Osakesijoittaminen

Voxtur Analytics VXTR (entinen I Look About) TSXV - kiinteistödatan disruptio?

Avaanpa tästäkin ketjun.

Eli kyseessä siis (toistaiseksi) Toronton Venturen listoilla ILA tickerillä menevä ILookAbout Corp.

Lyhyt esittely firman omilta sivuilta:

ILA is a transformational data analytics organization that provides transparency to the valuation of real estate assets. ILA is a real estate valuation platform with technologies that leverage the power of data designed to address today’s dynamic real estate valuation market. Our proprietary innovative platform provides software and data licenses and technology managed services to the real estate industry, serving primarily the property lending and property tax sectors, both public and private, in the United States (“US”) and Canada. Accurate data and property valuations form the basis for our clients to value assets, fund loans, securitize portfolios and to analyze and update property tax assessments. As a fully integrated valuation technology company, we are setting new standards in real estate valuation quality and reliability. ILA is a brand built on innovation, execution, accuracy, industry expertise and forward-looking products and services.

Firma seilasi pitkään 10-15 sentin kanturoilla mutta viime syksynä raketoi 45 senttiin jonka jälkeen tuli pitkä trading stop marraskuun alusta tähän päivään asti koska firma ilmoitti ostaneensa Voxtur Technologiesin jonka myötä ticker tulee vaihtumaan helmikuussa. Kaupan finalisointi ilmoitettu 29.1.2021.

Taloudellinen tiedotus on todella niukkaa, Q1-Q3:n revenue n. 14MCAD ja käyttökate vajaa 1.5MCAD pakkasella https://www.ilookabout.com/wp-content/uploads/2020/11/2020-11-27-Q3-2020-News-Release-FINAL.pdf

Marketcap 87MCAD mutta Vortexin myötä nämä menee uusiksi.

Miten tähän lappuun sitten törmäsin? Moni tankkereihin sijoittanut tietää twitteristä/youtubesta tyypin nimeltä Mariusz Skoniecknyn ja hän pisti jakoon seuraavan klipin lokakuun lopussa

Tyyppi pyörittää omaa microcapexplosions.com palvelua (1500 taalaa per vuosi) ja hänen kautta olen löytänyt mm. Orocon (OCO) joka on edelleen todella aliarvostettu junior miner. Oroco oli hänen youtube videoilla ennen maksullista palvelua huom, en ole ostanut tuota palvelua.

Mariusz ei videolla sano mihin firmaan pisti rahansa (se tieto oli vain maksaville jäsenille) mutta tieto on kuitenkin vuotanut muillekkin ja kyseessä siis ILA. Suosittelen tyypin videoita muutenkin.

Miksi sijoitan tähän? Gross marginin pitäisi olla jäätävän kova, bisnes skaalaa hulluna ja jenkkien kiinteistömarkkinan koko on aivan järkyttävä, jos tämä onnistuu yhtään saamaan jalansijaa niin potentiaalia on aivan hulluna.

Toki kannattaa huomioida riskit, tämä tekee toistaiseksi turskaa, anteja tulee varmasti eikä mitään takeita onnistumisesta ole.

Tämä ei ole sijoitusneuvo eikä tätä saa julkaista Tampereella.

EDIT: @Perttu_Hamalainen voisi täydentää ja korjata asiavirheet

58 tykkäystä

Kiitos ketjun avaamisesta ! :+1:
Täydennellään kunhan yrittäjällä aika riittää.

5 tykkäystä

Vähän täydennystä

160M lappua, näistä 35% kuuluu instikoille (15%) ja insidereille (19%), toimarilla vajaa 4M lappua itsellään.

Toimari sellainen heppu kuin Gary Yeoman, pitkä historia kiinteistöpuolella, 2005-2011 kasvatti yhden kiinteistöanalyysifirman 75M -> 325M liikevaihdon osalta.

Isoja muutoksia tulossa Vortex diilin myötä, uskon että siirtyy päälistalle tänä vuonna, aggressiivinen expansio lienee todennäköistä toimarin historian perusteella.

Tuo aloitusviestin video kannattaa katsoa, vaikka maailma on täynnä näitä pumppaajia niin tähän tyyppiin olen oppinut luottamaan, puhuu 50-100x bäggeristä (hinta tuolloin 0.45 CAD).

22 tykkäystä

No tämähän on mielenkiintoinen lappu. Kiitos avauksesta, täytyy tutustua ajan kanssa.

7 tykkäystä

Hei onko niin että tätä ei op:een kautta ole saatavilla?

1 tykkäys

Ei saa OP, Nordea tai muu välittäjä, joka ei ter kauppaa kanadan venture marketissa.

2 tykkäystä

Olen miettinyt micro cap maailmaan tutustumista, joten tästä voi vaikka aloittaa. Kiitti. Uskoa ja tuuria nämä taitaa vaatia DDn lisäksi, mutta yritettävä on. :upside_down_face:

Degiron kautta näyttää saavan ostettua.

