Vuoden 2023 Top 3

 1. Spinnova
 2. Kamux
 3. Revenio
5 tykkäystä

Heitetääs

UPM
Wärtsilä
Lehto

Toivottavasti ei näy, missä kohti puhelin tippui lattialle.

13 tykkäystä

Sievi: Arvosijoittamisen paluu iskee ja kirja-arvon alittava hinta maistuu sijoittajille, kuten myös uusi strategia.

Wärtsilä: Euroopan Green Dealin myötä tuulimyllyn lapaa ja roottoria laivarahdataan moottorit ruvella ympäri Eurooppaa ja kaikki himoitsevat energivarastointia.

Omasäästöpankki: taantuma ei tulekaan ja syrjäseudun asuntovivuttajat saavat kuin saavatkin lainansa maksetuksi, Lieto-fuusio onnistuu ja OSP:tä aletaan hinnoittelemaan kasvuyhtiönä.

8 tykkäystä
 1. Fodelia, Ruuan inflaatio alkaa rauhoittumaan ja marginaalit paranemaan. Samaan aikaan lisää volyymia kuntien ulkoistaessa toimintoja.

 2. Norrhydro, Uusi tehdas alkaa rullata kunnolla ja sama homma kuin yllä, raaka-aineiden hinnat alkaa normalisoitumaan ja vielä jos norrdigistä saisi hyviä uutisia

 3. Valmet, palveluliiketoiminnasta vakaata liiketoimintaa hyvällä katteella. Syklisyys vähenee ja osakkeen arvostus paranee.

5 tykkäystä
 1. Puuilo
  Inflaatio jyllää, massit hupenee ja askelet vievät yhä useammalla halpakaupan suuntaan. Se on morjensta köyhtyvän kansan pöytään!

 2. Robit
  Materiaalit hupenee, syvemmälle pittää päästä ja porakärkiä kuluu. Teräsvasara kirittämässä käänneyhtiötä tasohyppelyn seuraavalle levelille.

 3. Wärtsilä
  Kun puhutaan energiatehokkaista ja kestävistä ratkaisuistä tässä viherpestävässä maailmassa niin silloin → Wärtsilä mielessäin, wärtsilä mielessäin… wärsilä mielessäin… on wärtsilä mielessäin. :notes:

8 tykkäystä

Heitetään tällainen häpeilemätön terveysteknologia veikkaus.

 1. Faron
  Bexcombon ja Matinsin seuraavan vaiheen aloitus biomarkkerien auttamana ja Bexmabin laajennus faasiin II. Lisäksi odotettavissa uutisia partnerointidiileistä.

 2. Herantis
  Kurssi valunut alas kun Lymfactin ja rhCDNF keskeytettiin, mikä on nostanut yhtiön riskiä. Kaikki pelimerkit nyt HER-096:lla, jolla suoritetaan faasin I kokeet vuoden 23 aikana. Alustava pre-kliininen data vaikuttaa lupaavalta.

 3. Optomed
  FDA-luvan myöntö, niin saadaan aloitettua myyntiä jenkkeihin.

9 tykkäystä

Faron: Johdon viimeinen kurssipumppi menossa ennen isompaa diiliä.

Qt: forward p/e 25 ensi vuoden lopulla takaa hyvät tuotot.

OmaSP: outlet-laina ei vienytkään vararikkoon, takuuvarmaa suoritusta ja +27-30% tuotto.

4 tykkäystä
 1. Nordic Lights
 2. Detection Technology
 3. eQ
2 tykkäystä

Nightingale health
Rovio
Remedy

2 tykkäystä

Bittium
Stokka
Titanium

2 tykkäystä
 1. Lifa air
 2. Fifax
 3. Lehto group
17 tykkäystä

Faron
Nokia
Sievi Capital

3 tykkäystä

Oma Säästöpankki - Syvä taantuma vältetään, sektorin arvostus kohenee lähelle historiallisia keskiarvoja ja korkojen nousu lopulta sataa Oma SP:n laariin
Kamux - Uusien autojen tuotannon pullonkaulat poistuvat ja käytetyt autot alkavat taas käymään kaupaksi
Lamor - Kasvu jatkuu vahvana
Valmet - piti jotain valita Kamuxin tilalle

6 tykkäystä

Jaahas, mitäköhän veikkaisin.

Ensimmäiseksi tulee mieleen Kamux. On polettu niin maan rakoon viimeisen reilun vuoden aikana että lähtee varmasti pienimmästäkin onnistumisesta ylöspäin. Plus uusi toimari aloittaa hommat myös ja nähdään miten yhtiötä aletaan viemään oikeaan suuntaan.

Toiseksi heitän vähän yllättäen Metso Outotecin. Tilauksia ropisee lähes päivittäin tällä hetkellä. Kuparin louhinta kiihtyy ja kiven murskaustoiminta pitäisi jatkua vielä hyvällä tasolla. Muutenkin tuntuu että yhtiö on kestänyt markkinamylleryksen hyvin.

Kolmantena Oma Säästöpankki. Kasvu jatkuu vielä hyvällä tasolla.

Eli

 1. Kamux
 2. Metso Outotec
 3. Oma SP.
6 tykkäystä
 1. SSH
 2. Nokia
 3. Wärtsilä
5 tykkäystä
 1. Kamux: sen verran poljettu osake, että pienikin piriste luvuissa tulee nostamaan osaketta.

 2. Sievi capital: uuden suunnan selkeys tulee ensi vuonna nostamaan osaketta.

 3. Wärtsilä: energian tarve tulee jatkumaan ensi vuonnakin.

8 tykkäystä
 1. Lamor
 2. Wärtsilä
 3. Tecnotree
6 tykkäystä

Faron
Bioretec
Nightingale

3 tykkäystä
 1. Nexstim: Markkina-arvo tällä hetkellä vain 28 miljoonaa euroa. Tekee tänä vuonna ensimmäisen voitollisen vuoden, jolloin ensi vuonna myös suurempi yleisö alkaa kiinnostua tästä osakkeesta.
 2. WithSecure: Arvostus matala potentiaaliin nähden. Monet F-Securen omistajat myyneet pois ylimääräisen osakkeen. Joku suurempi ulkolainen toimija ostaa pois pörssistä. Kyberturvallisuus on maailmalla kuuma ala
 3. Qt: Osake kurssi lyöty korkojen nousun myötä. Yritys pysyy kasvu-uralla. Ensi vuonna inflaatio lähtee hidastumaan ja saadaan viitteitä korkojen laskuista.
7 tykkäystä
 1. Wärtsilä
 2. Duell
 3. Admicom
4 tykkäystä