Inderesin kahvihuone (Osa 7)

Tässä omistajalistauksia selatessani tuli vastaan kyllä yksi helmi… Kuka tunnustaa?

image

37 tykkäystä

image

:thinking:

19 tykkäystä

En ole lainkaan seurannut Voxturin ketjua, karkeasti tiedän että siellä on ollut välillä aika lennokasta menoa. Mutta siis mikä juttu tämä on että foorumilla ei enää yhtiöketjua tälle ole? Kuulostaa todella erikoiselta linjaukselta. Haluaako vaikka @Sijoittaja-alokas valaista niin pysyn foorumin menosta perillä :smiley:

3 tykkäystä

Meillä on täällä Suomessa edelläkävijöitä. Tämäkin kun olisi saatu markkinoitua paremmin…

4 tykkäystä

Niinpäs näytti eksyneen. :sweat_smile: Pahoittelut tästä, ei ollut tarkoitus tehdä tämmöistä teaseria ja pitää yleisöä jännityksessä mitä sanottavaa Matiaksella oli OmaSp:stä!

Mikäli jotkut kerkesi jo kuunnella tuon syvällisen viisi sekuntisen niin voi olla, että sovellus ei osaa hakea oikeaa ääniraitaa vaan näyttää edelleen että jakso olisi kuunneltuna. Itsellä näkyi kuitekin päivittyneen kun kirjauduin toisella käyttäjällä sovellukseen, mutta ensimmäisellä käyttäjällä ei päivittynyt. Voin tiedustella huomenna osaavammilta ihmisiltä saako sovellusta päivittymään niin, että pääsisitte kuuntelemaan koko haastiksen vaikka olisitte jo ehtinyt kuunnella teaserin, mutta välillä tämä on vähän tällaista tämän tietotekniikan kanssa, vaikka sentäs jotain ymmärränkin. :face_with_peeking_eye:

8 tykkäystä

Kyllähän täällä ketju vielä on. :slight_smile: Mahtaa tarkoitus olla vain, että kovin on hilijaista “publa” huoneella.

1 tykkäys

Jos muuten Politiikkanurkkaus olisi osake niin kyseessä olisi ennennäkemätön kasvuraketti. Tuntuu ampuvan kuuhun joka päivä.

Ilmeisesti härät ja karhut ei viihtynyt samalla laitumella, niin härät perustivat yksityisen ryhmän keskusteluille.

1 tykkäys

Tästä ei ole kyse tosiaankaan, tuolla privaketjussa on paljon karhujakin.

Kyse oli siitä että ns. palstaturhakkeet olivat jatkuvasti liputtamassa viestejä ja haluttiin oma privaattiketju jossa saa vähän vapaamuotoisemmin jutella ilman että joku on koko ajan siellä liputtamassa. Privaketjustakin lentää ulos jos ei osaa käyttäytyä, toistaiseksi ketään ei ole potkittu.

edit @JNivala heitin kutsun

23 tykkäystä

Minullekin voisi laittaa! En ole koskaan vieraillut yksityisketjussa.

Edit: Kiitos!

5 tykkäystä

Huomista odotellessa. Reveä löytyy edelleen salkusta hyvä määrä :laughing::grin: tsemppiä Reven omistajille!

49 tykkäystä

Suljin nyt äänestyksen, kiitos äänestäneille. Voittaja on Mestarit tekee, mitä mestarit haluaa. Lakkia pois päästä. Selkeä, ylivoimainen voittaja - ihan oikein. Itsekin oisin mestari, mut niin vaan titteli ryöstettiin täällä pois, mitään koskaan perustelematta.

Niin hyvä Nivala, aikoinaan Voxtur ketju (aloiteltiin jo Look Aboutilla) oli täällä Suomen ehkä jopa kansainvälisestikin kovin ketju. Muistan, kun joku oli jopa esittelemässä maailman karttaa joka todistaa Voxtur hakujen valtavasta määrästä juuri nimeenomaan Suomesta. :slight_smile: Silloin keskustelu oli korketasoista ja toisia arvostavaa.