3 tykkäystä

Päivän päätös +48% edelliseen closeen lokakuun lopusta, vaihtokin ATH tasolla. Ilmeisesti sana alkaa kiertämään, odotan seuraavaa buustia viikon päästä kun yritysjärjestely finalisoidaan.

Pakko muuten sanoa että TSXV alkaa olemaan yksi lempipördeistä itselleni, niin paljon mielenkiintoisia lappuja. Yksi suurimmista syistä käyttää NN:ää tai Mandatumia, käsittääkseni esim. Nordeasta ei onnistu ilman kikkailuja joka on kummallista.

15 tykkäystä

Mandatumilla tämä ei tosiaan näy. Nordnetissä kylläkin. Suurin osa venturen lapuista on kyllä Mandatumillakin. Loisto päivä ja päivien tutkimustyö kannatti. Tuntipalkoilla just ja just.

3 tykkäystä

Laitoin tästä pyynnön Mandatumille, josko saisivat valikoimiinsa.

3 tykkäystä

Hieman ehkä offtopiccia, tosin onhan se olennaista mistä ketjun lafkaa saa ostettua, niin Danskella löytyy Kanada nätisti. Myös samat kokemukset Kanadan lapuista, joskin tainnut vaan osua Kanadasta oikeat laput kohdalle.

2 tykkäystä

Sijoittajaesitys:

8 tykkäystä

Kiitos, tuo pitikin lisätä aloitukseen mutta jäi pois.

2 tykkäystä

Vähän vaikea ymmärtää firman toimintaa. Tuosta sijoittaja esityksestä en saanut oikein mitään konkreettista. Osaisiko joku kertoa tai vääntää rautalangasta esimerkin mitä yhtiö tekee?

6 tykkäystä

Firmalla on oma softa ja iso database jenkkien kiinteistötietoja, he myyvät konsultointia ja lisenssejä välittäjille, gryndaajille, pankeille, lainaajille, verottajille yms. Tämä on rautalanka nykytilanteesta.

Voxturin ja brightin myötä homma laajenee mm AI tulee mukaan ja tarkoitus on luoda johtava plattis em. toimijoille, jenkeissä kiinteistö ja asuntokauppa ei toimi ihan yhtä sujuvasti kun Suomessa, esim. property taxin keräys iso ongelma ja siksi asiakkaina mm Miami-Dade county.

Edit en väitä tuntevani yritystä kovin syvällisesti, se vaatii oikeasti tosi paljon kaivamista kuten tuossa videolla todettiin.

8 tykkäystä

Onko Keisarilla tai muilla tietoa kilpailutilanteesta? Tuskin on ainut peluri tässä markkinassa?

1 tykkäys
1 tykkäys

Tämä on jännittävä tapaus ja tunne siitä, että nyt tapahtuu on suuri. Kokonaisvaltaista yhteenvetoa tästä on mielestäni todella haastellista tehdä, koska läpikäytävää tavaraa on järjettömästi. Lupasin tuossa jossain vaiheessa jotain laittaa vaikka ranskalaisilla ruudulle -jotain kättä pidempää. Tämän tutkiminen (löytämisen jälkeen, joka sekin otti aikaa koska en ollut innokas maksamaan 1500 USD) oli todella hidasta
Yritys on agressiivisesti ostellut toisia toimijoita lähellä omaa binestä ja siten onnistunut rakentamaan nykyistä kokonaisuutta ja ilmeisesti nyt alkaa kasvun tarina. Ostetut yhtiöt ovat olleet järjestään aika pieniä ja niistä yksittäin on vaikea löytää dataa, joka avaisi edes niiden toimintaa, saati sitä miten se ILOOKABOUTin mahdollisesti vaikuttaisi. Suosittelen kaikille alla olevien linkkien tutkimista alkuhistoriasta lähtien. Saattaa antaa paremman kuvan kun minun ja @Seinäkadun Keisarin selostukset.
Tämä siis ILOOKABOUTIN sivuilta heidän press tiedotteet. Siitä sitten käymään jokaista keissiä läpi.

8 tykkäystä

Sijoittajaviestintä ei tosiaan tunnu olevan ihan firman paras piirre, mutta siihen voi hyvin olla parannusta luvassa pari päivää vanhan tiedotteen perusteella:

iLOOKABOUT Announces Engagement of Investor Relations Services Provider, Paradox Public Relations Inc.

Paradox has been engaged to assist with, among other matters, marketing to the investment community to increase awareness of ILA and co-ordinating physical or on-line road shows and presentations with interested parties.

https://www.sedar.com/GetFile.do?lang=EN&docClass=8&issuerNo=00025658&issuerType=03&projectNo=03162828&docId=4872728

3 tykkäystä

Tässä laiskoille yksi video, mikä kannattaa katsoa toki vuodelta 2019. Joten joudutte kuitenkin tutustumaan asioihin sen jälkeen.

8 tykkäystä