Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio?

Ameriikkaa on kyllä jostain syystä mukava lukea. Hyvät tavat ei maksa mitään vaikka tarinat joskus onkin vähän väritetty. Tohinaa näyttäisi olevan päällä jos Jimiä on uskominen.

Kiitos tästä, Purttu.

Joo oli pakko.

35 tykkäystä

On kyllä jenkeille tyypillistä mainospuhetta :smiley: Eipä siinä, hyvältä tietysti KUULOSTAA, mutta näyttöjähän tämä nyt sitten huutaa. Toki yritys on siinä vaiheessa että ei niitä näyttöjä oikein voikaan olla. Mielenkiinnolla olen yhtiötä seurannut tämän ketjun välityksellä, vaikka positiota en omistakaan.

16 tykkäystä

Hyvä saada välillä Jimiltäkin kommenttia firmasta. Ei voi sanoa, että yritystä ei piisaisi. Tätä proptech materiaalia löytyy niin paljon kuin vain jaksaa kahlata läpi ja suurin osa koskettaa tuota asuntojen arviointia. Samoin noita suoria/epäsuoria kilpailijoita voisi listata myös valtavan määrän, mutta Garyn sanoma ja omat havainnot menisi käsikädessä sen kanssa, että ovat kilpailijoita edellä mitä tulee datan määrään.

Ongelmatonta ei matka tule olemaan ja varsinkin odotukset sijoittajilla on kovat. Onneksi markkina on valtava ja kysyntää palveluille löytyy. Ratkaisevaa on miten palvelut sulautetaan ja miten sujuvaa palvelun käyttö on.

Se että ilmaisella datalla saisi yhtä luotettavan arvion kuin jollain maksullisella niin epäilen. Kokeilin op:n asuntoarviota oman asunnon kohdalla ja siihen syötettiin mm. talon valmistusvuosi, neliöt, asumismuoto ja sijainti. Meinasin pudota penkiltä naurun saattelemana miten alakanttiin arvioi. Ilmeisesti väliä asunnon arvoon ei ollut palvelun mielestä lämmitysmuodolla (suorasähkö vs maalämpö), ulkorakennuksilla tai onko se edes omalla tontilla. Se siitä arviosta.

Onneksi on tämä foorumi, jossa voi hakata päitä yhteen sen aikaa kun rakettia tankataan uuteen nousuun. Toivottavasti päästäisiin kiinnittämään pian turvavöitä.

15 tykkäystä

Ei varmaan ilmaisella datalla saa, mutta ihan validia dataa on saatavilla monelta taholta. OP ei varmaan ole kovin pitkällä vielä, mutta Suomesta esim. IF tekee jo uskottavaa analytiikkaa. Myös asuntojen arvonmääritykseen liittyen. Eikä se omalla hiellä ja tuskalla kasaan raavittu autotalli välttämättä ole markkinoiden näkökulmasta yhtä arvokas. :smiley:

2 tykkäystä

Itse kysäisin pankilta paljonko kämppäni arvo nousi 20t kylppäri + sauna remontilla missä uusittiin kaikki erittäin moderniin kuntoon ja varmistettiin ettei elähtäneessä vanhassa kylppärissä ollut kosteutta, ja putketkin vedettiin uusiksi. Lopputulos oli muutama tonni lisää arvoon ja alkuperäinen arvokin oli sellainen että näistä maksettiin saman verran 15v sitten ja asunto Helsingissä. Tämä dansken puolelta.

5 tykkäystä

Näyttää ihan selkeesti tämän kohalla siltä että nyt ku noustaan monissa lapuissa otetaan mm. Tästä kengurusta rahoja muihin lappuihin. Itsekkin höyläsin tänään tätä positiota pienemmäksi kun joka puolella raketteja lentää.

Kommentilla haen takaa että eiköhän tämän lapun kohalla tule tapahtumaan vielä monet monet laskut ja nousut koska firman eteenpäin vieminen on hidasta/työlästä. Se että jäänkö nyt nousuista pois ei voi kukaa tietää. :v:

6 tykkäystä

Näinhän se, valtavat määrät dataa on saatavilla avoimista lähteistä ja suurin piirtein kaikki mahdolliset regressiomallit ja koneoppimisalgoritmit ovat saatavissa open-source. Mutta mistä luotettavaa, hyvä-laatuista ja jäsenneltyä dataa sitten niihin saisikaan? Tässä mielestäni se avain onkin, että kun teet sen hyvin ja kannat vastuun toimivuudesta niin kyllä siitä maksetaan.

Esimerkkinä vaikka meidän Trafin avoin data. Oletko koittanut sitä koskaan? Vaatii melkoisen myllerryksen ja siivouksen malleissa ja merkeissä, että se on käyttökelpoista.

Ps. Jos se olisi noin helppoa, niin miksei me sitten laiteta Suomen Voxturia pystyyn ja viedä Euroopan markkinoita?

6 tykkäystä

Ihan hyvä pointti että vastuun kantamisesta näissä asioissa usein maksetaan. Mitä tulee tuohon datan käpistelyyn, niin käytännössä kaikissa ML projekteissa noin 90% ajasta menee juuri siihen datan muokkaamiseen, validointiin ja täydentämiseen.

