Wetteri - Monimerkkiautotalo innokkaalla kaasujalalla

Mielenkiintoista on/olisi kuulla, että minkälaisen verkoston myynnin ja huollon osalta Wetteri näille maansiirtokoneille rakentaa. Kohtalaisen hyvät pohjat toki on jo valmiina, mutta rakennetaanko se pelkästään Wetteri Trucksin (ent. Suvanto Trucks) verkostoon vai liittyykö strategiaan Wetteri powerin toimipisteet. Tästä varmaan saadaan jossain vaiheessa lisätietoja. Joka tapauksessa alkuun pääsyn ei luulisi vaativan kovin paljoa resursseja.

Toinen asia. Olisi mielenkiintoista tietää, että toikohan Aarnen kyydissä kampanja yhtään uusia sijoittajia mukaan. Videoilla esiintyviä henkilöitä ei ainakaan uusimmalla 100 suurinta omistajaa listalla näkynyt, vaikka sinne pääsy ei kovin isoa panosta vaadi. Onkohan Mikael mukana, koska kävi Aarnen jutuilla.

2 tykkäystä

Analyytikko Westerholm antoi kommenttinsa tästä uudesta “avauksesta”, eli siitä miten yhtiö allekirjoitti sopparin SANY-maansiirtokoneiden maahantuonnista ja jälleenmyynnistä. :slight_smile:

2 tykkäystä

Wetteri näköjään päivittänyt tiedottamisen aikataulua tammi-maaliskuun 2024 osavuosikatsauksen osalta. Alunperin piti olla 30.5, mutta aikaisettu julkaistavaksi 21.5, juuri sopivasti päivää ennen yhtiökokousta joka pidetään 22.5. Mielenkiintoiset kaksi päivää yhtiön osalta tulossa.

1 tykkäys

Tässä on Thomaksen kommentit tuoreiden uutisten pohjalta. :slight_smile:

2 tykkäystä

Q1-tuloksen aikaistaminen pääsi tällä kertaa yllättämään minut housut kintuissa ja siksi julkaisimme vasta tänään tulosennakon huomisesta raportista. Käsitykseni mukaan raportti julkaistaan noin kello 9-10 maissa, mutta tuloswebcastia ei tällä kertaa ole tiedossa. Kvartaalin tapahtumia käydään läpi keskiviikon yhtiökokouksessa toimitusjohtajan katsauksessa, joka julkaistaan jälkeenpäin meidän sivuillamme.

Veikkaan että keskittynyt omistus ja rajallinen julkinen track record rajaavat toistaiseksi kiinnostusta. Liiketoimintamallihan on oikein toimiva ja verrokit ovat pörssitaipaleidensa aikana luoneet ihan hurjan määrän omistaja-arvoa. Wetterin kohdalla uskon, että moni haluaa vielä lisänäyttöjä siitä, että aggressiivinen yritysostovetoinen kasvu todella luo arvoa ja ettei kasvusta maksettu hintalappu ole liian suuri. Julkisia näyttöjä kun tulee lisää ja yhtiön vahvistaessa tasettaan uskon kyllä, että kiinnostus Wetteriäkin kohtaan kasvaa.

Ei ole käsittääkseni avattu. Wetterin tarinahan on reilussa vuodessa muuttunut todella paljon 4 yritysoston ja orgaanisten kasvupanostusten myötä, joten ym. tekijöiden ja yritysostojen sekä kasvustrategian tarkempi avaaminen / tilannepäivitys voisi olla paikallaan jossain sijoittajaesityksessä / tulosesityksessä. Saa nähdä, mitä yhtiökokouksen toimitusjohtajan katsauksessa käydään läpi!

3 tykkäystä

Lähdin mukaan. Omaan makuun vakuuttava tulevaisuuden ennakointi ja yritys laajenee ripeästi. Kilpailtu ala mutta mikäpä ala ei olisi. Se, että onko Suomessa patoutunut autokannan uudistumistarve on hiukan kysymysmerkki. Ilman heikentynyttä yleistä taloustilannetta tuskin patoutumaa olisi. Rahaa ei viime vuosina ole ylimääräiseen ollut irrallaan tavallisilla kuluttajilla, joten siinä mielessä patoutumaa, ehkä. Wetteri vastaa vaihtoautopuolen kysyntään laajentamalla pk-seudulle. Paljon tapahtuu. Pidetään kiirehtimättä.

1 tykkäys

Thomas on tehnyt uuden yhtiöraportin Thomaksen kanssa. :slight_smile: :gem:

Wetterin liikevaihto kasvoi Q1:llä odotuksiamme ripeämmin, mutta kannattavuus jäi melko selvästi odotuksistamme. Aggressiivisten kasvupanostusten rinnalle haluamme näyttöjä tuloskasvusta investointien mielekkyyden validoimiseksi.

2 tykkäystä

Lisäksi kun annin todennäköisyys on merkittävän suuri niin rajallinen kiinnostus monellakin lähteä ostopuolelle.

