Witted - Uuden sukupolven ohjelmistokehitysyhtiö

Hei,

Mukavaa joulun odotusta kaikille! Ruuhkavuosi-arjessa tämä on aika vekkuli aika vuodesta. Pääsee kokeilemaan omia rajojaan ja taitojaan mm. Tällaisissa arjen haasteissa (en leivo, viimeksi koulussa leiponut ja nyt viime viikolla tyttären kanssa):

Toivottavasti muutkin ovat päässeet stressailemaan muutakin kuin markkinoita.

Anyways, tulin ihan varta vasten kysymään että ootteko olleet mukana (koskaan) investor calleissa? Kuulin IR:ltä että näitä järkätään siis yleensä aika pienen piirin kesken, mutta varsinaisesti syytä ei ole miksi ne ei voisi olla kaikille halukkaille avoimia. Jos tällaiset kiinnostaa niin voisin vaikka ensi vuodelle länttää etukäteen kalenteriin slotteja säännöllisin ajoin avoimeen Google Meetsiin jonne halukkaat pääsee mukaan.

77 tykkäystä

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b830722100a14cc417744635459ef7362&lang=fi
Kappas, @Harri_Sieppi eksyny taas ostoksille tänään, hankki 5000 osaketta lisää. Hankinnan arvo n. 21 164,4 €.

25 tykkäystä

Hyvää joulua minä x), aika
Tarkka toi noin arvio :nerd_face:

37 tykkäystä

Harrin joulutervehdys :santa:

7 tykkäystä

Jep, ei mennyt ihan niinkuin strömsössä. Oikea man vs technology päivä tänään. Meidän kv-jengi on ihan huuli pyöreänä…

37 tykkäystä

@Harri_Sieppi käynyt “vieras kynä” vieraana. (Pitäisi kai olla vapaasti luettavissa)

@Putti
Täällä oli myös mielenkiintoista keskustelua käyty kommenttikentässä aiheesta ihan alan osaajien kesken. :point_down:

16 tykkäystä

Kiitos jakamisesta @saku lle👍

On kyllä saatu kiinnostava kirjoitus aikaan niinkin tylsästä aiheesta, julkkarin tavasta toteuttaa digiloikkaa. Eiköhän jutulla ainakin muutaman it-konsultti firman johtajan käsikarvoja saada pystyyn :grinning::rage:

Visio tehokkaista inhouse-yksiköistä julkkarilla on hieno, mutta kuinka realistinen esim 10v aikajänteellä?

Mikä on paras tapa seurata/tonkia tietoa julkisen puolen osalta, toteutetaanko hankkeita inhoussina vai ostelemalla ulkoa sieltä täältä?

1 tykkäys

Hyvä kysymys, varmaan vaihtelee riippuen mitä yrittää kaivaa. Itse seurailen välillä tätä: https://tutkihankintoja.fi/ Toisaalta lueskelen Tivistä uutiset ja seuraan myös inhouse firmojen kasvua. Vähän ripoteltua kamaa, mutta kyllä niistä saa koottua käsityksen miten siellä menee.

Jep, saatiin me linkedinissä kunnon miekkailut aikaiseksi kavereiden kanssa. Osalla menee vähän pidempään hahmottaa, minne maailma on menossa ja halutaan pitää kiinni siitä mitä oli. Kyllä jokainen tajuaa ennen pitkää, että myös julkkarin pitää olla moderni IT-talo/toimija, jonka bisneksen ytimessä on digitaalinen sydän, tehokkaat prosessit ja loistava asiakaskokemus. Ihan samaa odotetaan julkisen sektorin toimijoilta, mitä me kuluttajina odotetaan verkkokaupoilta, pankeilta, musiikkipalveluilta jne. Yksinään digitaalisen palvelun edelläkävijä ei ole ulkoistanut kehitystä kokonaan kumppaneille vaan heillä on oma kovan luokan tiimi, joka tekee palveluita yhteistyössä erilaisten kumppaneiden kanssa. Valtioneuvosto on linjannut, että Suomi haluaa olla globaalisti kärjessä ja suunnannäyttäjä julkisten palveluiden digitalisaatiossa, joten edessä on aikamoinen loikka. Yksin kunnat tai vaikka SOTE-alueet eivät siihen pysty, mutta yhteistyössä keskenään ja näiden yhteisomisteisten IT-yritysten kautta siihen on aito mahdollisuus. Ne ovat se Nitro mitä tarvitaan, jotta saadaan riittävä osaaminen ja resurssit tehtävään. Privafirman vetäjän vinkkelistä ei tarkoita sitä, että julkkaribisnes vähenisi vaan päinvastoin, ymmärrys ja osaaminen lisää kysyntää. Inhouse ja privasektori toteuttaa näitä hankkeita sitten yhdessä.

Joku saattaisi pitää muutosta isona peikkona ja pelottavana, mutta minun silmissäni se on mielettömän hieno mahdollisuus. Mitä paremmin julkinen sektori osaa ATK:ta niin sen enempi on duunia myös meillä konsulttitaloilla.

