lehdistötiedotteessa.

Etelä-Carolinan Charlestonin ulkopuolella sijaitseva tehdas valmistui kesällä 2018 ja EX90- ja S60-malleja valmistetaan nyt tehtaalla, jonka tuotantokapasiteetti on jopa 150 000 autoa vuodessa.

Volvo Carsin lippulaivamallinsa EX90 lanseerauksen yhteydessä marraskuussa 2022 toimitukset suunniteltiin alkavan vuoden 2024 alussa.

Tuotannon aloittamista on sittemmin lykätty, koska yritys tarvitsee lisäaikaa ohjelmistokehitykseen ja testaukseen.

16 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-06-09/volvo-shifts-ev-production-from-china-to-belgium-times

Volvo Is Shifting EV Production to Belgium From China
The move comes as EU prepares to impose tariffs on Chinese EVs
Production of some cars bound for the UK may also be moved

21 tykkäystä

2 tykkäystä

EU:n tuontitullit iskee myös Volvoon.
”Muun muassa Volvon ja Polestarin omistava Geely saa kontolleen 20 prosentin tullimaksut.”

4 tykkäystä

4 tykkäystä