Wetteri - Monimerkkiautotalo innokkaalla kaasujalalla

Luon tälle oman ketjun, kun Sopranolla ei ollut tätä ennen :slight_smile: Yhtiöltä tuli myös mielenkiintoinen tiedote Soprano Oyj ostaa Wetteri-konsernin osakevaihdolla | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Yhtiösivu: Wetteri | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

17 tykkäystä

kiitoksia ketjun luomisesta. virkistävä tapa tulla pörssiin. En nyt heti muista onko suomessa aikaisemmin tuotu mitään yhtiötä näin. Mitäköhöhän yhtiön koulutusliiketoiminnalle tapahtuu, onko tälläisissä tilanteissa myyty ne vai mitä?

3 tykkäystä

Täytyy mennä niinkin pitkälle kuin vuosi taaksepäin kun privanet hankki skartan. Sama mies kuin nyt eli Markku Kankaala siinäkin kapellimestarina.

7 tykkäystä

Huvittavaa, Sopranon aiemmasta toiminnasta tuli mieleen se stereotyyppinen “käytettyjen autojen kauppias”, koko ajan tarjotaan uutta hypesanaa (katsokaa vaikka YTJ:stä Sopranon aiemmat sivutoiminimet, aikamoinen lista menneitä hittejä) ja nyt sitten muuttuu autokauppiaaksi. Valitettavasti vähän myöhään, kun autokauppa on juuri hiipumassa kuluttajaluottamuksen myötä. Koskaan ei omistaja-arvoa oikein ole saatu aikaan. Kuuluu ei-listalleni.

3 tykkäystä

Teimme Ollin kanssa Sopranon viimeisimmistä liikkeistä videon:

4 tykkäystä

Nyt kun Sopranon on muuttumassa autoalan toimijaksi uusien autojen tuotantohaasteita on syytä pitää silmällä tässäkin ketjussa.

Bloombergilla oli kiinnostava juttu uusien autojen tuotantoa rajoittavaan sirupulaan liittyen.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-06-04/carmakers-feel-chip-crisis-easing-as-global-growth-slows

Tiivistetysti vaikuttaa siltä, että autoteollisuus näkee nyt valoa tunnelin päässä mitä tuotannon haasteisiin tulee. Lähikuukausiin liittyy vielä merkittävää epävarmuutta, mutta yleisesti valmistajat odottavat tuotannon pullonkaulojen helpottuvan H2’22 aikana.
Komponenttien saatavuus parantunut viimeisen 5-6 viikon aikana odotuksia nopeammin osittain kuluttajaelektroniikan heikentyneen kysynnän seurauksena.

Daimlerin edustajan mukaan siruja saadaan nyt riittävästi, jotta tilauskantaa päästään purkamaan, BMW:n edustajan mukaan yhtiön tehtaat ovat toiminnassa, eikä tuotannossa ole sirupulan takia enää koettu katkoksia. Volvon edustajan mukaan komponenteista on kuitenkin yhä pulaa, mikä vaikuttaa H2 tuotantoon.

5 tykkäystä

Mitenköhän Sopranon liiketoiminnasta uusi yritys haluaa eroon? Varmaan myynti helpoin ja spin-off pörssiin ei ole todennäköinen.

Wetterin omistusjärjestelyt päätyivät siis lopulta pörssiin. Ei ole montaa hetkeä, kun nykyomistajat ostivat pitkäaikaisen pääomistajan Heikki Häggkvistin ulos firmasta.

Wetterihän tunnetaan nimenomaan Volvoista ja autoyhtiön tavoite taitaa olla jatkossa myydä kuluttajille autot nettikaupan kautta.

Simula ei aloittanut välttämättä näyttävimmällä tavalla pörssiyhtiöjohtajan arkeaan, kun paikallisen päälehden Kalevan otsikko kertoi Simulan sanoneen autoalan toimipisteisiin vähenevän. Lienee totta, vaan varovaisena saa jatkossa viestinnän suhteen olla.

1 tykkäys

Inderes mainittu tässä aamun Hesarin jutussa :slightly_smiling_face:

7 tykkäystä

Tässä on ketjun 10.viesti. :slight_smile:

Analyytikko @Olli_Koponen on tehnyt uuden yhtiörapsan Sopranosta.