“Nykytasolla Wetterin tase ei arviomme mukaan luo
edellytyksiä yritysjärjestelyihin velkarahalla, mutta yhtiö viittasi raportin yhteydessä mahdollisuuteen osakeantiin vielä kuluvan vuoden aikana taseen vahvistamiseksi.”

Toimitusjohtaja Aarne Simulan katsaus eilisestä yhtiökokouksesta! :blush:

2 tykkäystä

Tuossa kun tutustui osavuosikatsaukseen ja kuunteli toimitusjohtajan katsauksen, niin jätti vähän kädenlämpöisen tunnelman, ja osin toistettiin samoja asioita. Toisaalta nyt yhtiö jatkaa perustusten rakentamista tuleville vuosille, mutta markkinan täytyy alkaa kääntymään melko pian, ettei tule ongelmia rahoitusten kanssa. Toisaalta omistajat ovat melko sitoutuneita, mutta loputtomiin niillä kukkaroilla ei voi käydä. Mutta palveluille ja kalustolle pitää saada kysyntää ja pian, sieltä se kysyntä sitten tulee myös osakkeelle. Alla viimeisin uutinen, joka on mielestäni positiivinen ja hyvä liike.


2 tykkäystä

Nytkö niitä Aarnen osarissa mainitsemia liikkeitä omistajapohjan osalta alkoi tapahtua.


Kauppalehdessä tuore uutinen. Tervetuloa mukaan Kyösti. Luulisi tämän rohkaisevan muitakin tunnettuja sijoittajia mukaan. Tämä tuo uskottavuutta yhtiölle.

1 tykkäys

Jos Kyösti Kakkonen lähtee osakkaaksi näin raskaasti velkaantuneeseen yhtiöön, hän vaatii osakkeet roimalla alennuksella verrattuna päivän pörssikurssiin.
0,29 e / kpl lieneekin käypä hinta Wetterin osakkeista.

Jos katsoo asiaa hieman pidemmälle, niin Kyösti Kakkosen mukaan tulo on yhtiölle etu pitkässä juoksussa. Hän tuo melko paljon hiljaista tietoa mukanaan, mille voi myös laskea arvoa, ja lisäksi näen hänet pitkäjänteisenä sijoittajana. Tämä on uskoakseni se, mitä Aarne Simula näkee asiassa, ja sen vuoksi osake vaihtoi omistajaa tuohon hintaan. Nostan hattua Aarnen ratkaisulle, koska ei varmaan pakkoraossa niistä luopunut. Tulevat päivät näyttää miten osakekauppa otetaan vastaan, ja toivottavasti vaihto lisääntyy ja arvostus nousee.

1 tykkäys

Sitten heti perään ilmoitus pääomamarkkinapäivästä. Toivottavasti saadaan lisäinformaatiota ja isoraha mukaan.

1 tykkäys

Hei Kaikki! Pääomamarkkinapäivän tallenne on katsottavissa täällä: Wetteri CMD 2024 - Inderes

3 tykkäystä

Moikka! :slight_smile:

Tässä on vielä analyytikomme kommentit Wetterin pääomamarkkinapäiviltä.

Pääomamarkkinapäivän aikana yhtiön edustajat kävivät läpi Wetterin liiketoimintaa, ja autoalan asiantuntijoiden kanssa käyty paneelikeskustelu keskittyi autoalan trendeihin, tulevaisuuden näkymiin sekä haasteisiin. Wetteri ei päivittänyt strategiaansa tai taloudellisia tavoitteita, mutta esitykset tarjoavat laajan katsauksen toimialaan autoalaan kiinnostuneille. Pääomamarkkinan anti ei aiheuta muutostarpeita ennusteisiimme tai näkemykseemme yhtiöstä.

1 tykkäys

Mitenköhän on Q2 lähtenyt yhtiöllä käyntiin? Naapuripalstalla ainakin kirjoitettiin, että muutosneuvottelut käynnissä. Eikö näistä kuuluisi tulla tiedotetta? Toki jos kirjoitus on täysi ankka, niin eipä niistä tiedotetta tarvi tehdäkkään.

Mielenkiinnolla odottelen Q2 raporttia jahka tulee. Käytetyn kauppa ilmeisesti käynyt Suomessa hyvin tänä vuonna vaikka uusien myynti sakkaa.

Keskon kesäkuu: Autokaupan toimialan myynti oli kesäkuussa 88,4 milj. euroa ja se laski 19,6 %. Autokaupassa myynti laski 19,7 %. Myynti laski autokaupan toimialalla uusissa autoissa ja kasvoi käytetyissä autoissa ja palveluissa.

Wetterin ohjeistuksessa taitaa piillä tulosvaroitusriski.

1 tykkäys

Onneksi Wetterin hallitus on tunnettu rehellisyydestään ja varmasti mahdollinen tulosvaroitus annetaan viipymättä ja niin että kaikkia osakkeenomistajia kohdellaan tiedon osalta tasavertaisesti…

:smiley:


Paljon saa vettä virrata Vantaanjoessa, ennen kuin sijoittajaluottamus luottamus hallitukseen on palautettu.

5 tykkäystä