Ajat muuttui (kuplia alkoi puhkeilla) myös keskustelu jotenkin riitautui ketjussa. Aiemmin hyvää tekstiä tuottaneet todelliset Voxtur ammattilaiset saivat kuraa niskaan. Muistan vieläkin nickit, jotka otti kovasti yhteen. Aina räkyttämässä vastaan ilman kunnollisia perusteita. Gurut lähti!! Ymmärrän ihan hyvin. He jakoivat meille piensijoittajille tärkeää infoa pyyteettä ja aina joku valittamassa. Modet ei puuttuneet, keskustelun taso laski. Enää tuolla ketjussa on jotain ulkomaalaisia twitterlinkkejä tai sit niitä Youtubepumppausvideoita. Onko vielä liian myöhäistä pyytää nuo gurut takaisin fanfaarien soidessa. Liputuksista ei tarvitse enää pelätä - siitä me pidämme huolen, Kaikki ketkä pysyy aiheessa ja kommentoi mielipiteensä perustellusti muita kunnioittaen - ei tarvitse enää koskaan pelätä liputuksia.

Ymmärtänette hyvin piensijoittajan huolen. Halttia alla ja nyt tuli Q1 tulokset umpisurkeat kassaa palaa paljon. Nyt tarvitaan peace ja istutaan mättäälle miettimään jaksetaanko kyydissä vuoteen 2030 ilman pelkoa. Nähdään tämä mahdollisuutena ostaa edullisesti lisää tai sit jos perustellusti tästä ei tule mitään kuulisin siitäkin mielelläni näkemyksiä. Itselläkin Voxturissa iso pelikassa kiinni, mutta ei se haittaa. Minä kyllä selviän, mutta kaikki ei välttämättä pysty käsittelemään tappiota järkevästi.

Itselle Voxtur muodostui liian vaikeaksi sijoituskeissiksi - seurasin Markkua. Uskoin liiaksi pumppauksiin - nyt en oikein enää tiedä mihin voin uskoa. :bomb: :rocket: :shamrock:

4 tykkäystä

Tässä olisi maailman rikkaimmat ihmiset. Musk selvässä johdossa, mutta tilanne voi muuttua aina yllättävän nopeasti.

Jostain syystä edes yksittäiset tviitit eivät näy kokonaan kunnolla, joten kopsaan ton koko listan tähän:

EDIT:

Ja tässä olisi tuore tviitti @Jukka_Lepikko:ltä. Onko korkohuippu takana?

23 tykkäystä

Diamond Handsin nettihistoria yltää ihan Google Trendsin alkuun (2004) eli varmaan myös paljon kauemmaksi historiaan :slight_smile:

https://trends.google.com/trends/explore?date=all&q="diamond%20hands"&hl=en

3 tykkäystä

Olen huomannut Timontin Twitterissä ja Foorumilla osallistuvan enemmän sijoitusaiheiseen keskusteluun. :thinking:

@timontti, haluatko vähän enemmän avata ajatuksiasi tän hetken osakemarkkinoista ja liikkeistäsi? :slight_smile: Kuinka paljon käteistä?

20 tykkäystä

En tunne kyseistä tapausta, mutta muistutan, että osakeyhtiön nimen muuttaminen ei ole iso operaatio.

4 tykkäystä

Foorumilla ollaan yleensä hyvin ajan hermolla, mutta en ole vielä huomannut keskustelua tiedemaailman kuumimmasta aiheesta LK99 suprajohteesta. Korealainen tutkimusryhmä on siis esitellyt tämän potentiaalisen suprajohteen ja liittyvän tutkimuspaperin, jota paraikaa vertaisarvioidaan ympäri maailman. Maailmalle on alkanut valua ensimmäisiä vertaisarvioita, jotka ilmeisesti ovat olleet vähintään ristiriitaisia suhteessa alkuperäiseen tutkimustulokseen. Ainetta käsittelevä Wikipedia-sivu on aiheesta yllättävän hyvin ajan tasalla:

Tänään on kuitenkin tarjoiltu kaksi onnistunutta vertaisarviota. Nämä lienevät huomisen puheenaiheen määräävät raportit:

Tätä myötä Twitterissä aihe #LK99 on viimeistään nyt räjähtänyt, ja aihe alkaa olla maallikoidenkin huulilla:

Valitettavasti itse maallikkona en ymmärrä aiheesta mitään, ja siksi LK99 keskustelua on vaikea seurata kriittisesti.


