Osakesijoittaminen

Vuoden 2021 tuottotavoitteet sijoittamisella

Elämässä pitää oll tavoitteita. Niin myös sijoittamisessa. Mikä on sinun tavoitteesi vuonna 2021?

2021 tuottotavoite
  • Indeksin voittaminen
  • 5 - 10%
  • 10 - 20%
  • 20 - 50%
  • Yli 50%
  • Yli 100%
  • Enemmän

0 äänestäjää

2 tykkäystä

Hyvä kysely, tästä nähdään miten vuosi 2020 on vääristänyt tuotto-odotuksia. Itsellä ainakin siirtynyt odotukset ylös taivaisiin näin 313% vuoden jälkeen enkä yhtään ylläty jos vuodesta tulee suuri pettymys.

Tuottotavoite on “maltillinen” 100%. Tätä tavoitellaan pääasiassa aktiivisella kaupankäynnillä ja suurella määrällä 5-30% tuoton veivejä. Vaatinee myös pari suurempaa onnistumista yli 100% tuotolla huomattavalla panoksella, tähän on jo pari ensimmäistä ehdokasta salkussa.

Lisäksi yritetään olla osumatta korjausliikkeisiin 100% painolla sekä käytetään niissä velkarahaa jotta päästään jopa hyötymään niistä. Varsinkin tammikuuhun on mielestäni nyt kasaantunut aika hyvin riskitekijöitä jotka voisivat korjauksen laukaista.

9 tykkäystä

Indeksin voittaminen x3

3 tykkäystä

Ruotsalaisilla viiteenkymppiin! Seye,EVO,ZignSec,Arocell,PeptonicMedical… Voiko joku jäädä alle 50:n. No ei, eihän??? :grinning_face_with_smiling_eyes:

6 tykkäystä

Helsingin pörssin osingot huomioivan indeksin voittaminen :slight_smile: Sen jälkeen kun aloin seuraamaan Inderesin analyysejä ja aktivoiduin osakenörtteilemään niin tähän on päästy joka kvartaali 2018 alusta alkaen. Mahdollisuus että tämä olisi tuuria on siis 1/4096 eli 0.02% :smiley:

4 tykkäystä

Oma tuottoni vuonna 2020 80 k€. Ei tätä huonompaa tavoitetta voi laittaa.

% vai €, siinäpä vaikea dilemma :wink:

5 tykkäystä

No jos tuosta vaihdat merkit vaan… viime vuonna 80 k€ ja tänä vuonna 80 % :rofl:

1 tykkäys

50-100% ahkeralla rahastojen pumppaamisella.

Ite aattelin voittaa indeksin seuraavana kolmena vuotena, pysymällä mahdollisimman lähellä 0% tai jopa ehkä vähän plussalla :grinning:

3 tykkäystä

Oma tavoite on indeksin voittaminen tai yli 20% vuosituotto, kumpi sattuu olemaan isompi.

Tämä on reilusti alle viime vuoden saaliin mutta olen realisti - koronadipin kaltaisia paikkoja ostaa kaikkea alelaarista ei tule ihan joka vuosi…

2 tykkäystä

Vuoden 2021 tuottotavoitetta minulla ei oikeastaan ole olemassakaan. Koska tuotot määrää markkina ja omijen sijoitusten osuminen markkinan voittajiin ja hävijäjiin. Tottakait yritän vetää markkinasta max tuotot. Mutta jotain tuottotavoitteen määrittelyä on kait aika turha harrastaa. Tietysti jos tykkää semmoisen itselle tehdä niin se sallittakoon kaikille🙂

14 tykkäystä

Tavoitteena on, että omistamieni firmojen bisnes kehittyy odottamallani tavalla, eli kohteesta riippuen kasvaa tai ei mene huonommaksi. Vuosituotto tulee sitten muiden mielipiteiden perusteella ja siihen en usko voivani vaikuttaa.

8 tykkäystä

Aot on melkein puhdas rahastosalkku tällä on tavoite voittaa nasdaq indeksi. Jos en voita niin miksi en lätkisi kaikkea nasdaq etf:ään
Ost on aktiivisempi osakesalkku tällä pitäisi voittaa Red Eyen top picks, osittain sitä peesailemalla. Jos en voita niin miksi en peesaisi sitä sellaisenaan.
Listalta valkkasin 20-50%. Velkavipua on mahdollista käyttää. Nyt alle 4%.