27 tykkäystä

Kaikille ennakkoon ilmoittautuneille sijoittajille avoimet Google Meetsit ovat hyvä idea, mutta lopulta sinne kuuntelemaan tuskin kuitenkaan eksyy muita kuin analyytikkoja ja suursijoittajia. Näissä puheluissa sitten aina sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, nimittäin siellä ovat kuuntelijat sormi osakeposition päällä ja väärästä lauseesta voi lähteä rahaston koko omistus herkästi laitaan :grin:

Esimerkkinä Nesteen puhelu tuossa viikko takaperin:

11 tykkäystä

Tärkeintä on että pidätte tämän IR callin pörssin aukioloaikojen ulkopuolella, oli osallisina ketä tahansa. Se että kesken pörssipäivää pidetään näitä calleja on minusta täysin väärin koska se pistää sijoittajat eriarvoiseen asemaan sen suhteen kuka kerkeää/pääsee kuuntelemaan jos sieltä tulisi jotain uutta tietoa.

Eli voisi olla ihan hyvä idea avata kaikille kunhan pidetään se vaikka klo 19 tai sitten klo 8 aamulla.

18 tykkäystä

Kerran osallistuin yhteen IR calliin. Paikalla oli yhtiön TJ ja talousjohtaja. Inderesin ja Evlin analyytikko. Suur- ja piensijoittajista tasan minä :sweat_smile:

Aina välillä näitä tuntuu tulevan. Tässä hieman vanhempi esimerkki oppikirjasta

13 tykkäystä

Kuulostaa kyllä ihan tyhjältä arvalta näiden kommenttien perusteella noi investor callit. Pitää varmaan saada joku positiivinen näkemys aiheesta et kannattaa pitää. Oikeastihan kyseessä on vain jekku saada foorumisoturit paljastamaan oikea identiteettinsä :wink:

Salainen toivehan mulla olisi selvittää, että kuka on @Pohjolan_Eka

39 tykkäystä

Tähän perään:

HAUSKAA HILJAISTA PERIODIA! Taas on siis edessä tämä hyshys aika joten palaillaan taas reilun kk päästä. Sitten saan ensimmäistä kertaa niin sisäisesti kuin ulkoisesti vetää yhteen viime vuotta ja tuoreita kuulumisia. Analyytikot ja Inderes ottaa ohjat jos tulee jotain huolia, murheita, kysymyksiä, ideoita, yms.

OVER AND OUT :slight_smile: - Harri 2.0

51 tykkäystä

Harri käynyt höpöttelemässä Sleekcastissa

11 tykkäystä

Tälle tunnin pätkälle iso suositus! Mainiota kuulla @Harri_Sieppi puhumassa Wittedista ja sektoristakin ei-sijoittajakontekstissa, upposi itselleni sekä sijoittajana että IT-ihmisenä todella hyvin.

10 tykkäystä

Kiitos suosituksesta! Innostuin kuuntelemaan myös aiemman jakson, jossa Harri kertoi enempi taustoista ja sen jälkeen kuuntelin vielä listautumispodcast sarjan. On kyllä mukava kuunnella Harrin sujuvaa kerrontaa, jossa on kovasti innostusta, asiantuntemusta ja omistautumista mukana. Lisäksi muutkin haastatellut tuntuvat olevan jalat maassa - pää taivaissa tyyppistä porukkaa.

Jotenkin syksyn lievä negari on vienyt hohdon tästä osakkeesta ainakin kurssikehityksen perusteella. Inderesin tavoitehinta antaa 50% nousuvaran ja toisaalta firmaan tutustumisen jälkeen tuntuisi eväät vuosien rivakkaan kasvuun olevan nyt kasassa. Hyvin lyhyt aika on siitä, kun Witted vasta pistettiin nippuun ja selvitiin listautumisurakasta. Nyt on kaikki fokus kasvussa, joten hymyssä suin olen lisännyt alle 4€ hinnoilla osaketta salkkuun. Viikon päästä nähdään, mihin suuntaan markkina hinnan heittää ja onko fokus enemmän toissijaisessa tuloksessa vai pitkäaikaisen kasvun fundamenteissa.

Kiitos Harri hienoista podeista ja piristävä oli myös Q3 kysymysten läpikäynti video :slight_smile:

13 tykkäystä

Tossa vielä tosiaan analyytikon ennakkokommentteja.

Huomenna julkaistaan kahdeksalta Q4-raportti, ja kello 11 on tuloksen läpikäyntiä videon välityksellä Harrin sekä talousjohtaja Teemu Tiilikaisen kanssa.

Itselläkin position avaus tapahtui tuolla alle 4 euron paikkeilla, ja lisäilyaikeita olisi. Mielenkiinnolla odotan miltä numeroiden valossa tilanne näyttää, mutta ehkä vielä enemmän Harrin kommentit. Tämän (2023) vuoden ohjeistus tulee kyllä olemaan suurennuslasin alla varmasti, koska firmalla on kuitenkin kovat tavoitteet.

Eiköhän me saada Harrikin tänne foorumille vastailemaan, ja kertomaan menneestä vuodesta. :blush:

14 tykkäystä

Anaylyytikon ennusteet olivat turhan optimistisia, mutta mielestäni tarina jatkuu suunnitellusti.

30 tykkäystä

Ihan suunnitelman mukaisesti mennään, toki toimintaympäristö on ilmeisesti historiallisen vaikea. Alla viisivuotissuunnitelman mukaiset tavoitteet, vielä ollaan näissä raameissa.

Vuodelle 2023 tarvittaisiin 60-80% kasvu ja 0-5% EBITA-% jotta suunnitelmassa pysytään tänäkin vuonna. Vaikuttavat ihan realistisilta tavoitteilta viime vuoden performanssiin peilaten.

12 tykkäystä

Onko?

En oikein keksi yhtään syytä mikä tekee nykytoimintaympäristöstä historiallisen vaikean.

7 tykkäystä