Vuoden 2023 Top 3

Avataan perinteinen veikkaus ketju, kun omaa pohdintaa on tullut jo käytyä.
Veikkaillaan siis “leikkimielisesti” kolmea vuoden 2023 kovinta kurssi nousijaa Helsingin pörssissä.
Mielellään kuulisi lyhyet perustelut valinnoille. Viimeinen päivä veikata 1.1.2023.

Tässä omat valinnat:
Qt Group, salkussa
Uskon, että kasvu jatkuu hyvänä ja loppu vuodesta alkaisi näkyä kurssissa. Tekeminen ollut kokoajan hyvää ja en näe syytä miksi sama ei jatkuisi.

Savosolar, salkussa
Meriauran mukaan tulo terävöittää toimintaa ja alkaa löytymään uusia asiakkaita aurinkokeräimille energia kriisin jatkuessa.

Merus Power, salkussa
Pitkäjänteinen työ tuottaa ensi vuonna tulosta ja energia varastot alkavat käydä kaupaksi, lisäksi suodattimet jatkavat vahvalla uralla, kun referenssejä kertyy. Tuotteet pitäsi olla kunnossa ja luotan yhtiön johtoon.

18 tykkäystä

Savosolar
Kesla
Tulikivi

5 tykkäystä

SSH
BIOHIT
SIEVICAPITAL

5 tykkäystä

Tälle vuodelle valittiin raketteja, joten valitaan hieman konservatiivisempi linja nyt.

 1. Qt
 2. Wärtsilä
 3. Joku pankki piti valita, niin sanotaan Ålandsbanken
6 tykkäystä

Tämänkaltaisissa kilpailuissa täytyy luottaa niihin yhtiöihin, joissa myös omat rahat ovat kiinni. Joten tässä omat valintani:

Fondia

Käänneyhtiö, jonka käänne vahvistuu vuoden 2023 aikana. Työntekijöiden vaihtuvuus laskee ja kuten uusi toimari on sanonut, perusasioihin keskittyminen alkaa tuottamaan tulosta. Ruotsissa vahva eteneminen jatkuu ja Suomi saadaan takaisin kasvuraiteille.

Sievi Capital

Uuden strategian avulla yhtiön piilevä arvo alkaa vapautumaan. KH-koneen vahva tekeminen jatkuu. H1 uusi raportointi tapa ja Sievi Capitalin historian ensimmäinen pääomamarkkinapäivä antaa lisää näkyvyyttä yhtiön arvosta.

Kamux

Ainakin 2023 H1 aiheuttaa vielä harmaita hiuksia yritykselle, mutta aika paljon pahaa on jo hinnoiteltu kurssiin. Ehkä kaikki paha ei toteudukaan ja yritys yllättääkin positiivisesti vielä vuoden 2023 aikana. Yllättäjänä voivat olla Saksan toiminnan eteneminen ja markkinaosuuksien voittaminen.

17 tykkäystä
 1. Nightingale Health
 2. Faron Pharmaceuticals
 3. Stockmann

Samat kuin 2022 ja hienostihan se veikkaus meni! :grinning: Maltillista omistusta kaikissa.

11 tykkäystä
 1. Spinnova
 2. Kamux
 3. Revenio
5 tykkäystä

Heitetääs

UPM
Wärtsilä
Lehto

Toivottavasti ei näy, missä kohti puhelin tippui lattialle.

13 tykkäystä

Sievi: Arvosijoittamisen paluu iskee ja kirja-arvon alittava hinta maistuu sijoittajille, kuten myös uusi strategia.

Wärtsilä: Euroopan Green Dealin myötä tuulimyllyn lapaa ja roottoria laivarahdataan moottorit ruvella ympäri Eurooppaa ja kaikki himoitsevat energivarastointia.

Omasäästöpankki: taantuma ei tulekaan ja syrjäseudun asuntovivuttajat saavat kuin saavatkin lainansa maksetuksi, Lieto-fuusio onnistuu ja OSP:tä aletaan hinnoittelemaan kasvuyhtiönä.

8 tykkäystä
 1. Fodelia, Ruuan inflaatio alkaa rauhoittumaan ja marginaalit paranemaan. Samaan aikaan lisää volyymia kuntien ulkoistaessa toimintoja.