Se miksei suomesta ole tullut omaa Voxturia ei varmaan johdu siitä etteikö se olisi mahdollista, vaan siitä että näitä projekteja alkaa joka yrityksellä olemaan pilvin pimein (itse ajavat autot, talouden- ja vakuutusalan sovellukset ym. kiinnostaa tällä hetkellä enemmän?). Kun teknologiamurros tästä vielä etenee, niin suomessa on myös kova pula osaajista, kun jo nyt tarvitaan osaamista ulkomailta. Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että jos suomessa päätetään tosissaan jotain tehdä, niin siinä ollaan sitten lähellä maailman parhaita. Eikun vaan Suomen Voxturia perustamaan :wink:

4 tykkäystä

Itse näkisin tässä oleellisimpana, että on monta prosessia kiinteistökauppojen ja -lainojen ympärillä (appraisal, tax assessment, title insurance, securitization, loan servicing ym.), joissa on pääosin kaikissa käytössä eri sovellukset ja palveluntarjoajat. Ainakin osassa noista on lisäksi toimittu hyvin perinteisillä, tehottomilla ja ei-digitaalisilla menetelmillä ja markkina on monessa aika pienistä toimijoista koostuva.

Voxturin iso kasvumahdollisuus liittyy mielestäni siihen, että he pystyisivät ensimmäisenä tai ensimmäisten joukossa rakentamaan yhtenäisen tarjooman, jossa samoja teknologioita ja dataa hyödynnetään kaikissa näissä prosesseissa. Heillä tässä lähtökohtana valmiita ja vakiintuneita tuotteita ja palveluja yksittäisille osa-alueille sekä keskeisiä toimijoita asiakkaina, joten en usko että he tässä kilpajuoksussa ihan huonoimmista asemista ovat lähtemässä. Tämä on omasta mielestäni paljon parempi lähtökohta siihen verrattuna, että kilpailuetu perustuisi maailman parhaaseen ja muita vielä hiukan tarkempaan analytiikkamalliin jo(i)llekin aihepiirin osa-alueille.

Disclaimerina kuitenkin että en ole ollenkaan data- tai tekoälyasiantuntija (vaikka olen tuollaisissa projekteissa ollut paljon mukana toisessa roolissa) ja voin hyvin olla tässä myös väärässä :slight_smile:

EDIT: Huolestun vasta siinä kohtaa jos kuulen että Garyn isoisä oli tosi huono maanviljelijä.

11 tykkäystä

Kyllä Voxturissa riskinä on teknologiaosaaminen. Garyllä on varmasti itse bisneksestä hyvä näkymys, mutta se että saadaanko oikeasti hyviä teknisiä ratkaisuita ostettua ja integroitua yhdeksi ekosysteemiksi on suuri riski. Nyrkkipajoja ostaessa laatu voi olla mitä sattuu. Itsekin löysin osakkeen täältä ja mukana ollaan ja innokkaasti seurataan mitä tuleman pitää. Vaihto on ollut viime päivinä suurempaa, ilmeisesti sieltä alkaa löytyä kohtalaisia massoja jotka on valmiit ostamaan myös nykyhinnoilla.

9 tykkäystä

Ontarion uudesta budjetista löytyi tällainen kohta. Siirtyy covid-tilanteen takia pidemmälle, mutta Voxturin rooli Ontarion kiinteistöverojen parissa taitaa olla sen verran keskeinen, että tuonee jotain liiketoimintaa toteutuessaan :thinking:

Joku muistikuva on, että Gary olisi tähän jossain haastattelussa viitannutkin.

13 tykkäystä

Voxtur mainittu 9:10 alkaen. Videon tekijä ei ole itselleni tuttu ennalta, mutta tuntee varmasti raha- ja sijoitusasioita kun nimikin on kerran J-Money :thinking:

(Ei ole siis mitään relevanttia uutta sisältöä yhtiötä tunteville, mutta kiinnostaa seurata miten tietoisuus Voxturista leviää)

8 tykkäystä

Ei kai tuo olisi kaukaa haettu, kun Voxturin pääkonttori on Ontariossa :slight_smile:

1 tykkäys

Tämä on off topic, mutta tässä on parin minuutin mittainen keskustelu kuuntelijakysymyksestä jossa tiivistyy aika hyvin tämä Voxturin keissi vaikka eivät puhu edes firmasta. Laitoin videon alkamaan oikeasta kohdasta:

6 tykkäystä

Onko ns luottamus case?

Katselin tuossa hakuja pitkin maailmaa. Käytännössä Google haut on Suomesta ja Ontariosta. Tämä tietysti kertoo, että tämä osake on todellakin tutkan alla. Kun tämä nousee tietoisuuteen muuallakin saadaan vaihtoa moninkertaistettua - sehän saattaa tehdä kurssillekin jotain. Gary on kyllä kiitettävästi haastiksissa esiintynyt, ja jotkut toisilla foorumeilla väittävät, että jopa liiaksi asti. Noh näillä tietoisuuksilla saa kyllä esiintyä vielä pitkään.

9 tykkäystä

Jos mulla olisi tuollainen firma johdettavana niin palkkaisin paikallisia Inderesejä tekemään analyysit ja seuraamaan yhtiöitä.

(En sitä samaa joka antoi dynacertille tavoitehinnan)

12 tykkäystä

Oon vähän jopa naureskellut noille haastatteluille. Varsinkin tuon aasialaisen kaverin haastattelu. Päivä ennen voxtur haastattelua siltä tullut video tittelillä “My finance and investing YouTube channel is failing”

2 tykkäystä

Itse olen tyytyväinen, ettei firmaa seurata tai mainosteta liiemmin. Jos jotain penny stockia mainostetaan ja myydään huomattavasti, niin on aika paljon todennäköisempää, että kyseessä on Pump&dump.

Perusteeton ja liian nopea kurssipumppi on yhtiölle pitkässä juoksussa haitallista ja syö tarinan luotettavuutta.

32 tykkäystä

Sivustoa päivitetty, hyvät kokonaisuudet valittu solutionsin alle :+1:

23 tykkäystä