Ihmiskunta voi olla siis tekemässä käsittämättömän merkittävää historiaa tällä hetkellä, huoneenlämmössä ja normaalissa ilmanpaineessa toimiva suprajohde mullistaisi kaiken mihin liittyy liikkuvia elektroneja. Kun nyt joukkoälyllään loistavalla palstalla ollaan, kiinnostaisi lukea itse ilmiöstä enemmän ymmärtävien ajatuksia LK99:sta ja siitä miten kaukana ollaan aineen oikeasti suprajohteeksi toteamisesta. Ja kun myös sijoituspalstalla ollaan, täytyy herätellä kysymystä: Mitä ihmettä tällainen mullistus voi tarkoitaa osakeyhtiöille? Meneekö tässä kaikki puolijohdeteollisuus, sähkömoottorit, kuparikaapelin kysyntä ym. valurautaa monimutkaisempi kerralla uusiksi? Mihin rahat pitäisi tässä tilanteessa sijoittaa?

Ensimmäinen tilanteesta hyötynyt firma lienee enemmän nimellä kuin liittyvällä liiketoiminnalla siunattu, joka tapauksessa tänään +60% tauluun:

This is insanely bullish for humanity

40 tykkäystä

Viikko sitten oli kempower ketjussa juttua yhden viestin verran:

7 tykkäystä

“The LK-99 flake slightly levitates for both orientations of the magnetic field, meaning it is not simply a magnetized piece of iron or similar ‘magnetic material’. A simple magnetic flake would be attracted to one polarity of the strong magnet, and repelled by the other. A diamagnet would be repelled under either orientation, since it resists and expels all fields regardless of the polarity.”

Juurikki itse tietysti levitoi vapaasti, mielikuvitusolento kun on, mutta Juurikin fyysisten ystävien levitointikyky on taas askelta lähempänä, kun on sentään uusi suprajohde saatu todistetusti levitoimaan. :+1:

Mitä äärimmäisen olennaista mahtaa puuttua alla olevasta ohjeesta? Siis se ihan eka juttu?

Poro- tai hirvikolarin sattuessa toimi näin:

  • Estä lisävahinkojen syntyminen. Aseta varoituskolmio tielle varoittamaan muita.
  • Huolehdi loukkaantuneiden ensiavusta ja soita välittömästi hätäkeskukseen (112).
  • Lopeta loukkaantunut eläin tai hanki paikalle henkilö, joka tekee sen.
  • Ilmoita hätäkeskukseen (112) aina, jos kolhaiset poroa tai hirveä. Vaikka eläin jatkaisi matkaansa, se on todennäköisesti loukkaantunut. Älä jätä eläintä kärsimään.
  • Siirrä ruho pientareelle ja merkitse paikka mahdollisimman näkyvästi. Ruhoa ei saa ottaa mukaan.
  • Ilmoita vakuutusyhtiöösi, mikäli törmäyksestä on seurannut henkilö- tai omaisuusvahinkoja. Lähde: Paliskuntain yhdistys"

LAITA HÄTÄVILKUT PÄÄLLE, jos olet itse kolarissa tai ekana paikalla.

Ja Juurikinko pitää tällaista neuvoa, kun luulisi jonkun muunkin hoksaavan? Ai niin, lupahan annettiin vasta vuosi tai jotain sitten. Lupa mihin? Lupa käyttää hätävilkkua myös varoitustarkoituksessa.

Vessahätää ei vieläkään lasketa. :smirk:

1 tykkäys