 2. Norrhydro, Uusi tehdas alkaa rullata kunnolla ja sama homma kuin yllä, raaka-aineiden hinnat alkaa normalisoitumaan ja vielä jos norrdigistä saisi hyviä uutisia

 3. Valmet, palveluliiketoiminnasta vakaata liiketoimintaa hyvällä katteella. Syklisyys vähenee ja osakkeen arvostus paranee.

5 tykkäystä
 1. Puuilo
  Inflaatio jyllää, massit hupenee ja askelet vievät yhä useammalla halpakaupan suuntaan. Se on morjensta köyhtyvän kansan pöytään!

 2. Robit
  Materiaalit hupenee, syvemmälle pittää päästä ja porakärkiä kuluu. Teräsvasara kirittämässä käänneyhtiötä tasohyppelyn seuraavalle levelille.

 3. Wärtsilä
  Kun puhutaan energiatehokkaista ja kestävistä ratkaisuistä tässä viherpestävässä maailmassa niin silloin → Wärtsilä mielessäin, wärtsilä mielessäin… wärsilä mielessäin… on wärtsilä mielessäin. :notes:

8 tykkäystä

Heitetään tällainen häpeilemätön terveysteknologia veikkaus.

 1. Faron
  Bexcombon ja Matinsin seuraavan vaiheen aloitus biomarkkerien auttamana ja Bexmabin laajennus faasiin II. Lisäksi odotettavissa uutisia partnerointidiileistä.

 2. Herantis
  Kurssi valunut alas kun Lymfactin ja rhCDNF keskeytettiin, mikä on nostanut yhtiön riskiä. Kaikki pelimerkit nyt HER-096:lla, jolla suoritetaan faasin I kokeet vuoden 23 aikana. Alustava pre-kliininen data vaikuttaa lupaavalta.

 3. Optomed
  FDA-luvan myöntö, niin saadaan aloitettua myyntiä jenkkeihin.

9 tykkäystä

Faron: Johdon viimeinen kurssipumppi menossa ennen isompaa diiliä.

Qt: forward p/e 25 ensi vuoden lopulla takaa hyvät tuotot.

OmaSP: outlet-laina ei vienytkään vararikkoon, takuuvarmaa suoritusta ja +27-30% tuotto.

4 tykkäystä
 1. Nordic Lights
 2. Detection Technology
 3. eQ
2 tykkäystä

Nightingale health
Rovio
Remedy

2 tykkäystä

Bittium
Stokka
Titanium

2 tykkäystä
 1. Lifa air
 2. Fifax
 3. Lehto group
17 tykkäystä

Faron
Nokia
Sievi Capital

3 tykkäystä

Oma Säästöpankki - Syvä taantuma vältetään, sektorin arvostus kohenee lähelle historiallisia keskiarvoja ja korkojen nousu lopulta sataa Oma SP:n laariin
Kamux - Uusien autojen tuotannon pullonkaulat poistuvat ja käytetyt autot alkavat taas käymään kaupaksi
Lamor - Kasvu jatkuu vahvana
Valmet - piti jotain valita Kamuxin tilalle

6 tykkäystä

Jaahas, mitäköhän veikkaisin.

Ensimmäiseksi tulee mieleen Kamux. On polettu niin maan rakoon viimeisen reilun vuoden aikana että lähtee varmasti pienimmästäkin onnistumisesta ylöspäin. Plus uusi toimari aloittaa hommat myös ja nähdään miten yhtiötä aletaan viemään oikeaan suuntaan.

Toiseksi heitän vähän yllättäen Metso Outotecin. Tilauksia ropisee lähes päivittäin tällä hetkellä. Kuparin louhinta kiihtyy ja kiven murskaustoiminta pitäisi jatkua vielä hyvällä tasolla. Muutenkin tuntuu että yhtiö on kestänyt markkinamylleryksen hyvin.

Kolmantena Oma Säästöpankki. Kasvu jatkuu vielä hyvällä tasolla.

Eli

 1. Kamux
 2. Metso Outotec
 3. Oma SP.
6 tykkäystä