4 tykkäystä

Oma tavoite on tasan 100%.
Pyrin ostamaa/pitämään salkussa vain osakkeita, joilla näen olevan mahdollisuuden tuplata arvonsa. Joka vuosi ne eivät sitä tee, mutta jonain vuonna tulee 400%.
Salkun kasvaessa olen miettinyt pitäisikö periaatteesta joustaa ja alkaa hajauttamaan järkevästi. Nykyisen kokoisella salkulla pystyy kuitenkin operoimaan vielä pienissäkin yhtiöissä ilman että kurssi heilahtaa, vaikka suuremmallakin lekalla löisi.
Viime vuonna jäin tavoitteesta hieman alle 10%.

9 tykkäystä

Palstalla on niin kovia sijoittajia, että omat tavoitteeni kalpenevat näiden lukujen rinnalla. Yritän maaliskuun dipistä ostettujen osakkeiden osalta päästä 10 % sijoitetun pääoman tuottoon, mutta salkun edelleen suuresta käteispainosta johtuen kokonaistuotto jäänee ~5 % koko salkun osalta.

Pankin säästötilin korkoa isompi tuotto, eli ytd enemmän kuin +0,1%

4 tykkäystä

Prosentuaalinen tuottotavoite on mielestäni kapeakatseinen tapa asettaa lyhyen ajan tavoite. Voi olla, että 2021 päättyessä pörssi on -30% tai +20%, tällä lopputulemalla on varmasti olennainen vaikutus jokaisen lopulliseen tuottoprosenttiin. Pitkällä aikavälillä prosentuaaliset tavoitteet ovat mielestäni oleellisemmat.

Itse pyrin voittamaan indeksin, on se sitten tappiollinen tai voitollinen tulos tältä vuodelta, keskiarvo olisi tärkeää voittaa. Monen muun tavoin en uskalla peilata vuoden 2020 huipputuottoja tulevaisuuden näkymiin muuten kun negatiivisessa valossa. Riskiprofiili nousee, arvostuskertoimet paukkuu ja sijoittajien, varsinkin tuoreiden, oletukset varmoista tuotoista on käsin kosketeltavaa.

100% tuotot yhdeltä, kahdelta vuodelta ovat ihan realistisia, varsinkin pienillä salkuilla kovalla riskillä ja pienellä hajautuksella. Kannattaa kuitenkin ymmärtää, että tavoitteena tuo on hurja. Pienenä laskuleikkinä 100k salkku paisuisi reilussa 13 vuodessa miljardiin ja n. 20 vuoden päästä kilpailtaisi maailman rikkaimman ihmisen paikasta. Ymmärtääkseni maailmassa ei ole kovinkaan montaa sijoitusammattilaista, joiden vuotuinen tuotto ylittää 20% keskiarvon pitkällä aikavälillä. Muistutuksena koronan aikana mukana tulleille sijoittajille.

6 tykkäystä

Laitoin 10-20%, uskoisin sen olevan mahdollinen, mutta varaudun korkealle arvostettujen qt, revenio ja talenom osalta mm. Vaimeampaan vuoteen.

Uusia kasvuyrityksiä on kuitenkin sen verran haalittu, että sillä puolen on hyvät mahdollisuudet. Sampo ainut isompi positio isompaa yhtiötä, ja uskon siinä olevan hyvät mahdollisuudet saavuttaa 10-20%, osinko päälle tai ei…
Uusiutuvat, noh periaatteessa näen, että toistaiseksi kysyntää ja momentumia on, siellähän on n. 15-20% salkusta, osassa ihan selvät sävelet nousuun, osassa haasteita.

En kuitenkaan ala pyörittämään salkkua lähtökohtaisesti mullin mallin vaikka kokoajan kauppaa jonkin verran käynkin…

4% tuottohan olisi minulle jo ok.

Jatketaan digi strategialla+harvia ja uusiutuvat 2020 malliin uusia kohteita kartoittaen.

Eli jos ollaan ylempänä, kuin 2020, niin vuosi ok! Siinä sivussa teen sitten tuottoa firmalla.

Kun kerta kysyttiin niin suht rohkeasti ilmoitan 20-50% tavoitteeksi. Tämä saavutetaan aktiivisella osakepoiminnalla ja veivaamisella.

2 tykkäystä

Laitoin kanssa 20-50% viimevuoden 50% jatkoksi. Tuon voisi toki muotoilla muotoon 20-50%-yksikköä indeksiä paremmin jos loppuvuodesta indeksit miinuksella.

1 tykkäys