Soprano tiedotti perjantaina, että Wetterin kanssa solmittuun osakevaihtosopimukseen ei saatu finanssivalvonnalta poikkeuslupaa jättää julkista ostotarjousta tekemättä. Tämän vuoksi Simula Invest tulee tekemään julkisen ostotarjouksen Sopranon osakkeista 0,82 euroon per osake. Tämä on mielestämme hyvä korvaus Sopranon osakkeenomistajille vuosia rämpineen yhtiön liiketoiminnan kehityksen näyttäessä heikolta, vaikka omistajilla on vielä myös mahdollisuus osallistua osakevaihtosopimukseen.

image

https://www.inderes.fi/fi/ostotarjouksesta-hyva-korvaus

2 tykkäystä

@Olli_Koponen on antanut kommenttinsa Wetterin uudesta strategiasta.

Wetterin tavoitteena on tiedotteen mukaan kasvaa Suomen suurimmaksi täyden palvelun monimerkkiautotaloksi ja toimialansa kannattavimmaksi yhtiöksi vuoteen 2025 mennessä. Yhtiöllä on edustuksessa alansa laajimpia valikoimia automerkkejä ja Wetterin on tarkoitus vauhdittaa kasvuaan konsolidoimalla toimialaa. Wetteri aikoo edelleen vahvistaa asemaansa digitaalisuuden ja data-analytiikan hyödyntämisessä, mikä on nyt tietenkin megatrendien mukaista puhetta. Yhtiö myös havittelee yhden suosituimman osakkeen titteliä ja aikoo laajentaa omistajapohjaansa kestävän omistaja-arvoa luoden.

1 tykkäys

Soprano liittyi negatiivisten tulosvaroitusten antajien joukkoon. Liikevoitto jää tappiolliseksi, joskin parempi kuin 2021, ja liikevaihto samalla tasolla kuin 2021. Suhteellisen heikolta näyttää, jos vertaa vaikka Inderesin ennusteisiin. Toki tällä hetkellä tulostaso ei aja Sopraanon kurssia, vaan Wetteri-diili. Siinä viimeisin käänne taitaa olla Simula Investin poikkeuslupahakemus finanssivalvonnalta ostotarjouksen määräaikoihin, joka ei sinänsä ole positiivinen uutinen. Tämän tulosvaroituksen jälkeen (mahdollisen) julkisen ostotarjouksen hinta 0,82 EUR vaikuttaa mielestäni entistä paremmalta.

Ja perään vielä Ollin kommentit:

2 tykkäystä

Tässä olisi Ollin kommentti Sopranon ostotarjouksen määräaikoihin myönnetystä poikkeusluvasta.

Tämä kuuluu tänne, eli Aarne Simula oli kertomassa SijoitusMessuilla Wetteristä. :slight_smile:

5 tykkäystä

Sopranon tai tulevan Wetterin listalleottoesite on muuten julkaistu Sopranon sijoittajasivuilla.

Johto ja juristit ovat kyllä laittaneet kynät sauhuamaan, koska esite on yli 300 sivua pitkä. Hyviä lukuhetkiä kaikille! :sunglasses:

6 tykkäystä

Mites kai Wetteri tulee olemaan Inderesin seurannassa? Ja ottaako @Thomas_Westerholm ohjat?

Emme tyypillisesti kommentoi uusia seurantaan tulevia yhtiöitä, mutta tässä voin varmaan tehdä poikkeuksen, kun käänteisen listautumisen myötä Wetteri ”perii” Sopranon seurannan. Wetteri on tarkoitus ottaa seurantaan, minkä yhteydessä mä hyppään kuskin paikalle.

9 tykkäystä

Tässä on tuore Sopranon rapsa. :point_down:t3:

Sopranon ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi Wetterin ja Sopranon osakevaihtosopimuksen. Soprano muuttuu näin Wetteriksi ja päätoimiala muuttuu koulutusliiketoiminnasta autoliiketoimintaan. Sopranon osakkeenomistajille läpimeno tarkoittaa, että Sopranon osakkeista tehdään ostotarjous 0,82 euron hintaan aiempien ilmoituksien mukaisesti. Saatava korvaus on mielestämme oikein hyvä, mutta omistajilla on myös oikeus jäädä omistamaan Wetteriä Sopranon osakkeen kautta. Mielestämme arvostus on kuitenkin jo yhdistetyn yhtiön kautta katsottuna korkea-

https://www.inderes.fi/fi/sopranon-tarina-tulossa-paatokseen


Ja tässä olisi vielä aamarikommentti, joka on tietysti kaikkien luettavissa. :slight_smile:

1 tykkäys

Otsakkeelle saattaisi olla ajankohtaista tehdä joku kevyt päivitys

Kaupankäynti pörssiin takaoven kautta kurvanneen Wetterin osakkeilla alkaa tänään | Kauppalehti.

1 tykkäys

Samaa mieltä!

Seurannan aloitus -raportti löytyy täältä:

3 tykkäystä